تاریخ انتشار: ۰۶:۵۵ - ۱۴ تير ۱۳۹۹
گزارش اقتصاد۲۴ از وضعیت اصناف پس از شیوع کرونا /۲۰/

ضربه سخت کرونا به صنف آهن‌سازان/ تعطیلی و تغییر شغل در کمین تعمیرکاران ساختمانی

رییس اتحادیه آهن‌سازان تهران گفت: از اسفند ۹۸ هرگونه فعالیت ساختمانی غیرمجاز اعلام شد؛ بنابراین کانال‌ساز‌های کولر، دریچه‌سازها، کارگران ساختمانی، توری‌باف‌ها، سرویس‌کاران کولر و آبگرمکن و... یا تعطیل شدند و یا اگر تعطیل هم نکردند نتوانستند کاری تولید یا خدماتی را ارائه دهند.

فعالیت ساختمانی

اکرم جدیدی‌ممتاز، اقتصاد۲۴- شیوع ویروس کرونا بسیاری از مشاغل و صنایع دنیا را تحت سایه شوم خود قرار داد. در همین راستا، صنایع معدنی نیز از این آسیب بی‌بهره نبوده و بخش معدن کشور با رکود بی‌سابقه‌ای مواجه شده است.

پرسش اینجاست که شاغلان در این حوزه نیازمند کدام حمایت‌ها از طرف دولت هستند تا بتوانند خود را از این پرتگاه اقتصادی نجات دهند؟

حبیب‌الله بشارتی، رییس اتحادیه آهن‌سازان تهران در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ درباره تاثیر کرونا بر کسب و کار این صنف گفت: صنف ما ۱۱ رسته شغلی دارد که در کرونا به شدت آسیب دیده‌اند، زیرا کرونا هم آسیب جانی داشت و هم مشاغل را در شرایط رکود اقتصادی قرار داد، به خصوص در موضوع ساختمان‌سازی، چون هرچقدر که خرید و فروش ملک رونق گرفته برعکس ساختمان‌سازی مختل شده است.

وی افزود: به‌دلیل بحران ویروس کرونا، ساخت و ساز چند ماه تعطیل شده است. از اسفند ۹۸ به دستور شهرداری و ستاد ملی مبارزه با کرونا هرگونه فعالیت ساختمانی غیرمجاز اعلام شد؛ بنابراین کانال‌ساز‌های کولر، دریچه‌سازها، کارگران ساختمانی، توری‌باف‌ها، سرویس‌کاران کولر و آبگرمکن و... یا تعطیل شدند و یا اگر تعطیل هم نکردند نتوانستند کاری تولید یا خدماتی را ارائه دهند.

بشارتی تصریح کرد: ما کارگاهی را داشتیم که بدون داشتن درآمد در این چند ماه با استفاده از پس‌انداز، حقوق ۱۵۰ نفر کارگر را پرداخته است. در صنف ما موارد از این دست بسیار وجود داشته است. چندین واحد هم به اجبار کارگران را اخراج و واحد صنفی‌شان را تعطیل کردند، زیرا نتوانستند حقوق کارگران را تامین کنند. در بحران کرونا بسیاری از کارگران خدماتی صنف ما بیکار شدند، چون خانواده‌ها در زمان قرنطینه خانگی از ترس کرونا در صورت خرابی وسایل گرمایشی و سرمایشی سرویس‌کار را به منزل راه نمی‌دادند و خودشان حتی اگر تخصص نداشتند آستین‌ها را بالا زدند؛ به همین دلیل ۹۰ درصد از همکاران صنفی ما صدمه شدید درآمدی داشتند.


بیشتر بخوانید: سیمانی‌ها در انتظار افزایش قیمت/ آسیب سیاست‌های قیمت‌گذاری بر صادرات سیمان


رییس اتحادیه آهن‌سازان تهران در مورد ارزیابی آینده صنفی این گروه با وجود تورم و کرونا گفت: در صورت وجود کرونا در آینده، گروه‌هایی که در خدمات سرویسی و ساخت و ساز فعالیت می‌کنند به دلیل عدم‌رعایت دوری از یکدیگر و امکان ایجاد رعایت فاصله اجتماعی، تعطیل خواهند شد. شرایط کاری صنف ما به‌گونه‌ای است که خیلی نمی‌توان فاصله‌گذاری اجتماعی در بحران کرونا را رعایت کرد، زیرا در ساختمان‌سازی یک‌نفر در حال سیمان‌کاری و در کنار آن، کارگری مشغول در و پنجره‌سازی است. اینکه با تصمیمات دولت قرنطینه‌ها شدیدتر یا خفیف‌تر شود در کسب و کار همکاران ما موثر است. فعالیت صنف ما مانند فروشندگی نیست که بتوان با یک دفتر و یک فروشنده، با فروش آنلاین امرار معاش کرد. یک دریچه‌ساز حداقل باید پنج کارگر داشته باشد. در برخی از واحد‌ها این تعداد به ۱۵۰ نفر هم می‌رسد. کارفرما‌های صنف ما به‌راحتی کارگران متخصص را جواب نمی‌کنند حتی اگر زیر بار هزینه حقوق بدون کار بروند، زیرا کارگر متخصص سال‌ها در معرض آموزش قرار گرفته است تا طی زمان به یک نیروی متخصص تبدیل شود. صنف ما با توجه به کارگران زیاد بسیار اشتغال‌زا است.

بشارتی ادامه داد: هزینه‌ها برای کارفرما‌ها سرسام‌آور و کمرشکن است، بنابراین اگر تورم و کرونا ادامه‌دار شود ۵۰ درصد از واحد‌های صنفی ما تعطیل می‌شود که این میزان شاید تا ۸۰ درصد هم برسد و یا ممکن است فعالان این صنف تغییر شغل بدهند. زمانی خیابان سیروس (مصطفی خمینی) بورس حلبی‌سازان بود، اما الان از این فعالیت خیلی کم دیده می‌شود، زیرا نسل جدید زیر بار شغل فنی و تولیدی نمی‌رود، بلکه دنبال فروشندگی و کار بدون زحمت هستند.

وی یادآور شد: متاسفانه سیستم قوانین صنفی کشور براساس تغییر شرایط، در مسائل، بررسی مجدد ندارد و در حوزه قوانین کارگر و کارفرما، برای کارفرما هیچ حقی قائل نشده است، حتی در شرایط اضطرار و بحرانی. اکنون با ۴۶ سال سابقه در این صنف می‌گویم جوانان امروز علاقه‌ای به مشاغل فنی ندارند و در دور افتاده‌ترین مناطق کشور، جوانان دوست دارند دانشگاه بروند و پشت میز بنشینند تا کار فنی انجام دهند.

بشارتی با اشاره به عدم‌اجرای وعده‌های دولت در بحران کرونا گفت: تاکنون هیچ‌گونه حمایتی از طرف دولت برای صنف ما محقق نشده است. اتاق اصناف دارای ۱۳۵ صنف است که هر کدام حداقل چندین زیرمجموعه دارند، اما دولت در کوران کرونا تنها ۱۰ شغل را متضرر و متاثر از کرونا اعلام کرد در صورتی که همه اصناف صدمه دیدند. تاکنون به صنف ما حتی یک ریال هم پرداخت نشده است و داده هم نخواهد شد. ما نمی‌خواهیم ۱۰ میلیون با ۱۲ درصد از دولت وام بگیریم، زیرا در تورم فعلی، این مبلغ گره‌ای از کار هیچ صنفی باز نمی‌کند. سال، سال جهش تولید است و اگر دولت قصد حمایت از اصناف را دارد یک‌سال واحد‌های تولیدی کوچک و خرد را از دادن مالیات و بیمه معاف کند. دولت لازم نیست وام بدهد، اما مالیات هم نگیرد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

خسارات ناشی از آلودگی هوا به ۸ میلیارد دلار در سال می‌رسد!/ سرنوشت ۲۵۰ همت بودجه توسعه زیرساخت‌های کاهش آلودگی چه می‌شود؟

وضعیت هواشناسی امروز

وضعیت آلودگی هوای تهران در۳ آذر۱۴۰۳

همه چیز درباره بانک مرکزی اروپا (ECB)/ نهادی با نقش کلیدی در مدیریت و ثبات اقتصاد اروپا

بیم و امید سهامداران بورس

پیش بینی بورس امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

عکس/استوری احساسی نانسی عجرم با پرچم لبنان

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی