تاریخ انتشار: ۱۳:۰۵ - ۲۵ فروردين ۱۳۹۹

صدا و سیما مانع سرعت اینترنت تلفن همراه در کشور

با شیوع ویروس کرونا و ترغیب مردم به ماندن در خانه، مصرف اینترنت به خصوص در اپراتور‌های تلفن همراه به شدت افزایش یافته و همین موضوع موجب شده تا ظرفیت اپراتور‌های تلفن همراه به اشباع برسد و سرعت و کیفیت اینترنت کاهش یابد. یکی از راه‌های ارتقای افزایش سرعت اینترنت تلفن همراه استفاده از فرکانس‌های ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز است.
سرعت اینترنت
 
اقتصاد۲۴ - فرکانس‌هایی که اکنون در انحصار صدا و سیماست. فرکانس‌هایی که در این سازمان بدون استفاده مانده و اگر آزادسازی شود می تواند دراین شرایط کیفیت اینترنت تلفن همراه را افزایش دهد. این در حالی است که این سازمان اعلام کرده است که حاضر نیست این باندهای فرکانسی را تخلیه کند و در اختیار اپراتورهای تلفن همراه قرار دهد.«علیداد» معاون رسانه ملی معتقد است که این فرکانس‌ها در افزایش دسترسی اینترنت کاربران تأثیر چندانی ندارد. اما چرا صدا و سیما این فرکانس‌ها را آزادسازی نمی کند؟ درهمین راستا روزنامه ایران به سراغ «حسین فلاح جوشقانی» رئیس سازمان رگولاتوری و کارشناسان حوزه مخابرات رفت تا درباره آزاد سازی این فرکانس‌ها وکاربردهای آن نظرآنان را جویا شود.


ضرورت آزادسازی در راستای منافع ملی


« فرکانس‌های 700 و 800 مگاهرتز پوشش دهی تلفن همراه را افزایش می دهد. به عبارتی چون ضریب نفوذ امواج فرکانسی است، موجب می شود تا کاربر به شبکه ارتباطی متصل شود و سرعت و کیفیت اینترنت افزایش یابد.» حسین فلاح جوشقانی رئیس رگولاتوری با بیان مطلب فوق به«ایران» گفت: اکنون نبود فرکانس‌های 700 و 800 مگاهرتز کافی در کشور مشکلات ارتباطی را در حوزه تلفن همراه به‌وجود آورده است، بطوری که با اشباع ظرفیت اپراتورهای تلفن همراه اکنون پوشش دهی آنتن تلفن همراه در داخل ساختمان‌ها با مشکل مواجه شده و مردم از اینکه در داخل ساختمان از پوشش کافی برخوردار نیستند، بسیار گلایه دارند و این مشکل در حال حاضر با استفاده از فرکانس‌هایی که به صورت انحصاری در اختیار سازمان صدا و سیماست، حل می شود.

فلاح افزود: صدا و سیما ازاین فرکانس‌ها هیچ استفاده ای نمی کند و این منابع ملی در حال هدر رفتن است. از سوی دیگر برای پوشش دهی بیشتر تلفن همراه باید هر 10 تا 50 متر سایتی راه اندازی شود ولی وقتی چنین امکاناتی در کشور وجود دارد و در شرایط کنونی که همه در حال هزینه کردن برای مهار ویروس کرونا هستند، چرا باید هزینه اضافی کرد.

معاون وزیر ارتباطات در پاسخ به این سؤال که از چه زمانی فرکانس‌های 700 و 800 مگاهرتز دراختیار بخش تلفن همراه قرار گرفته است، گفت: در سال 2006 در سطح جهانی کنفرانسی برگزار و درآن تصمیم گرفته شد که پخش همگانی رادیو و تلویزیون آهسته دیجیتالی شود و در این راستا مقرر شد از فرکانس‌های بالای یک گیگاهرتز استفاده و تا 4 برابر بیشتر شود و این کار ادامه یافت به طوری که در سال 2015 پخش آنالوگ متوقف و بنابراین به طور طبیعی فرکانس‌های 700 و 800 مگاهرتز تخلیه شد و بدون استفاده ماند.

وی افزود: در کنفرانس بین المللی رادیویی که هر 4 سال یکبار برگزار می شود، مقرر شد که کاربری این بخش به تلفن همراه اختصاص یابد. از ابتدای این مباحث یعنی از سال 2006 تاکنون خسروی و علی عسگری رئیس سازمان صدا وسیما که در آن زمان مسئول رگولاتوری سازمان بود، دراین جلسات حضور داشتند و این موضوع را پذیرفته و امضا کردند ولی متأسفانه هنوز این فرکانس‌ها به بخش تلفن همراه اختصاص نیافته است.

فلاح با اشاره به اینکه در پی این مصوبه بین المللی ما از سال 2015 که این فرکانس به تلفن همراه اختصاص یافت، تاکنون بارها با این سازمان مذاکره کرده ایم، افزود: آنها هنوز این فرکانس‌ها را برای بخش تلفن همراه آزاد نکرده اند در همین راستا حتی به نهادهای تصمیم گیر مانند شورای عالی امنیت ملی، مجلس و ... منعکس کردیم، ولی به نتیجه نرسیدیم. درتازه ترین اقدام نیز وزیر ارتباطات به دلیل نیاز مبرم در شرایط کرونایی به این فرکانس‌ها، به رئیس جمهوری نامه نوشتند تا بتوانند این فرکانس‌ها را آزاد سازی کنند. به هرحال ما جزو معدود کشورهایی هستیم که هنوزاز این فرکانس‌ها برای پوشش تلفن همراه استفاده نکرده ایم. وی در پاسخ به این سؤال که منشأ اختلاف‌ها کجاست، گفت: آنها معتقد هستند که می خواهیم روی این باندهای فرکانسی توسعه برنامه‌های دیجیتالی رادیو و تلویزیونی انجام دهیم ولی این گفته مبتنی بر تکنولوژی نیست و از سال2015 تاکنون نیزهیچ اقدامی مبنی براستفاده ازاین فرکانس‌ها صورت نگرفته است. از سوی دیگر طبق اندازه گیری‌هایی هم که انجام داده ایم سازمان صدا و سیما تنها زیر یک درصد از این فرکانس‌ها استفاده می کند.

رئیس سازمان رگولاتوری در پاسخ به سؤال دیگر مبنی براینکه گفته می شود سازمان صدا و سیما به دنبال اجاره دادن این باندهای فرکانسی است، گفت: بحث‌های فنی زیادی در زمینه این فرکانس‌ها شده ولی این فرکانس‌ها جزو منابع ملی است و اکنون چگونگی استفاده و کاربرد آن مهم است و باید بحث‌های مالی در قوانین و بودجه لحاظ شود و حتی ما پیشنهاد بررسی آن را در بودجه 99 دادیم.

فلاح درباره اینکه در شرایط کنونی چه انتظاری از سازمان صدا و سیما دارید، گفت: به نظرم در شرایط کنونی این سازمان تنها باید به منافع ملی فکرکند و این فرکانس‌ها را برای پوشش دهی بیشتر تلفن همراه که به آن نیاز مبرم وجود دارد آزاد کند تا بتوانیم سرعت و کیفیت شبکه ارتباطی تلفن همراه را افزایش دهیم. وی افزود: آنها شاید بگویند که از فرکانس‌های یک گیگاهرتز به بالا برای ظرفیت سازی استفاده شود ولی آنها برای پوشش دهی مناسب نیستند از سوی دیگر تا پوشش دهی درست و همه گیر نشود نمی توان برای رفع ترافیک از فرکانس‌های بالا بهره برد.


افزایش سرعت و کیفیت اینترنت


یکی از کارشناسان فعال در حوزه مخابراتی معتقد است که اکنون ظرفیت شبکه‌های اپراتورهای تلفن همراه تکمیل شده و اگر دو باند فرکانسی 700 و 800 مگاهرتزی که انحصاری در دست صدا و سیما است، اضافه شود سرعت و کیفیت اینترنت تلفن همراه افزایش می یابد. رضا ناصری به «ایران» گفت: در شرایط کنونی که شرایط اضطرار است و همه برای خانه ماندن مردم در جهت مهار ویروس کرونا توصیه می کنند، طبعاً باید سرعت و کیفیت اینترنت را افزایش داد. اکنون اگر کاربران تلفن همراه با کندی سرعت اینترنت و کاهش کیفیت آن مواجه شده اند به دلیل تکمیل شدن ظرفیت شبکه‌های تلفن همراه است.

وی اعتقاد دارد که صداو سیما به دلیل دیجیتالی شدن تجهیزات خود برای ارسال محتوا و پخش برنامه‌های خود، نه تنها به این باندها نیاز ندارد بلکه حتی برای ارسال آنها از شبکه‌های اپراتوری استفاده می کند. این کارشناس حوزه مخابرات افزود : یک زمانی صدا وسیما ازاین فرکانس‌ها برای تبادلات مخابراتی صوت و تصویر استفاده می کرد و برای توسعه تلویزیون به آنها نیاز داشت اما به مرور با توجه به گسترش تکنولوژی نیاز آنها به این فرکانس کم شده و این در حالی است که نیاز صنعت مخابرات و تلکام به این فرکانس‌ها زیاد شده است. وی در ادامه گفت: اکنون و در شرایط فعلی بحث منافع ملی در میان است و باید متولی آن هر نهاد و سازمانی که هست، برای منافع ملی این باندها را آزاد سازی کند چون نیاز کنونی به اینترنت در تمام ابعاد در بخش‌های آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم افزایش یافته است. در شرایط کنونی که همه را به خانه ماندن توصیه می کنیم و دانش‌آموزان معلمان ،اساتید و دانشجویان در سراسر کشوردرحال آموزش مجازی وآنلاین هستند باید به سرعت از این باندها استفاده شود.

فرشاد امیری دیگر کارشناس حوزه مخابرات نیز معتقد است آزادسازی فرکانس‌های 700 و 800 مگاهرتز از سوی صدا و سیما برای نسل‌های 4 و 5 ارتباطی کشور بسیار مفید است این در حالی است که سازمان صدا و سیما از آنها استفاده نمی کند.

بیشتر بخوانید: برای هر کاری چه سرعت اینترنتی لازم دارید؟

امیری با بیان اینکه اکنون شبکه تلفن همراه کشور به اشباع رسیده و ظرفیت آن پر شده است و اپراتورها به ظرفیت سازی نیاز دارند‌، گفت‌: دراین شرایط اضطرار که منافع ملی در میان است باید هر چه سریعتر لجبازی‌ها و منافع خود را کنار بگذارند تا بتوان به مردم خدمات‌رسانی کرد.


پاسخ معاون رگولاتوری به اظهارات معاون فنی صدا و سیما


درپی اظهارنظر معاون فنی صدا وسیما در خصوص آزاد سازی فرکانس‌های تحت انحصار صدا و سیما، معاون رگولاتوری نسترن محسنی به این اظهارات پاسخ داد. در این متن آمده است؛ همکار خوبم جناب آقای علیدادی معاون محترم سازمان صدا و سیما امروز درباره باندهای فرکانسی اظهارنظری کرده‌ بودند. پیشنهاد دارم ابتدا به چند سؤال پاسخ دهند:

سندی که در سال ۲۰۰۶ توسط رئیس فعلی سازمان صدا و سیما در مجمع جهانی مخابرات و به نمایندگی از جمهوری اسلامی امضا شده، چه بوده است؟

در سال‌های اخیر چند صد میلیون دلار از صندوق ذخیره ارزی و یا صندوق توسعه‌ ملی برای توسعه فرستنده‌های دیجیتال و خالی کردن باند فرکانسی مزبور از مجلس دریافت کرده‌اند؟ اسناد مشروح مذاکرات نمایندگان صدا و سیما در مجلس موجود است، حاضر هستید منتشر کنید؟

نظر ما درباره‌ انتشار مشروح مذاکرات و مکاتبات دبیرخانه‌ شورای عالی امنیت ملی مثبت است، همچنین تمام اسناد مکاتبات و پیگیری‌های صورت گرفته از سال ۸۶ تا الان را هم قابل انتشار می‌دانیم. موافقید؟

آیا موافقید توضیح دهید که به استناد همان جلسه شورای عالی امنیت ملی که مدعی بودید از این باندها استفاده می‌کنید و ما پیشنهاد اندازه‌گیری مشترک را دادیم و مقرر شد این کار انجام شود، چرا در اندازه‌گیری مشترک شرکت نکردید؟

برخی شبکه‌های تلویزیونی در سایر کشورها هم اکنون خدمات k را به شهروندان‌شان ارائه می‌کنند، لیست کشورهایی را که برای این مهم از باند ۷۰۰ و ۸۰۰ استفاده می‌کنند منتشر می‌کنید؟ البته ما بزودی لیست کشورهایی را که از این باند برای شبکه‌ موبایل استفاده می‌کنند منتشر خواهیم کرد.

اگر به این باند فرکانسی به گفته‌ خودتان نیاز دارید، چرا در مزایده کذایی شرکت‌های IPTV، این فرکانس‌ها را به حراج گذاشتید؟

جناب آقای علیدادی خیلی خوشحالیم که امروز شما به ضرورت توسعه پهن باند در کشور اذعان دارید، موضوعی که ۶ سال سازمان متبوع جنابعالی آن را رقیبی جدی برای خود می‌دانست و در توسعه آن همراهی نمی‌کرد. ما در ۶ سال اخیر ۳۰۰،۰۰۰ پهن باند موبایل را به بیش از ۷۰ میلیون و پهن باند ثابت را از ۴ میلیون به بیش از ۱۱ میلیون رسانده‌ایم. حتماً باید به توسعه پهن باند ثابت توجه بیشتری شود و اگر اشتباهاتی که در روند خصوصی‌سازی مخابرات رخ داد، نبود حتماً رشد توسعه پهن باند ثابت چشمگیرتر از آنچه که تاکنون رخ داده است، بود.

جناب آقای مهندس جهرمی، از ابتدای سال دو بار از طریق دوربین صدا و سیما دلایل کندی اینترنت را تشریح کردند، البته که سازمان متبوع شما مثل بسیاری از زمان‌ها آن را پخش نکرد. حاضرم در صورت حضور شخص حضرتعالی، در یک برنامه تلویزیونی، با مستندات در محضر ملت ایران مناظره کنیم تا مردم بیشتر بدانند در حق آنها چه اجحافی می‌کنید.
منبع: ایران آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پرسپولیس چند بار قهرمان سوپرجام شد؟

عکس/ پوستر پرسپولیس برای دیدار با سپاهان

عکس/ پوستر AFC برای مسابقه سوپرجام بین پرسپولیس و سپاهان

عکس/ نورا هاشمی با لباس محلی در قشم

عکس/ ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

عکس/ کاریکاتور کریم باقری در دستان بانوی هوادار پرسپولیس

عکس/ شبنم قلی خانی و مستانه مهاجر در دبی

عکس/ حضور خبرنگاران در محل دیدار پزشکیان و پوتین

اینفوگرافی/ تفاوت شکست خوردن با بازنده بودن

تصویری از ایلان ماسک و جف بزوس ۲۰ سال پیش

تورم دلاری به بازار دستگاه‌های فلزیاب رسید/ افزایش ۱۰۰ درصدی جویندگان گنج در ۷ سال گذشته

عکس/ نماز خواندن هیات همراه پزشکیان در کاخ کرملین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فوری؛ مدارس این استان یکشنبه ۳۰ دی تعطیل شد

عکس/ بازتاب حادثه تروریستی تهران در الجزیره انگلیسی

عکس/ ترافیک شدید در بزرگراه‌های تهران

عکس/ استقبال قاضیِ مقیسه از حمید نوری

فیلم/ بارش شدید برف سعادت آباد را سفید پوش کرد

عکس/ تمرین تیم استقلال در کمپ ناصر حجازی

قاضی علی رازینی کیست؟/ از چهره‌های مهم قضایی که امروز ترور شد

گاندو دوباره به تلوزیون می‌آید

فیلم/ سخنان ۲۵ روز پیش قاضی مقیسه چه بود؟

فیلم/ علی رازینی درباره ترورش چه گفته بود؟

موضع پزشکیان در مصاحبه با NBC سازنده، منطقی و عزتمندانه بود

محمد مقیسه کیست؟/زندگی قاضی جنجالی دستگاه قضایی؛ از آغاز تا ترور

فیلم/ دکوراسیون مدرن خانه شبنم مقدمی در برج لاکچری تهران

آرمان رمضانی از استقلال جدا شد

اینفوگرافی/ ۱۰ استارتاپ بزرگ ایران با ارزش ۱۰۰ هزار میلیارد تومان

فیلم/ تایید حضور نیروی نفوذی در ترور دو قاضی

عکس/ پوشش برف در ایران از نگاه ناسا

تکذیب ادعای بازداشت کارکنان دیوان عالی کشور

معرفی مشخصات نارنجک انداز ایکس ام۲۵

عکس/ نمایی از ساختمان محل ترور ۲ قاضی دیوان عالی کشور

عکس/ استوری احساسی بهنوش بختیاری در اینستاگرام غوغا کرد

عکس/ واکنش ربیعی به حادثه تروریستی امروز

متن معاهده راهبردی ایران و روسیه + جزییات

عکس/ واکنش رشیدپور به تویت عجیب سعید جلیلی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت طلا به سقف ۶ هفته اخیر رسید

عکس/ قاب ماندگار عارف، ناصر حجازی، ستار و پروین با استایل خاص

بهرام سکان یا بهرام سوم کیست؟/ یکی از شاهان ساسانی که سلطنتش کوتاه بود

عکس/ چهره متفاوت آتنه فقیه نصیری، سحر ولدبیگی و حمیرا ریاضی در سال ۷۹

تکذیب ادعای ترور قاضی حسینعلی نیری

فیلم/ جزئیات ترور دو قاضی از زبان سخنگوی قوه قضائیه

افزایش دوباره قیمت مرغ از این تاریخ

فیلم/ انتقال پیکر قضات و فرد ضارب بعد از حادثه امروز تیراندازی

قاضی رازینی در گذر زمان از سال ۱۳۵۷ تا امروز

سوابق و ماجرای ترور قبلی قاضی علی رازینی

آشنایی با سوابق و بیوگرافی قاضی محمد مقیسه

حضور فعال بیمه ما در نمایشگاه پتروکم

فیلم/ پریناز ایزدیار هم کمدین شد

دلایل افزایش ۷۶ درصدی سود عملیاتی تکیمیا

بانک دی، پیشتاز در وصول مطالبات

گزارش بورس امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران ادامه دارد

معرفی خودرو مرسدس بنز S کلاس با موتور V ۱۲ + عکس

با همت و تلاش، کارنامه درخشانی را در ویترین نگاه مردم بگذاریم

آتش‌سوزی مهیب در یکی از بیمارستان‌های مشهد

فیلم/ اولین تصاویر از محل ترور دو قاضی در تهران

آینه صنعت پتروشیمی در ایران پتروکم/ شریعتمداری صدای صاحبان صنایع را شنید

تأکید محمد کبیری بر میزبانی شایسته از گردشگران نوروزی کیش

عکس/ حرم حضرت معصومه (س) در دوران قاجار ۱۲۹ سال پیش