تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ عنوان شد؛

ظرفیت ایران برای تبدیل شدن به هاب انرژی منطقه/ عراق تنها بازار صادرات برق ایران نباشد

دبیرکل فدراسیون صادرات انرژی با تاکید بر اینکه امروز دولت نمی‌تواند به بازار نفت امید زیادی داشته باشد، گفت: علاوه بر اینکه باید تلاش شود تا برق حاصل از ذخایر بالای گازی کشور به سایر کشور‌های همجوار صادر شود، دولت باید ایران را به هاب انرژی منطقه تبدیل کند که این مسیر با مشارکت بخش خصوصی قابل تحقق است.
صادرات برق
 
اقتصاد۲۴- طبق آخرین مذاکرات صورت گرفته بین مقامات ایرانی و عراقی مقرر شد تا همکاری‌های دو کشور در حوزه برق افزایش یابد و در همین خصوص به گفته رضا اردکانیان، وزیر نیرو وصول نیمی از مطالبات برقی ایران از عراق و تمدید دو ساله قرارداد صادرات برق ایران به این کشور نتیجه این مذاکرات بود.
 
این در حالی است که بلافاصله پس از عقد این قرارداد در بیانیه ریاست جمهوری عراق آمده است که اردکانیان وزیر نیرو جمهوری اسلامی ایران بر آمادگی کشورش برای ادامه همکاری‌ها و حمایت‌ها از عراق در همه بخش‌ها تاکید کرد.
 
همچنین طبق اعلام وزارت نیرو، ماجد حنتوش، وزیر برق عراق، واردات برق از ایران را بسیار مهم و حیاتی توصیف کرد و گفته است، میزان واردات برق عراق از ایران ۱۲۰۰ مگاوات است که این حجم از واردات در فصل تابستان بسیار با اهمیت است.
 

صادرات برق به عراق با قدمت طولانی

 
صادرات برق ایران به عراق از سال ۲۰۰۴ میلادی از طریق ۵ خط شامل سه خط ۴۰۰ کیلوولت مرصاد- دیاله، خرمشهر- بصره و کرخه العماره آغاز شد که دو خط سرپل ذهاب- خانقین و مریوان- پنج وین آن را تکمیل کرد و اکنون به طور متوسط تا روزانه هزار و ۱۳۵ مگاوات رسیده است.
 
تاکنون چندین بار مقامات عراقی اظهاراتی مبنی بر قطع واردات از ایران عنوان کرده‌اند، البته چندین بار هم از آمریکا بابت تداوم واردات برق و گاز از ایران درخواست معافیت کرده‌اند. این در حالی است که ایران همچنان بابت دریافت پول برق از این کشور دچار چالش است.

پیش از این، در سال گذشته آمریکا از عراق خواسته بود نشان دهد که وابستگی به واردات گاز و برق ایران برای تامین برق مورد نیاز خود را کاهش می‌دهد و با شرکت‌های آمریکایی قرارداد ببندد.
 

نیازمندی بیش از حد عراق به برق ایران

 
در همین رابطه حمیدرضا صالحی، دبیر کل فدراسیون صادرات انرژی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: در حالی که کشور در شرایط تحریم قرار دارد و زیر ساخت انتقال برق با ظرفیت ۱۵۰۰ مگاوات در حال صادرات به عراق فراهم است باید آن را به عنوان یک دستاورد حفظ کرد.
 
دبیر کل فدراسیون صادرات انرژی گفت: عراقی‌ها تا مدت‌ها به برق ایران نیاز دارند و دولت و وزارت نیرو در تلاشند که منابعی را از این طریق کسب کنند و امیدواریم این مسئله ادامه دار باشد.
 
وی تصریح کرد: قطعا دولت جدید عراق برنامه گسترش مبادی وارداتی را در دستور کار دارد و طبیعی است همین مسیر واردات از ایران را طی کند. همانگونه که ترکیه هم تصمیم گرفت علاوه بر روسیه، ایران را هم به مبدا واردات گاز خود اضافه کند؛ این نوع اقدامات از سوی کشور‌ها جهت حفظ منابع کشور دور از انتظار نیست.
 
به گفته صالحی، هر کشوری برای اینکه تامین انرژی و امنیت ملی کشورخود را تضمین کند به ناچار باید با چند کشور طرف قرارداد باشد بنابراین برنامه واردات عراق از عربستان غیرطبیعی نیست، اما در عین حال این کشور نمی‌تواند واردات از ایران را قطع کند.
 
وی تصریح کرد: ممکن است واردات برق عراق از ایران کم شود، اما منجر به قطع کامل حداقل تا چند سال آینده نمی‌شود، چون زیرساخت عربستان آماده این حجم زیاد نیاز به برق نیست.
 

توسعه زیر ساخت صنعت برق را باید بگیریم

 
دبیر کل فدراسیون صادرات انرژی توصیه کرد: بخشی از درآمد حاصل از صادرات برق ایران به عراق باید صرف توسعه پروژه‌های آینده و فراهم سازی و توسعه زیر ساخت در عراق توسط شرکت‌های ایرانی شود، چراکه این کشور در زمینه زیرساخت‌های صنعت برق آسیب زیادی دیده و این بهترین فرصت برای دستیابی به این بازار و ارزآوری از این منبع نزدیک و قابل اعتماد است.
 
صالحی یادآور شد: شرکت‌های ایرانی توانایی چنین اقدامی را در این کشور دارند، اما تنها نیاز آن‌ها به پشتیبانی مالی و حمایت اقتصادی و دیپلماسی دولت است. از این‌رو بازار مطمئنی برای ایران بشمار می‌رود.
 

کدام کشور‌ها برق ایران را می خواهند؟

 
صالحی در پاسخ به این سوال که کدام کشور می‌تواند در صورت نبود بازار عراق جایگزین مطمئنی برای صادرات برق ایران باشد، گفت: پاکستان و افغانستان نیز به برق ایران نیاز دارند.
 
وی تصریح کرد: پاکستان با جمعیت ۲۰۰ میلیون نفری خود نیاز به ظرفیت احداث ۳۵ هزار مگاواتی به دلیل کمبود برق دارد و این کشور نیاز‌مند برق ایران است. این بازار می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌های صادرات برق ایران باشد.
 
به گفته دبیرکل فدراسیون صادرات انرژی، ایران بزرگترین و اولین تولید کننده گاز بشمار می‌آید و به دلیل ذخیره گاز بالا، باید تبدیل به برق شود از این‌رو به غیر از صادرات به کشور‌های همسایه باید در رسیدن به هاب منطقه نیز تلاش شود و برق را به اروپا برسانیم.
 
صالحی تاکید کرد: این برنامه می‌تواند در صورت اجرا تا ده سال آینده وضعیت ارزآوری ایران و درآمدزایی کشور را چندین برابر کند در حالی که باید با توجه به شرایط از بازار نفت عقب نشینی کرد و روی اعتبار این بازار جهت تامین منابع مالی کمتر حساب شود.
 
وی ادامه داد: هرچند در این خصوص دولت‌ها و وزارت نیرو اقداماتی را انجام داده اند اما مشارکت بخش خصوصی می‌تواند استفاده از این مسیر را برای صادرات برق و تبدیل شدن ایران به هاب انرژی هموار سازد.
 
دبیر کل فدراسیون صادرات انرژی در پایان با تاکید بر اینکه امروز دولت نمی‌تواند به بازار نفت امید زیادی داشته باشد، گفت: علاوه بر اینکه باید تلاش شود تا برق حاصل از ذخایر گازی کشوری که حرف اول تولید گاز را در دنیا می‌زند به سایر کشور‌های همجوار صادر شود، باید ایران را به هاب انرژی دنیا تبدیل کنیم که این مسیر با مشارکت بخش خصوصی قابل تحقق است.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ترکیب احتمالی النصر مقابل پرسپولیس

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

آغاز واریز حقوق بازنشستگان کشوری به همراه شگفتانه ۳ میلیون تومانی

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پرهیز از طمع به اموال دیگران، ثروتی حاضر و نقد!

فیلم/سرمای شدید هوا در راه ایران؛ مسئولین هشیار باشند

تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای، شرط آمریکا برای مذاکره با ایران!

این داروی گیاهی مانع از ابتلا به آلزایمر می‌شود

بیانیه ارتش لبنان درباره تحصن در جاده فرودگاه بین‌المللی بیروت

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد

عکس/ استایل شیک بهنوش طباطبایی با دستبند و انگشتر لاکچری

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال قبل از بازی با الریان

عکس/ گریم متفاوت بهزاد فراهانی و وثوقی ۵۱ سال پیش در یک فیلم سینمایی

گزارش ترک فعل بانک مرکزی روی میز دادسرای دیوان محاسبات

ماجرای هولناک کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره