تاریخ انتشار: ۱۰:۱۹ - ۲۸ تير ۱۳۹۹
در هفت سال گذشته تحقق یافت؛

جذب ۴۱ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد

معاون اقتصادی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: مجموع سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی طی هفت سال گذشته به ۴۱ هزار میلیارد تومان می‌رسد.
احمد جمالی
اقتصاد۲۴ - احمد جمالی با بیان اینکه حجم سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی در مناطق آزاد قابل مقایسه با سرزمین اصلی نیست، اظهار داشت: میزان سرمایه‌گذاری‌های خصوصی و دولتی از داخل کشور طی سال‌های اخیر در مناطق آزاد قابل توجه بوده و بخش خصوصی در این راستا مشارکت خوبی داشته است.

جمالی با اشاره به ۴۱ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری‌های داخلی و خارجی از سال ۹۲ تا ۹۸ افزود: سال گذشته ۱۰ هزار میلیارد تومان مجموعه سرمایه‌گذاری‌های داخلی و ۲۰۰ میلیون دلار حجم سرمایه گذاری خارجی بوده است.

بیشتربخوانید: مهمترین اقدامات اقتصادی و سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد ایران/ ۹۸؛ سال خوب مناطق آزاد
وی با اشاره به سهم قابل توجه بخش خصوصی در رشد و توسعه مناطق آزاد عنوان کرد: نسبت تاثیر سرمایه گذاری‌های جذب شده بر عملکرد عمرانی سازمان‌های مناطق ۶.۵ برابر بوده که می‌تواند الگوی مناسبی برای سرزمین اصلی باشد.

معاون اقتصادی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی افزود: حضور پررنگ بخش خصوصی در مناطق آزاد این نوید را می‌دهد که اگر بستر مناسب برای سرمایه گذاری داخلی فراهم شود هموطنان با همه توان خود برای توسعه کشور گام بر می‌دارند.

جمالی با بیان اینکه صادرات و حضور در بازار‌های بین المللی و منطقه‌ای از مهمترین اهداف سرمایه گذاری در مناطق آزاد است، خاطرنشان کرد: تولید محصولات در مناطق آزاد و ورود آن به سرزمین اصلی در سال گذشته بالغ بر یک میلیارد دلار و ۲۰۰ میلیون دلار بوده است و همزمان ۹۵۰ میلیون دلار نیز صادرات به خارج از کشور را نیز داشته ایم.

وی با بیان اینکه حجم مبادلات کالای تولیدی در مناطق به خارج و داخل کشور در سال گذشته دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بوده است، تصریح کرد: بیش از ۴ میلیارد دلار نیز صادرات عبوری داشته‌ایم.

معاون اقتصادی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به اینکه کل واردات سال گذشته به مناطق آزاد از طریق کالا‌های مصرفی و همراه مسافر ۷۰۰ میلیون دلار برآورد شده است، تاکید کرد: رویکرد مناطق آزاد صادراتی است یا به نوعی صادرات محور محسوب می‌شوند.
بیشتربخوانید: جزئیات کاهش ۵۰ میلیون یورویی سرمایه تاسیس بانک برون مرزی در مناطق آزاد
جمالی گفت: کمک به تولید و سرمایه گذاری در مناطق آزاد موجب اشتغال بیشتر در این محدوده‌ها می‌شود که کل اقتصاد کشور بر اساس این اهداف ترسیم شده است.

 مناطق آزاد، محدوده‌های جغرافیایی هستند که با هدف حمایت از صنعت داخلی و تسهیل واردات، صادرات و ترانزیت کالا غالباً در نزدیکی مرز‌ها و مبادی گمرکی ایجاد شده و قوانین محدودتر و تشریفات گمرکی ساده‌تری نسبت به سرزمین اصلی دارند.

این محدوده‌ها از شمول بسیاری از قوانین سرزمین اصلی خارج هستند و به دلیل تسهیلات، امکانات، معافیت‌ها و امتیاز‌های در نظر گرفته شده برای آن‌ها، می‌تواند بستر مناسبی را برای تولیدکنندگان کالا‌های صادراتی، بازرگانان و فعالان صنعت ترانزیت ایجاد کند.

کیش، قشم، چابهار، ارس، انزلی، اروند، ماکو و شهر فرودگاهی امام خمینی (ره)، در حال حاضر هشت منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی ایران را تشکیل می‌دهند.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
برچسب منتخب
# مناطق آزاد
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ ژست صمیمی مهدی هاشمی، فردین، داوود رشیدی و کیومرث پوراحمد ۳۴ سال پیش در یک دورهمی

عکس/ چهره جوان منوچهر وثوق ۵۲ سال پیش در کنار همسر اول اش لیدا دانشور

تعطیلات ناگهانی؛ عقب‌نشینی در بحران یا عقب‌ماندگی اقتصادی؟/ هر روز تعطیلی، ۲۵.۵ هزار میلیارد تومان خسارت برای اقتصاد ایران

عکس/ سلفی جدید محمدرضا گلزار با حیوان خانگی بامزه‌اش

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۸ مرداد ۱۴۰۴/ قیمت طلا روی مرز حساس

پیش بینی قیمت دلار امروز ۸ مرداد ۱۴۰۴/ شرط مهم برای کاهش قیمت دلار

مرگ دلخراش سه کودک براثر انفجار در مرند+ عکس

فیلم/ تغییر چهره شوکه کننده بهاره رهنما در یک جشنواره

تهران شهر بی‌خانمان‌های متحرک؛ رانندگانی که در پرایدشان زندگی می‌کنند

فیلم/ جزئیاتی دقیق از لحظه انفجار خانه و ترور شهید طهرانچی

عکس دیده نشده و کمیاب از شهیدان حاج قاسم سلیمانی و فواد شکر در بیروت

اظهارات سفیر ایران در تونس درباره وعده صادق ۴

دستور دادستانی به سایپا

فیلم/ مکالمه بامزه ایرج طهماسب با پسر بهرام رادان

دولت فردا احتمالاً تعطیلی یک‌هفته‌ای اعلام می‌کند

عکس/ ژست صمیمی بهنام بانی با آل پاچینو با استایل گنگ

فیلم/ لحظات تکان دهنده از شادی یک خانواده در غزه برای یک کیسه آرد

فردا در این استان صدای انفجار شنیده می‌شود

فیلم/ عراقچی: هنوز چیز خاصی در مورد مذاکرات تنظیم نشده

محکومیت عبدالرضا داوری به ۶ ماه حبس و شلاق

عکس/ کیلیان امباپه شماره ۱۰ جدید رئال مادرید

عکس/ المیرا شریفی مقدم و شهربانو منصوریان در دیدار با رهبری

وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان واریز شد!

عکس/ زینب و نرجس سلیمانی در دیدار با رهبری

تونل توحید امشب هم مسدود می‌شود

عکس/ بنز متفاوت شهرداری در تهران جلب توجه کرد

هزینه خاموشی‌های مکرر بر دوش دکل‌های ارتباطی؛ ارتباطات در سایت ناترازی‌ها

ساعات کاری ادارات این استان کاهش یافت

عکس/ محسن افشانی و جواد قارایی در دیدار امروز با رهبری

تیم والیبال نوجوانان ایران، مغلوب ایتالیا شد

اینفوگرافی/ گزیده بیانات رهبری در مراسم بزرگداشت شهدای جنگ ۱۲ روزه

عکس/ حضور آزیتا ترکاشوند و بهمن دان در دیدار امروز با رهبری

عراقچی فردا به تاجیکستان می‌رود

افزایش صادرات برنج پاکستان به ایران

قیمت گوشت خورشتی به کیلویی ۱.۵ میلیون رسید

فیلم/ پادشاه عربستان پس از مدت‌ها غیبت آفتابی شد

واکنش تند وزیر ورزش به تصمیم پرسپولیس و استقلال

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

بازداشت عوامل حمله به سرنشینان خودرو در ساری

نامگذاری ۹ معبر تهران به نام شهدای جنگ ۱۲ روزه

خبر مهم درباره استرداد لایحه جنجالی فضای مجازی

شرط پرداخت کالابرگ الکترونیک مرداد ۱۴۰۴ اعلام شد

فیلم/ جزییات انهدام باند مخوف مامور قلابی در تهران

عکس/ استایل شیک همسر علیرام نورایی در کافه‌ای لوکس با اکسسوری‌های خاص

این غذاها شما را لاغر می‌کند

فیلم/ حمایت تمام قد بازیگر زخم کاری از مردم غزه

بزرگداشت شهدای جنگ ۱۲ روزه با حضور رهبری

فیلم/ لوکیشن منزل رحمان در سریال خاطره‌انگیز سه در چهار

مواد غذایی مضر برای مبتلایان به فشارخون بالا