اقتصاد۲۴ - محمدرضا عبدالرحیمی در نشست با فعالان اقتصادی منطقه آزاد ماکو که با حضور مدیر شعب بانک تجارت در آذربایجانغربی برگزار شد، افزود: همکاری و مشارکت نظام پولی و بانکها در منطقه آزاد ماکو یکی از اساسیترین نیازهای توسعه منطقه است و همکاری متقابل با بانکها موجب تقویت و رونق کسب و کار میشود.
عبدالرحیمی با بیان اینکه فعالان اقتصادی در منطقه آزاد ماکو تحقق جهش تولید را مستلزم رفع برخی از موانع از جمله تامین سرمایه در گردش از سوی بانکها میدانند، تاکید کرد: کاهش هزینههای تامین مالی صنایع و کمک به تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و خدماتی به عنوان عنصر مزیت آور برای صنایع داخلی است.
وی اظهار داشت: سازمان منطقه آزاد نیز زمینه فعالیت برای بازار پول و بازار سرمایه در سطح منطقه آزاد ماکو را بیش از پیش تسهیل کرده و امید است با فعال شدن همه بانکها، این منطقه شاهد توسعه واحدهای تولیدی موجود و افزایش سرمایهگذاریهای بخشهای مختلف صنعت، معدن کشاورزی و خدمات در سطح منطقه باشیم.
بیشتربخوانید: نقش محوری منطقه آزاد ماکو در ارتقای ظرفیت تجاری ایران با کشورهای همسایه و منطقه
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو اضافه کرد: این منطقه در بخش معدن نیازمند سرمایه گذاریهای جدید با توجه به ظرفیتهای صنایع معدنی موجود است و به زودی یک سرمایه گذار بخش خصوصی با تامین مالی بانک ملی در این منطقه آغاز فعالیت میکند.
مدیر شعب بانک تجارت در آذربایجان غربی نیز در خصوص چگونگی اعطای تسهیلات ریالی برای شرکتها و واحدهای فعال اظهار داشت: تسهیلات ۱۲ تا ۱۸ درصدی به هر شرکت فعال در منطقه آزاد ماکو پرداخت میشود.
کمال عبدلی با بیان اینکه برای کارکنان واحدهای فعال تسهیلات کارت اعتباری ۳۰۰ میلیون ریالی صادر میشود، اضافه کرد: درخواستکنندگان کارت اعتباری باید برگشتی و معوقات تسهیلات نداشته باشند و به تمامی کارکنان واحدهای تولیدی حتی اگر مشتری بانک تجارت نیز نباشند، این کارت اعتباری در اسرع وقت اعطا میشود.
عبدلی به اعمال انعطافهای قانونی و کاهش بروکراسیهای اداری برای رفع مشکلات مالی واحدهای تولیدی این شعب بانک اشاره کرد و گفت: حوالههای ارزی نیز در صرافی بانک تجارت به اکثر نقاط جهان، به ارزهای محلی و برخی ارزهای منطقهای انجام میشود.
در این دیدار همچنین فعالان اقتصادی مسائل و مشکلات واحدهای خود را مطرح کردند.
بیشتربخوانید: موانع و مشکلات اصناف در ماکو برطرف می شود
۱۱۰ واحد تولیدی فعال در سطح منطقه آزاد ماکو وجود دارد که در زمینههای مختلف فعالیت دارند.
مساحت منطقه آزاد ماکو حدود پنج هزار کیلومتر مربع و جمعیت آن بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، حدود ۲۰۰ هزار نفر است.
منطقه آزاد ماکو به عنوان بزرگترین منطقه آزاد کشور دارای ۱۴۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور جمهوری آذربایجان و ۱۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکیه است.