تاریخ انتشار: ۱۰:۰۹ - ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹

آیفون SE ۲۰۲۰ دربرابر رقبای اندرویدی

اپل با آیفون SE ۲۰۲۰ به‌نوعی به‌طورجدی به دنیای گوشی‌های هوشمند میان‌رده وارد شد که هم‌اکنون می‌توان پیروزی آن را بر رقبای اندرویدی پیش‌بینی کرد.
آیفون SE ۲۰۲۰ دربرابر رقبای اندرویدی
اقتصاد۲۴ - آیفون SE ۲۰۲۰ چند روز پیش رسما معرفی شد و از آن زمان، اخبار و مقاله‌های متعددی درباره‌ی ارزان‌ترین گوشی هوشمند اپل در بازار منتشر شده است.
بیشتر بخوانید:اپل واچ ۶ با قابلیت تشخیص حمله پانیک به بازار عرضه می‌شود
اپل با آیفون اس‌ای ۲۰۲۰ به‌نوعی نسخه‌ی به‌روزرسانی‌شده‌ی حرفه‌ای خانواده‌ی SE را معرفی کرد که حتی سرسخت‌ترین رسانه‌های اندرویدی نیز لب به تحسین آن گشوده‌اند. قیمت پایه‌ی ۳۹۹ دلاری گوشی جدید اپل آن را به رقیبی جدی برای بسیاری از گوشی‌های اندرویدی میان‌رده تبدیل می‌کند.
 
نگاهی اولیه به آیفون SE ۲۰۲۰ (آیفون SE ۲) آن را از هر نظر شبیه به آیفون ۸ نشان می‌دهد. البته تفاوتی اساسی بین این دو گوشی اپل وجود دارد و آن هم استفاده از تراشه‌ی A۱۳ Bionic در گوشی سال ۲۰۲۰ است. همین پردازنده نقش مهمی در برتری محصول جدید اپل دربرابر نسل‌های قبلی آیفون و رقبای کنونی اندرویدی ایفا می‌کند.

شاید برخی کاربران ادعا کنند کارایی پردازنده‌ی A۱۳ در پردازش‌های تک‌رشته‌ای و چندرشته‌ای رقابت را به دیگر پردازنده‌ها می‌بازد یا پردازنده‌ی گرافیکی A۱۳ به‌خ‌دلیل رزولوشن کم گوشی‌های آیفون عموما فشار پردازشی زیادی تحمل نمی‌کند.
 
با وجود همه‌ی این حقایق، نتایج مقایسه‌ای نشان می‌دهد A۱۳ در کاربرد‌های روزمره تقریبا در تمامی دسته‌ها پردازنده‌ی پرچم‌دار کوالکام، یعنی اسنپدراگون ۸۶۵ را شکست می‌دهد. آیفون ۱۱ با همین پردازنده در بازار حضور دارد و تاکنون برتری خود را ثابت کرده است. تنها ضعف تراشه‌ی مذکور، پشتیبانی‌نکردن از ۵G است؛ چون کوپرتینویی‌ها فعلا ۵G را جزو اولویت‌های خود نمی‌دانند. البته دراین‌میان، برخی شایعه‌ها ادعا می‌کنند شاید آیفون ۱۲ با تراشه‌ی ۵G کوالکام به بازار عرضه شود.
آیفون SE ۲۰۲۰ دربرابر رقبای اندرویدی
همان‌طورکه گفته شد، سرسخت‌ترین رسانه‌های اندرویدی مانند Androidcentral نیز آیفون SE ۲۰۲۰ را تحسین می‌کنند. این رسانه می‌گوید کارایی‌های روزمره‌ی گوشی هوشمند از کار با دوربین تا مرور صفحات وب و حتی استفاده از قابلیت‌های واقعیت افزوده همگی به قدرت و کارایی پردازنده‌ی مرکزی وابسته هستند. دراین‌بین، آیفون اس‌ای ۲۰۲۰ با بهره‌مندی از پردازنده‌ی A۱۳ عملکردی حتی بهتر از OnePlus ۸ Pro و Galaxy S۲۰ Plus خواهد داشت.

شاید در نگاه اول استفاده از پردازنده‌ی پرچم‌دار و حرفه‌ای اپل در گوشی ارزان‌قیمت و اقتصادی منطقی به‌نظر نرسد. قطعا استفاده از پردازنده‌ای همچون A۱۱ برای اپل ارزان‌تر تمام می‌شد؛ اما آن‌ها مجبور بودند از پردازنده‌ای متفاوت با تراشه‌ی مرسوم خود در گوشی پشتیبانی کنند که احتمالا بسیار هم پرطرفدار خواهد شد. درنتیجه، هزینه‌های پشتیبانی و نگه‌داری از پردازنده‌ی پرچم‌دار (با طراحی اختصاصی) در محصولی اقتصادی منطقی به‌نظر می‌رسد.

استفاده از پردازنده‌ی A۱۳ در آیفون SE ۲۰۲۰ به‌معنای به‌روزرسانی آسان‌تر نرم افزار آن نیز خواهد بود. طرفداران اپل اکنون با خرید گوشی هوشمند ۳۹۹ دلاری، تا زمان دریافت به‌روزرسانی در آیفون ۱۱، به‌روزرسانی‌های iOS را از همان روز اول دریافت خواهند کرد.

آیفون SE ۲۰۲۰ دربرابر رقبای اندرویدی
توانایی اپل در عرضه‌ی گوشی ۳۹۹ دلاری با پردازنده‌ی پرچم‌دار، به‌خاطر طراحی اختصاصی پردازنده ممکن شد؛ به‌همین‌دلیل، بسیاری از کارشناسان ادعا می‌کنند گوگل هم باید سریع‌تر پردازنده‌ی اختصاصی خود را طراحی کند.
 
به‌هرحال، آیفون SE ۲۰۲۰ با اینکه بسیاری از قابلیت‌های موجود در پرچم‌داران اندرویدی را ندارد، با بهره‌مندی از پردازنده‌ی پرچم‌دار A۱۳ Bionic خود را ازلحاظ قابلیت‌های پردازشی درکنار بزرگان قرار می‌دهد.

آیفون اس‌ای ۲۰۲۰ با وجود قیمت ۳۹۹ دلاری، از قابلیت‌های پرطرفدار و حرفه‌ای دیگری هم بهره می‌برد که آن را به انتخابی مناسب دربرابر رقبا تبدیل می‌کند. این گوشی به شارژ بی‌سیم و گواهینامه‌ی IP۶۷ مقاومت دربرابر آب و گردوغبار مجهز است؛ قابلیتی که در اغلب گوشی‌های هوشمند در بازه‌ی نزدیک به ۴۰۰ دلار دیده نمی‌شود و حتی برخی از گوشی‌های گران‌قیمت‌تر نیز از آن‌ها بی‌بهره هستند.

تنها نکته‌ای که آیفون SE ۲۰۲۰ را پایین‌تر از برخی از رقبای میان‌رده‌ی اندرویدی قرار می‌دهد، بهره‌مندی از دوربین تک‌لنزی در پنل پشتی است. امروزه، گوشی‌های میان‌رده‌ی متعددی می‌توان در دنیای اندروید پیدا کرد که حتی چهار لنز دوربین داشته باشند. دراین‌میان، آیفون SE جدید با وجود قابلیت‌های متعدد در دوربین، بدون بهره‌مندی از لنز‌هایی همچون واید و تله‌فوتو، رقابت را به برخی از میان‌رده‌های اندرویدی می‌بازد.

بسیاری از کاربران دنیای فناوری طراحی تقریبا قدیمی آیفون SE ۲۰۲۰ را دلیلی احتمالی برای تمایل‌نداشتن به خرید آن بیان می‌کنند. گوشی جدید کوپرتینویی‌ها از طراحی آشنای قدیمی با حاشیه‌های زیاد در بالا و پایین بهره می‌برد و شاید طرفداران اندرویدی آشنا به گوشی‌های بدون حاشیه‌ی امروزی، به خرید آن تمایلی نداشته باشند.
 
باتری کوچک‌تر آیفون SE ۲۰۲۰ هم در برخی مقایسه‌ها موجب شکست آن از پرچم‌داران و حتی میان‌رده‌های اندرویدی می‌شود. البته باتری این گوشی با آیفون ۸ برابر است؛ اما همان محصول سال ۲۰۱۷ هم نقد‌های مثبتی در بخش باتری دریافت نکرد.

شاید بتوان گوشی گوگل Pixel ۳a را نزدیک‌ترین و شبیه‌ترین رقیب اندرویدی آیفون SE ۲۰۲۰ دانست. گوشی میان‌رده‌ی اپل تحسین بسیاری از کارشناسان را به‌همراه داشت. قابلیت‌های مناسب نرم‌افزاری و دوربین قدرتمند و شباهت با گوشی‌های پرچم‌دار گوگل، Pixel ۳a را انتخابی مناسب در دسته‌ی میان‌رده نشان می‌دهد.

گوشی Pixel ۳a مانند آیفون SE ۲۰۲۰ فقط از یک دوربین در پنل پشتی بهره می‌برد و با حافظه‌ی ذخیره‌سازی ۶۴ گیگابایت و طراحی مشابه با گوشی‌های اندرویدی قدیمی، شباهت استراتژیک زیادی به میان‌رده‌ی کوپرتینویی‌ها دارد. به‌هرحال، گوشی میان‌رده‌ی گوگل به قابلیت‌های پیشرفته مانند مقاومت دربرابر آب و گردوغبار و شارژ بی‌سیم مجهز نیست و اهالی مانتین‌ویو در آن از پردازنده‌ی نه‌چندان قوی اسنپدراگون ۶۷۰ استفاده کرده‌اند که در‌مقایسه‌با A۱۳ حرفی برای گفتن ندارد.

در بررسی‌های یادشده، متوجه شدیم اپل اکنون به موقعیتی رسیده است که می‌تواند محصولی با طراحی قدیمی و مجهز به پردازنده‌ی پرچم‌دار تولید و عرضه کند؛ گوشی هوشمندی که حداقل نیم‌دهه پشتیبانی نرم افزاری دریافت می‌کند. هیچ‌یک از شرکت‌های دیگر دنیای گوشی‌های هوشمند نمی‌توانند چنین محصولی تولید کنند و برای تولید گوشی جدید، عموما باید با کوالکام مداکره کنند که قیمت‌های موردپسند خود را برای پردازنده‌های جدید در نظر می‌گیرد.
آیفون SE ۲۰۲۰ دربرابر رقبای اندرویدی
همان‌طورکه گفته شد، اپل با طراحی اختصاصی پردازنده، توانایی مانور بیشتری در قیمت‌گذاری محصولات خود دارد. امروز کوپرتینویی‌ها بدون محدودیت A۱۳ را تولید می‌کنند و می‌توانند گوشی مجهز به آن را چندصد دلار کمتر قیمت‌گذاری کنند.

دلیل دیگر برتری اخیر آیفون در بازار میان‌رده، نرم‌افزار این شرکت، یعنی همان سیستم‌عامل اختصاصی iOS است. دیگر شرکت‌های فعال در صنعت گوشی‌های هوشمند (بخوانید رقبای اندرویدی) برای عرضه‌ی گوشی جدید و به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری، وابسته به مالک اندروید، یعنی گوگل هستند؛ درنتیجه، به‌روزرسانی نرم‌افزاری گوشی میان‌رده هم برای اپل آسان‌تر خواهد بود.

مجموع دلایل گفته‌شده نشان می‌دهد رقبای اپل در دنیای گوشی‌های هوشمند در ارائه‌ی گوشی توانمندی مشابه با آیفون SE در دسته‌ی میان‌رده موانع متعددی پیش روی خود می‌بینند. شاید در سال‌های آینده حتی شاهد عرضه‌ی محصولات میان‌رده از اپل با دوربین‌های چندگانه هم باشیم که تنها برتری‌های رقبای اندرویدی را هم از بین ببرد.
 
منبع: زومیت
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران