تاریخ انتشار: ۱۳:۳۱ - ۱۶ شهريور ۱۳۹۹

خطر کرونا در کمین دانش‌آموزان سیستان و بلوچستان/ نماینده مجلس: رئیس‌جمهور فکر می‌کند تنها خودش می‌فهمد!

بازگشایی مدارس با تصمیم دولت انجام شد. وزارت آموزش و پرورش در یک تصمیم ناگهانی چند روز مانده به آغاز سال تحصیلی اعلام کرد که کلاس‌ها به صورت حضوری برگزار می‌شود. این تصمیم، والدین و کارشناسان را نسبت به سلامت دانش‌آموزان و افزایش ابتلا به کرونا در کشور نگران کرده است. نگران‌کننده‌تر آنکه در برخی از استان‌های کشور شرایط بهداشتی برای حضور دانش‌آموزان در مدرسه اصلا مهیا نیست.

خطر کرونا در کمین دانش‌آموزان سیستان و بلوچستان

اقتصاد۲۴ - روز گذشته، ۱۵ شهریور نخستین روز از آغاز سال تحصیلی جدید اعلام شد و پس از یک دوره بلاتکلیفی، دانش آموزان راهی مدارس شدند. اگرچه برخی از مدارس روند غیرحضوری آموزش را در پیش گرفتند و برخی از والدین نیز تصمیم گرفتند فرزندان خود را به مدرسه نفرستند.

اما تصمیم به آغاز سال تحصیلی دانش آموزان به صورت حضوری در حالی است که توانایی رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی دانش آموزان به ویژه در سنین پایین تر، اما و اگر دارد. اما رعایت این دستور‌العمل‌ها در مناطق مرزی و محروم که از نبود آب و بهداشت مناسب در رنج هستند نگرانی‌های بیشتری را نسبت به حفظ سلامت دانش‌آموزان این مناطق در روز‌های سال تحصیلی و حضور بر سرکلاس‌های درس در شرایط کرونایی ایجاد می‌کند.

استان سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از محروم‌ترین استان‌های کشور یکی از مناطقی است که دانش‌آموزان به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم و عدم دسترسی به گوشی هوشمند و کامپیوتر توان استفاده از کلاس‌های آنلاین را دارند، علاوه بر آن به لحاظ کمبود یا عدم دسترسی به آب مناسب و بهداشتی و زیرساخت‌های رفاهی شهری و روستایی دانش آموزان این مناطق نمی‌توانند به راحتی دستورالعمل‌های بهداشتی را در مدارس رعایت کنند.

مدارس بدون آب و سرویس بهداشتی مناسب

«عبید ملک رئیسی» معلم و فعال اجتماعی در سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در استان سیستان بلوچستان ۲۶ درصد کلاس‌های درس تخریبی و فرسوده بوده و با کمبود ۶ هزار کلاس درس مواجه هستیم، می‌گوید: پایین‌ترین سرانه فضای آموزشی در کشور متعلق به سیستان و بلوچستان است به این معنا که سرانه فضای آموزشی در کشور حدود ۵ متر است این میزان در استان ما ۳ متر و در منطقه دشتیاری واقع در جنوب استان این فضا به یک متر می‌رسد.

وی ادامه می‌دهد: مدارس به‌ویژه در جنوب استان فاقد برق و آب هستند چه برسد به سایر موارد بهداشتی. لوله‌کشی آب هم وجود داشته باشد آب نیست و لوله‌کشی خالی به دردی نمی‌خورد. این مدارس حتی فاقد سرویس بهداشتی مناسب هستند و در بسیاری از این مدارس سرویس بهداشتی تبدیل به انبار شده است. در این شرایط بچه‌های مناطق روستایی ناچارند زنگ تفریح به خانه خود بروند و قاعدتا آنجا می‌توانند از سرویس بهداشتی استفاده کنند. در مناطق شهری هم سرویس بهداشتی مدرسه شرایط خوبی ندارد.

این معلم با بیان اینکه آموزش و پرورش در آستانه سال تحصیلی جدید براساس تعداد دانش‌اموزان هر مدرسه مبلغی را در اختیار مدرسه قرار داده است، عنوان می‌کند: به عنوان مثال مدرسه‌ای که من در آن تدریس می‌کنم ۴۰ دانش آموز دارد. به این مدرسه ۱۵۰ هزار تومان تخصیص داده شده است. آیا این مبلغ برای خرید مایع ظرفشویی و یا لوازم بهداشتی مورد نیاز مدرسه در این شرایط کرونایی کافی است؟

وی با بیان اینکه بعضی شهر‌ها در استان سیستان و بلوچستان در وضعیت زرد یا هشدار قرار دارند، اظهار می‌کند: با اینهمه کلاس‌ها در این شهر‌ها نیز به صورت حضوری برگزار می‌شود. این درحالی است که بچه‌ها را نمی‌توان به رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مدرسه وادار کرد، زیرا از یک سو بچه‌ها در عالم بچگی خودشان بازی می‌کنند و پروتکل برایشان مفهومی ندارد و دوم آنکه وقتی تعداد دانش‌آموزان در مدرسه زیاد است چگونه اولیا مدرسه می‌توانند بر رعایت پروتکل توسط تک تک بچه‌ها نظارت کنند.

ملک رئیسی درباره امکان گروه‌بندی دانش‌آموزان در مدارس سیستان و بلوچستان می‌گوید: ما دانش‌آموزانی داریم که به مدرسه می‌آیند و درباره مساله زوج و فرد به خوبی توجیه نمی‌شوند. ما قبل از کرونا تصمیم گرفتیم بچه‌ها را به دو شیفت صبح و بعدازظهر تقسیم کنیم با این حال بچه‌ها همگی در یک شیفت آمدند. برخی خانواده‌ها هم برای اینکه از شیطنت بچه‌ها رها شوند می‌گویند بروید به مدرسه. در واقع هرقدر سطح سواد والدین کمتر باشد به این مسائل اهمیت کمتری داده می‌شود به همین دلیل هم گروه بندی زوج و فرد در شرایط کرونایی بعید می‌دانم در این مدارس قابل اجرا باشد.

وی با اشاره به کمبود آب در سیستان و بلوچستان و عدم رعایت مسائل بهداشتی در این منطقه خاطرنشان می‌کند: در یک مدرسه روستایی با ۴۰ دانش‌آموز یک تانکر آب وجود دارد که هم برای شست و شو است و هم آشامیدن خود این تانکر لزوما شرایط بهداشتی ندارد و در بسیاری موارد تانکر سنگی و روباز است و انواع حشرات و آلودگی‌ها در آن وجود دارد. از سوی دیگر دانش آموزان و حتی خود ما معلمان توانایی خرید روزانه ماسک را نداریم. آیا آموزش و پرورش طرحی برای تامین لوازم بهداشتی مورد نیاز دانش‌آموزان دارد. با وجود این شرایط به نظر من باید منتظر یک فاجعه درزمینه کرونا در استان باشیم.


بیشتر بخوانید:  پلیس فتا: دانش آموزان را در فضای مجازی رها نکنید


«حسین علی شهریاری» نماینده مردم زاهدان در مجلس و رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز درباره بازگشایی مدارس می‌گوید: مساله تنها سیستان و بلوچستان نیست. ما معتقدیم در کل کشور اینکه انتظار داشته باشیم بچه‌ها در مدرسه از ماسک استفاده کرده و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند یک شوخی است. در کشور ما بعضی مواقع بزرگ‌تر‌ها بسیاری از موارد بهداشتی را رعایت نمی‌کنند. توصیه شد مسافرت نروید، اما در جاده چالوس ماشین‌های صف کشیدند حالا از کودکان چگونه می‌توان انتظار رعایت دستوالعمل‌های بهداشتی را داشت.

وی ادامه می‌دهد: در بیشتر مدارس کشور کلاس‌ها هوا و تهویه مناسب ندارد. از طرف دیگر دانش‌آموزان نمی‌توانند چند ساعت از ماسک استفاده کنند. محصلان معمولا شیطنت می‌کنند در این شرایط چگونه می‌توان پروتکل بهداشتی را اجرا کرد. امروز از ایرانشهر سیستان و بلوچستان با من تماس گرفته و گفته‌اند کلاس‌های ۴۰ نفره به صورت دو شیفت برگزار می‌شود. این تعداد جمعیت را چگونه می‌توان کنترل کرد.

نماینده مردم زاهدان در مجلس با بیان اینکه قیمت ماسک بسیار گران بوده و ۶۰ درصد مردم امکان خرید آن را ندارند، عنوان می‌کند: مواد بهداشتی و ضدعفونی کننده نیز چنین شرایطی دارند. ما به صورت جدی نگران سلامت دانش‌آموزان و خانواده آن‌ها هستند. ما در این خصوص تذکر هم داده‌ایم و قرار است در کمیسیون بهداشت و درمان جلسه‌ای با حضور معاون وزیر بهداشت و معاون وزیر آموزش و پرورش داشته باشیم تا ما را توجیه کنند که به چه صورت می‌خواهند این موارد را در مدارس اجرا کنند.

رئیس جمهور فکر می‌کند تنها خودش می‌فهمد!

وی خاطرنشان می‌کند: من می‌دانم که احتمالا وزیر بهداشت با بازگشایی مدارس به صورت حضوری موافق نبودند، اما از آنجایی‌که رئیس جمهور فکر می‌کند همه چیز را تنها خودش می‌فهمد و دیگران نمی‌فهمند احتمال این تصمیم بر اساس دستور رئیس‌جمهور گرفته شده است وگرنه بعید می‌دانم که وزارت بهداشت موافق این مساله بوده باشد.

شهریاری درپاسخ به این سوال که آیا در استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان و خوزستان که با کم‌آبی یا نبود آب در برخی مناطق مواجه هستیم کلاس‌های حضوری مشکلات بیشتری ایجاد نمی‌کند، می‌گوید: در این مناطق علاوه بر نبود آب مناسب گرمای هوا هم باید مورد توجه قرار بگیرد در این استان‌ها حتی ماه مهر هم گرم است چه برسد به اینکه نیمه شهریور ماه است به همین دلیل اینکه بچه‌ها در این مناطق چند ساعت ماسک بزنند واقعا توهم است و آن‌ها را در شرایط بدتری قرار می‌دهد. حتی اگر ماسک مناسب هم بدهید بچه‌ها خصوصا دانش‌آموزان ابتدایی توان تحمل آن را ندارند.

رئیس کمیسیون بهداشت مجلس خاطرنشان می‌کند: مناطق زیادی از سیستان و بلوچستان و حتی زاهدان مرکز استان با مشکل آب مواجهند. ۳۰ درصد زاهدان مردم آب ندارند و در تابستان از آب محروم بودند بیش از ۲ هزار روستا در بسیاری از مناطق بلوچستان با تانکر آبرسانی می‌شوند. تانکر‌ها هم مرتب به لحاظ آلودگی و بهداشت مورد بررسی قرار نمی‌گیرند و سیستم‌های نظارتی ما هم آنچنان که فکر می‌کنیم نیستند.

وی تصریح می‌کند: یکی از ایرادات ستاد ملی مقابله با کرونا آن است که هیچ نماینده‌ای از مجلس در این ستاد حضور ندارند با اینکه رئیس مجلس هم ۳ نماینده را به ستاد معرفی کرده است، اما گویا رئیس‌جمهور علاقه ندارد افرادی وارد ستاد شوند که ممکن است مواضعی مخالف نظرات ایشان داشته باشند و به همین دلیل هم تا به حال از نمایندگان مجلس برای حضور در جلسات ستاد دعوت نکرده است.

منبع: رویداد24
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

احتمال بازگشت دلار به دامنه ۵۰ هزار تومانی

قیمت سکه پارسیان امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت All-in-One اپل، MSI و لنوو امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

اما استون کیست؟

فیلم/ پارکینگ خودرو‌های، خودروساز کرمانی را آب برد

خرید و فروش سهمیه ارزی و رجیستری در فرودگاه امام خمینی!/ جولان سرخوشانه دلال‌ها در فرودگاه

فیلم/ مونتاژ فونیکس‌های مدیران خودرو در آب

مقایسه مجید واشقانی با بازیگر سریال بلک لیست

جشن تولدی خاص برای بهار نوروزپور همسر امیرعلی نبویان + عکس

دلار پاشنه آشیل بازار خودرو است/ هیچ راه گریزی جز آزاد‌سازی قیمت نداریم/ حاکمیت هیچ اراده‌ای برای واردات انبوه خودرو ندارد

 پیش‌بینی قیمت دلار فردا ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/تیپ متفاوت مژده لواسانی در کنسرت روزبه بمانی

کریستوفر نولان فیلم ساز افسانه‌ای کیست؟

عکس/استایل خیابانی بازیگر سریال یانگوم

عکس/استایل نوجوان‌پسند نانسی عجرم در لس‌آنجلس

معرفی بهترین سریال های کره‌ای

فیلم/آموزش کنسرو کردن خورشت قرمه سبزی

سید هادی شیخ الاسلامی، مدیرعاملی در نقش تخریب‌گر!/ ری برندیگ ناکام بیمه میهن

فیلم/طعنه سنگین جواد هاشمی به مهران رجبی!

فیلم/ خلق چهره با کفش و کفی

انتقاد تند و تیز نماینده زنجان از دولت رئیسی

آقای زلفی‌گل! شما از ابتدا هم اشتباهی بودید!

فیلم/لحظه معجزه آسای نجات کودک از سیلاب رودخانه‌ای در بم

فیلم/پوزخند عباس جدیدی هنگام سخنرانی علیرضا دبیر

فیلم عجیبی که از یک دانشگاه در تهران لو رفت!

فیلم/شانه‌زدن مو‌های آقای رئیس‌جمهور سوژه شد!

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

پاسخ معاون رئیسی به انتقادات ارزی قالیباف

فیلم/ فنی‌ترین نوع درست کردن چایی

آلومینیوم ۴ (۶) - پرسپولیس (۵) ۴، حذف مدعی بزرگ!

تاریخ‌سازی یک دختر ایرانی در دبی

عکس/ شکار یک پلنگ ایرانی

آقای شمسایی، شما امشب مردم را جان به لب کردید!

 پیش‌بینی قیمت دلار فردا ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

پیش بینی بورس فردا شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

حماس با درخواست چین برای برگزاری نشست «آشتی ملی» موافقت کرد

خطر ریزگرد‌های قم بیخ گوش تهران

تصویر همسر ناوالنی بر روی جلد مجله تایم

جمیله علم الهدی: به ایران بیایید و وضعیت زنان را ببینید

ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟

ورزشکار زن ایرانی روی جلد مجله معروف؛ ورود به عرصه مد پس از مهاجرت! + عکس

محافظ سابق خاتمی: در سال ۷۵ می‌خواستم هاشمی را ترور کنم

فیلم/ کاخ سفید مسجد شد!

فیلم/ اشکان خطیبی در اروپا: دیگر توانایی کار کردن ندارم

فرونشست زمین در بهارستان پراید را بلعید

کنایه سنگین عبدالناصر همتی به ابراهیم رئیسی

ظن ربودن اعضای بدن شهدای فلسطینی توسط اسرائیل

رکوردشکنی شمس و مولوی در سینمای ایران

عکس/ حضور تک‌تیرانداز‌ها در اطراف دانشگاه‌های بزرگ آمریکا

پاسخ منفی کمیته استیناف به فرجام‌خواهی کاپیتان استقلال

نجات باغ گیاه‌شناسی؛ مال‌باختگان ارتش دوباره سر خط / جنجال ساختمان‌سازی ارتش در حوالی چیتگر

برای تسکین دردهای عضلانی ناشی از ورزش این روش‌ها را امتحان کنید

عکس/ تصویر صمیمانه فرهاد مجیدی و پسرش در امارات

یک سفر تفریحی به ازمیر چقدر آب می‌خورد؟ + جدول

عکس/ استایل جذاب بازیگر نقش افسر مین جانگو در ۵۲ سالگی

ماجرای پرت شدن سعید آقاخانی از کوه

تیم فوتسال افغانستان در یک قدمی صعود به جام جهانی ۲۰۲۴

کلید اولیه نوبت اول کنکور شنبه اعلام می‌شود

خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در زمین میانکاله

فیلم/ لحظه‌ هولناک نجات یک کودک از سیلاب در بم

فیلم/ تنها تصاویر به جا مانده از پدر رهبر انقلاب