اقتصاد۲۴- مواد لازم برای تهیهی لواشک آلو:
آلو سیاه حدود ۸۰۰ گرم
نمک ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه لواشک آلو سیاه:
برای تهیهی لواشک آلو سیاه، ابتدا آلوها را بشویید و داخل قابلمهای بریزید و بعد روی آن آب جوش بریزید تا حدی که روی آلوها را بپوشاند.
اجازه بدهید آلوها با آب جوش بجوشند، تا حدی که آب آن مقداری کشیده شود و آلوها له شوند، آلوها را با پشت قاشق له کنید. باید مواد داخل آن غلیظ شوند.
بیشتر بخوانید:خوراکیهایی که پوستتان را پیر میکنند
سپس اجازه بدهید خنک شوند. بعد از آن سبدی با سوراخهای درشت را روی ظرفی قرار بدهید و مواد لواشک را داخل آن بریزید و با پشت قاشق روی سبد فشار بدهید تا گوشتهای آلو از آن خارج شود زمانی که مواد کمتر شد با دست آن را فشار بدهید تا فقط پوست و هستهی آلوها را باقی بماند.
داخل آن نمک بریزید اگر دوست دارید ملس شود کمی شکر اضافه کنید اگر ترش دوست دارید لازم نیست شکر بریزید و خوب هم بزنید. پس از آن داخل یک سینی به قطر ۳۰ سانتی متر سلفون یا کیسهی فریزری پهن کنید و با مقدار خیلی کم روغن آن را چرب کنید سپس این مواد را به قطر نیم سانتی متر داخل سینی بریزید. بعد از خشک شدن قطر آن حدودا نصف میشود.
بعد از آن را داخل آفتاب قرار بدهید حدود ۱ روز داخل آفتاب باشد و ۱ روز داخل سایه این مدت زمان برای خشک شدن در مناظق مختلف متفاوت است و شما باید چک کنید اگر خشک نشده بود اجازه بدهید بیشتر در آفتاب بماند تا لواشک کاملا خشک شود. اگر خوب خشک نشود سبب کپک زدن آن میشود. اگر بیش از حد بیرون بماند سبب زیاد خشک شدن لواشک میشود.
بعد از خشک شدن لواشکها میتوانید به شکل دلخواه برش بزنید یا سلفون را از آن جدا کنید و آن را رول کنید زمانی که رول شد برش بزنید. سپس در جایی خشک و خنک نگهداری کنید.
نکاتی برای تهیه لواشک آلو:
• سفتی مواد برای ریختن داخل سینی مانند رب گوجه فرنگی باشد اگر شلتر بود ضخامتی که بیشتر شود، زیرا آب بیشتری از آن کشیده میشود و بیشتر نازک میشود و باید مدت بیشتری در آفتاب باقی بماند.
• برای تهیهی لواشک هرگز میوههای خراب و گندیده را استفاده نکنید.
• میتوانید نمک و یا حتی شکر را هنگام پخت آلوها به آن اضافه کنید.
• میزان نمک را به دلخواه میتوانید کم یا زیاد کنید.
طرز تهیه لواشک آلو زرد:
برای طرز تهیه لواشک آلو زرد، مانند روش بالا انجام بدهید در این لواشک لازم به شکر نیست، زیرا این لواشک مزهی ملس و شیرین تری دارد. برای افرادی که لواشک شیرینتر دوست دارند پیشنهاد میشود.
رنگ لواشک آلوزرد از لواشک آلوسیاه روشنتر است.