اقتصاد۲۴ - منطقه ویژه اقتصادی سرخس با اولویت فعالیت در حوزه ترانزیت کالا و انبارداری شروع به فعالیت کرد. از جمله مزیت های این منطقه امکان اتصال به نقطه صفر مرزی کشور ترکمنستان و اتصال به راه آهن مشهد، سرخس و تجن است که از داخل منطقه ویژه میگذرد و به همین دلیل توانسته ارتباط ریلی کشورهای آسیای مرکزی با کشورهای اروپایی را برقرار کند.
در آیین بهره برداری از طرح های ملی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی که ۲۰ شهریور ماه برگزار شد، مرتضی بانک مشاور رئیس جمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در مورد منطقه ویژه اقتصادی سرخس گفت: این منطقه دروازه مبادلات اقتصادی ایران با کشورهای آسیای مرکزی است که در زمینی با وسعت پنج هزار و ۲۰۰ هکتار با همکاری آستان قدس رضوی علاوه بر تولید و صادرات، مسیر مناسب تری برای اتصال کشورهای میانه با آبهای آزاد از طریق محور شرق است.
به گفته وی، اتصال ریلی چابهار ـ سرخس و نیز بزرگراه ترانزیتی بین این دو منطقه از اهرمهای اصلی توسعه شرق کشور بوده که با توجه مقام معظم رهبری و رییس جمهوری در حال ایجاد است.
بیشتر بخوانید: منطقه ویژه اقتصادی سرخس بستری برای ترانزیت کالا و انبارداری/ با ظرفیتها و جاذبههای این منطقه آشنا شوید
در این مراسم کارخانه صادراتی کاشی و سرامیک تندیس ابریشم با سرمایه گذاری ۱۳۰ میلیارد تومان معادل ۲۲ میلیون یورو با اشتغالزایی ۶۵۰ نفر مورد بهره برداری قرار گرفت.
در همین راستا خبرنگار اقتصاد۲۴ با احمد صادقي گلمكانی، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس در مورد منطقه و پتانسیل هایش به گفتگو پرداخت که شرح آن را در ادامه می خوانید؛
*لطفا توضیحاتی درباره منطقه ویژه اقتصادی سرخس و اهم فعالیتهای این منطقه بفرمایید.
- منطقه ویژه اقتصادی سرخس در منتهی الیه شمال شرقی ایران و در دروازه ورود به آسیای میانه واقع شده است و با وسعت ۵۲۹۰ هکتار به عنوان یک پهنه وسیع گمرکی در مجاورت نقطه صفر مرزی کشور ترکمنستان قرار گرفته است.
آستان قدس رضوی به عنوان بزرگترین نهاد عام المنفعه جهان اسلام با سرمایه گذاری بالغ بر ۱۲۰۰ میلیارد تومان زیرساختهای این منطقه را تکمیل کرده است.
ارتباط تجاری با کشورهای حوزه CIS و اوراسیا از مهمترین برنامههای آتی در این منطقه است و هم اکنون سالیانه صدها هزار تن انواع کالا از طریق خطوط ریلی و زمینی به این کشورها صادرات می شود.
منطقه ویژه اقتصادی سرخس به عنوان یکی از معدود مناطق و مراکزی مطرح است که با رویکرد صرفا صادراتی مشغول به فعالیت است و واردات کالا از این منطقه محدود به نیازهای اساسی کشور همچون غلات و نهادهای کشاورزی است.
این منطقه با رویکردهای جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی و خدمات لجستیک و باراندازی انواع کالا شکل گرفته و امکانات بی نظیر و زیرساختهای آماده فضای مناسبی را برای رونق کسب و کار و تسهیل روند صادرات و واردات و ترانزیت انواع کالا فراهم آورده است.
*این منطقه از چه زیرساخت هایی برای جذب سرمایه گذاران برخوردار است؟