اقتصاد۲۴ - یک خوراکی سرشار از مواد مغذی است، نحوه مصرف آن نیز بسته به ذائقه فرد متغیر است. معمولاً تخم مرغ را بهصورت سرخ شده، املت یا آب پز میخورند، اما مصرف تخم مرغ آبپز بر اساس سادگی پخت آن بسیار طرفدار دارد، در ادامه مطلب با برخی از خواص تخم مرغ آب پز آشنا میشوید:
تخم مرغ میزان کلسترول خوب HDL را افزایش میدهد
اغلب به عنوان "کلسترول خوب" شناخته میشود. افرادی که سطوح بالای HDL دارند، معمولاً خطر کمتری از بیماریهای قلبی، سکته و دیگر مشکلات سلامتی دارند.
بیشتر بخوانید:خواص تخم مرغ برای سلامتی
خوردن تخم مرغ یک راه عالی برای افزایش HDL است. در یک مطالعه، خوردن دو عدد تخم در هر روز به مدت ۶ هفته سطح HDL را تا ۱۰ درصد افزایش میدهد.
تخم مرغ کلوئین دارد
کلوئین مادهای حاوی ویتامینهای B برای ساخت غشاهای سلولی به کار میرود و در تولید مولکولهای سیگنالی در مغز همراه با توابع دیگر مختلف نقش دارد.
نشانههای کمبود کلوئین جدی هستند، اما خوشبختانه کم و نادر هستند. تخم مرغ کامل یک منبع عالی از کلوئین است. یک تخم مرغ حاوی بیش از ۱۰۰ میلی گرم از این ماده مغذی مهم را دارد و با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی در ارتباط هستند.
کلسترول LDL یا بد را کاهش میدهد
مشهور است که داشتن سطوح بالای LDL به خطر افزایش بیماریهای قلبی مرتبط است. حتی اگر تخم مرغ به طور خفیف کلسترول LDL را در برخی از افراد افزایش دهد، مطالعات نشان میدهند که ذرات از کوچک و متراکم به LDL بزرگ تغییر میکنند که یک بهبود است.
تخم مرغ حاوی لوتئین و زاکسانتین است
این آنتی اکسیدانها فواید زیادی برای سلامت چشم دارند. یکی از پیامدهای سالخوردگی، این است که بینایی ضعیف میشود و تخم مرغ یکی از موادی است که میزان آن را کاهش خواهد داد.
مواد غذایی متعددی وجود دارند که به مقابله با برخی از فرآیندهای فاسد کننده که میتوانند بر چشمان ما تاثیر بگذارند، کمک میکنند. دو مورد از اینها لوتئین و زاکسانتین نام دارند.
تخم مرغ غنی از ویتامین A است
کمبود ویتامین A شایعترین علت نابینایی در جهان است. تخم مرغهای محلی یا غنی شده با امگا ۳، تری گلیسیرید را کاهش میدهد.
اسیدهای چرب امگا ۳ که برای کاهش سطح خون تری گلیسیرید شناخته میشوند، عامل خطر شناخته شده برای بیماریهای قلبی هستند. مطالعات نشان میدهد که مصرف تخم مرغ غنی از امگا ۳ راهی موثر برای کاهش تری گلیسیرید خون است.
در یک مطالعه، تنها پنج عدد تخم مرغ غنی از امگا ۳ در هفته به مدت سه هفته، تری گلیسیرید را ۱۶ - ۱۸ درصد کاهش میدهد.