تاریخ انتشار: ۱۲:۴۲ - ۱۸ تير ۱۳۹۹
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد؛

بازار لوازم خانگی هم آشفته است/ تولید لوازم خانگی نیاز به مواد اولیه دارد نه قیمت مصوب!

تولیدکنندگان لوازم خانگی معتقدند تا زمانی که نرخ ارز روند افزایشی دارد و مواد اولیه برای تولید گران به دست تولید کننده می‌رسد نمی‌توان انتظار داشت بازار لوازم خانگی به روز‌های آرام برگردد.
لوازم خانگی
اقتصاد۲۴ - نوسانات و افزایش‌های غیرمتعارف قیمت در بازار‌های مختلف از جمله لوازم خانگی و کالا‌های اساسی موضوعی است که علیرغم تصمیمات اتخاذشده هنوز به ثبات لازم نرسیده و شاید خلأ اصلی در دیر تصمیم‌ گرفتن و عدم‌ نظارت صحیح بر اجرای آن تصمیم است.

هنوز بازار لوازم خانگی با توجه به اعلام قیمت‌های مصوب از سوی ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت به آرامش نرسیده است. با یک گشت و گزار در بازار به راحتی روند شتاب گرفته قیمت‌های لوازم خانگی را خواهید دید.

یخچال‌های ۸۰ میلیونی و لباسشویی‌های ۴۰ میلیون تومانی پشت ویترین‌های واحد‌های صنفی که همه موظف به رعایت قیمت‌های تعیین شده هستند به چشم می‌خورد.
 
این در حالی است که با توجه به جهش سرسام آور قیمت‌ها، خریداران و مشتریان لوازم خانگی به سمت خرید محصولات ایرانی رفته اند، اما بازار محصولات ایرانی هم دست کمی از برند‌های خارجی ندارد.

گرانی یک سوی سکه است؛ طرف دیگر آن کمبود برند‌های ایرانی در بازار است. تعیین سقف قیمت برای محصولات ایرانی، باعث شده که لوازم خانگی با برند‌های داخلی در بازار کمیاب شوند و تنها محصولات خارجی که به گفته متولیان قاچاق وارد کشور شده خودنمایی می‌کنند.

بر‌خلاف مصوبات و برنامه‌های ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت برای کنترل قیمت‌های بازار لوازم خانگی به‌نظر می‌رسد هنوز وضعیت قیمت‌های بی‌ضابطه اقلام مختلف به ثبات لازم نرسیده است.

بعد از نوسان شدید در بازار لوازم خانگی که باعث نارضایتی مردم شده بود، ستاد تنظیم بازار تصمیماتی از جمله تعیین سقف قیمتی برای لوازم خانگی، در اولویت بودن بازرسی بازار لوازم خانگی و الزام شرکت‌های تولیدکننده برای ثبت قیمت‌ها در سامانه ۱۲۴ اتخاذ کرد.

این‌که نباید قیمت تلویزیون بیش از ۲۰ درصد و سایر کالا‌های لوازم خانگی بیش از ۲۵ درصد افزایش یابد یکی از تصمیماتی بود که برای کنترل این بازار گرفته شده بود، ولی با توجه به همه این الزامات و بازرسی‌ها، گزارش‌ها از این بازار نشان می‌دهد هنوز قیمت‌ها کنترل نشده و ثباتی که مسئولان با این اقدامات در انتظارش بودند، محقق نشده است.

یکی از مشکلات بازار لوازم خانگی تأمین ارز برای مواد اولیه است و ستاد تنظیم بازار اعلام کرد که قرار است بانک مرکزی تأمین ارز این اقلام را در اولویت قرار دهد و درباره تأمین فولاد نیز که یکی از اصلی‌ترین مواد موردنیاز در تولید لوازم خانگی است اقدامات لازم انجام شد، اما کمبود کالا در برخی اقلام به‌دلیل ممنوعیت‌های وارداتی و عدم تمایل فروشندگان به فروش کالا‌های خود به‌دلیل اینکه نمی‌توانند مجدداً آن کالا را تأمین کنند، مشکلاتی است که نشان می‌دهد هنوز تصمیماتی که برای کنترل این بازار گرفته شده، نتیجه‌ای نداشته است.

نگذارید تولید لوازم خانگی لنگ بزند

در همین رابطه محمدرضا غزنوی، سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ با اشاره به اینکه باید شرایط برای افزایش تولید لوازم خانگی فراهم شود چراکه فقط تعیین قیمت نمی‌تواند چرخ تولید این محصولات را بچرخاند، گفت: تا زمانی که ارز بالاتر می‌رود و مواد اولیه گران‌تر می‌شود نمی توان انتظار افزایش تولید داشت در حالی که باید طبق قیمت‌های تعیین شده برای لوازم خانگی و رعایت مصوبه تنظیم بازار، لوازم خانگی در بازار عرضه شود.

به گفته غزنوی، اکنون قیمت‌های مصوب ملاک عمل قرار گرفته شده است و فروشندگان موظف به رعایت آن هستند و بازار دیگر کشش افزایش قیمت لوازم خانگی بیش از این را ندارد.

بیشتر بخوانید: راهکار توقف گرانی در بازار لوازم خانگی چیست؟

غزنوی با تاکید بر این مطلب ادامه داد: تامین مواد اولیه مورد نیاز مانند فولاد، موضوعی است که از سوی تولید کنندگان برای مقابله با افزایش بیش از حد قیمت لوازم خانگی تاکید شده است.

سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی یادآور شد: تولید کنندگان برای تولید نیاز به مواد اولیه دارند؛ این مواد یا باید از منابع داخلی تامین شود یا در غیر این صورت باید از طریق واردات تامین شود.

وی تصریح کرد: نوسانات نرخ ارز مشکلات تامین مواد اولیه را چند برابر کرده است. باید مواد اولیه در اختیار تولیدکنندگان لوازم خانگی قرار بگیرد تا آنها بتوانند با تولید و عرضه کافی، به بازگشت ثبات در قیمت و عرضه محصولات کمک کنند و نگرانی‌ها در بازار کاهش یابد و بازار آرام شود.

برخورد نظارتی بیشتر شود

غزنوی در پاسخ به این سوال که چرا برخی از محصولات داخلی در بازار کمیاب شده است؟ گفت: احتکار، موضوع جدیدی نیست. از یک سو به دلیل کمبود مواد اولیه و از سوی دیگر با توجه به افزایش نرخ ارز، مواد اولیه با افزایش قیمت روبرو شده است و احتمال کمبود برخی از محصولات با برند‌های مختلف در بازار وجود دارد.

سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی تاکید کرد: به غیر از مواردی که در تولید تاثیرگذار هستند، باید نهاد‌های نظارتی با احتکار کنندگان برخورد داشته باشند و با کشف و ضبط انبارها و وارد بازار کردن محصولات از احتمال تنش‌های بیشتر جلوگیری کنند.

تولید لوازم خانگی باید افزایش یابد

 وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه شرایط تولید با توجه به مشکلات که به آن اشاره شد سال گذشته چطور بوده است؟ گفت: تولید کنندگان لوازم خانگی توانسته اند در سال ۹۸ با افزایش ۵۰ درصدی تولید ماشین لباسشویی، ۴۰ درصدی تلویزیون، ۲۰ درصدی یخچال تا حدودی تنش عرضه در بازار را کاهش دهند.
 
این مقام مسئول ادامه داد: باید برای تعادل بخشی به بازار، تولید لوازم خانگی را افزایش دهیم در این صورت می‌توان انتظار بازگشت ثبات عرضه و قیمت به بازار را داشت.

غزنوی یادآور شد: در ادامه تمهیداتی که برای بازگشت آرامش به بازار لوازم خانگی اندیشیده شده، ممنوعیت صادرات لوازم خانگی ضروری است چرا که ابتدا باید بازار داخل اشباع شود و در نهایت با توجه به نبود هیچ کمبودی، اقدام به صادرات لوازم خانگی کرد.

قاچاق بزرگترین تهدید بازار لوازم خانگی

سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر شرایط کالا‌های قاچاق در بازار و تاثیر آن بر تولید داخل گفت: قاچاق لوازم خانگی همچنان ادامه دارد و با توجه به مشکلاتی که روند قاچاق لوازم خانگی به این صنعت وارد کرده است، قاچاق این کالا‌ها را می‌توان بزرگترین آسیب به بازار و تولید داخل دانست.

غزنوی گفت: باید برای سامان دهی به بازار لوازم خانگی ابتدا جلوی واردات قاچاق لوازم خانگی گرفته شود که این بر عهده نهاد‌های نظارتی است، اما متاسفانه هر روز شیوع این معضل در بازار بیشتر می‌شود و تنها به خسارت به واحد‌های تولیدی و صنفی منجر می‌شود.

مسئولان حاشیه نشین

به گزارش اقتصاد ۲۴، تجربه سایر بازار‌ها نشان داده این‌که تنها به صورت دستوری تولیدکنندگان مجبور به ثبت قیمت در سامانه ۱۲۴ باشند، ولی بازار طبق آن عمل نکند، کمکی به مردم و نگرانی‌های آن‌ها از این شرایط نمی‌کند.
 
با توجه به این شرایط، اگر مسئولان برای تصمیم‌گیری و تعیین برنامه‌های مناسب زودتر از بازار و افزایش قیمت‌ها وارد عمل شوند بهتر می‌توانند بازار را متعادل نگه‌ دارند و از افزایش قیمت‌های غیرمتعارف جلوگیری کنند.

همچنین یکی از نقاط ضعفی که وجود دارد و شاید مانع اجرای درست تصمیمات اتخاذشده برای کنترل بازار می‌شود، نبود بازرسی و نظارت کافی و لازم برای اعمال این تصمیمات است. اتخاذ تصمیمات منطقی برای کنترل قیمت‌های بازار، یک مرحله است و اقدام بعدی نظارت بر اجرای این تصمیمات است که به‌نظر می‌رسد از زمان تصویب یک موضوع تا اعمال کامل آن در بازار، زمان زیادی صرف می‌شود.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت ساعت اپل، سامسونگ و شیائومی امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت خودرو‌های میتسوبیشی اوتلندر، لنسر و میراژ در بازار امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

استایل مجلسی هلیا امامی بازیگر شب‌های مافیا + عکس

قیمت سکه پارسیان امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

تکرار سناریوی سرکوب ارز در سال ۱۴۰۳/ دلار ۸۰ هزار تومانی با فرود قوی سیاه در بازار ارز؟

فیلم/جمعیت عظیم افغان‌ها و نصب پرچم افغانستان در ایران!

پست جدید میلاد کی مرام با تم جشن تولد + فیلم

توماج صالحی به اعدام محکوم شد؟

جزییات جدید از پرونده مرگ زهره فکورصبور!

سارا و نیکای پایتخت به ایران بازمی‌گردند؟

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس متفاوت بازیگر گیلدخت

پرفروش‌ترین فیلم‌ های تاریخ سینمای ایران

عکس /هوتن شکیبا در پشت‌صحنه مهمونی

قلیان اکسیژن چیست و چه خطراتی دارد؟

عکس/تغییر چهره ۲ خواهر سریال بزنگاه بعد از ۱۶ سال

سونامی افزایش قیمت خودرو تا کی ادامه دارد؟/ همان پیکان را به مردم بدهند هنر کرده‌اند

پوستر «مست عشق»، سوژه خنده کاربران شد

حکم اعدام برای ۳ پسر به اتهام تجاوز به ۲ دختر نوجوان

شورای اسلامی نسیم شهر منحل شد

چند درصد ایرانی‌ها «مسافرت» می‌روند؟

توماج صالحی به اعدام محکوم شد؟

عزل یک مسئول به‌خاطر ورزش رزمی مختلط در لواسان

اعمال تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

بی‌انضباطی‌های نان دار برای فدراسیون

حسین انصاریان‌: نماز جماعت در کشور به خط پایان رسیده است

هشدار باران شدید در ۲۱ استان

عکس/خالکوبی منشوری تتلو

عکسی از پوشش جالب یک زن دیپلمات در دیدار با رئیسی

ماجرای تجمع مردم مقابل فرمانداری بندرعباس

تماس علی دایی با پدر ترانه علیدوستی

یادداشت یک پدر روی کلید کولر + عکس

رئیسی دکتری گرفت + عکس

پیش بینی بورس فردا چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

یک نکته عجیب در عکس‌های جدید تتلو در دادگاه

خلاقیت عجیب و خبرساز وزارت بهداشت در تولید قلیان!

قتل جوان ۱۷ ساله و دستگیری قاتل در نهاوند

حمایت تمام‌قد میرسلیم از بازگشت گشت ارشاد

پیش‌بینی قیمت دلار فردا ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

شیرینی فرانسه رفع پلمب شد

تجدید میثاق مدیران و کارکنان بانک رفاه کارگران با آرمان‌های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی

خبر بد و ناراحت‌کننده برای بانوان هوادار تراکتور

چرا مردم هشدار‌های سیل را جدی نمی‌گیرند؟

کاهش محسوس علاقه پسران به دانشگاه ها؟

این سه ادویه، ماکارونی شما را معرکه می‌کند!

سه سناریو درباره رشد نقدینگی در سال ۱۴۰۳

عضو اتاق بازرگانی: بانک مرکزی مسئول قیمت نهایی نیست

گل مژه چشم چیست؟ و آیا درمان دارد؟

اولین تمدیدی پرسپولیس مشخص شد!

ممنوعیت ورود زنان تبریزی به استادیوم+ عکس

یک مزایده بی نظیر در تاریخ صرافی ها: مزایده "ساتوشی حماسی (Epic) " کوینکس اکنون در حال برگزاری است

کت و شلوار هوتن شکیبا جهانی شد+ عکس

قتل وحشتناک مدیر یک شرکت مشهور در برج ۲۰ طبقه‌اش

حقوق رایزن‌های اقتصادی ایران در خارج چقدر است؟

درآمد شغل مدلینگ در ایران چقدر است؟

اعتراض ژاپن به تاکتیک‌های تجاری گوگل

قیمت جدید انواع برنج ایرانی در بازار

شاسی بلند جدید چری که خیلی گران نیست! + عکس

فیلم/پاداش ۱۸ میلیونی فرزند آوری در یک وزارت خانه

فیلم/ وقوع سیل در نطنز

نگاهی به هزینه‌های صداوسیما در سال ۱۴۰۳+ اینفوگرافی