اقتصاد۲۴ - مصوبه «برج باغ ها» یکی از مصوبات پرحاشیه شورای دوم شهر تهران بود که اعضای شورای شهر پنجم آن را لغو و مصوبه خانه باغ را جایگزین آن کردند. بسیاری برج باغها را باغ کشی رسمی در پایتخت میدانستند. مصوبهای که تنها در سالهای ۹۲ تا ۹۵ باعث نابودی ۲۳۵ قطعه باغ به مساحت ۱۱۰ هکتار در سطح شهر تهران شد. این باغ کشی گسترده در تهران عایدی چندانی هم برای پایتخت نداشت.
پس از لغو قطعی مصوبه برج باغ، ۶۲ قطعه باغی که پیش از مصوبه شورا، بخشی از عوارض خود پرداخت کرده بودند پرونده هایشان دوباره مورد بررسی قرار گرفت و قرار بر این شد کمیتهای صدور پروانه برای این پلاکها را مورد بررسی قرار دهد. این کمیته سال گذشته، وضعیت این املاک را مشخص کرد و پیش بینی میشد که دیگر پروانهای براساس ضوابط مصوبه برجباغها در تهران صادر نشور و صدور پروانه از این پس براساس مصوبه خانه باغ باشد، اما بررسی لیست تذکرات شورای شهر تهران به شهردار نشان میدهد: همچنان در برخی از مناطق پروانه ساخت براساس قانون برج باغ صادر میشود.
عبدالرضا گلپایگانی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران میگوید: از زمانی که به عنوان معاون شهرسازی فعالیت میکند حتی یک پروانه براساس مصوبه لغو شده برج باغ در تهران صادر نشده و از نظر سیستمی امکان صدور پروانه ساخت وجود ندارد.
او به اقتصادنیوز میگوید:، اما ممکن است برخی از پروندههایی که پیش از مصوبه شورای پنجم، برای صدور پروانه تشکیل شده باشند در دادگاه رای قطعی گرفته و مناطق ملزم به صدور پروانه شده باشند.
بیشتر بخوانید: حناچی: اداره تهران روزانه به ۵۰ تا ۸۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
روز گذشته نیز شهربانو امانی تذکر تازهای درخصوص ساخت و ساز در باغی با نام ادونتیست به شهرداری تهران داد که نشان میدهد مواردی که برخلاف مصوبه خانه باغ در حال ساخت است در حال افزایش است.
به گفته این عضو شورای شهر تهران یکی از اقدامات مهم شورای پنجم در اولین روزهای شروع فعالیت خود، لغو مصوبه برج- باغ و تصویب طرح جایگزین آن با عنوان خانه- باغ بود، که نه تنها موجب حفظ باغات شهر تهران شد، بلکه بسیاری از مشکلات شهروندان دارای باغ را نیز رفع کرد.
وی ادامه داد:، اما با این وجود، هستند کسانی که در جهت خلاف این مهم گام بر میدارند.
امانی افزود: بر اساس گزارشهای دریافتی، تخلفاتی در باغ ادونتیست واقع در چیذر، بلوار شهید اندرزگو در حال انجام است.
باغ ادونتیست با ارزش "اکولوژیکی" زیاد دارای قدمتی ۲۰۰ ساله با درختانی با بن ۱۸۰ الی ۲۰۰ است. این باغ متعلق به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) واقع در پهنه سبز (پهنه G ۳۲۱) با حدود ۲۷۰۰۰ مترمربع عرصه است، که به علت سهلانگاری مالک و متصرفین، تعداد زیادی از درختان باغ خشک شده (بیش از ۱۰۰ اصله) و یا درحال خشک شدن است.
وی افزود: نمایندگان شهرداری منطقه، بارها جهت آماربرداری و رسیدگی به درختان به باغ مذکور مراجعه کردهاند. اما از ورود آنها ممانعت بعمل آمده است.
امانی گفت: لذا با توجه به عدم اجازه بازدید از ملک، تاکنون به جز ارسال اخطار طی نامه شماره ۳۵۰/۱۱۴۷۱۷۳ مورخ ۷/۱۰/۹۸ در خصوص حفظ، حراست و آبیاری درختان و نیز مذاکره متعدد شهردار منطقه با مدیر کل ستاد اجرایی، مبنی بر واگذاری ملک، اقدام دیگری از سوی شهرداری صورت نگرفته است. این رویه بر خلاف تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر حفظ باغات و فضای سبز است. پیشتر نیز نمایندگان مجلس شورای اسلامی و شورای شهر در این خصوص تذکر دادهاند. ولی نتیجهای حاصل نشده است.
به گزارش اقتصادنیوز، به زودی بازنگری در بسته محرک اقتصادی شهرداری تهران به شورا ارسال میشود، شنیدهها حکایت از این دارد که در این بسته اقتصادی شهرفروشی یکی از پایههای اصلی درآمدی شهر تهران در ایام رکود اقتصادی ناشی از بروز کرونا است. اگرچه پیش بینی میشود این پیشنهادها در صحن شورا رای نیاورد، اما تمایل شهرداری در زمان تنگناهای مالی استفاده از روشهای آسانی همچون شهرفروشی است.
به نظر میرسد شهرداری در تنگنای مالی به سراغ نزدیکترین و سریعترین راه حل برای جبران کاهش درآمد رفته است.