تاریخ انتشار: ۱۱:۱۷ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۷
اقتصاد۲۴ گزارش می‌دهد:

رد برخی اظهارات درباره قاچاق پوشاک از طریق مناطق آزاد/ عضو اتحادیه پوشاک: برخی آمارها دور از عقل است

یک عضو اتحادیه پوشاک ضمن رد اظهارات اخیر درباره قاچاق پوشاک از طریق مناطق آزاد گفت: قاچاق پوشاک یک فعالیت غیر رسمی و غیر قانونی است که آماری درباره آن وجود ندارد و کارکرد اعداد حدودی که اعلام می‌شود صرفا به این علت است که مسئولان کشور را متوجه مخاطرات کند.
39_photo_2017-01-25_10-04-41_thb
اقتصاد24- مهدی رهبری نایب رئیس انجمن صنایع پوشاک ایران، بهرام شهریاری نایب رئیس اتحادیه تولید و صنعت نساجی و پوشاک ایران، مجید افتخاری عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و فروش پوشاک ایران و حسن نیل فروش زاده دبیر کل انجمن صنایع نساجی ایران اخیرا در میزگردی در خبرگزاری فارس به بررسی وضعیت تولید و واردات پوشاک پرداختند؛ در این نشست رهبری اظهار کرد «فلسفه به وجود آمدن مناطق آزاد این بوده که مواد اولیه تولید بدون بوروکراسی و عوارض وارد منطقه آزاد شود و بعد از تولید، کالای تولیدی صادر شود، اما این موضوع اتفاق نیفتاد و کم‌کم مناطق آزاد به منطقه‌ای برای واردات تبدیل شد و کالاهای وارداتی به این مناطق از جمله پوشاک به سرزمین اصلی راه یافت». همچنین افتخاری در سخنانی اظهار کرد: «رویکرد ایجاد مناطق آزاد کمک به صادرات بود، اما متاسفانه این رویکرد بعد از مدتی تغییر کرد و این مناطق به درگاه واردات قاچاق به کشور تبدیل شدند».

این مسئله در حالی است که اکبر افتخاری، معاون تولید، صادرات و فناوری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی طی گفت‌وگویی در همین ارتباط به اقتصاد۲۴ گفته است: «تنها ۳ درصد از مرزهای کشور در اختیار مناطق آزاد است که همین مقدار کم هم به شدت توسط گمرک و سازمان منطقه آزاد حراست و کنترل دقیق می‌شود. همچنین برخی از مرزهای قدیمی کشور مانند شملچه و بازرگان از دیرباز کارکرد خود را حفظ کرده‌اند و اینگونه نیست که بگوییم فضای جدیدی تعریف شده است تا واردات قاچاق افزایش یابد».

 اگر اعضای اتحادیه پوشاک، آمار دقیق از قاچاق داشته باشند و کتمان کنند مجرم هستند

محمد جواد صد قمیز، عضو اتحادیه پوشاک در این‌باره به خبرنگار اقتصاد 24 گفت: وقتی کسی از اعضای اتحادیه درباره موضوع مهمی مثل قاچاق اطلاعات جزئی و دقیقی دارد و منتقل نکند خود مجرم است اما کسی از اعضای اتحادیه پوشاک در جریان جزئیات قاچاق نیست و طبیعتا مسئولان امنیتی کشور و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در اینباره اطلاعات مستند دارند.

وی در پاسخ به اظهارات اکبر افتخاری مبنی بر اینکه تنها 3 درصد از مرزهای کشور در اختیار مناطق آزاد است، بیان کرد: در 3 یا 4 نقطه از مرزهای اصلی کشور ما، بیش از نیمی از واردات انجام می شود و این درحالیست که این مبادی ورود، بیش از یک درصد از مبادی ما را تشکیل نمی دهند. 
وقتی کسی از اعضای اتحادیه درباره موضوع مهمی مثل قاچاق اطلاعات جزئی و دقیقی دارد و منتقل نکند خود مجرم است اما کسی از اعضای اتحادیه پوشاک در جریان جزئیات قاچاق نیست

بعضی از آمار دور از تصور است

این کارشناس مسائل پوشاک افزود: وقتی از قاچاق پوشاک صحبت می کنیم باید بتوانیم اطلاعات مربوط به آن را تحلیل کنیم؛ در حال حاضر طبق آمار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز میزان واردات پوشاک از ترکیه بیش از 2 میلیارد دلار برآورد می شود و این عدد را اگر به عنوان فرض قرار دهیم یک کانتینر پوشاک ترکیه ای بین 30 تا 40 هزار دلار ارزش دارد و اگر در خوش بینانه ترین حالت بگوییم که ارزش هر کانتینر 100 هزار دلار است به این معناست که در سال 20 هزار کانتینر از مرزهای ما عبور می کنند یعنی در روز، نزدیک به 80 کانتینر پوشاک از مرزهای ترکیه به کشور ما وارد می شود و این حجم از واردات یعنی در هر 20 دقیقه یک کانتینر پوشاک وارد کشور ما می شود و محاسبه ای ساده در این مورد نشان می دهد که این حرف دور از عقل است چرا که نمی توان تصور کرد که بدون هیچ کنترل و نظارتی هر 20 دقیقه در کشور یک کانتینر وارد شود.

اگر مستنداتی برای قاچاق وجود داشت عاملان آن بازداشت می‌شدند

صدقمیز ادامه داد: شاید آنچه در گفت و گوی آقای شهریاری مطرح بوده این است که قاچاق با چنین حجمی از طریق مناطق آزاد ممکن است که به آنجا ترانزیت شوند و به سرزمین اصلی راه یابند؛ با این حال حرف آنها قابل تایید نیست و این ادعا باید متکی به آمار باشد و اگر کسی آن را مطرح کرده باید با آمار دقیق و مستند از آن دفاع کند. با این حال شاید کسانی که این ادعا را مطرح کردند شواهدی داشته باشند اما باید دانست که اگر مستندی دقیق برای قاچاق وجود داشت تا به حال باید عاملان آن ردیابی و بازداشت می شدند.
یک محاسبه ساده درباره رقم 2 میلیارد دلار قاچاق پوشاک از ترکیه نشان می‌دهد که این حرف دور از عقل است چرا که نمی‌توان تصور کرد بدون هیچ کنترل و نظارتی هر 20 دقیقه در کشور یک کانتینر وارد شود

در باره قاچاق پوشاک آمار رسمی وجود ندارد

این عضو اتحادیه پوشاک تصریح کرد: وقتی راجع به قاچاق پوشاک صحبت می کنیم یعنی درباره اموری صحبت می کنیم که از آنها آماری رسمی وجود ندارد و فقط می توانیم درباره آنها به طور حدودی برآوردهایی داشته باشیم و برآوردها هم بر اساس آمار بین المللی است چرا که کشورهای دیگر از میزان دقیق پوشاکی که صادر کرده اند اطلاع دارند.

میزان قاچاق پوشاک تا حدی قابل تشخیص است

وی با اشاره به سفر رییس اتحادیه نساجی کشور ترکیه به ایران در سال 94 بیان کرد: وی در گفت و گویی با مهندس افخمی رییس وقت سازمان توسعه و تجارت که در خبرگزاری ایرنا اتفاق افتاد اظهار کرد که میزان صادرات پوشاک ترکیه به ایران سالانه 6 میلیارد دلار است و این درحالی بود که آمارهای رسمی گمرک ما بیش از 200 میلیون دلار را نشان نمی دادند؛ این تحلیلی است که از جانب ترکیه بیان شده بود و جنبه آماری نداشت.

صدقمیز همچنین گفت: در سال 2017 نهادهای بین المللی معتبر سرانه مصرف پوشاک هر ایرانی را سالانه 185 دلار برآورد کردند و این یعنی کشور ما در سال 14.6 میلیار دلار پوشاک مصرف می کند و این مسئله اندازه بازار ما را نشان می داد؛ از محاسبه میزان پارچه تولیدی در کشور و از محاسبه میزان پارچه وارداتی کشور و ظرفیت های تولیدی تولیدکنندگان داخلی که 21 هزار نفر از آنها تولیدکننده صنفی و کمتر از 600 نفر تولید کننده صنعتی هستند دریافتیم که در خوش بینانه ترین و غیرواقع بینانه ترین حالت نمی توانیم بیش از 4 میلیارد دلار تولید پوشاک داشته باشیم و در نتیجه باید به مقدار 10 میلیارد دلار پوشاک از طریق واردات تامین می شد و این 10 میلیارد دلار قیمت تجاری نیست و قیمتی است که مردم پرداخت می کنند چرا که قیمت تجاری پوشاک با قیمت آن در خرده فروشی فاصله زیادی دارد و از طرفی بعضی لباس ها از بین می روند یا حتی در حراجی ها کمتر از قیمت خرید به فروش می رسند.

بیشتر قاچاق پوشاک از چین و ترکیه صورت می‌گیرد

این کارشناس مسائل پوشاک ادامه داد: با یک نگاه کارشناسی می توان گفت که قیمت تجاری این 10 میلیارد دلار نزدیک به 6 میلیارد دلار بوده است و آمار گمرک هم در تاریخ خود بیش از 330 میلیون دلار واردات پوشاک را نشان نداده است و با احتساب همه این مقادیر میزان قاچاق به دست می آید.
وقتی داریم راجع به قاچاق پوشاک صحبت می کنیم یعنی داریم از فعالیتی غیر رسمی و غیر قانونی صحبت می کنیم که از آن آمار نداریم و کارکرد اعداد حدودی که اعلام می شود صرفا به این علت است که مسئولان کشور را متوجه مخاطرات کند و با توجه به آنها با جدیت بیشتری روی قاچاق نظارت کنند

وی درباره اینکه قاچاق پوشاک از کدام مبادی صورت می گیرد گفت: بیشتر میزان واردات و همچنین قاچاق پوشاک در کشور ما از چین و ترکیه صورت می گیرد و مبادی آنها تا حدی مشخص است.

عضو اتحادیه پوشاک ادامه داد: از آنجا که مرزهای ما با ترکیه محدود است قاچاق پوشاک از این کشور بیش از دو یا سه مبدا نیست و واردات پوشاک از چین نیز از طریق بنادر جنوبی اعمال می شود و شاید تمرکز بیشتر بر روی قشم باشد.

صد قمیز در پایان صحبت های خود گفت: وقتی داریم راجع به قاچاق پوشاک صحبت می کنیم یعنی داریم از فعالیتی غیر رسمی و غیر قانونی صحبت می کنیم که از آن آمار نداریم و کارکرد اعداد حدودی که اعلام می شود صرفا به این علت است که مسئولان کشور را متوجه مخاطرات کند و با توجه به آنها با جدیت بیشتری روی قاچاق نظارت کنند.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
برچسب منتخب
# مناطق آزاد
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟