اقتصاد۲۴ - مرتضی بانک در سفر یک روزه خود به منطقه آزاد قشم که روز گذشته صورت گرفت، از طرحهای در حال اجرا در حوزههای نفت، انرژی و شیلات قشم بازدید کرد و در آیین کلنگ زنی چند طرح عمرانی حضور یافت.
مرتضی بانک و هیات همراه روز چهارشنبه در بازدید از این کارخانه از بکارگیری نیروهای بومی و اشتغالزایی در جهت کمک به تولید ملی و ارتقای سطح کیفی و کمی صنعت کشتی سازی در منطقه ابراز رضایت کردند.
مشاور رییس جمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور در این بازدید ساخت دهها فروند انواع شناور را در این کارخانه غرورانگیز خواند و با تشکر از تلاشهای مدیریت و کارکنان این مجموعه تولیدی، نقش آنها را در رونق اقتصادی و خودکفایی کشور و جزیره قشم ستود.
گفتنی است شرکت تعاونی شناورسازی مدکندآلوی قشم با هدف تولید و تعمیر انواع شناورهای فایبرگلاس، آلومینیومی و فولادی با به کارگیری نیروهای بومی و اشتغالزایی در جهت کمک به تولید ملی، ارتقای سطح کیفی و کمی صنعت کشتی سازی در منطقه در سال ۱۳۸۵ تاسیس شد.
بیشتربخوانید: تعیین تکلیف واردات کالاهای گروه چهار به مناطق آزاد تا هفته آینده
کارخانه این شرکت در زمینی به مساحت پنج هکتار در جزیره قشم، منطقه کندآلو احداث شده و با اشتغالزایی ۲۰۰ نیروی کارمستقیم و ۵۰۰ نیروی کارغیرمستقیم ظرفیت ساخت ۱۰۰ فروند شناور زیر ۳۰ تُن را در سال داراست و تاکنون حدود چهارشناور ۱۵۸ نفره الماس، ۲۱ فروند شناور آذرخش و ٤٠٠ فروند شناور فایبرگلاس مسافری و تفریحی را در منطقه آزاد قشم ساخته است.
مرتضی بانک مشاور رییس جمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور و هیات همراه صبح چهارشنبه برای شرکت در آیینهای بهره برداری، کلنگ زنی و بازدید از پروژههای نفتی، عمرانی و تولیدی وارد جزیره قشم شد و از سوی حمیدرضا مومنی رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم و مورد استقبال قرار گرفت.
مرتضی بانک در حاشیه این بازدید گفت: حضور فعال بخش خصوصی در زمینه پرورش میگو سایر محصولات دریایی علاوه بر اینکه در امنیت غذایی و سلامت جامعه نقش مهمی خواهد داشت و همچنین با صادرات این محصولات امکان کسب درآمد ارزی برای کشور نیز فراهم میشود.
مزرعه پرورش میگو پدیده صدف قشم در زمینی به مساحت ۲۰۰ هکتار در محدوده روستای نقاشه با ظرفیت تولید ۱۵۰۰ تن میگو در سال مشغول فعالیت است.
این مجموعه در سال ۱۳۹۸ با سرمایه گذاری بالغ بر ۴۰۰ میلیارد ریال فعالیت خود را آغاز کرده و زمینه ساز اشتغال برای بیش از ۱۲۰ نفر نیروی کار در منطقه بوده است.
بیشتربخوانید: اجرای برنامه ها در منطقه آزاد قشم با حفظ وحدت و ایجاد شفافیت به نتیجه رسیده است
فاز اول شرکت پدیده صدف قشم در سال ۹۸ با تعداد ۲۸ استخربه بهره برداری رسید که میزان ۹۵ تن میگو برداشت شد؛ و در فاز دوم این شرکت درسال ۹۹ تعداد ۳۱ استخر با ذخیره سازی ۶ میلیون قطعه لارو انجام گرفت که پیش بینی برداشت این دوره ۱۲۰ تن میگومی باشد.
عملیات خاکی کل استخرهای این شرکت به پایان رسیده است و در حال ساخت دریچههای ورودی و خروجی استخرها بوده که امید است تا پایان سال جاری تعداد ۵۸ استخر دیگر از این مزرعه وارد مدار چرخه تولید میگو کشور شود.
جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت وقت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یک هزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد. پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایههای خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدفهای ایجاد منطقه آزاد قشم است.
مرتضی بانک مشاور رییس جمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی کشور و هیات همراه صبح چهارشنبه برای شرکت در آیینهای بهره برداری، کلنگ زنی و بازدید از پروژههای نفتی، عمرانی و تولیدی وارد جزیره قشم شد و از سوی حمیدرضا مومنی رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم مورد استقبال قرار گرفت.
مرتضی بانک و هیات همراه روز چهارشنبه با حضور در منطقه سلخ جزیره قشم از نحوه ساخت اسکله و موج شکن در قالب فاز ۲ شرکت سوخت رسانی و خدمات کشتیرانی ستاره قشم به عنوان بزرگترین بندر سوخت رسانی کشور و اقدامات شرکت مکین قشم در جزیره قشم بازدید کردند.
مشاور رییس جمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور در حاشیه این بازدید این اسکله و موج شکن را هاب (نقطه اتصال) نفت، گاز و پتروشیمی در منطقه خواند و گفت: با آغاز بهره برداری از این پروژه و پروژههایی از این دست که در دست اجرا هستند، جزیره قشم به مرکز تولید، تامین و صدور انرژی در جنوب کشور تبدیل خواهد شد.
گفتنی است؛ پروژه فاز ۲ شرکت سوخت رسانی و خدمات کشتیرانی ستاره قشم با اعتباری بالغ بر ۸۷۲ میلیارد ریال برای ۹۰ نفر بطورمستقیم و ۱۵۰ نفر بطور غیر مستقیم ایجاد اشتغال میکند.
در این فاز، اسکله با ۵۰ متر طول و ۱۰ متر عرض به شکل ال با شمع فولادی و عرشه بتونی با ۸.۵ متر عمق آبخور (در موقع جزر) امکان پهلوگیری شناورهای تا ۱۵۰۰ تنی را داراست.
موج شکن این فاز نیز با دو شاخه اصلی به طول ۱۶۰۰ متر و فرعی به طول ۶۹۰ متر و با فضای حوضچه به مساحت ۶۰۰ هزار مترمربع (۶۰ هکتار)، ۱۲.۵ متر عمق آبخور (درموقع مد) و ۸.۵ متر عمق آبخور (در موقع جزر) در دست ساخت است.
طرح شرکت سوخت رسانی انرژی قشم نیز توسط شرکت مکین قشم در منطقه سلخ جزیره قشم در زمینی به مساحت ۸ هکتار و باظرفیت ذخیره سازی ۵۰ هزار تن با ۳۶ میلیون دلار سرمایه گذاری ارزی اجرا میشود. طبق پیش بینی صورت گرفته، مدت زمان احداث این طرح ۲ سال و میزان اشتغالزایی آن ۲۰۰ نفر در دوران ساخت و ۵۰ نفر در زمان بهره برداری است.
مرتضی بانک مشاور رییس جمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور و هیات همراه صبح چهارشنبه برای شرکت در آیینهای بهره برداری و بازدید از پروژههای نفتی، عمرانی و تولیدی وارد جزیره قشم شد و از سوی حمیدرضا مومنی رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم و امام جمعه شهرستان مورد استقبال قرار گرفت.
مرتضی بانک و هیات همراه روز چهارشنبه با حضور در محل این پروژه اشتغال بیش از یک هزار و ۱۰۰ نفر را در این پروژه دلیلی بر اشتغالزا بودن پروژههای نفتی دانست و گفت: با آغاز بهره برداری از این پروژه نیز افزون بر ۲۵۰ نفر به صورت ثابت در این پروژه مشغول کار میشوند که بطورمحسوس در افزایش نرخ اشتغال در جزیره قشم تاثیرگذار خواهد بود.
او با تقدیر از مدیریان و کارکنان این پروژه که تاکنون ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، سرمایه گذاری ۱۳۳ میلیون یورویی بخش خصوصی را در این پروژه مایه مباهات خواند و از همکاری تنگاتنگ بخش خصوصی با دولت هم تقدیر کرد.
گفتنی است؛ پروژه پالایشگاه نفت خام فوق سنگین برای تولید قیرشرکت پارس بهین پالایش نفت قشم با ظرفیت تولید روزانه ۳۵ هزار بشکه قیر توسط شرکت پارس بهین پالایش نفت قشم از سال ۱۳۹۲ شروع شده است.
مرتضی بانک مشاور رییس جمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور و هیات همراه صبح چهارشنبه برای شرکت در آیینهای بهره برداری، کلنگ زنی و بازدید از پروژههای نفتی، عمرانی و تولیدی وارد جزیره قشم شد و از سوی حمیدرضا مومنی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم و امام جمعه شهرستان مورد استقبال قرار گرفت.
مرتضی بانک در حاشیه این بازدید عنوان کرد: صنعت گردشگری تلفیقی از فعالیت ها، خدمات و زیرساختهای مختلف است که مراکز اقامتی و هتلها یکی از مهمترین موارد را شامل میشود. اهمیت هتل داری و جایگاه آن در صنعت گردشگری و نقش آن در جذب گردشگر بر همگان روشن است امروزه دیگر هتل داری یک فعالیت صرفا تجاری نیست بلکه یک فعالیت اقتصادی فرهنگی و یک صنعت است.
هتل آوینای قشم در زمینی به مساحت ۶۱۰ مترمربع با ۳۵۰۰ متر زیربنا در هفت طبقه دارای ۴۰ اتاق با ظرفیت ۹۶ تخت و ۴۸ کاناپه تختخواب شو میباشد.
این هتل با ایجاد اشتغال برای ۳۶ نفر نیروی کار و همچنین با قرار گرفتن در بخشهای مرکزی شهر قشم و با استفاده از تجهیزات مدرن و باکیفیت فرصت مناسبی را برای پذیرش گردشگران ایجاد کرده است.
هتل آوینای قشم با سرمایه گذاری ۱۳۲ میلیارد ریالی بخش خصوصی و با حمایت سازمان منطقه آزاد قشم احداث و راه اندازی گردیده است.
مرتضی بانک مشاور رییس جمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور و هیات همراه صبح چهارشنبه برای شرکت در آیینهای بهره برداری و بازدید از پروژههای نفتی، عمرانی و تولیدی وارد جزیره قشم شد و از سوی حمیدرضا مومنی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم و امام جمعه شهرستان مورد استقبال قرار گرفت.