تاریخ انتشار: ۰۹:۵۱ - ۲۳ فروردين ۱۳۹۹

نظر بیل گیتس درباره‌ شیوع کرونا و راهکارهای پیشگیری از رخدادهای مشابه

بیل گیتس چند سال پیش در یک سخنرانی رخدادی مشابه شیوع ویروس کرونا را پیش‌بینی کرده بود و اکنون درباره‌ی شرایط فعلی همه‌گیری صحبت کرده است.
نظر بیل گیتس درباره‌ شیوع ویروس کرونا و راهکارهای پیشگیری از رخدادهای مشابه
 
اقتصاد۲۴ترور نوآ، مجری مشهور آمریکایی چند روز پیش در مصاحبه‌ای مجازی با بیل گیتس، نظر او را درباره‌ی شرایط کنونی جهان و مقابله با شیوع ویروس کرونا جویا شد.
بیشتر بخوانید:قابلیت احتمالی جدید iOS ۱۴ فاش شد
هم‌بنیان‌‌گذار افسانه‌ای مایکروسافت که اکنون با جدا شدن کامل از هیئت‌مدیره‌ی شرکت، تمامی وقت و سرمایه‌ی خود را به تلاش برای حل چالش‌های جهانی اختصاص داده است، نظرات جالبی درباره‌ی شرایط کنونی و پیشگیری از رخدادهای مشابه داد.
 
بیل گیتس چند سال پیش در یک سخنرانی تد، درباره‌ی شیوع ویروس مرگ‌بار به‌عنوان بزرگ‌ترین خطر برای بشر هشدار داده بود و اعتقاد داشت کشورهای باید بیش‌ازپیش برای توسعه‌ی ساختارهای درمانی هزینه کنند.

تئوری‌های توطئه‌ی متعددی پس از رخ دادن شیوع ویروس کرونا و انتشار سریع سخنرانی چند سال پیش بیل گیتس مطرح شد. برخی با نظریه‌های افراطی اعتقاد داشتند خود بیل گیتس چنین ویروسی را اختراع کرد تا پیش‌بینی‌ خود را صحیح نشان دهد، یا اینکه او از ساختن چنین ویروسی اطلاع داشت.
 
به‌هرحال گیتس اتهام‌ها را رد می‌کند و از لحاظ منطقی نیز نمی‌توان دلیلی برای صحت تئوری‌های توطئه داشت.
 
آنچه که مصاحبه‌ی اخیر بیل گیتس را ارزشمند می‌کند، نظر او برای توسعه‌ی راهکارهای مقابله‌ای در سرتاسر جهان و روش‌هایی برای جلوگیری از رخدادهای مشابه است.

بیل گیتس در ابتدای مصاحبه‌ی خود به نگرانی‌های اشاره می‌کند که در سخنرانی تد چند سال پیش مطرح شد. او می‌گوید بسیاری متخصصان دیگر مانند خودش نگران این حقیقت بودند که ساختارهای بهداشتی و سلامت در سرتاسر جهان، برای مقابله با ویروسی که با سرعت بالا شیوع پیدا می‌کند، آماده نیستند.
 
درواقع عدم آمادگی و انجام فعالیت‌هایی همچون مانور سلامت و آزمایش روش‌های بهینه‌ی قرنطینه، هرج‌ومرج در واکنش به ویروس کرونا را در پی داشت.

بسیاری از سازمان‌های مسئول سلامت در کشورهای پیشرفته و حتی سازمان بهداشت جهانی در صدر آن‌ها، نسبت به سخنرانی بیل گیتس و مقاله‌ی مرتبط او با هدف هشدار دادن درباره‌ی خطر همه‌گیری‌های صحیح، واکنش عملی مناسبی نشان ندادند.
 
گیتس می‌گوید برخی اقدام‌های پیشنهادی او انجام شدند، اما باز هم به‌خاطر خوش‌شانسی جامعه‌ی جهانی دربرابر ویروس‌های قبلی همچون ابولا و سارس، نگرانی لازم برای تقویت کردن اقدام‌ها وجود نداشته است. به‌هرحال او باوجود اینکه شخصیت دولتی و تأثیرگذار سطح اول در حوزه‌ی سلامت نیست، به‌خاطر فعالیت‌های متعدد بشردوستانه که خصوصا برای ریشه‌کن کردن مالاریا در آفریقا انجام می‌دهد، آشنایی قابل‌توجهی با بحران‌ها و راهکارهای مخصوص آن‌ها دارد.
نظر بیل گیتس درباره‌ شیوع ویروس کرونا و راهکارهای پیشگیری از رخدادهای مشابه
بیل گیتس در ادامه‌ی صحبت‌های خود می‌گوید که اکنون زمان مناسبی برای افسوس خوردن از گذشته و نگاه به عدم انجام فعالیت‌های پیشگیرانه نیست. او می‌گوید اکنون باید اقدام‌های عملی در سطوح شخصی تا حکومتی انجام شود تا بتوان واکنش مناسبی در برابر ویروس کرونا نشان داد.
 
تغییر رفتار و رعایت سیاست‌های فاصله‌گذاری اجتماعی و قرنطینه‌ی خانگی، پیشنهادی است که گیتس هم مانند سایر متخصصان به مردم عادی دارد. او در ادامه به تلاش‌های کنونی برای کشف داروهایی با هدف کاهش اثرات کرونا اشاره می‌کند، اما راهکار نهایی را در کشف و ساختن واکسن می‌داند. از نظر گیتس تنها با کشف واکسن درمان کرونا می‌توان به روزهای عادی گذشته بازگشت.
 

در بخشی از مصاحبه‌ی اخیر بیل گیتس به کشورهایی اشاره می‌شود که تاکنون در مهار شیوع ویروس کرونا موفق بوده‌اند. گیتس با اشاره به راهکارهای پیاده‌سازی شده در کره و چین می‌گوید نمی‌توان یک راهکار ثابت را برای همه‌ی کشورها پیاده‌سازی کرد. به‌عنوان مثال سیاست‌های کنترل شدید و آزمایش‌گیری گسترده در کره‌ی جنوبی، احتملا در کشوری با گستردگی ایالات متحده ممکن نباشد.

بیل گیتس در بخش مهمی از مصاحبه با ترور نوآ درباره‌ی پیامدهای اقتصادی سیاست‌های فاصله‌گذاری اجتماعی و تعطیلی کسب‌وکارها صحبت می‌کند. او می‌گوید پیامدهای اقتصادی کنونی اجتناب‌ناپذیر هستند و نمی‌توان بین هزینه‌ی انسانی و اقتصادی، انتخابی انجام داد.
 
از نظر گیتس، دولت‌ها باید کسب‌وکارهایی که بیشترین خسارت را از شرایط کنونی می‌بینند، تحت حمایت قرار دهند تا پس از کنترل شیوع و کاهشی شدن منحنی ابتلا، آن‌ها نیز به‌مرور به روند عادی بازگردند. درواقع از نظر هم‌بنیان‌گذار مایکروسافت، اگر کسب‌وکارها بدانند که پس از کاهش شدن روند، توانایی ازسرگیری مناسب کار خود را دارند، شرایط کنونی را بهتر تحمل می‌کنند. درنهایت از نظر او باید فشارهای اقتصادی کنونی را تحمل کرد تا هزینه‌های انسانی بیماری کرونا بیش از این نشود.

نظر بیل گیتس درباره‌ شیوع ویروس کرونا و راهکارهای پیشگیری از رخدادهای مشابه
تحمل فشار اقتصادی کوتاه‌مدت کنونی، پیامدهای مثبت بلندمدتی در سطح انسانی خواهد داشت
آزمایش گسترده‌ی ابتلا به ویروس کرونا بخش دیگری از پیشنهادهای بیل گیتس برای شرایط کنونی است. او می‌گوید ابتدا باید گروه‌های در معرض خطر و کسب‌وکارهایی مانند حوزه‌ی خدمات که مجبور به انجام وظایف هستند، در اولویت اول آزمایش باشند تا به‌مرور، ظرفیت‌های آزمایش به همه‌ی مردم برسد.
 
گیتس در پیشنهاد خود باز هم کره‌ی جنوبی را مثال می‌زند، اما به این نکته اشاره می‌کند که چنین تصمیمی به‌هرحال برای همه‌ی کشورها خصوصا کشورهای درحال توسعه در ابعاد گسترده ممکن نیست.

نکته‌ی مهم دیگری که نوآ در مصاحبه به آن اشاره می‌کند، تفاوت زمانی واکنش به ویروس کرونا است. برخی از کشورها اکنون سیاست‌های جدی قرنطینه و تعطیلی دارند و برخی دیگر هنوز یا به شرایط بحرانی نرسیده‌اند یا نیازی به انجام سیاست‌ها نمی‌بینند.
 
نوآ از گیتس پرسید که آیا این عدم هماهنگی زمانی در واکنش به ویروس، روی اقدام‌های انجام‌شده در مناطق دیگر تأثیر می‌گذارد؟ گیتس در پاسخ گفت:

قطعا کشورهایی که برخورداری ثروت کمتری دارند، با چالش‌های بیشتری روبه‌رو می‌شوند. در یکی دو سال آینده و تا زمان کشف نهایی واکسن ویروس کرونا، قطعا شاهد ادامه‌ی سیاست‌های منع سفر بین کشورها خواهیم بود" البته در سطوح داخلی نمی‌توان چنین سیاست‌هایی را پیاده‌سازی کرد و باید اقدام‌های پیشگیرانه در سطح ملی باشد.

نظر بیل گیتس درباره‌ شیوع ویروس کرونا و راهکارهای پیشگیری از رخدادهای مشابه
در پایان مصاحبه‌ی نوآ با بیل گیتس به سرمایه‌گذاری بنیاد بیل و ملیندا گیتس و کمک‌هزینه‌ی آن برای مقابله با ویروس کرونا اشاره شد. گیتس می‌گوید اهمیت مسیردهی به سرمایه‌گذاری‌ها بیش از مقدار آن‌ها است و دولت‌ها باید هرچه سریع‌تر، منابع پولی را به‌سمت کارسازتری هدایت کنند.
 
از نظر او میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری در توسعه‌ی واکسن و توسعه‌ی مراکز تولیدی به‌صورت هم‌زمان، می‌تواند بازخورد اقتصادی بلندمدت و قابل‌توجهی داشته باشد و نباید نگران هزینه‌های بسیار زیاد فعلی برای ساخت واکسن باشیم. درنهایت گیتس اعتقاد دارد باید همه‌ی مردم جهان به واکسن موردنظر دسترسی پیدا کنند تا بتوان شاید تا ۱۸ ماه آینده، زندگی را به شرایط عادی برگرداند.

بیل گیتس در پایان مصاحبه می‌گوید که شرایط کنونی، کل جهان را تحت تأثیر قرار داده است و می‌توان امیدوار بود که در همه‌گیری‌های آتی (چه بر اثر دلایل طبیعی چه بر اثر جنگ‌های بیولوژیکی)، جهان آماده‌تر باشد. درواقع ازنظر او ویروس کرونا باوجود گستردگی، منجر به یادگیری اصول مقابله با همه‌گیری‌ها می‌شود.
 
 
منبع: زومیت
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ بن سلمان زیر چادر در بیابان عربستان

عکس/ دیدار صادر کننده حکم بازداشت نتانیاهو با آیت الله سیستانی

عکس/ مهر‌های جعلی در پرونده چای دبش

عکس/همسر علیرام نورایی در اینستاگرام گرد و خاک به پا کرد

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/محمدعلی فردین در پشت صحنه «سلطان قلب‌ها»

عکس عجیب میثم مطیعی در کنار ویرانه‌های بیروت

عکس / مسابقه دوی ماراتن دبی با مشارکت هزاران شرکت‌کننده

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

با قطعی برق خداحافظی کنید

ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد

پیش‌بینی عجیب از درصد رشد جمعیت در ایران

صادرات گاز ایران به عراق مطابق برنامه برقرار است

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۶ آ‌ذر ۱۴۰۳/ عقبگرد سکه با فرمان اونس جهانی طلا

ترکیب استقلال برای دیدار با پاختاکور

غرق شدن قایق پناهجویان در آب‌های یونان

معرفی گزارشگران دیدارهای استقلال و پرسپولیس

پزشکیان: باید با مردم درباره اصلاحات اقتصادی ضروری صحبت کنیم

فیلم/ روایت جالب فرزند آیت‌الله جوادی آملی از شیوه تربیتی پدر

فیلم/ سکانسی شوکه‌کننده از سریال مسافران در سال ۸۸

فیلم/ بازی متفاوت بیتا سحر خیز در فیلم مهران مدیری

نماینده بابل: موضوع FATF باید حل شود

عکس/ استوری بامزه سردار آزمون از دخترش

پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۶ آذر ماه ۱۴۰۳

کشف گنجینۀ شگفت‌انگیز ساسانی در دشت‌های اسکاتلند+ عکس

عکس/ بهترین مواد غذایی برای مبتلایان فشاری خون بالا

پایتخت جدید ایران کجاست؟

عکس/ حضور دو بازیگر در دیدار امروز با رهبری

فیلم/ تصنیف «من از روز ازل» با صدای همایون شجریان

عکس/ گریم متفاوت سعید آقاخانی و سارا بهرامی در «خاتی»

چه عواملی باعث ایجاد بیکاری می‌شوند؟

ماجرای کارت بلیت نامحدود متروی تهران چیست؟

هشدار درباره ویروس ناشناخته جدید

دستگیری ۱۷ نفر از اتباع افغان عضو شرکت هرمی

فیلم/ واکنش تند نماینده مجلس به خودرو‌های چینی

بهترین راهکار برای جلوگیری از ریزش مو

۶ اشتباه رایج خانم‌ها در هنگام رنگ مو

ردپای زن جوان در قتل عمد پسرخاله‌اش

اینفوگرافی/ قوم و خویش‎های سیاسی در جمهوری اسلامی

زمان حراج جدید سکه مشخص شد + جزییات

پست عاشقانه بابک جهانبخش در اینستاگرام غوغا کرد + عکس

عکس/ افشای قرارداد بازیکنان پرسپولیس

فیلم/ انتقاد معاون اول پزشکیان از بی‌انصافی در حق دولت

آیا قانون عفاف و حجاب توسط قالیباف ابلاغ می‌شود؟

تصویری عجیب از سالن برگزاری همایش عفاف و حجاب

عکس/ بهروز وثوقی، عارف و گلپا در تیم فوتبال هنرمندان در ۵۷ سال پیش

۲۵ نوامبر؛ سالروز ترور خواهران میرابال و روز جهانی منع خشونت علیه زنان/ ۶۴ سال پیش در این روز چه اتفاقی افتاده است؟

مبلغ بیمه به خانواده بازنشستگان فوت شده مشخص شد؟

عکس/ بازداشت ۳ ازبک در امارات به اتهام قتل خاخام اسرائیلی

شهادت یک مرزبان در مسیر خاش - زاهدان

عکس/ عشق زوج جذاب سینمای ایران

فیلم/ عراقچی وارد پرتغال شد

عکس/ داریوش ارجمند در کنار علی شریعتی ۵۳ سال پیش

قانون عفاف و حجاب در حالت تعلیق

عکس/ پوستر پرسپولیس برای بازی با الریان قطر

فیلم/آدم ربایان افغان گوش گروگان را بریدند

فیلم/ تصاویر تکان دهنده از ویرانی گسترده در ضاحیه بیروت

عکس/ وعده ایلان ماسک درباره اتصال تمامی گوشی‌ها به اینترنت ماهواره‌ای

پرونده توماج صالحی مختومه شد