اقتصاد۲۴- محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به یکی از سوالاتی که در زمینه پیشگیری از این بیماری مطرح میشود، پاسخ دادند: آیا ممکن است با خوردن غذایی که فرد مبتلا تهیه کرده است به این بیماری مبتلا شویم؟
به گفته این پژوهشگران، ویروس کرونا در درجه اول از طریق قطرات و ترشحات دهان و بینی از شخصی به شخص دیگر منتقل میشود. بنابراین، افراد از طریق تنفس هوای آلوده حاوی ذرات ویروس به این بیماری مبتلا میشوند.
بیشتر بخوانید: این علائم کرونا را در کودکان جدی بگیرید
همچنین، این قطرات میتوانند روی اشیا و سطوح اطراف فرد بیمار، مانند میز کار و دستگیره فرود آمده و سایرین را هنگام لمس این اشیا یا سطوح و سپس تماس دستهای آلوده با چشم، بینی یا دهان، آلوده کند. به همین دلیل، به منظور پیشگیری از ابتلا به کووید-۱۹، مهم است از ماسک و تجهیزات ایمنی استفاده کنید، در مکانهای عمومی حداقل دو متر از دیگران فاصله داشته باشید و به طور مرتب دستهای خود را با آب و صابون بشویید.
ویروسشناسان عقیده دارند که کرونا یک ویروس تنفسی است و راه انتقال آن با ویروسهای منتقله از راه غذا مانند نوروویروسها و ویروس هپاتیت متفاوت است. همچنین، این ویروس قادر نیست در مواد غذایی خود را تکثیر کند. زمانی که در مورد ایمنی مواد غذایی صحبت میشود، نمیتوان احتمال انتقال آن از طریق مواد غذایی را صفر در نظر گرفت و همیشه خطر انتقال وجود دارد. اما براساس دادههای به دست آمده از مطالعاتی که تاکنون انجام شده است، نمیتوان مواد غذایی را به عنوان یک عامل مهم در انتقال ویروس کرونا در نظر گرفت.
در حال حاضر هیچ مورد تأیید شدهای از ابتلا به کووید-۱۹ از طریق بسته بندی مواد غذایی یا خوردن مواد غذایی آلوده وجود نداشته است.
بیشتر بخوانید: بایدها و نبایدهای تغذیهای در بحران کرونا
محققان میگویند چنانچه فرد مبتلا به کووید-۱۹ برای شما غذا تهیه کند، آلوده شدن غذا در صورتی اتفاق میافتد که فرد مبتلا بر روی آن عطسه یا سرفه کند. در ضمن، حرارت یکی از عوامل غیرفعال کردن این ویروس است. بنابراین، میتوانید با گرم کردن مجدد غذا از غیرفعال شدن ویروسهای موجود در آن اطمینان یابید. در صورت نگرانی از آلوده بودن ظرف هم میتوانید غذای خود را به ظرف تمیز جدید منتقل کرده و دستهای خود را به خوبی با آب و صابون بشویید.
منبع: ایسنا