تاریخ انتشار: ۱۱:۲۹ - ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر

دلار ریخت

ارزش جهانی دلار در برابر بسیاری از همتایانش مجددا ریزش کرد.

دلار ریخت

اقتصاد۲۴ - اظهارات جدید رئیس بانک مرکزی آمریکا بر ابهامات مسیر آینده سیاست گذاری بزرگ ترین بانک مرکزی جهان افزوده است. جروم پاول- رئیس بانک مرکزی آمریکا که پیشتر  گفته بود تحت سیاست گذاری جدید، نرخ تورم به تدریج از سطح هدف گذاری شده دو درصدی عبور خواهد کرد، در یک موضع گیری جدید گفت قرار است نرخ تورم در محدوده دو درصدی نوسان کند و اجازه داده نخواهد شد که اختلاف تورم با سطح دو درصدی هدف گذاری شده خیلی زیاد شود.

تحلیل گران ارزی معتقدند معنای سخنان پاول این خواهد بود که نرخ بهره برای مدت طولانی تری از حد انتظار قبلی در سطح بسیار کم حفظ خواهد شد و حتی ممکن است در یک سنت شکنی، بانک مرکزی آمریکا تصمیم بگیرد راه همتایان خود در اروپا و ژاپن را در پیش گیرد و نرخ بهره را به سطح منفی برساند.

سیاست گذاری قبلی تورمی از سال ۲۰۱۲ تاکنون چارچوب اصلی سیاست گذاری های پولی و مالی فدرال رزرو بوده است. پاول در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه نرخ تورم بسیار پایین فعلی می تواند ریسک های محسوسی را متوجه اقتصاد کند، افزود: انتظار بسیاری از فعالان بازار در حال حاضر این است که نرخ تورم را به سمت بالا سوق دهد.


بیشتر بخوانید:ریزش دلار در راه است؟


تزریق صدها میلیارد دلار نقدینگی به اشکال مختلف هنوز نتوانسته است نیازهای بازارهای مالی را به طور کامل برطرف کند و نگرانی از طولانی تر شدن احیای رشد اقتصادی آمریکا باعث کاهش انگیزه معامله گران به نگهداری دلار شده است.

هنوز شاخص های کلان اقتصادی زیادی بیانگر وضعیت بحرانی در آمریکا هستند و در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری نیز بر ابهام های پیش رو افزوده است چرا که جو بایدن- نامزد دموکرات ها دیدگاه متضادی با ترامپ در حوزه بسیاری از مسائل اقتصادی دارد و پیروزی وی و اجرای برخی از سیاست های وعده داده شده نظیر احیای نظام درمانی دوران ریاست جمهوری باراک اوباما می تواند باعث تغییرات زیادی در مخارج و شرایط بودجه ای دولت شود. بایدن هم چنین گفته است اگر پزشکان تعطیلی فعالیت های اقتصادی را برای کنترل کرونا توصیه کنند به حرف آن ها گوش خواهد داد.

هنوز مشخص نیست که سیاستمداران آمریکایی به مانند سران اروپایی بر سر اجرایی شدن حمایت های بیشتر به توافق برسند چرا که اختلاف نظر بین سران جمهوری خواه و دموکرات بر سر بسته حمایتی ادامه دارد و این بار استیون منوچین گفته است دموکرات ها با خیره سری از هر گونه مذاکره برای رسیدن به یک توافق معقول که به نفع شهروندان و مصرف کنندگان آمریکایی باشد، طفره می روند.


بیشتر بخوانید:ریزش دلار در راه است؟


خبر خوب برای اقتصاد امریکا در شرایط وخیم فعلی می تواند آن باشد که مخارج مصرف کننده که بار حدود دو سوم کل رشد اقتصاد آمریکا را بر دوش می کشد تا پایان ماه ژوئیه در مقایسه با ماه قبل خود ۱.۹ درصد رشد کرده است. بدان معنا که بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار مخارج بیشتری در سطح خرد اقتصاد ( ۸۲ میلیارد دلار در بخش کالا و ۱۲۱ میلیارد دلار در بخش خدمات) صورت گرفته است و این مساله می تواند برای به حرکت درآوردن موتور رشد اقتصادی در سه ماهه سوم سال کمک کند.

جو مانیمبو- تحلیل گر بازار ارز در موسسه "وسترن یونیون پیمنت" گفت: دلار کار سختی را در برابر سایر رقبا دارد چرا که محیط کلان اقتصاد آمریکا اصلا شبیه شرایط قبل از زمان کرونا نیست و وجود فشار سنگین روی اقتصاد این کشور کاملا حس می شود. اولویت سیاستگذاران مالی باید اکنون روی این مساله باشد که جلوی عرضه سنگین دلار توسط معامله گران را بگیرند.


با وجود انتشار اخبار مربوط به پیشرفت دارویی مقابله با کرونا، این ویروس کماکان در حال گرفتن جان شمار زیادی از مردم جهان است و بیم آن می رود که وضعیت با فرا رسیدن فصل پاییز از این هم بدتر شود. سازمان بهداشت جهانی هشدار داده که ممکن است هیچ گاه ایمنی دائمی در برابر ویروس کرونا ایجاد نشود و افراد مبتلا به کرونا نباید گمان کنند که دیگر به این بیماری مبتلا نخواهند شد.

تاکنون بیش از ۲۴ میلیون و ۸۰۲ هزار و ۷۶۳ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۸۳۸ هزار و ۶۹۹ نفر جان خود را از دست داده‌اند.  در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۱۸۵ هزار و ۴۴۴ نفر، برزیل با ۱۱۸ هزار و ۹۸۸ نفر، هند با ۶۲ هزار و ۷۱۳ نفر، مکزیک با ۶۱ هزار و ۵۹۴ نفر و انگلیس با ۴۱ هزار و ۴۸۶ نفر بوده است.

دریک هالپنی،  استراتژیست مسائل ارزی در بانک میتسوبیشی: فکر می کنم معامله گران منتظر رسیدن به تخمین دقیق تری از نتیجه احتمالی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هستند. مساله مهم دیگر این است که بلاخره چه زمانی به واکسن مقابله با کرونا دست پیدا خواهیم کرد. اینکه سال آینده نیز کرونا در سطح جهان یکه تازی برای بازارهای مالی اصلا خبر خوبی محسوب نخواهد شد. 

شاخص دلار

 نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۷۱ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۲.۳۳۸ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۱۰۵ دلار اعلام شد.  

ارزهای اروپایی

تعطیلی گسترده کسب و کارها و اخلال در زنجیره تجاری در نتیجه شیوع کرونا به طرز محسوسی روی عملکرد اقتصادی کشورهای اروپایی تاثیر گذاشته است تا جایی که مرکز آمار آلمان در گزارشی اعلام کرد بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ به میزان ۹.۷ درصد کوچک شده که این رشد، ضعیف‌ترین رشد اقتصادی آلمان از زمان ثبت داده های رشد در سال ۱۹۷۰ میلادی تاکنون محسوب می‌شود. هم چنین در مقایسه با رشد مشابه فصل قبل نیز رشد اقتصادی ۵.۲ درصد کمتر شده است.
در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۵۵ درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۳۳ دلار مبادله شد. یورو ۰.۹۶ درصد بالا رفت و با باقی ماندن در کانال ۱.۱۸ به ۱.۱۸۹ دلار رسید.


به عقیده شماری از تحلیل گران ارزی، اگرچه امکان ریزش دلار در ماه های آینده بالا است اما این ارز به عنوان ارز اصلی جهانی در موقعیت مستحکم تری از آن قرار دارد که انتظار سقوط آزاد آن را داشت. پاتریک شوویتس- مدیر دارایی بانک جی پی مورگان گفت: نرخ بهره در ژاپن و منطقه یورو منفی است و حمایت های خوبی به شکل اعتبار و تزریق نقدینگی در این کشورها انجام شده است اما نباید فراموش کرد اقتصاد آمریکا وضعیت بسیار بهتری از ژاپن و اروپا دارد و این در بلندمدت معادلات را به نفع دلار تغییر می دهد.  

ارزهای آسیایی

بانک مرکزی چین کماکان به برنامه تزریق نقدینگی به بازارهای مالی با هدف کاستن از تبعات اقتصادی کرونا ادامه می دهد. طبق اعلام خبرگزاری دولتی چین، بانک مرکزی این کشور در قالب عملیات ریپو ۱۵۰ میلیارد یوان (حدود ۲۱.۷ میلیارد دلار) نقدینگی جدید به بازار تزریق کرده است. در قالب عملیات ریپو، بانک مرکزی تضمین می دهد اوراق بهادار در اختیار بانک ها را با نرخ سود معین در سررسید معین از آنها بخرد. عملیات ریپو بانک مرکزی چین در قالب دو برنامه کوتاه مدت (هفت روزه) و میان مدت ( ۱۵ روزه) صورت می گیرد.  
در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۱.۱ درصد کاهش به ۱۰۵.۳۹۱ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۵۹ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۸۶۵ یوان چین اعلام شد.


منبع: ایسنا
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
احسان
2
2
شنبه ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
عجب مسائلی رو نوسان قیمت دلار تاثیر گذاره !!!
واقعا اینها تو والستریت وصندوق جهانی پول محاسبه میشه ؟
خوشبحال اونهایی که گردش اقتصادی کلان دارن واقتصاد کلان میدونن
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت قند و شکر امروز

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۵ فروردین ۱۴۰۴/ سقوط سنگین قیمت طلا

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۴ فروردین ۱۴۰۴/ ریزش سنگین قیمت دلار

ماجرای پخش صحنه ناهنجار در شبکه سلامت + فیلم

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ تیپ بامزه آرنولد ۶۷ سال پیش در مدرسه با لباس بافتنی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

یارانه فروردین ماه دهک‌های اول تا سوم واریز شد

فیلم/ شوت قدرتی رونالدو با سرعت ۱۴۸ کیلومتر

خبر مهم سازمان هدفمندی برای یارانه‌بگیران

ماجرای عجیب یک زن ایرانی در فرانسه؛ مهدیه اسفندیاری چرا زندانیست؟

می‌توان به هر شهروند روزانه یک لیتر بنزین اختصاص داد

ترامپ: مسئله ایران را حل خواهم کرد + فیلم

فیلم/ مهدی تاج: ایران - کره‌شمالی در مشهد

خرید خودروهای وارداتی برای مردم به یک رؤیا تبدیل شد

ادارات و مدارس این استان غیرحضوری شد

فیلم/ لفاظی دوباره ترامپ: ایران نباید بمب هسته‌ای داشته باشد

حضور علیرضا فغانی در جام‌جهانی باشگاه‌ها

آمار فوتی‌های عمره اعلام شد

گزینش‌ معلم‌ها سیاسی و عقیدتیست نه روان‌شناختی

فیلم/ عادت بد ترک نشد؛ سوارز دوباره گاز گرفت

عکس/ اهدای قابلمه به قهرمانان افتخارآفرین

وعده ساخت ۳۰۰ هزار خانه برای کارگران

برگزاری دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در رم

تمدید چند ستاره پرسپولیس کلید خورد

فیلم/ نماینده مجلس: تیم مذاکره‌کننده با محتوای هماهنگ شده به مسقط رفته است

نخست‌وزیر اسبق مالزی درگذشت

اعلام آمادگی اتریش برای میزبانی مذاکرات ایران و آمریکا

ادعای ضدایرانی انگلیس درباره حمایت تهران از گروه خلافکار فاکستروت

جعفرزاده: آمریکاستیزی و غرب‌ستیزی افراطی اقتصاد ایران را سامان نمی‌دهد

فیلم/ سفر کیتی پری به فضا

تخمین وجود ۴۰۰۰۰ مبتلا به اتیسم در کشور

ستاره استقلال غایب بزرگ بازی با گل‌گهر

فیلم/ خشم مجری تلویزیون از برداشتن خاک هرمز به دست گردشگران

اتحادیه اروپا: مذاکرات ایران و آمریکا گامی در مسیر درست است

رونمایی رییس هیئت مدیره استقلال از شرط عجیب ترامپ

آخرین خبر درباره بازگشت فرهاد مجیدی به استقلال

عکس/ وضعیت سروش رفیعی بعد از بخیه ابرو

یامین‌پور: با صداوسیما در حال رسیدن به نقطه‌ی عجیبی هستیم

تهران در خطر یک زلزله آخرالزمانی

عکس/ تغییر چهره سوسانو پس از ۱۹ سال

فیلم/ رئیس قوه قضاییه به ادعاها در مورد کرسنت پاسخ داد

عکس/ محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در ۱۱ سالگی در کنار پدرش

عکس/ قسمت ۲۰ سریال پایتخت ۷ مناسب کودکان نیست

فیلم/ ساعد سهیلی در حال مانیکور ناخن در یک سالن زیبایی

ممنوعیت تازه آموزش‌و‌پرورش درباره مدارس غیرانتفاعی

رونالدو و ثبت یک رکورد جدید و خاص

پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴

اینفوگرافی/ برخی از اختلاسگران فراری را بشناسید

فیلم/ اجرای آهنگ معین توسط محمد علیزاده در صداتو!

ارزش سهام عدالت امروز ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ تیپ گنگستری پریناز ایزدیار با کاپشن پفی

سه ماده غذایی مهم برای کاهش وزن

عکس/ تبریک عجیب مونا فرجاد به مناسبت تولد خواهرش

پربیننده‌ترین سریال‌های تلویزیون مشخص شد

فیلم/ آخرین وضعیت اختصاص اینترنت بدون فیلتر به دانشگاهیان

عکس/ ادای احترام سلطنتی پرنسس دایانا ۳۹ سال پیش به سلطان عمّان