تاریخ انتشار: ۰۷:۱۵ - ۰۷ تير ۱۳۹۹
گزارش اقتصاد۲۴ از وضعیت اصناف پس از شیوع کرونا /۱۴/

خسارتی که کرونا به صنف خشکشویی‌ وارد کرد/ هر روز هزینه‌ها بالاتر و مشتریان کمتر می‌شود

رییس صنف خشکشویی و لباسشویی تهران گفت: متاسفانه با گذشت چهار ماه ما هنوز هیچ حرکت حمایتی از طرف دولت شاهد نبودیم و همه حمایت‌ها در حد شعار بوده است. از یک طرف می‌گویند برای وام کم‌بهره ثبت‌نام کنید، از طرفی هنوز هیچ وامی دریافت نشده است. ما هیچ درخواست حمایتی از دولت نداریم به‌جز اینکه نرخ مالیات سال ۹۸ را روشن کند.

خشکشویی

اکرم جدیدی‌ممتاز، اقتصاد۲۴- اصناف از جمله پیشه‌ورانی هستند که در تمامی بحران‌ها حامی دولت و مردم بوده‌اند. در زمان همه‌گیری ویروس کرونا این گروه با ضرر و زیان‌های مالی زیادی مواجه شدند که در این شرایط اتخاذ سیاست‌های حمایتی دولت می‌توانست مرهمی بر درد اصناف در روزگار کرونایی باشد، اما متاسفانه دولت نه تنها برای حل مشکلات آن‌ها اقدام عملیاتی در خور توجهی انجام نداد، بلکه با فشار برای اخذ مالیات، آن‌ها را تنها گذاشت. مالیات، چک برگشتی، پرداخت حق بیمه، اجاره بها، کاهش درآمد و پرداخت حقوق نیروی انسانی از جمله معضلات پیش‌روی اصناف و کسبه در این تنگنای کرونایی است.

ابوالفضل رجب‌زاده، رییس صنف خشکشویی و لباسشویی تهران در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ درباره تاثیر کرونا در کسب و کار این صنف گفت: صنف ما جز مشاغلی بود که با بحران کرونا بسیار خسارت دید. از قبل از عید تاکنون در این صنف جابجایی شغلی و ضرر‌های مالی بسیاری وجود داشته است. با شیوع کرونا، شب عید امسال عملاً کار وجود نداشت و مغازه‌ها تعطیل شد و همکاران ما نتوانستند سودی از کار خود در پایان سال داشته باشند، زیرا با وجود پاندمی کرونا، مردم تصور می‌کردند که اگر لباس به خشکشویی بدهند امکان آلوده‌شدن البسه به کرونا وجود دارد.

وی افزود: با وجودی که وزارت بهداشت اعلام کرد که کرونا بر روی پارچه فقط بین ٢ تا ۶ ساعت می‌ماند و مواد شستشوی خشکشویی‌ها خود ضدعفونی‌کننده است و لباس‌ها در دمای ٤٠-٥٠ دقیقه می‌چرخد و زمان اتوکردن هم گرما می‌بیند باز هم مردم از مراجعه به خشکشویی‌ها هراس داشتند، در صورتی که حتی اگر این مراحل هم نباشد، لباس تا تحویل به مشتری حداقل ٢٤ ساعت در مغازه می‌ماند پس اگر ویروسی هم وجود داشته باشد از بین می‌رود.


بیشتر بخوانید: ۷۰ میلیارد دلار خسارت کرونا در ایران


رجب‌زاده تصریح کرد: در ستاد ملی مبارزه با کرونا از اصناف فردی نبود تا از لزوم یا عدم‌لزوم فعالیت صنف خود دفاع کند تا معلوم شود صنف‌هایی که غیرضروری شناخته می‌شوند چرا غیرضروری هستند؟ و آیا تعطیلی‌های بنگاه‌ها کارشناسی‌شده انجام شده است؟ به‌عنوان مثال از تصمیم‌گیران امر باید پرسید وقتی کت و شلوار در منزل قابل شستشو نیست پس کجا باید شسته شود؟

وی یادآور شد: وزارت بهداشت باید با دعوت نماینده از هر صنف نسبت به تمام اصناف اشراف پیدا می‌کرد و سپس درباره فعالیت یا تعطیلی آن تصمیم می‌گرفت. پروتکل صنف ما را با صنف لباس‌فروشی یکسان اعلام کردند و این درست نیست، زیرا شستشوی البسه جنبه بهداشتی هم دارد. در رابطه با فعالیت کارگران این صنف در شرایط کرونایی هم وقتی وزارت بهداشت به اتحادیه‌ها قدرت اجرایی بدهد که هر کارگری که در زمان کار بهداشت را رعایت نکند ما قادر به بستن مغازه باشیم، کارگران مجبور به رعایت پروتکل‌های بهداشتی می‌شوند.

رییس اتحادیه خشکشویی و لباسشویی تهران در پیش بینی بازار آینده این صنف با توجه به تورم و کرونا افزود: در حالی که اعلام می‌کنند هیچ واحد صنفی حق افزایش قیمت را ندارد از طرف دیگر مواد اولیه و مصرفی شستشو به‌شدت افزایش دارد، حال همکاران ما باید چگونه به فعالیت بنگاه خود ادامه دهند؟ سال گذشته قیمت هر کیلو مواد اتیلن در بشکه ٣٣٠ کیلویی که ٢٢٠ لیتر است ٥ میلیون و ٢٠٠ هزار تومان بوده است، اما الان همان مقدار ٨ میلیون شده است. متاسفانه در این درگیری با کرونا همه چیز گران شده و هزینه‌های ما هر روز بالاتر می‌رود و در نتیجه مشتری کمتر می‌شود، زیرا درآمد‌ها به نسبت افزایش قیمت، کم شده است. هزینه‌ها در اسفندماه برای همه اصناف چند برابر شد و عملاً همکاران صنفی ما ٦٠-٧٠ درصد از جیب هزینه کردند تا کارگران تخصصی‌شان را از دست ندهند و آن‌ها را نگه دارند. در مجموع ما هم مانند بقیه اصناف بسیار ضرر دیده‌ایم.

رجب زاده اظهار داشت: متاسفانه با گذشت چهار ماه ما هنوز هیچ حرکت حمایتی از طرف دولت شاهد نبودیم و همه حمایت‌ها در حد شعار بوده است. از یک طرف می‌گویند برای وام کم‌بهره ثبت‌نام کنید، از طرفی هنوز هیچ وامی دریافت نشده است. ما هیچ درخواست حمایتی از دولت نداریم به‌جز اینکه نرخ مالیات سال ۹۸ را روشن کند، زیرا علاوه بر اینکه سازمان مالیات هنوز نرخ مالیات سال گذشته را مشخص نکرده به کسانی هم که مالیات پرداخته‌اند به بهانه ویروس کرونا، برگه قطعی را نداده‌اند در صورتی که چهار ماه است کشور درگیر بحران کرونا است.

وی در پایان با اشاره به شعار دولت مبنی بر تنفس پرداخت بیمه کارگران خاطرنشان کرد: دولت در رابطه با بیمه کارگران اعلام کرد که ۲۰ درصد حق کارفرما بخشیده می‌شود، اما این اتفاق نیفتاد و دوباره اعلام کرد کارفرما برای پرداخت حق بیمه کارگران تا پایان سال ۹۹ مهلت دارند، اما دوباره برای آن زمان تعیین کرد. این تناقض‌گویی‌ها برای ما فایده‌ای ندارد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

متهم ردیف اول بنگاه‌داری بانک‌ها کیست؟

عکس/ استایل شیک الناز شاکردوست در جشن حافظ

عکس/ پوشش خاص بسیجیان در دیدار با رهبری

سقوط دستمزد دلاری کارگران ایرانی از ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۳/ دستمزد کارگر عربستانی ۱۰ برابر و کارگران اماراتی و ترکیه‌ای، ۴ برابر دستمزد کارگر ایرانی +جدول

عکس/ قیمت فیش حج در ۵۰ سال پیش

فیلم/ توضیحات مهم سخنگو دولت درباره مذاکرات ژنو

انتظارات منفی بازار دلار کاهش پیدا کرد؟

اینفوگرافی/ ترافیک تهران بیشتر از نیویورک

فیلم/ تذکر قالیباف به بی‌نظمی نمایندگان

توییت سخنگوی دولت درباره خشونت علیه زنان

ماجرای عجیب عکس پرسنلی شناسنامه امیر تتلو

فیلم/ ۶۰ درصد ایرانیان تمایل به مهاجرت دارند

فیلم/ چمران: فاکتور پوستر‌های زاکانی را دیدم ولی رسمی نبود

معادن در ایران؛ بهشت کارفرمایان، جهنم اهالی و کارگران / بازخوانی پرونده حوادث کارگری در ایران

معنای بازگشت ترامپ برای ایران، روسیه و چین

شرط عربستان برای تعامل با آمریکای ترامپ

تاثیر اصلاح ساختار صندوق بازنشستگی بر معیشت بازنشستگان

انتقاد تند روزنامه اصلاح طلب از عارف

ابهام در سخنان علی لاریجانی؛ زمان مذاکرات رسیده است؟

هیهات تخلفات بودجه ‏ای دولت سیزدهم؛ کسری بودجه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به رقم یک‏ هزار هزار میلیارد تومان رسید

آیین‌نامه جدید واردات خودرو برقی با تاریخ مصرف چهارماهه

نظر متفاوت دو عضو جبهه پایداری درباره کلینیک ترک بی حجابی

جزئیات دستور همتی به رئیس‌کل جدید گمرک

روشنایی به شرط مازوت سوزی

۹ ماه سرنوشت‌ساز برای تهران، ایران و اروپا در مسیر دوگانه توافق یا فعال شدن مکانیسم ماشه!

تعیین زمان واریز مرحله سوم سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱

قیمت دلار در انتظار اخبار آتش‌بس و توافق

مرگ سالانه ۷ میلیون نفر به‌دلیل آلودگی هوا در کشور ۷۲ ملت

فیلم/ رونمایی از گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ

ضد و نقیض گویی درباره اجرای قانون حجاب؛ تعلیق ابلاغ قانون عفاف تا نیمه آذر به روایت معاون حقوقی دولت

صعود سخت در انتظار استقلال و پرسپولیس

دستگیری قاتل سریالی زنان با قرص برنج در مشهد

دلار آمریکا ضعیف شد

مشکل صنعت خودرو سازی ایران چیست؟

علت توقف کاهش قیمت دلار در کانال ۶۸ هزار تومان چه بود؟

زخم بالکان بر گونه کیانوش رستمی

آغاز واریز علی الحساب ۱۰،۰۰۰،۰۰۰ میلیون تومانی به حساب بازنشستگان

بازار طلا و سکه در سردرگمی

۶ منطقه پایتخت در معرض خطر فرونشست زمین

عکس/ تغییر عجیب «سوگند» سریال لحظه گرگ و میش بعد ۶ سال

واردات تاثیری بر قیمت گوشت قرمز در بازار نداشت

در حال حاضر خاموشی‌ها اعمال نمی‌شود

قیمت روغن خوراکی امروز + جدول

امید عالیشاه کاپیتان پرسپولیس ضربه مغزی شد؟

ماجرای ضرب و شتم یک شهروند در راسک چه بود؟

قیمت روز لپ تاپ لنوو LENOVO

قیمت مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول