تاریخ انتشار: ۰۹:۵۱ - ۲۳ فروردين ۱۳۹۹

نظر بیل گیتس درباره‌ شیوع کرونا و راهکارهای پیشگیری از رخدادهای مشابه

بیل گیتس چند سال پیش در یک سخنرانی رخدادی مشابه شیوع ویروس کرونا را پیش‌بینی کرده بود و اکنون درباره‌ی شرایط فعلی همه‌گیری صحبت کرده است.
نظر بیل گیتس درباره‌ شیوع ویروس کرونا و راهکارهای پیشگیری از رخدادهای مشابه
 
اقتصاد۲۴ترور نوآ، مجری مشهور آمریکایی چند روز پیش در مصاحبه‌ای مجازی با بیل گیتس، نظر او را درباره‌ی شرایط کنونی جهان و مقابله با شیوع ویروس کرونا جویا شد.
بیشتر بخوانید:قابلیت احتمالی جدید iOS ۱۴ فاش شد
هم‌بنیان‌‌گذار افسانه‌ای مایکروسافت که اکنون با جدا شدن کامل از هیئت‌مدیره‌ی شرکت، تمامی وقت و سرمایه‌ی خود را به تلاش برای حل چالش‌های جهانی اختصاص داده است، نظرات جالبی درباره‌ی شرایط کنونی و پیشگیری از رخدادهای مشابه داد.
 
بیل گیتس چند سال پیش در یک سخنرانی تد، درباره‌ی شیوع ویروس مرگ‌بار به‌عنوان بزرگ‌ترین خطر برای بشر هشدار داده بود و اعتقاد داشت کشورهای باید بیش‌ازپیش برای توسعه‌ی ساختارهای درمانی هزینه کنند.

تئوری‌های توطئه‌ی متعددی پس از رخ دادن شیوع ویروس کرونا و انتشار سریع سخنرانی چند سال پیش بیل گیتس مطرح شد. برخی با نظریه‌های افراطی اعتقاد داشتند خود بیل گیتس چنین ویروسی را اختراع کرد تا پیش‌بینی‌ خود را صحیح نشان دهد، یا اینکه او از ساختن چنین ویروسی اطلاع داشت.
 
به‌هرحال گیتس اتهام‌ها را رد می‌کند و از لحاظ منطقی نیز نمی‌توان دلیلی برای صحت تئوری‌های توطئه داشت.
 
آنچه که مصاحبه‌ی اخیر بیل گیتس را ارزشمند می‌کند، نظر او برای توسعه‌ی راهکارهای مقابله‌ای در سرتاسر جهان و روش‌هایی برای جلوگیری از رخدادهای مشابه است.

بیل گیتس در ابتدای مصاحبه‌ی خود به نگرانی‌های اشاره می‌کند که در سخنرانی تد چند سال پیش مطرح شد. او می‌گوید بسیاری متخصصان دیگر مانند خودش نگران این حقیقت بودند که ساختارهای بهداشتی و سلامت در سرتاسر جهان، برای مقابله با ویروسی که با سرعت بالا شیوع پیدا می‌کند، آماده نیستند.
 
درواقع عدم آمادگی و انجام فعالیت‌هایی همچون مانور سلامت و آزمایش روش‌های بهینه‌ی قرنطینه، هرج‌ومرج در واکنش به ویروس کرونا را در پی داشت.

بسیاری از سازمان‌های مسئول سلامت در کشورهای پیشرفته و حتی سازمان بهداشت جهانی در صدر آن‌ها، نسبت به سخنرانی بیل گیتس و مقاله‌ی مرتبط او با هدف هشدار دادن درباره‌ی خطر همه‌گیری‌های صحیح، واکنش عملی مناسبی نشان ندادند.
 
گیتس می‌گوید برخی اقدام‌های پیشنهادی او انجام شدند، اما باز هم به‌خاطر خوش‌شانسی جامعه‌ی جهانی دربرابر ویروس‌های قبلی همچون ابولا و سارس، نگرانی لازم برای تقویت کردن اقدام‌ها وجود نداشته است. به‌هرحال او باوجود اینکه شخصیت دولتی و تأثیرگذار سطح اول در حوزه‌ی سلامت نیست، به‌خاطر فعالیت‌های متعدد بشردوستانه که خصوصا برای ریشه‌کن کردن مالاریا در آفریقا انجام می‌دهد، آشنایی قابل‌توجهی با بحران‌ها و راهکارهای مخصوص آن‌ها دارد.
نظر بیل گیتس درباره‌ شیوع ویروس کرونا و راهکارهای پیشگیری از رخدادهای مشابه
بیل گیتس در ادامه‌ی صحبت‌های خود می‌گوید که اکنون زمان مناسبی برای افسوس خوردن از گذشته و نگاه به عدم انجام فعالیت‌های پیشگیرانه نیست. او می‌گوید اکنون باید اقدام‌های عملی در سطوح شخصی تا حکومتی انجام شود تا بتوان واکنش مناسبی در برابر ویروس کرونا نشان داد.
 
تغییر رفتار و رعایت سیاست‌های فاصله‌گذاری اجتماعی و قرنطینه‌ی خانگی، پیشنهادی است که گیتس هم مانند سایر متخصصان به مردم عادی دارد. او در ادامه به تلاش‌های کنونی برای کشف داروهایی با هدف کاهش اثرات کرونا اشاره می‌کند، اما راهکار نهایی را در کشف و ساختن واکسن می‌داند. از نظر گیتس تنها با کشف واکسن درمان کرونا می‌توان به روزهای عادی گذشته بازگشت.
 

در بخشی از مصاحبه‌ی اخیر بیل گیتس به کشورهایی اشاره می‌شود که تاکنون در مهار شیوع ویروس کرونا موفق بوده‌اند. گیتس با اشاره به راهکارهای پیاده‌سازی شده در کره و چین می‌گوید نمی‌توان یک راهکار ثابت را برای همه‌ی کشورها پیاده‌سازی کرد. به‌عنوان مثال سیاست‌های کنترل شدید و آزمایش‌گیری گسترده در کره‌ی جنوبی، احتملا در کشوری با گستردگی ایالات متحده ممکن نباشد.

بیل گیتس در بخش مهمی از مصاحبه با ترور نوآ درباره‌ی پیامدهای اقتصادی سیاست‌های فاصله‌گذاری اجتماعی و تعطیلی کسب‌وکارها صحبت می‌کند. او می‌گوید پیامدهای اقتصادی کنونی اجتناب‌ناپذیر هستند و نمی‌توان بین هزینه‌ی انسانی و اقتصادی، انتخابی انجام داد.
 
از نظر گیتس، دولت‌ها باید کسب‌وکارهایی که بیشترین خسارت را از شرایط کنونی می‌بینند، تحت حمایت قرار دهند تا پس از کنترل شیوع و کاهشی شدن منحنی ابتلا، آن‌ها نیز به‌مرور به روند عادی بازگردند. درواقع از نظر هم‌بنیان‌گذار مایکروسافت، اگر کسب‌وکارها بدانند که پس از کاهش شدن روند، توانایی ازسرگیری مناسب کار خود را دارند، شرایط کنونی را بهتر تحمل می‌کنند. درنهایت از نظر او باید فشارهای اقتصادی کنونی را تحمل کرد تا هزینه‌های انسانی بیماری کرونا بیش از این نشود.

نظر بیل گیتس درباره‌ شیوع ویروس کرونا و راهکارهای پیشگیری از رخدادهای مشابه
تحمل فشار اقتصادی کوتاه‌مدت کنونی، پیامدهای مثبت بلندمدتی در سطح انسانی خواهد داشت
آزمایش گسترده‌ی ابتلا به ویروس کرونا بخش دیگری از پیشنهادهای بیل گیتس برای شرایط کنونی است. او می‌گوید ابتدا باید گروه‌های در معرض خطر و کسب‌وکارهایی مانند حوزه‌ی خدمات که مجبور به انجام وظایف هستند، در اولویت اول آزمایش باشند تا به‌مرور، ظرفیت‌های آزمایش به همه‌ی مردم برسد.
 
گیتس در پیشنهاد خود باز هم کره‌ی جنوبی را مثال می‌زند، اما به این نکته اشاره می‌کند که چنین تصمیمی به‌هرحال برای همه‌ی کشورها خصوصا کشورهای درحال توسعه در ابعاد گسترده ممکن نیست.

نکته‌ی مهم دیگری که نوآ در مصاحبه به آن اشاره می‌کند، تفاوت زمانی واکنش به ویروس کرونا است. برخی از کشورها اکنون سیاست‌های جدی قرنطینه و تعطیلی دارند و برخی دیگر هنوز یا به شرایط بحرانی نرسیده‌اند یا نیازی به انجام سیاست‌ها نمی‌بینند.
 
نوآ از گیتس پرسید که آیا این عدم هماهنگی زمانی در واکنش به ویروس، روی اقدام‌های انجام‌شده در مناطق دیگر تأثیر می‌گذارد؟ گیتس در پاسخ گفت:

قطعا کشورهایی که برخورداری ثروت کمتری دارند، با چالش‌های بیشتری روبه‌رو می‌شوند. در یکی دو سال آینده و تا زمان کشف نهایی واکسن ویروس کرونا، قطعا شاهد ادامه‌ی سیاست‌های منع سفر بین کشورها خواهیم بود" البته در سطوح داخلی نمی‌توان چنین سیاست‌هایی را پیاده‌سازی کرد و باید اقدام‌های پیشگیرانه در سطح ملی باشد.

نظر بیل گیتس درباره‌ شیوع ویروس کرونا و راهکارهای پیشگیری از رخدادهای مشابه
در پایان مصاحبه‌ی نوآ با بیل گیتس به سرمایه‌گذاری بنیاد بیل و ملیندا گیتس و کمک‌هزینه‌ی آن برای مقابله با ویروس کرونا اشاره شد. گیتس می‌گوید اهمیت مسیردهی به سرمایه‌گذاری‌ها بیش از مقدار آن‌ها است و دولت‌ها باید هرچه سریع‌تر، منابع پولی را به‌سمت کارسازتری هدایت کنند.
 
از نظر او میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری در توسعه‌ی واکسن و توسعه‌ی مراکز تولیدی به‌صورت هم‌زمان، می‌تواند بازخورد اقتصادی بلندمدت و قابل‌توجهی داشته باشد و نباید نگران هزینه‌های بسیار زیاد فعلی برای ساخت واکسن باشیم. درنهایت گیتس اعتقاد دارد باید همه‌ی مردم جهان به واکسن موردنظر دسترسی پیدا کنند تا بتوان شاید تا ۱۸ ماه آینده، زندگی را به شرایط عادی برگرداند.

بیل گیتس در پایان مصاحبه می‌گوید که شرایط کنونی، کل جهان را تحت تأثیر قرار داده است و می‌توان امیدوار بود که در همه‌گیری‌های آتی (چه بر اثر دلایل طبیعی چه بر اثر جنگ‌های بیولوژیکی)، جهان آماده‌تر باشد. درواقع ازنظر او ویروس کرونا باوجود گستردگی، منجر به یادگیری اصول مقابله با همه‌گیری‌ها می‌شود.
 
 
منبع: زومیت
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان

پزشکیان: از روزی که آمدم هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند

سیگنال مثبت دولت پزشکیان به برگزاری اعتراضات سیاسی/اصل ۲۷ قانون اساسی در دولت چهاردهم به شکل متفاوت اجرایی می‌شود؟

تورم ماهانه خانوار ایرانی چقدر شد؟

فیلم/ پزشکیان: در آموزش ما عدالت نداریم

سیستان و بلوچستان ارزان ترین استان کشور

آخرین عکس از چارلی چاپلین ۲ ماه قبل مرگش

اینفوگرافی/ محبوب‌ترین برند‌های موبایل در جهان

واردات دوباره گوشت قرمز تنظیم بازاری از افریقا

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما

واکنش فوری وزیر کار به حذف یارانه‌ها

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند

بهای نفت در بازار جهانی افزایشی شد