اقتصاد۲۴ - مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم به خبرنگاران گفت: این تخمها توسط تیم ناتوران خمیس و با نظارت مدیریت محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم تا زمان تولد حفاظت میشوند.
سید هاشم داخته افزود: هر ساله از هفته دوم اسفند ماه تا هفته دوم اردیبهشت ماه، سواحل ماسهای روستای شیب دراز میزبان لاکپشت های پوزه عقابی است که برای تخمگذاری به زادگاه خود بازمیگردند.
داخته ادامه داد: از سال ۱۳۸۱ تا کنون، جوانان جامعه محلی روستای شیب دراز با عنوان گروه «ناتوران خمیس» با گذراندن دورههای آموزشی، در حفاظت از تخم این جانور و کمک به بقای نسل آن نقش مهمی ایفا کردهاند.
هفت گونه لاکپشت دریایی در جهان شناخته شده اند که پوزه عقابیها یکی از آنها محسوب میشوند. این لاکپشت ها همه ساله در سواحل ماسهای روستای شیب دراز در ۴۵ کیلومتری جنوب شهر قشم، تخم گذاری میکنند. حدود دو ماه طول میکشد تا نوزاد لاکپشت ها از تخم خارج شده و راهی دریا شوند.
مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: با اجرای طرح حفاظت از لاکپشت های پوزه عقابی از انقراض این گونه در قشم جلوگیری شد و علاوه بر آن تاثیرات مثبتی در حوزههای اشتغالزایی و ارتقاء معیشت جامعه محلی روستای شیب دراز و صنعت گردشگری جزیره ایجاد شد.
جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.
پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایههای خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدفهای ایجاد منطقه آزاد قشم است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
منبع: ایرنا