اقتصاد۲۴-در بطن این درمان احتمالی، عوامل درمانی ضروری نظیر پلاسمای بهبودیافتگان و هموگلوبینهای فرا ایمن قرار دارد که از روشهای مختلفی به دست میآید. هدف این کار استفاده از پادتن تولید شده توسط خون این افراد برای مبارزه با ویروس کرونا و تزریق آن به بدن شخص دیگر است. سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) تاکید دارد که در این امر، با مراجع علمی، دارویی، صنعتی و دولتی همکاریهای لازم را انجام داده و مسئولیت سازماندهی آن را بر عهده گرفته است.
بیشتر بخوانید:بیل گیتس سرمایه میلیارد دلاری ۷ شرکت سازنده واکسن کرونا را تامین میکند
البته استفاده از پلاسمای خون بهبودیافتگان یک بیماری برای درمان بیماران مشابه روشی جدید نبوده و پیش از این نیز در طول تاریخ بارها شاهد استفاده از این روش بودهایم. به گزارش تسنیم، در کشور خودمان نیز چند وقتی است از پلاسمای خون برای درمان بیماران کووید-۱۹ استفاده میشود که نتایج ثمربخشی هم به همراه داشته است. البته لازم به ذکر بوده که دریافت کنندگان پلاسما، وضعیتی پایدار داشته و هنوز به ICU و مراحل حاد نرسیده بودند.
همچنین گفتن این نکته خالی از لطف نیست که پیش از تایید این روش توسط سازمان غذا و داروی آمریکا، برخی از بیمارستانهای این کشور از روش مذکور برای درمان بیماران با وضعیت وخیم استفاده میکردند. نام این کار «استفاده دلسوزانه» از پلاسمای خون عنوان شده که بیشتر به عنوان آخرین امید بیماران مورد استفاده قرار میگیرد. با این حال بر اساس گزارشهای FDA مشکلترین بخش این کار هماهنگی و مدیریت دادههای به دست آمده از این روش است.
به طور خلاصه این مراحل باید همواره با تایید شخص اهدا کننده و گیرنده و تحت نظارت مراجع ذی صلاح صورت گیرد که مدیریت آن را به کاری دشوار بدل کرده است. برای مثال هم بیمارستانها و هم مراکز اهدای خون باید با اهدا کنندگان و صدها بیمارستان درگیر در این زمینه در ارتباط مستقیم باشند تا بتوانند انتقال پلاسما از یک شخص به شخص دیگری را پایش و نظارت کنند.
در هر صورت تاکنون ۴ نفر به کمک این روش در آمریکا درمان خود را آغاز کردهاند و باید دید آیا میتوان به راهحلی جامعه و قابل اعتنا برای درمان ویروس کرونا بدل شود یا خیر.
منبع: دیجیاتو