تاریخ انتشار: ۱۵:۳۰ - ۰۶ شهريور ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر

زنجیره مرگ کودکان کار در کوت عبدالله +عکس

ضرورت حفظ جان و سلامت جسمی و روحی کودکان کار موضوعی است که بار‌ها مورد تاکید فعالان اجتماعی و رسانه‌ها قرار گرفته است. اما این تکرار بی‌فایده بوده و ظاهرا نتوانسته است از اتفاقات ناگواری که در حین کار متوجه آن‌ها می‌شود جلوگیری کند. مرگ کودکان کار در کوت عبدالله نیز از همین دست اتفاقات است که به نظر می‌رسد سبک و سیاقی جدید یافته است. ماجرا به سادگی و تلخی رخ می‌دهد، کودکی مشغول کار است خودرویی گذری با او برخورد کرده، فرار می‌کند و تمام.

مرگ کودکان کار در کوت عبدالله

اقتصاد۲۴ - اولین روز‌های شهریور ماه سال جاری، ۳ برادر ۱۴ و ۱۲ و ۱۱ ساله در گرمای حدودا ۵۰ درجه‌ای منطقه محروم کوت عبدالله واقع در استان خوزستان مشغول جمع‌آوری ضایعات بودند تا مانند تمام شب‌های دیگر، ضایعات را فروخته و اندک معاش خانواده را تامین کنند.
 
سه برادر با تمام کودکی خود به خوبی می‌دانستند که وقتی در فقیرنشین‌ترین محله منطقه‌ای محروم موسم به گاومیش‌آبادِ خوزستان زندگی می‌کنی تنها راه زنده ماندن جنگیدن است و این مبارزه روز و شب و خستگی و خواب‌آلودگی نمی‌شناسد.
 
ساعت ۱۲ شب هر سه برادر مشغول جمع‌آوری زباله در کنار جاده بودند که خودرویی در تاریکی شب به آن‌ها برخورد می‌کند و از مهلکه می‌گریزد. برادر بزرگ‌تر روی جدول کنار خیابان می‌پرد و جان سالم به در می‌برد، اما دو برادر کوچک‌تر به نام‌های احمد و محمدرضا به شدت آسیب می‌بینند. هیچکس نمی‌داند دو کودک چگونه به بیمارستان گلستان اهواز می‌رسند، اما هر چه هست حالا دو برادر از بیمارستان مرخص شده و بعد از پشت سر گذاشتن شرایط وخیم جسمی در خانه بستری شده‌اند. هر دو از ناحیه پا به شدت آسیب دیده‌اند اما خانواده آنها به دلیل شرایط بد مالی قادر به تامین لوازم پانسمان برای این کودکان نیست به نحوی که خیرین منطقه دست به کار جمع‌آوری پول برای هزینه درمان‌های جانبی دو برادر شده‌اند.

در گاومیش آباد خوزستان چه خبر است؟

این اولین بار نیست که کودکان کار در کوت عبدالله قربانی خودرو‌هایی می‌شوند که رانندگان آن هیچ مسئولیتی در قبال رفتار خود ندارد و به راحتی از صحنه تصادف فرار می‌کنند. برخی اخبار محلی حاکی از آن هستند که  در اولین روز شهریور نیز این منطقه شاهد جان باختن کودک کار دیگری به دلیل برخورد خودرو بود. حادثه‌ای که باز هم در نیمه‌های شب به وقوع پیوست و راننده خودرو بعد از زیر گرفتن پسر بچه‌ای که همراه با خواهر خود مشغول جمع‌آوری ضایعات بود فرار را بر قرار ترجیح داد.
 
یک ماه پیش نیز که یک کودک ۱۱ ساله اهل همین محله گاومیش‌آباد در حین جمع‌آوری ضایعات و کارتن‌های به جا مانده از دستفروشان در اثر برخورد با خوردو جان باخت و راننده نیز از صحنه تصادف گریخت. سال گذشته نیز کودک کاری حدودا ۱۵ ساله مشغول رنگ‌آمیزی جدول کنار خیابان بود که قربانی برخورد با خودرو شد. این بار هم راننده فرار کرده و کودک جان می‌بازد.
 
جان این کودکان گویا برای هیچ نهادی اهمیت ندارد و برای مسئولان تبدیل به پدیده‌ای عادی شده است. آنچنان عادی که مرگ ناعادلانه آن‌ها نیز کسی را وادار به واکنش نمی‌کند. در این بین راننده خطاکار نیز خیالش راحت است که با کشتن یا آسیب زدن به یک کودک کار اتفاق خاصی نیفتاده و ماجرا پیگیری نخواهد شد. گویی زیرگرفتن کودک کار در این مناطق به اندازه رفتن یک شی زیر چرخ‌های ماشین عادی است.

مرگ کودکان کار در کوت عبدالله

ایمان مجدم یکی از فعالان اجتماعی منطقه کوت عبدالله درباره وضعیت کودکان کار در این منطقه می‌گوید: شهرستان کارون که مرکز آن کوت عبدالله است ۲۲۰ هزار نفر جمعیت دارد که عمدتا فقیر و بی‌درآمد هستند. فقر خانواده‌ها به نحوی است که از امکانات اولیه زندگی مانند یخچال و کولر آن هم در این شرایط گرمای هوا محروم بوده و غالبا کودکان ناچارند برای امرار معاش در کنار والدین کارکنند. در مواردی هم به دلیل فقر، دختران خود را در سنین بسیار کم مجبور به ازدواج می‌کنند تا باری از روی دوش خود بردارند. شرایط مالی برخی آنقدر بد است که تغذیه مناسبی هم ندارند. وعده‌ای غذا هست و وعده‌ای نیست.


بیشتر بخوانید: توئیت وزیر کار درباره افزایش کودکان کار


وی در پاسخ به این سوال که آیا در بین کودکان کار کوت عبدالله کودکان اتباع هم حضور دارند اظهار می‌کند: این کودکان هیچیک اتباع بیگانه نیستند، اما ما خودمان در شهر خودمان بیگانه هستیم.
 
این فعال اجتماعی با بیان اینکه اینجا اکثر بچه‌ها ناچارند کار کنند، ادامه می‌دهد: ما آماری از کودکان کار منطقه نداریم، اما تعدادشان آنقدر زیاد هست که حضورشان در همه جا دیده می‌شود. در بساط سبزه‌فروش‌ها و ماهی‌فروش‌ها در کارواش یا در سرخیابان‌ها برای فروش گل و فال و دود کردن اسپند. به صورت کلی به هر مغازه و مرکزی که سر بزنید کودک یا کودکانی در آن مشغول به کار هستند.

مرگ کودکان کار در کوت عبدالله

بیکاری والدین علتِ اصلی کار کودکان

مجدم با بیان اینکه مهم‌ترین علت کار کودکان در این منطقه نبود کار برای والدین است، خاطرنشان می‌کند: اینجا صنایع بزرگ نیشکر، فولاد و نفت و گاز وجود دارد، اما مردم کار ندارند. کارکنان این صنایع معمولا غیربومی هستند. در نتیجه مردم بیکار هستند در نتیجه بچه‌ها نیز ناچاراند پا به پای والدین کارگری کنند.
 
وی تصریح می‌کند: مردم ما بسیار مهربانند، اما کسی حمایت‌شان نمی‌کند. جوان‌ها اکثرا بیکارند و بچه‌های‌شان کارتن جمع می‌کنند. جمع کردن کارتن و پلاستیک در این منطقه تبدیل به یک شغل شده است به نحوی که به محض افتادن کارتن روی زمین در لحظه توسط کودکان جمع‌آوری می‌شود. معمولا صاحبان مراکزی که این ضایعات توسط کودکان به آنجا برده و فروخته می‌شود اهالی افغانستان هستند.
 
این فعال اجتماعی با بیان اینکه تعداد کودکان کار پسر از کودکان کار دختر بیشتر است، اضافه می‌کند: دختران معمولا تا پیش از ۱۴، ۱۵ سالگی در حوزه جمع‌آوری ضایعات کار می‌کنند، اما بعد از این سن به دلیل عرب‌نشین بودن منطقه و فرهنگی خاصی که وجود دارد به این صورت در خیابان کار نمی‌کنند.

نهاد‌های حمایتی، حمایت نمی‌کنند

این فعال اجتماعی درباره فعالیت نهاد‌های حمایتی مانند بهزیستی و کمیته امداد در خصوص حمایت از کودکان کار و خانواده‌های آن‌ها خاطرنشان می‌کند: ممکن است این نهاد‌ها فعالیت‌هایی انجام دهند، اما اینجا سیستم اداری از فرمانداری تا باقی ارگان‌ها ضعیف و رسیدگی به صورت سلیقه‌ای انجام می‌شود. به علاوه مستمری که از سوی نهاد‌های حمایتی به خانواده‌های تحت پوشش پرداخت می‌شود بسیار ناچیز بوده و رسیدگی زیادی نمی‌کنند اینکه هر ۲، ۳ ماه یکبار ۷۰، ۱۵۰ یا ۲۰۰ هزار تومان به این خانواده‌ها پرداخت می‌شود چه مشکلی از زندگی آن‌ها را حل می‌کند.

زنجیره مرگ کودکان کار در کوت عبدالله

به گفته وی هیچکس مرگ کودکانی را که در حین کار کردن به دلیل برخورد با خودرو جان می‌بازند یا آسیب می‌بینند پیگیری نمی‌کند و از سوی دیگر معمولا این تصادفات در نقاطی رخ می‌دهد که دوربین راهنمایی و رانندگی وجود ندارد.
 
مرگ و آسیب دیدن ۴ کودک کار در پی برخورد با خودرو و فرار راننده مساله‌ای نیست که بتوان از کنار آن به سادگی گذر کرد. هیچ نهاد حمایتی پیش از مرگ و آسیب‌دیدگی کودکان آن‌ها را مورد حمایت قرار نمی‌دهد. بعد از مرگ نیز موضوع به سکوت واگذار می‌شود تا مرگ کودک دیگری به دلیل فقر خانواده از یک سو و بی‌مبالاتی و بی‌مسئولیتی افراد بی‌وجدان از سوی دیگر از راه برسد. اینکه در جامعه‌ای بر فرزندآوری خانواده‌ها تاکید شود، اما هیچ راهکاری برای حمایت از این فرزندان در نظر گرفته نشده باشد کاری عجیب، متناقض و غیرمعقول است.

منبع: رویداد24
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
بنده خدا
0
0
پنجشنبه ۰۶ شهريور ۱۳۹۹
واقعا افسوس وصدافسوس. درمنطقه غنی وثروتمند اینگونه فقروبیعدالتی ومحرومیت. خداازسر مسولانی که درمورداین منطقه کوتاهی میکنندنگذره.یکی مثل این کودکان کاربدبخت وفقیر وکسانی هم که بازندگی ووضع انچنانی درفضای مجازی به همه پوز بدهندوخودنمایی کنند.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان

پزشکیان: از روزی که آمدم هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند

سیگنال مثبت دولت پزشکیان به برگزاری اعتراضات سیاسی/اصل ۲۷ قانون اساسی در دولت چهاردهم به شکل متفاوت اجرایی می‌شود؟

تورم ماهانه خانوار ایرانی چقدر شد؟

فیلم/ پزشکیان: در آموزش ما عدالت نداریم

سیستان و بلوچستان ارزان ترین استان کشور

آخرین عکس از چارلی چاپلین ۲ ماه قبل مرگش

اینفوگرافی/ محبوب‌ترین برند‌های موبایل در جهان

واردات دوباره گوشت قرمز تنظیم بازاری از افریقا

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما

واکنش فوری وزیر کار به حذف یارانه‌ها

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند

بهای نفت در بازار جهانی افزایشی شد

خاموشی‌های بخش خانگی کمتر خواهد شد

طلا باز هم اوج گرفت

اعلام زمان تحویل واحد‌های نهضت ملی مسکن

فیلم/ سرلشکر سلامی: مطمئن باشید از اسرائیل انتقام می‌گیرم

تصویری وحشتناک از برخورد موتورسوار با عابرپیاده!

با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ماجرای دختر علوم و تحقیقات

واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو

عکس/ حرکت زیبای رسول خادم به مناسبت روز مرد

بیانیه ایران درباره قطعنامه شورای حکام

عکس / ابعادِ دم هواپیمای لجستیک سی۵

عکسی متفاوت از مسعود پزشکیان در سیستان و بلوچستان

عکس/ استوری سیدحسین حسینی برای امیر قلعه‌نویی

عکس/ آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی

فیلم/ جشن تولد امیر قلعه نویی در کنار پسرش

فیلم/ حضور پزشکیان در گردهمایی سراسری مسئولین بسیج دانشجویی

آزمایش HIV محرمانه و رایگان است

عکس/ عیدی و پاداش کارگران ۳۰ سال پیش

چرا علیرضا بیرانوند افت کرد؟

کدام کشورها به قطعنامه علیه ایران رأی مثبت دادند؟

واکنش سازمان ملل به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

احتمال نیمکت نشینی علیرضا بیرانوند

عکس/ استوری مسعود ریگی برای هواداران پرسپولیس

فیلم/ برف روبی در گردنه عسل‌کشان کوهرنگ

قیمت بیت کوین ترمز برید

پیش بینی قیمت خودرو در هفته ابتدایی آذر