دگزامتازون برای کدام دسته از بیماران کرونایی تجویز میشود؟
اقتصاد۲۴-وی در ابتدا گفت: معمولا کرونا دو مرحله دارد؛ مرحلهی اول شامل علائمی است که ناشی از ورود ویروس به بدن است و مرحله دوم شامل التهابات خیلی شدیدی است که در این مرحله از داروهای ضد التهاب مانند دگزامتازون برای بیمار استفاده میکنیم، اما اینطور نیست که برای هر بیمار مبتلا به کرونا دگزا را تزریق کنیم.
بیشتر بخوانید:هنگام تفریحهای تابستانی کرونا نگیرید!
او اضافه کرد: در واقع وقتی بیماری چند روز از بیماری اش گذشته و بیماری اش شدید شده، به درمانهای معمول جواب نداده و وارد فاز و مرحلههای تشدید التهابات در بدن شده، در آن مرحله از داروهایی، چون دگزامتازون استفاده میکنیم و معمولا هم جواب میگیریم.
شستن دستها از زدن ماسک واجبتر است!
وقتی بیماری چند روز از بیماری اش گذشته و وارد فاز و مرحلههای تشدید التهابات در بدن شده، در آن مرحله از داروهایی، چون دگزامتازون استفاده میکنیم.
دکتر عمادی خاطرنشان کرد: اخیرا به دلیل پارهای مسائل اقتصادی محدودیتهای فاصله گذاری اجتماعی برداشته شد، ولی نکته مهم این است که شستن دستها حتی از زدن ماسک هم مهمتر است که معمولا مورد غفلت واقع میشود. در حالیکه اولین کاری که فرد پس از ورود به منزل باید انجام دهد، شستن دست هاست.
این متخصص بیماریهای عفونی در رابطه با الزام زدن ماسک برای عموم مردم هم گفت: زدن ماسک برای عموم مردم الزامی نیست، ولی در جاهایی که افراد فاصله نزدیکی با هم دارند مانند اتوبوس و مترو و بعضی مشاغل و جلسات که ارتباطات افراد نزدیک است و چهره به چهره است توصیه میشود که همه ماسک استفاده کنند.
وی ادامه داد: به افرادی که مستعد ابتلا به کرونا هستند مانند دیابتی ها، افراد خیلی چاق، افراد بالای ۶۵ سال، افرادی که فشار خون و بیماری ریوی و قلبی مزمن دارند توصیه میکنیم اصلا از منزل بیرون نیایند و خود را قرنطینه کنند و اگر مجبورند بیرون بروند حتما از ماسک استفاده کنند و از همه مهمتر برای آنها شستشوی دست هاست.
آنتی بادیهای ضد کرونا مدتی پس از بهبود از بین میروند؟
عضو کمیته علمی مبارزه با کرونا در پاسخ به این سؤال خبرنگار ما که آیا آنتی بادیهای ضد کرونا دو تا سه ماه بعد از بهبود بیمار، ناپدید میشوند و دوباره فرد مبتلا و مستعد ابتلا به کرونا میشود هم گفت: در خصوص کروناویروس هنوز خیلی تجربیات زیادی نداریم، وضعیت پیشینیان کروناویروس با کووید ۱۹ متفاوت است، مثلا آنها با گرم شدن هوا از بین میرفتند، ولی این نوع جدید با گرما نه تنها ازبین نرفت کماکان همان عملکرد را دارد.
زدن ماسک برای عموم مردم الزامی نیست و شستن دستها حتی از زدن ماسک هم مهمتر است که معمولا مورد غفلت واقع میشود.
عمادی افزود: بنابراین خیلی از پیش بینیهای ما در رابطه با کرونا ویروس، براساس اطلاعات و پیش بینیهایی بود که درباره عفونتهای قبلی، چون سارس و مرس داشتیم. در مورد آنتی بادیهای ضد کرونا هم باید زمان بیشتری بگذرد تا با بررسی بیماران بهبود یافته نظر قطعی تری در این مورد بدهیم.
در چه صورت آبریزش بینی نشانهی کروناست؟
همچنین این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه کرونا ویروس علامت جدیدی از خود نشان نداده و همهی علائم موجود را از ابتدای شیوع به همراه داشت، عنوان کرد: به دلیل بیشتر شدن موارد ابتلا بعضی از علائم را بیشتر میبینیم، مثلا علائم گوارشی مانند اسهال و استفراغ و تهوع و دل درد در بیماران اخیر زیاد دیده میشود، در صورتیکه این علائم در ابتدا نیز در برخی بیماران دیده میشد.
دکتر حمید عمادی، عضو کمیته علمی مبارزه با کرونا در آخر در خصوص اینکه آیا داشتن آبریزش بینی نشانهی بیماری کرونا هست یا نه گفت: داشتن صرف آبریزش بینی بیشتر با حساسیت فصلی و آلرژی همخوانی دارد، چون بیماری کرونا علائم همراه دیگری مانند بدن درد، تب، از دست دادن حس بویایی و چشایی را دارد و طی یکی دو روز و بطور موقت از بین نمیرود، اما حساسیتها معمولا موقتی و زودگذر هستند.