اقتصاد۲۴ - مقامات بهداشتی ایالات متحده انتظار دارند هرچه زودتر دریابند که کدام یک از سه واکسن احتمالی کرونا متعلق به شرکتهای "مدرنا"(Moderna)، "فایزر"(Pfizer) و "آسترازنکا"(AstraZeneca) که هم اکنون در مراحل آخر آزمایشات بالینی هستند، تا پایان سال جاری یا زودتر آماده میشوند.
"آلبرت بورلا"، مدیرعامل شرکت "فایزر" گفته که این شرکت میتواند نتایج آزمایشات واکسن کرونای خود را در اواخر ماه اکتبر به دست آورد.
مقامات و کارشناسان هشدار میدهند هر کدام از واکسنها مجوزهای لازم را بدست آورند، برای عرضه عمومی ممکن است دچار کمبود منابع باشند.
بنابراین مقامات آمریکایی و کارشناسان بهداشت عمومی آمریکا میگویند حتی در شرایطی که دولت فدرال از ایالتها بخواهد خود را برای توزیع واکسن از ماه نوامبر آماده کنند، اغلب آمریکاییها احتمالاً تا اواسط سال آینده با واکسن کروناویروس در برابر این بیماری ایمن نمیشوند.
بیشتر بخوانید: آغاز توزیع عمومی واکسن کرونا در روسیه
مقامات و کارشناسان هشدار میدهند که هر کدام از واکسنهای احتمالی مجوزهای نظارتی را از سازمان غذا و دارو دریافت کنند، برای توزیع عمومی احتمالاً دچار کمبود خواهند بود.
هر کس احتمالاً به دو دوز از واکسن کرونا در فواصل زمانی مختلف احتیاج دارد و ایالتهای آمریکا با چالشهای لجستیکی نظیر راه اندازی سایتهای توزیع و فراهم کردن سوزن، سرنگ و بطریهای کافی برای واکسیناسیون عمومی روبرو هستند.
در حال حاضر مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا(CDC) از ایالتها میخواهند تا روند تأیید شرکت تأمین پزشکی "McKesson" را تسریع کنند تا این شرکت بتواند تا اول نوامبر سایتهای واکسیناسیون کروناویروس را در سراسر ایالات متحده راهاندازی کند. این نهاد گفته است که ممکن است لازم باشد ایالتها از برخی مجوزها و الزامات که میتوانند این روند را کند کنند و تحت تأثیر قرار دهند، صرف نظر کنند.
دکتر "منصف اسلاوی" که سرپرست نهاد عمومی-دولتی "Operation Warp Speed initiative" تاسیس شده از جانب دولت ترامپ در امر تسریع روند آمادگی و توزیع واکسن کرونا است، در یک مصاحبه گفت: آماده شدن واکسنی که برای توزیع عمومی در ماه نوامبر آماده شود، بسیار بعید است.
وی افزود: احتمال بسیار کمی وجود دارد که آزمایشات بالینی که هم اکنون در مراحل انتهایی در حال انجام هستند، قبل از ماه اکتبر نتیجه دهند. بنابراین در صورت تحقق سایر شرایط مورد نیاز برای مجوز استفاده اضطراری میتواند تصویب شود. من فکر میکنم بسیار بعید است اما غیرممکن نیست.
"اسلاوی" گفت که به صراحت معتقد است که یک واکسن قبل از پایان سال جاری میلادی در مقادیری که بتواند بیماران دارای بالاترین خطر را ایمنسازی کند، در دسترس خواهد بود. این بدان معنی است که افراد سالمند ۷۰ سال به بالا و شاید افرادی که در معرض خطر بالایی هستند در خط اول دریافت واکسن قرار میگیرند.
دکتر "اسکات گوتلیب"، رئیس سابق غذا و داروی آمریکا(FDA) گفت که توزیع گسترده واکسن کرونا در ایالات متحده به احتمال زیاد یک رویداد برای سال ۲۰۲۱ خواهد بود.
آکادمی ملی علوم، مهندسی و پزشکی آمریکا روز سهشنبه پیشنویس پیشنهادی را برای توزیع واکسن در ایالات متحده در صورت تایید برای استفاده عمومی منتشر کرد. این پیشنویس به درخواست موسسه ملی بهداشت و مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا آماده شده است.
طبق این پیش نویس، واکسن در چهار مرحله توزیع میشود. در ابتدا واکسیناسیون کادر درمان و افراد مسن و افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای انجام می شود. کارگران، معلمان و افراد بی خانمان در گرم خانهها و همچنین زندانیها در صف بعدی قرار دارند و کودکان و بزرگسالان نیز در انتها واکسینه خواهند شد.
به گفته "اسلاوی"، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا(CDC) تخمین می زند که فقط در ایالات متحده بین ۱۷ تا ۲۰ میلیون عضو کادر درمان وجود دارد که تقریباً معادل کل تعداد دوزهای واکسنی است که انتظار می رود آمریکا تا پایان سال جاری میلادی در اختیار داشته باشد.
وی گفت: ایالات متحده باید بتواند تا پایان سال ۲۵ میلیون نفر را ایمن سازی کند.
وی افزود که جمعیت ایالات متحده می توانند تا اواسط سال ۲۰۲۱ واکسینه شوند.
"گوتلیب" کمی نسبت به این زمان بندی خوشبینتر است. وی گفت که واکسن به طور گسترده در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ و شاید نهایتا تا نیمه اول سال ۲۰۲۱ در دسترس خواهد بود. بنابراین به وضوح قرار است این امر در سال ۲۰۲۱ اتفاق بیفتد.
وی گفت: مجوز استفاده اضطراری به FDA اجازه می دهد مرحله مجوز دهی، دسترسی به واکسن و جداسازی گروههای مختلف دارای خطر بالا را در حالی که همچنان به جمع آوری دادهها ادامه میدهد، مرحله بندی کند و پیش ببرد.
"گوتلیب" گفت: فکر می کنم توزیع گسترده واکسن کووید-۱۹ به شکلی که هر کدام از شهروندان آمریکایی بتوانند به مطب پزشک خود یا سایت واکسیناسیون مراجعه کرده و واکسن را دریافت کنند، در سال ۲۰۲۱ محقق شود.
گفتنی است که سازمان بهداشت جهانی(WHO) نیز تا اواسط سال آینده واکسیناسیون گسترده ای را در چشم انداز جهانی نمی بیند. این سازمان اعلام کرد که آزمایش های بالینی مرحله سوم واکسن کرونا کمی طولانی تر خواهد بود، زیرا دانشمندان باید ارزیابی کنند که آیا واکسن ها واقعاً محافظ هستند یا نه.
"مارگارت هریس" سخنگوی سازمان بهداشت جهانی گفت: آنها باید ببینند که واکسن چقدر ایمن است. ایمنی واکسن در مراحل قبلی آزمایش و قبل از اینکه وارد مرحله سوم شود، بسیار با دقت بررسی می شود، اما ایمنی واکسن چیزی است که باید در همه مراحل دنبال شود، بنابراین این مسئله این روند را طولانی تر می کند.
طبق پیش بینی های جدید موسسه سنجش و ارزیابی سلامت در دانشگاه واشنگتن، ایالات متحده تا پایان سال جاری میلادی و در حالی که به فصل پاییز و زمستان می رسیم، بیش از ۴۱۰ هزار مورد مرگ و میر را بر اثر ابتلا به کرونا تجربه کند.
مطابق با داده های تهیه شده توسط دانشگاه "جانز هاپکینز" بیماری کرونا در حال حاضر حداقل ۱۸۶ هزار و ۸۰۰ نفر را در ایالات متحده قربانی کرده است. همچنین مدل "IHME" که قبلاً توسط کاخ سفید و مقامات ایالتی مورد استناد قرار گرفته، پیش بینی می کند که تا اول ژانویه ۲۰۲۱ آمار تلفات بیش از دو برابر خواهد شد و در صورت کاهش محدودیت های کرونایی و عدم رعایت بهداشت عمومی توسط مردم، شمار کشته شدگان می تواند به عدد ۶۲۰ هزار نفر هم برسد.