اقتصاد24 - «فرهاد دژپسند» در همایش روز بیمه افزود: اگر بخواهیم نقش صنعت بیمه را در رشد اقتصادی کشور تعیین کنیم، باید نگاهی دقیق تر به این بخش داشته باشیم.
وی افزود: دغدغه تحریم ها به ویژه برای رکن اصلی اقتصاد یعنی سرمایه گذاران و تولیدکنندگان باید برطرف شود و بیمه بررسی کند که چگونه می تواند این نگرانی ها را رفع کند.
به گفته دژپسند، بخش تولید علاوه بر مسایلی چون ارز، با مخاطراتی مانند «عدم النفع» نیز مواجه است؛ شاید این کار برای صنعت بیمه خوشایند نباشد اما در همه جای دنیا این مقوله پذیرفته شده و صنعت بیمه برای آن راهکار دارد.
وی افزود: در شرایطی که تولیدکنندگان بی نظیر کمبود مواد اولیه مواجه می شوند، صنعت بیمه باید این موارد را مورد توجه قرار داده تا کاهش تولید پوشش داده شود.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه بیمه می تواند موارد غیرقابل کنترل و غیرقابل پیش بینی را پوشش دهد، گفت: اینکه فقط 2 سال رشد سرمایه گذاری در کشور مثبت باشد، علامت خوبی نیست و باید برای آن فکری کرد.
**
بیمه البرز سال آینده 100 درصد خصوصی می شود
دژپسند در ادامه سخنان خود بر لزوم خصوصی سازی تاکید کرد و گفت: با تصویب دولت در بودجه 98، همه سهم دولت در بیمه البرز واگذار و این شرکت خصوصی می شود.
وی خواستار بهادارسازی اوراق بیمه ای شد و افزود: در شرایط تحریم، این روش ها برای مردم و صنعت بیمه بسیار راهگشا خواهد بود.
وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه افزایش ضریب نفوذ صنعت بیمه فقط با اجباری شدن برخی رشته ها توسعه پیدا نمی کند، خواستار ارایه محصولات نوآورانه در صنعت بیمه شد.
همچنین اسحاق جهانگیری اظهار کرد: برگزاری همایشهای سالانه صنعت بیمه فرصت مناسبی است که هر سال در اختیار فعالان و صاحب نظران اقتصادی قرار میگیرد.
معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: صنعت بیمه به عنوان یکی از مهمترین پایههای اقتصاد کشور مطرح است.
این نیاز در کشور وجود دارد که اقتصاد کشور با توجه به جایگاه ملت ایران از وضعیت بهتر و مناسب تری برخوردار شود.
وی افزود: ما به عنوان مسولین بخش اقتصاد وظیفه داریم به مسائل اقتصادی کشور بپردازیم؛ اقتصاد مقتدری که در آن سرمایه کذاری مناسب اتفق بیافتد و در صورت لزوم بتوان از منابع خارجی نیز استفاده کرد.
معاون اول رئیس جمهور اقتدار ایران در منطقه پرآشوب خاورمیانه را موضوعی حیاتی عنوان کرد و گفت: حضور ایران مقتدر در خاورمیانه به ثبات و امنیت منطقه کمک بزرگی است.
جهانگیری به سه محور مهم بانک، بورس و بیمه اشاره کرد و گفت: بدون وجود این سه محور مهم اقتصاد هیچ گونه عملیاتی اجرایی نخواهد شد.
وی با اشاره به تلاشهای دولت یازدهم برای ایجاد ثبات اقتصادی و برقراری تعامل با کشورهای جهان و جذب سرمایه گذاری خارجی خاطرنشان کرد: این مسائل به این دلیل بود که چرخ اقتصاد کشور بچرخد.
معاون اول رئیس جمهور در گوشهای از صحبتهای خود به بیکاری افراد تحصیل کرده را از مهمترین چالشهای کشور توصیف کرد و افزود: ثبات اقتصادی پیش نیاز هر اقدام توسعهای است که ما قصد انجام آن را داریم از طرفی تورم، سود بانکی و نرخ ارز از جمله انتظاراتی است که فعالان اقتصادی از سیاستگذاران میخواهند تا درباره آنها ثبات ایجاد شود.
جهانگیری اولویت اول کشور را اداره اقتصاد و کمک به اداره زندگی مردم دانست و افزود: در صورتی که مقابل یکجانبه گرایی آمریکا ایستادگی نشود، حتما به استقلال تمامی کشورها در قرن ۲۱ آسیب جدی وارد خواهد شد.
وی افزود: بالاترین فشارها در زمان تحریم به بیماران، سالمندان، کودکان و اقشار ضعیف وارد میسود و ما با سیاستهای خود قادر هستیم که تاثیر این تحریمها را به حداقل ممکن برسانیم.
وی با بیان اینکه آمریکاییها در تحریم نقاط حساس را هدف قرار داده اند، خاطرنشان کرد: آمریکاییها تاکید دارند که فروش نفت باید به صفر برسد و جابه جایی پول و کالا نباید انجام شود.
جهانگیری با اشاره به اینکه سیاست اصلی دولت کاهش اتکا به نفت در بودجه است گفت: بعید میدانم که در بودجه سال آینده سهم نفت در بودجه بیش از ۲۵ درصد باشد.
وی افزود: در صورت کاهش هزینه دستگاههای اجرایی و دولتی و صرفه جوییهای لازم، سهم نفت در بودجه به کمتر از ۲۵ درصد هم خواهد رسید.