تاریخ انتشار: ۰۹:۴۴ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
نگاهی به آخرین جزییات خرید تضمینی محصولات کشاورزی:

امنیت غذایی کشور در گرو تعیین نرخ مناسب خرید تضمینی محصولات کشاورزی

در شرایط فعلی تحریم، امنیت غذایی کشور بیش از هر زمان دیگری حائز اهمیت است؛ بی توجهی شورای اقتصاد به قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی طی سال‌های اخیر، علاوه بر هدر رفت منابع پایه، معضلات و چالش‌های متعددی برای بهره برداران ایحاد کرده است.
امنیت غذایی کشور در گرو تعیین نرخ مناسب خرید تضمینی محصولات کشاورزی
اقتصاد۲۴- بنابر تبصره ۶ قانون خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی، دولت موظف است نرخ خرید تضمینی تمامی محصولات را قبل از شروع فصل کشت به گونه‌ای تعیین کند که میزان افزایش آن هیچ گاه از تورم اعلامی بانک مرکزی کمتر نباشد.

این در حالی است که بی توجهی شورای اقتصاد به قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی طی سال‌های اخیر، علاوه بر هدر رفت منابع پایه، معضلات و چالش‌های متعددی برای بهره برداران ایحاد کرد که انتظار می‌رود امسال بنا به وعده وعید‌های مختلف، قیمت محصولات در زمان مقرر اعلام شود تا کشاورزان بر مبنای آن برای کشت سال آینده برنامه ریزی کنند، در غیر این صورت خودکفایی محصولات استراتژیک در معرض خطر قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: تضمین امنیت غذایی با افزایش ۳۲ درصدی تولیدات کشاورزی

بسیاری از مسئولان بر این باورند که در شرایط فعلی تحریم، امنیت غذایی کشور بیش از هر زمان دیگری حائز اهمیت است که از مسئولان شورای اقتصاد انتظار می‌رود مطابق با هزینه‌های تولید و تورم، قیمت محصولات کشاورزی را اعلام کنند تا با دلگرمی کشاورزان به امر تولید از واردات و دست درازی به کشور‌های بیگانه بی نیاز شویم.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می‌رویم تا از آخرین جزییات قیمت واقعی خرید تضمینی محصولات کشاورزی با خبر شویم:

اثرات سوء تکرار تاخیر در اعلام نرخ خرید تضمینی بر خودکفایی گندم/نیازی به واردات گندم نداریم

محمد شفیع ملک زاده رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با تاکید بر اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی اظهار کرد: بنابر قانون خرید تضمینی، وزارت جهاد کشاورزی تا پایان تیر ماه باید نرخ تمامی محصولات کشاورزی از جمله محصولات استراتژیک را بر مبنای هزینه‌های تولید، تورم اعلامی بانک مرکزی و کمک تشکل‌ها به شورای اقتصاد اعلام کند که متاسفانه از ما به عنوان تشکل مردم نهاد نظرخواهی نشده است.

وی افزود: بنیاد ملی گندمکاران تنها در ارتباط با گندم می‌تواند نظرات خود را اعلام کند و در ارتباط با دیگر محصولات کشاورزی از جمله جو، ذرت، کلزا، دانه‌های روغنی، چغندر قند و محصولات صیفی و باغی تشکل صنفی باید پیشنهادات خود را به وزارت جهاد کشاورزی اعلام کند.

ملک زاده ادامه داد: با توجه به تغییرات نرخ ارز و افزایش افسار گسیخته کار‌های خدماتی، سم، کود و... انتظار می‌رود که نرخ خرید بر مبنای هزینه‌های واقعی تولید اعلام شود چرا که در شرایط فعلی بسیاری از سموم مورد نیاز در بازار وجود ندارد یا چند برابر قیمت واقعی عرضه می‌شود.

این مقام‌مسئول با اشاره به اینکه قیمت خرید تضمینی گندم و جو تفاوت محسوسی با یکدیگر ندارد، بیان کرد: در طول تاریخ قیمت خرید تضمینی جو ۱۰ تا ۱۵ درصد کمتر از گندم بوده است، در حالیکه قیمت گندم ۲ هزار و ۵۰۰ تومان و جو یک هزار و ۶۵۰ تومان اعلام شده که اختلاف بسیار فاحش است.

به گفته وی، در شرایط فعلی افرادی که قیمت محصولات کشاورزی را تعیین می‌کنند، آشنایی با امر تولید ندارند چرا که قیمت محصولات هیچ گونه سنخیتی با هزینه‌های تولید ندارد.

رئیس نظام صنفی تشکل‌های کشاورزی با اشاره به اثرات سوء بی توجهی به قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی بیان کرد: تجربه سنوات گذشته نشان می‌دهد که دولت نرخ خرید محصولات کشاورزی را مطابق با هزینه‌های تولید باید اعلام کند تا کشاورز با اطمینان خاطر به امر تولید بپردازد چرا که در شرایط فعلی تحریم و شیوع ویروس کرونا، دستیابی به خودکفایی محصولات استراتژیک امری ضروری است.

وی افزود: تاخیر در اعلام قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی موجب شده تا مشکلات سال گذشته تکرار شود و کشاورزان به سراغ کشت دیگر محصولات روند که این امر به منابع آبی و خاکی کشور آسیب جدی وارد می‌کند.

ملک زاده با اشاره به اینکه نیازی به واردات گندم نداریم، بیان کرد: اگر کشاورزان تمایلی به کشت محصولات استراتژیک نداشته باشند، برای تامین نیاز کشور چاره‌ای جز واردات از کشور‌های بیگانه نداریم که با توجه به اختلالات ارزی و شرایط تحریم ۲ تا ۳ برابر قیمت داخلی باید هزینه پرداخت کنیم.

رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی با تاکید بر اعلام قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی قبل از سال زراعی جدید بیان کرد: اگر قیمت خرید تضمینی محصولات بر مبنای هزینه‌های تولید و تورم اعلام نشود و به عبارت دیگر کشت مقرون به صرفه نباشد، افراد به سمت و سوی کشت دیگر محصولات می‌روند که با توجه به بحران آبی، خسارت قابل توجهی به منابع پایه وارد می‌شود.

وی ادامه داد: اگر دولت قبل از آغاز فصل کشت، قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی از جمله گندم را اعلام کند، این موضوع در تامین گندم مورد نیاز از محل داخل، بی نیازی از واردات و جلوگیری از خروج ارز تاثیر بسزایی دارد.

جهش چندبرابری هزینه‌های تولید گندم نسبت به قبل/ قیمت منطقی خرید تضمینی هر کیلو گندم ۴ هزار و ۵۰۰ تومان


علیقلی ایمانی نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی از جهش چندبرابری هزینه‌های تولید خبر داد و گفت: بنابر قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی، دولت ملزم به اجرای قانون قبل از شروع سال زراعی است به طوریکه نرخ خرید محصولات حداقل از تورم اعلامی کمتر نباشد.

وی افزود: در ارتباط با قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی ۲ موضوع همچون تورم فعلی و انتظاری وجود دارد چرا که سال زراعی از ابتدای مهر آغاز می‌شود.

ایمانی ادامه داد: با وجود آنکه بخش اعظم محصولات تولیدی از فروردین به بعد در بازار عرضه می‌شوند، به همین خاطر مسئولان در امر قیمت گذاری باید این موضوع را مورد توجه قرار دهند.

نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران با اشاره به اینکه درصدی برای افزایش قیمت هزینه‌های تولید نمی‌توان اعلام کرد، گفت: با وجود افزایش هزینه‌های تولید و نوسان نرخ ارز نمی‌توان گفت که قیمت تمام شده ۲۰ درصد، ۳۰ درصد یا ۱۰۰ درصد رشد داشته است چرا که قیمت سم ۲۵۰ هزار تومانی به ۷۵۰ هزار تومان رسیده که با این وجود قیمت سم بیش از ۳ برابر رشد داشته است.

به گفته ایمانی، در شرایط فعلی قیمت ماشین آلات، دنباله بندها، هزینه‌های کارگری و خدمات، حمل و نقل و قطعات افزایش افسار گسیخته داشته است که این امر در آب بها، کود، سم، آبیاری، بداشت با کمباین، سم پاشی و سایر هزینه‌های کشت مشهود است.

نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران قیمت منطقی خرید تضمینی هر کیلو گندم را ۴ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: اگر شورای اقتصاد نرخ خرید تضمینی گندم را هر چه قدر از ۴ هزار و ۵۰۰ تومان کمتر خریداری کند، از سود کشاورزان کاسته می‌شود که این امر به صلاح بخش تولید نیست.

نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه امکان تولید ۲۰۰ میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور وجود دارد، گفت: با توجه به دغدغه مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از تولید انتظار می‌رود به سهولت مجوز واردات داده نشود.

ضرورت افزایش ۴۰ درصدی نرخ خرید تضمینی گندم/متوسط قیمت هر کیلو گندم خارجی ۶ هزار تومان


علی خان محمدی دبیر اجرایی بنیاد ملی گندمکاران در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی افزایش ۴۰ درصدی قیمت خرید تضمینی گندم را امری ضروری دانست و گفت: با وجود اظهارات وزیر جهاد کشاورزی انتظار می‌رود که قیمت خرید تضمینی محصولات قبل از آغاز سال زراعی اعلام شود.

وی افزود: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید انتظار می‌رود که قیمت گندم برحسب تورم و ۱۵ درصد ارزش افزوده ابلاغ شود تا نرخ محصولات هزینه‌های تولید و سرمایه را پوشش دهد.

خان‌محمدی با انتقاد از این مسئله که قیمت خرید تضمینی طی سال‌های اخیر عادلانه نبوده است، بیان کرد: با وجود افزایش هزینه حمل و نقل، برداشت و تورم انتظار می‌رود که قیمت منطقی اعلام شود به طوریکه ۳۰ درصد هزینه‌های تولید را پوشش دهد.

دبیر اجرایی بنیاد ملی گندمکاران در پایان متوسط قیمت هر کیلو گندم خارجی را بالای ۵ تا ۶ هزار تومان اعلام‌کرد و گفت: با وجود آنکه اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی ایجاد رانت و فساد و به خطر انداختن امنیت غذایی را در کشور به دنبال دارد، انتظار می‌رود که نرخ منطقی و منصافه معادل چند برابر شدن نرخ ارز اعلام شود.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
حسین
0
0
شنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۹
وقتی محمود حجتی اسکندر زند را سال ۹۲ معاون تحقیقات کشاورزی کرد و اسکندر زند افراد .... و کم سواد را به ریاست مدیران ستادی و مراکز تحقیقات کشاورزی گماشت از جمله آقای کاظم خاوازي را معاون خود کرد. با این شرایط نباید انتظار داشت که آقای کاظم خاوازي شعار ندهد و علیرغم تغییر مسیر خودکفایی شعار، خودکفایی ندهد چرا که عملکرد این آقا و روسای ارشد وی نشان داده است که به هیچ وجه اینها توانایی اجرای برنامه های استقلال و خود کفایی را ندارند و میخواهند چند صباحی مسئول باشند.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

اینفوگرافی/ بیشترین هزینه‌های نظامی جهان در سال ۲۰۲۳

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع ماشین بی ام و در بازار امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت انواع گوشی موبایل اپل امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

عکس/استوری تازه حامد آهنگی به مناسبت تولد پسرش

خاورمیانه و این بار نبرد کریدور‌ها/ چگونه ایران در ۷ محور و کریدور دور خورد؟/ حتی مسیر افغانستان به ترکیه نیز ایران را دور زده است

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

برنامه علی دایی مشخص شد

قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فرهاد مجیدی مهمان مخصوص فینال لیگ قهرمانان آسیا

سریال جدید مهران مدیری خبرساز شد

واکنش همتی به سخنان قالیباف

پارلمان اروپا قطعنامه ضد ایران صادر کرد

بکارگیری منشی‌های خانم ممنوع شد!

تلویزیون آخر هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟

اینفوگرافی/ مردم کدام کشورها بیشتر کتاب می‌خوانند؟

کدام مناطق ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟

بهترین زمان نوشیدن قهوه

فیلم/راز‌هایی از تایتانیک که هرگز نمی دانستید

پشت‌پرده توافق اخیر ارمنستان و آذربایجان

این زنان در دام «پیج اینستاگرام مادر» افتادند

بیماری سندرم درس (DRESS) چیست؟

فیلم/ پسر ناصر عبداللهی جا پای پدرش گذاشت

تقویت پلکانی حقوق کارگران با فرمول ۵۷+۶۰

رقم نهایی حقوق بازنشستگان مشخص شد

رشد ۶۴ درصدی منابع بانک سینا در دو سال گذشته

همه دارندگان کارت ملی بخوانند

استایل بهاری مرجانه گلچین حسابی سر و صدا کرد + عکس

آخرین خبر از وضعیت بیماری ترانه علیدوستی

در سال ۱۴۰۳ منتظر کاهش قیمت ارز و نرخ تورم نباشید

میتسوبیشی با لباس رنو در ایران + عکس

کاهش فاصله ازدواج و فرزندآوری در ایران

علت ریزش قیمت سکه/ طلا زیر پای سکه را خالی کرد؟

علت گرانی پیاز مشخص شد

خبر خوب درباره رتبه بندی معلمان

فیلم/ دستور تخلیه یک روستا بخاطر شکسته شدن سد!

درخواست هادی چوپان برای بخشش توماج صالحی+ عکس

رقابت کنکور سراسری ۱۴۰۳

تصمیم افزایش قیمت پژو پارس چه بلایی سر بازار خودرو می‌آورد؟

قیمت ماکارونی چقدر افزایش یافت؟

مرز‌های تقلب در کنکور ۱۴۰۳ جابجا شد

عکس/ بهاره رهنما با شلوار غیرمتعارف ظاهر شد!

ستاره پرسپولیس لیگ را از دست داد

اینفوگرافی/ تمام «نه»‌های رهبر انقلاب به سلاح اتمی

استوری اوسمار خطاب به محمد حسین میثاقی+ عکس

مشکل استقلال با مالک جدید پرسپولیس چیست؟

قیمت جهانی طلا کاهش یافت

ساده‌ترین راه برای دریافت سود سهام عدالت

فرار محمد صادقی از ایران؛ بازیگر جنجالی کجا به سر می‌برد؟

فرشاد مومنی: شرم نمی‌کنند و راحت می‌گویند که از افزایش نرخ ارز سود نمی‌بریم!

رونق بازار مسکن شمال با سفرهای نوروزی؟

فیلم/ خواستگاری بازیگر معروف نون خ از دختر ترامپ!

عروس امام خمینی درگذشت

تابلوی معاملات بورس خبر از رونق می‌دهد؟

واتساپ بروز رسانی می‌شود

امیر تتلو: پرسپولیس قهرمان نشود چه تیمی بشود؟

کدام خانم بازیگر امیر تتلو را در استانبول اغفال کرد؟

صادرات LNG روسیه در یک قدمی توقف

قیمت برنج ایرانی افزایش یافت