تاریخ انتشار: ۰۹:۳۹ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
حمایت تعرفه‌ای از خودروساز‌ها عامل گرانی خودرو

راهکار خروج از تورم بازار خودرو چیست؟

دبیر خانه صنعت و معدن ایران گفت: حمایت تعرفه‌ای از خودروساز‌ها خود عاملی برای ایجاد نوسان و گرانی در بازار خودرو است.

خودرو

اقتصاد۲۴ -  خالقی با اشاره به دلایل اصلی نوسانات بازار خودرو بیان کرد:  در حال حاضر قیمت خودرو رو به افزایش است و هر چقدر قیمت بالا می‌رود توان خرید مردم پایین می‌آید با وجود اینکه تقاضا در بازار هست، ولی می‌توان گفت این تقاضا عمدتا کاذب است.

وی ادامه داد: در اردیبهشت ماه امسال مجوز داده شد که قیمت خودرو با تورم سال گذشته افزایش پیدا کند البته قیمت نزدیک به تورم سال گذشته، ولی هم اکنون به دلیل اینکه خودروسازان به قیمت تورم امسال نرسیده‌اند تقاضای افزایش قیمت مجدد دارند.

خالقی اظهار کرد: همین مسئله باعث شده تا افرادی که پول در حساب بانکی دارند به سراغ این بازار بیایند، چون می‌دانند قیمت‌ها در آینده افزایش پیدا خواهد کرد و آن‌ها برای حفظ ارزش پولشان و سود بیشتر اقدام به خرید کاذب خودرو می‌کنند در صورتی که به آن نیاز ندارند.

وی ادامه داد: روش قرعه‌کشی برای خودرو‌های ثبت نامی روش نسبتاً عادلانه ای است، اما باز هم افرادی که پول دارند می‌توانند خود را ثبت نام کنند و بستری فراهم می‌شود برای سوداگری در بازار خودرو و افراد دلال در این بازار سود می‌کنند.

دبیر خانه صمت ایران گفت: روش قیمت‌گذاری ۱۰ درصد زیر قیمت بازار هم روشی است که باعث می‌شود کارخانه‌های خودروساز دست به سوداگری زده و بازار را تحریک کنند تا سود بیشتری نصیبشان شود که این هم می‌تواند تبعات زیادی  برای مردم و بازار خودرو داشته باشد.

وی ادامه داد: با شرایط فعلی واردات خودرو هم راهکار مناسبی نیست چرا که ارزی وجود ندارد برای این واردات و درست نیست در شرایط تحریم فعلی نفت بدهیم و خودرو وارد کنیم این اقدام اوج بی تدبیری است.

این مقام مسئول ادامه داد: از نظر دیگر هم این قسمت باید حفظ شود چرا که علاوه بر اشتغالزایی در شرکت‌های خودروساز صنایع پایین دستی زیادی اشتغالزایی شان به خودرو وابسته است، مثل پتروشیمی، فولاد، شیشه، قطعه‌سازان و خدمات پس از فروش خودرو اشتغال شان در گرو فعالیت خودروسازان است پس در نتیجه این صنعت حتماً باید حفظ شود.


بیشتر بخوانید: خبر خوش درمورد فروش فوق العاده خودروها


راهکار متناسب سازی قیمت خودرو در ایران

خالقی در پاسخ به این سوال که راه خروج از شرایط فعلی خودرو چیست؟ گفت: نکته اول این است که خودروسازان زمانی که قیمت‌گذاری انجام داده و شیوه درست قیمت‌گذاری را طی کردند مشروط شوند که ایرادات کیفی خود را برطرف کنند و پس از آن قیمت خودرو را با قیمت جهانی که بسیار پایین‌تر از قیمت خودرو‌های داخلی است همسان کنند تا بتوانند بازار رقابتی فراهم کنند و دولت هم کم‌کم حمایت‌های تعرفه خود را از بازار خودرو بردارد تا خودرو‌های ارزان قیمت خارجی طی سال‌های آینده وارد بازار شود و خودروساز داخلی و خارجی‌ها رقابت کنند.
 
دبیر خانه صنعت و معدن ایران تاکید کرد: راه حل دوم هم این است که ما به خودروسازان اجازه دهیم که محصولاتشان را مثلاً با ۱۰ درصد زیر قیمت بازار به فروش برساند به طور مثال خودرویی که ۱۰۰ میلیون بوده و در بازار ۱۸۰ میلیون است را ۱۵۰ میلیون بفروشند و ۵۰ میلیون باقی مانده وارد صندوقی شود که زیرساخت‌های حمل و نقل عمومی را تأمین کند و این پول اضافه نباید به جیب خودروساز برود که هم قیمت بازار کنترل شود و هم حمل و نقل عمومی توسعه پیدا کند. تا زمانی که خودروساز بداند حمایت تعرفه‌ای از آن می‌شود نه کیفیت خود را بالا میرود و نه قیمت‌ها به ثبات می‌رسد.

خالقی در خصوص خودرو‌های خارجی دپو شده در گمرک هم گفت: این خودرو‌ها به صورت قاچاق نیامدند و اگر هم قاچاق باشند تعدادشان کم است برخی از آن‌ها خودرو‌هایی هستند که در گذشته به ازای پول نفت وارد شده اند، ولی هنوز مراحل ترخیص شان به اتمام نرسیده است و برخی هم از صاحبان این خودرو‌ها از عمد این خودرو‌ها را قطره‌چکانی وارد بازار می‌کنند تا بتوانند با قیمت بالاتری به فروش برسانند.

قاچاق خودرو چگونه رخ می دهد؟

دبیر خانه صنعت و معدن ایران در خصوص ورود خودرو‌های قاچاق هم گفت: خودرو‌های قاچاق عمدتاً با تبانی از مبدا و غفلت‌های داخلی وارد کشور می‌شوند، طرف خارجی راه‌های گمرک خارجی را می‌داند و طرف ایرانی هم سعی می‌کند خود را از گمرک وارد کند که دستگاه‌های ایکس‌ری وجود ندارد تا هم از خطای انسانی و هم از تخلف انسانی استفاده کند این خودرو‌ها همچنین می‌تواند از طریق اسکله‌های غیررسمی وارد کشور شود که نظارتی بر روی آن‌ها نیست.
 

منبع: باشگاه خبرنگاران
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
رئوفی
0
0
شنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۱
با سلام،بنده در سالهای قبل ماشین لادا داشتم.
خودروهای روسی اگر با کیفیت و گمیت جهانی وارد ایران و یا تولید ایران شود،فکر و راهکار بسیار خوبی است.
به شرط حلوکیری از شیطنت دلالان زالو صفت ایراتی باشد‌
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع گوشی موبایل اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

نامه مدیرعامل شستا به قالیباف درباره اتفاقات روز گذشته مجلس

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

عکس/ استایل رسمی طناز طباطبایی با لباس دیپلمات و ساعت چند میلیونی

عکس/ رشیدی کوچی کارزار عدم ابلاغ قانون حجاب راه انداخت

عکس/ شب‌های روشن ماه رمضان بازار البلد عربستان

عکس/ شکل و شمایل سبزه میدان تهران ۹۳ سال پیش وقتی خاکی بود

عکس/ ساختمان هواپیمایی هما ۵۳ سال پیش از فراز آسمان

عکس/ استوری عاشقانه بهاره رهنما حسابی سوژه شد

عکس/ تیپ سیاه و سفید رابعه اسکویی با اشک مصنوعی

عکس/ شور و حال بازار ساغریسازان رشت ۱۱۳ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟

فیلم/ تمرین شنای سوئدی امام جماعت با نمازگزاران در مسجد

خوانندگی زنان با کدام قواعد فقهی و قانونی مغایرت دارد؟

عکس/ سلفی حسن روحانی و ابطحی در یک مراسم افطاری

قیمت هر سکه از ۸۰میلیون تومان عبور کرد

میوه شب عید تا ۱۵۰ درصد گران شد

اعلام جزییات و زمان حراج سکه ضرب ۱۴۰۳

طلای جهانی تغییر مسیر داد

عکس/ حمل تابوت رضاخان ۸۰ سال پیش روی توپ جنگی

شرط مهم برای عقبگرد قیمت دلار چیست؟

عکس/ خانواده تهرانی با فولکس قورباغه‌ای ۶۳ سال پیش در جاده چالوس

هیجان قیمت سکه فروکش خواهد کرد؟

عکس/ تیپ و چهرۀ جذاب یانگوم با کت و کیف چرم قرمز میلیون دلاری

عکس/ سید حسن خمینی به دیدار مهدی کروبی رفت

عکس/ نماز جماعت مسعود پزشکیان به همراه کارگران

عکس/ ساختمان‌های عجیب خیابان سپه در کرمانشاه ۸۳ سال پیش

عکس/ فرمان اجرای سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۴۰۵ از سوی پزشکیان

عکس/ چهره باورنکردنی نصرالله معین در ۲۰ سالگی بدون عینک

فیلم/ حافظ خوانی و تبریک نوروز سفیر کره جنوبی پای هفت سین

عکس/ استایل عجیب ترلان پروانه با کتونی‌های یغور و مینی بگ زنجیردار

عکس/ تمرین خواهران منصوریان در خانه کشتی

عکس/ حضور پزشکیان در شهرک صنعتی قرچک

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکسی متفاوت از فرودگاه مهرآباد و خیابان‌های اطراف ۶۴ سال پیش