تاریخ انتشار: ۰۹:۲۵ - ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹

توافق اصولگرایان بر سر ریاست قالیباف بر مجلس

سه‌شنبه، نهم اردیبهشت ماه با توجه به هماهنگی‌هایی که از یکی، دو روز قبل، آغاز و صورت گرفته بود، قرار بر گردهمایی بزرگان و سردمداران جریان‌های سیاسی یازدهمین دوره مجلس بود.
ریاست قالیباف بر مجلس
 
اقتصاد۲۴- محمدباقر قالیباف، مرتضی آقاتهرانی، سیدرضا تقوی، علی نیکزاد، حمیدرضا حاجی‌بابایی، سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی و البته علیرضا زاکانی و سیدمصطفی میرسلیم ۸ نفری بودند که در این نشست حاضر شدند. نشستی که برای این جریان سیاسی آنقدر حائز اهمیت بود که نه پیش از آن و نه پس از آن، حداقل تا لحظه نگارش این گزارش صحبتی از آن از سوی فعالان این جریان سیاسی به میان نیامده و این طور که گفته می‌شود جز حاضران، تنها برخی افراد معدود در جریان برگزاری آن قرار داشتند.

آنچه درباره این نشست که الیاس نادران، منتخب یازدهمین دوره مجلس از آن به عنوان عاملی برای یک‌صدایی و کارآمدی پارلمان آینده به منظور حل و فصل مشکلات فعلی موجود در جامعه ایران یاد کرده قابل توجه است، علنی نبودن بودن محل برگزاری آن است؛ بدین معنا که به علاوه بر حاضران در این نشست به اعضای دفتر آنان نیز گفته شده بود درباره محل برگزاری آن سخنی به میان نیاوردند؛ چنانکه برخی از همین ۸ نفر، اعضای دفتر خود را نیز در جریان محل و جزییات این نشست قرار نداده بودند، اما شنیده‌ها حاکی از آن است که این نشست به میزبانی قالیباف برگزار شده است.
 

مذاکره تا یک صبح


با تمام این موارد براساس پیگیری‌ها، آن ۸ نفر غروب روز گذشته هنگام افطار، گرد هم آمده و پس از صرف افطار به رایزنی درباره کرسی‌های حساس یازدهمین دوره مجلس، از ریاست پارلمان و مرکز پژوهش‌ها گرفته تا نواب رییس و ریاست کمیسیون‌ها پرداخته‌اند.

این رایزنی‌ها تا ساعت یک بامداد ادامه داشته است. چهره‌ای، چون مرتضی آقاتهرانی که تا پیش از برگزاری این نشست در قم حضور داشته بعد از پایان این نشست نیز عازم قم شده است. میرتاج‌الدینی نیز که چندی پیش تلویحا از یاران محمود احمدی‌نژاد در مجلس و فراکسیون آنان، «جبهه خدمت»، اعلام برائت کرده و خواستار تشکیل فراکسیونی به نام «نیرو‌های انقلاب» شده بود، بعد از پایان جلسه برای حضور در جلساتی استانی به تبریز، حوزه انتخابیه‌اش بازگشته است. پیگیری‌های خبرنگار ما همچنین حاکی از آن است که سایر افراد حاضر در این نشست، دست‌کم تا ظهر روز گذشته در پایتخت حضور داشته‌اند.
 

تفاهم بر سر ریاست


بدین‌ترتیب و با توجه به تلاش‌های اصولگرایان برای جلوگیری از درز اخبار این نشست به رسانه‌ها، آنچه حائز اهمیت است، جزییات نشست ۱+۷ چهره سرشناس و مدعی پارلمان آینده است. این روز‌ها بزرگ‌ترین بحث اصولگرایان ریاست مجلس یازدهم و رقابت احتمالی میان قالیباف با آقاتهرانی، زاکانی، میرسلیم و البته نیکزاد است.

بیشتر بخوانید: ریاست قالیباف بر مجلس یعنی بازگشت به دور باطل گذشته

شنیده‌های ما حاکی از شکل‌گیری بحث‌های جدی درباره کرسی ریاست مجلس و طرح خواسته‌های هریک از طرف‌ها در نشست موسوم به وحدت است. بحث‌هایی که البته درنهایت با خرسندی و ابراز رضایت و توافق اکثر حاضران پایان یافته و گویا قرار بر آن شده که قالیباف حداقل در سال نخست ریاست مجلس را برعهده بگیرد.

تفاهم بر سر این مهم آن هم در شرایطی که پیش‌تر منابع مطلع گفته بودند که عدم استفاده از مدیران قالیباف در زمان شهرداری تهران و عدم کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰، دو شرط پایداری‌ها برای پذیرش ریاست قالیباف بر مجلس بوده، می‌تواند بدان معنا باشد که احتمالا این شروط از سوی قالیباف پذیرفته شده‌اند؛ هر چند بعید به نظر می‌رسد که قالیباف عدم کاندیداتوری در انتخابات ۱۴۰۰ را پذیرفته باشد.
 

سرنوشت زاکانی

 
علیرضا زاکانی که ارتباطات نزدیکی به مرتضی آقاتهرانی و به طور کلی پایداری‌ها و اصولگرایان تندرو دارد، اصلی‌ترین گزینه این جریان سیاسی که اختلافات ریشه‌دار و بعضا بنیادینی با سایر اصولگرایان به ویژه سنتی‌های این جریان دارد برای ریاست مجلس و رقابت با قالیباف محسوب می‌شود. یکی از منتخبان اصولگرای دوره یازدهم که نخواست نامش فاش شود درهمین راستا گفت که با تفاهم میان اصولگرایان برسر ریاست قالیباف، شانس او برای ریاست مرکز پژوهش‌هاافزایش یافته، اما در این مسیر احتمالا با چهره‌ای، چون الیاس نادران که به نحوی با شهردار اسبق تهران نیز نزدیک است، رقابت خواهد کرد. با این حال به نظر نمی‌رسدزاکانی با آن سوابق و نظرات سیاسی چندان علاقه‌ای به مرکز پژوهش‌ها و دوری ازسیاست داشته باشد؛ از این رو به نظر می‌رسد، زاکانی از بین نایب‌رییسی اول قالیباف و تشکیل فراکسیونی قدرتمند با حضور پایداری‌ها و احمدی‌نژادی‌ها، یکی را انتخاب کند.
 

رقابت داخلی برای نایب رییسی


یکی از خروجی‌های جالب نشست وحدت اصولگرایان، چنانچه منابع مطلع گفته‌اند، تصمیم‌گیری بر سر کرسی‌های نایب‌رییسی مجلس بوده است. براساس اظهارات یکی از منتخبان مجلس یازدهم که او نیز نخواست نامش فاش شود، قالیباف در این نشست پذیرفته که به‌ازای کرسی ریاست یکی از کرسی‌های نواب رییسی را به یاران محمود احمدی‌نژاد اختصاص دهد و این یعنی از بین نیکزاد و حاجی‌بابایی یک نفر بر کرسی نایب‌رییسی قالیباف خواهد نشست. در این میان اگر زاکانی حاضر به پذیرش نایب‌رییسی قالیباف باشد، رقابت درون گروهی احمدی‌نژادی‌ها بر سر نایب‌رییسی دوم خواهد بود، اما اگر زاکانی بالانشینی در پارلمان را به هوای تشکیل فراکسیونی قدرتمندتر از رییس رها کند، نایب‌رییسی اول به یکی از یاران رییس‌جمهوری سابق خواهد رسید.

تقسیم کمیسیون‌ها


یکی از افراد حاضر در نشست وحدت اصولگرایان گفت که در این نشست علاوه بر واگذاری فراکسیون اصولگرایان سنتی و متمایل به موتلفه به میرسلیم که بعید است چندان پرتعداد باشد، تصمیماتی برای کمیسیون‌های مجلس نیز اتخاذ شده و از قرار معلوم حاجی‌بابایی در صورت واگذاری کرسی نایب‌رییسی به نیکزاد، ریاست کمیسیون برنامه و بودجه را برعهده گرفته و به دوران سکان‌داری غلامرضا تاجگردون در این کمیسیون پایان می‌دهد. نکته حائز اهمیت در این میان غیبت شمس‌الدین حسینی و فریدون عباسی، دو عضو فراکسیون «جبهه خدمت» در نشست وحدت است که می‌تواند به معنای کناره‌گیری آنان از کرسی ریاست مجلس باشد؛ هر چند که شنیده‌ها حاکی از قطعیت ریاست حسینی بر کمیسیون اقتصاد و عباسی بر کمیسیون انرژی دارد، ولی همچنان این احتمال وجود دارد که از میان حسینی و عباسی یک نفر برای شکست آراء قالیباف و جلوگیری از ریاست او با بیش از ۲۰۰ رای وارد میدان شود. اقدامی که در صورت وقوع برای جلوگیری از فراموشی قول و قرار‌ها توسط قالیباف و یارانش انجام شده است.
 
منبع: اعتماد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است