تاریخ انتشار: ۰۶:۲۱ - ۰۴ مهر ۱۳۹۹
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ تشریح شد؛

سیاست‌های دولت عامل کاهش صادرات فولاد/ چوب سیاست‌های داخلی لای چرخ فولادی‌ها

تحلیلگر ارشد فولاد با توجه به رقابت سخت بین تولیدکنندگان فولاد در جهان گفت: فولادسازان داخلی بدون توجه به وضعیت کرونایی حاکم بر جهان نگذاشتند تولید فولاد کاهش یابد و تنها برخی سیاست‌های داخلی از سوی دولت بخشی از صادرات فولاد را کاهش داد.

تولید فولاد

اقتصاد۲۴ - در پی بازگشت نظام تحریم‌های ایالات متحده علیه کشورمان و تغییر برخی فاکتور‌های موثر بر این حوزه مانند کاهش قیمت جهانی فولاد برخی اظهارنظر‌ها در مورد ارتباط این دو رخداد از اعتدال خارج شده که نیازمند تحلیل جداگانه شرایط بازار داخلی و شرایط بازار جهانی است.

ترامپ، در هشتم ماه می‌ سال ۲۰۱۸ رسما اعلام کرد که آمریکا از توافق برجام خارج و دیگر این توافق را اجرا نخواهد کرد و بلافاصله پس از سخنرانی خود فرمانی را امضا کرد که به واسطه آن تحریم‌های هسته‌ای ایران را بازگردانده و تحریم‌های اقتصادی را در بالاترین سطح اعمال خواهد کرد.

در مرحله اول تحریم‌های بنادر و کشتیرانی، صنعت نفت و پتروشیمی و موسسات مالی به همراه لیستی از صد‌ها شخص و شرکت از ۶ آگوست به اجرا درآمد و مرحله دوم نیز در ۴ اوت با تحریم‌هایی در زمینه مبادلات دلار، فلزات گرانبها، مبادلات ریالی خارج کشور، بخش خودروسازی، دارایی‌ها و دیون خارجی ایران و نهایتا تحریم‌های مربوط به فروش، عرضه و تامین گرافیت، فلزات مثل آلومینیوم و فولاد و صادرات یا حتی نرم افزار فرآیند‌های صنعتی به ایران به اجرا درآمد.

بازار در تکاپوی حرکت در تولید

حالا پس از مشکلات ایجاد شده با اعمال تحریم‌ها علیه ایران در ماه مارس ۲۰۲۰ که ابتدای سال ایرانی هم بود و در اکثر کشور‌های جهان با شروع موج اول کرونا همراه بود، طبیعتا تأثیر بسیار زیادی در فعالیت‌های فولادسازی جهان به خصوص چین گذاشت که باعث شد حتی نشست سالانه کنگره خلق چین که همیشه بین پنجم تا دهم ماه مارس حوالی نیمه اسفند برگزار می‌شد با تأخیر دو ماهه به ماه می‌ منتقل شود. معمولا در نشست کنگره خلق چین بزرگترین تصمیماتی که قرار است در طول سال جاری در زمینه پروژه‌های مختلف اتخاذ شود اتخاذ و تصویب می‌شود.

کیوان جعفری طهرانی، تحلیلگر ارشد فولاد و صنایع معدنی، در مورد آخرین وضعیت بازار جهانی فولاد در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: در ماه‌های اپریل و می وضعیت چین از نظر تولید بهتر شد و ظرفیت تولید فولاد سازان از ۷۰ درصد ظرفیت به ۸۰ درصد افزایش پیدا کرد. در نشست سالانه کنگره خلق چین هم تصمیمات جدیدی برای پروژه‌ها اتخاذ و باعث شد پروژه‌های متعددی جهت اجرا تصویب شود و چهار ماه اخیر (جون، جولای، آگوست، سپتامبر) پیک تولید فولاد چین بود و همین موضوع افزایش قیمت سنگ آهن را رقم زد، زیرا بقیه کشور‌های جهان از نظر اقتصادی شرایط مناسبی نداشتند. سراسر جهان از ژاپن، کره جنوبی، کشور‌های جنوب شرق آسیا تا هندوستان، همچنین خاورمیانه و شمال آفریقا، اروپا، آمریکای شمالی و جنوبی، اقیانوسیه تحت تأثیر قرار گرفتند.

این تحلیلگر ارشد فولاد در رابطه با تاثیرگذاری کرونا ویروس بر سایر کشورهاو تولید کنندگان فولاد گفت:تاثیر این بیماری بر قاره اقیانوسیه و کشور استرالیا از تمامی کشور‌های جهان کمتر بود فارغ از اینکه درواقع این قاره و کشور در نمیکره جنوبی قرار دارد و شرایط آب و هوایی نیز به کمک این کشور آمد وحتی زودتر از چین به دلیل جمعیت کم و کنترل بهتر توانست کرونا را مهار کند.

جعفری طهرانی ادامه داد: به هر حال معادن استرالیا بزرگترین و مطرح‌ترین تولیدکنندگان سنگ آهن جهان بوده و هستند و این معادن طبیعتاً بیرون از شهر قرار دارند و فعالیت‌های ترانسپورت و جابجایی پرسنل این معادن بسیار زیاد اتفاق می‌افتد که حتی خیلی از این معادن فرودگاه اختصاصی برای جابجایی پرسنل و متخصصانشان دارند. ولی با وجود جابجایی بسیار پرسنل، معادن سنگ آهن استرالیا توانستند بسیار حساب شده برای کنترل بیماری کرونا اقدام کنند.

وی تصریح کرد: این اقدامات قطعاً هزینه‌های بسیار زیادی را برای تولیدکنندگان سنگ آهن استرالیا مثل BHP، ریوتینتو و فورتسکیو اعمال کرد، اما مدیریت خوبی که داشتند باعث شد بتوانند این بیماری را مهار کنند؛ بنابراین ما در تولید سنگ آهن در رابطه با استرالیا شاهد تأثیر زیادی در مورد کرونا نبودیم؛ بنابراین پیش بینی می‌شود که بازار سنگ آهن در رابطه با عرضه مشکلات کمتری را داشته باشد.

این کارشناس ارشد بازارهای جهانی فولاد افزود:، اما از سوی دیگر از سپتامبر، ژاپن و کره جنوبی و برخی از بزرگترین فولادسازان اروپا به تولید فولاد با حداکثر ظرفیت پرداختند و تولیداتشان را با توجه به شروع بعضی از پروژه‌ها که با تأخیر اتفاق افتاد از سرگرفته اند و همین موضوع باعث افزایش تقاضا پس از شیوع کرونا ویروس شد.


بیشتر بخوانید: رمز حفظ بازار جهانی فولاد چیست؟/ زنگ خطر کاهش تقاضای فولاد با موج جدید کرونا/ احتمال رکود در بازار فولاد کشور


جعفری طهرانی تصریح کرد: همانطور که اشاره شد روند تقاضای سنگ آهن از سوی چین و ژاپن افزایش یافته است و در حال حاضر هندوستان به دلیل تقاضای بالایی که برای سنگ آهن داخلی دارد، صادرات این محصول را به چین به دلیل افزایش تولید فولادش در طول دو ماه گذشته کاهش داده است.

به گفته این تحلیلگر بازار بین المللی فولاد، در هندوستان فعالیت پروژ‌ها پس از وقفه‌ای که به دلیل شیوع بیماری کرونا ویروس به وجود آمد، آغاز شده است و تقاضا برای مصرف فولاد بالا رفته و در همین رابطه تولید کنندگان سنگ آهن بیشتر تولیدات خود را در طول ماه‌های آگوست و سپتامبر به مصرف داخلی اختصاص دادند.

آخرین وضعیت زنجیره تولید تا صادرات فولاد در ایران

این کارشناس ارشد فولاد در پاسخ به این سوال که با توجه به نابسامانی تولید و صادرات فولاد و نیز شرایط محدودیت‌های کرونایی، شرایط زنجیره تولید تا صادرات این محصول در ایران چگونه ارزیابی می‌شود؟ گفت: وضعیت ایران در طول ۵ ماه گذشته با وجود شرایط کرونا قابل قبول بوده است و فولاد سازان کشور کارنامه بسیار خوبی ارائه دادند و به جرأت کاهش تولید مشخصی را نداشتند و اگر در طول چند ماه گذشته کاهش صادراتی هم اتفاق افتاد، به شرایط کنترلی دولت برمی گردد.

جعفری طهرانی یادآور شد: برای کنترل عرضه‌ فولاد در بازار داخلی، کوتاهی و یا غفلتی از طرف فولادسازان داخلی نبوده است و تنها به اجرای سیاست‌های دولت بر می‌گردد.

وی تصریح کرد: طبق همین سیاست‌ها، تلاش برای عرضه‌ فولاد به بازار داخلی بوده و همین موضوع تاثیر خود را بر حجم صادرات فولاد داشته است.

به گفته این تحلیلگر بازار فولاد جهانی، همه در انتظار تعیین وزیر صمت هستند چراکه سیاست‌هایی که دولت در راستای حمایت از بخش‌های تولید به ویژه تولید فولاد تصویب می‌کند می‌بایستی حداقل تا پایان دولت دوازدهم ماندگار باشد و وزیر جدید نیز باید از تصویب سیاست‌های لحظه ای اجتناب کند.

جعفری طهرانی ادامه داد: با ادامه این سیاست ها می توان انتظار داشت که با حمایت‌های دولت، فولاد سازان کشور در زمینه‌ جهش تولید و صادرات بهتر عمل کنند.

وی گفت: ایران جزو معدود کشور‌هایی است که در طول ۵ ماه گذشته باتوجه به بحران کرونا تولید فولاد و محصولات زنجیره فولاد ماهانه اش کاهش قابل توجهی نداشته است، درصورتی که در کشور‌های منطقه خاورمیانه از جمله امارات، قطر، عمان، عربستان سعودی و بحرین با داشتن شرکت‌های مطرح و به نام فولادسازی و گندله سازی، کاهش تولید اتفاق افتاده است.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ بن سلمان زیر چادر در بیابان عربستان

عکس/ دیدار صادر کننده حکم بازداشت نتانیاهو با آیت الله سیستانی

عکس/ مهر‌های جعلی در پرونده چای دبش

عکس/همسر علیرام نورایی در اینستاگرام گرد و خاک به پا کرد

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/محمدعلی فردین در پشت صحنه «سلطان قلب‌ها»

عکس عجیب میثم مطیعی در کنار ویرانه‌های بیروت

عکس / مسابقه دوی ماراتن دبی با مشارکت هزاران شرکت‌کننده

عکس/ شهادت یک فوتبالیست لبنانی در حملات اسراییل

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

قیمت گوشی‌های شیائومی هفته اول آذر ۱۴۰۳

انتقاد دو نماینده مجلس از وضعیت خودروسازان ایرانی

وحید محمودی سرپرست صندوق بازنشستگی کشور کیست؟

اعلام جزییات پیش ثبت نام حج تمتع ۱۴۰۴

عکس/ ژست دیدنی فردین کنار دو ستاره سینمای هند ۵۳ سال پیش

عکس جدید سردار قاآنی در دیدار بسیجیان با رهبر انقلاب

عکس/ پاییز هزار رنگ و حیرت انگیز در باغ شازده ماهان کرمان

اسرائیل هزاران کودک فلسطینی را محاصره کرد

فیلم/ سرقت گردنبند از ماشین مازراتی در تهران

عکس/ قطع شبانه ۲۰ اصله درختان جنگل ایزدشهر در ‎مازندران

جدیدترین حدود قیمت آپارتمان در منطقه یک تهران پاییز ۱۴۰۳ + جدول

فیلم/ رهبری: حکم بازداشت کافی نیست باید حکم اعدام نتانیاهو صادر شود

عکس/ وضعیت پرسپولیس و الریان در لیگ نخبگان

فیلم/ رهبری: دشمن در غزه و لبنان پیروز نشده و نخواهد شد

اجاره خانه با هزینه ۵ میلیون تومان ماهانه در نظام آباد + جدول

فیلم/ آواز خوانی عجیب یک روحانی با ویولن

زنجیره تامین در چه شرایطی عمق پیدا می‌کند؟

جدیدترین قیمت رهن و اجاره از نازی آباد تا بریانک پاییز ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ رقم قرارداد بازیکنان استقلال۴۳۵ میلیارد!

اینفوگرافی/ قدیمی‌ترین پول‌هایی که هنوز استفاده می‌شوند

آقای گل پاختاکور به بازی با استقلال می‌رسد؟

فیلم/ حضور سردار سلامی و قاآنی در دیدار رهبر انقلاب

عکس/ روش تشخیص اسکناس ۱۰۰ دلاری تقلبی

فیلم/ رهبری: بسیج یک شبکه سازی فرهنگی و اجتماعی و نظامی است

پیشنهاد جدید و متفاوت کیهان درباره تبلیغ حجاب

برق منازل دیگر قطع نمی‌شود

اینفوگرافی/ مکانیسم ماشه با تحریم‌های ایران چه می‌کند؟

کنایه عادل فردوسی‌پور به محمود احمدی‌نژاد

سرمایه گذاری فولاد خراسان و آغاز عملیات اجرایی پروژه تصفیه خانه فاضلاب شهری نیشابور

فیلم/ مداحی حاج صادق آهنگران در حضور رهبری

شب یلدا ۱۴۰۳ چند شنبه است؟

آیا نرخ تورم از محدوده فعلی خود نیز عبور می‌کند؟

دیدار جمعی از بسیجیان سراسر کشور با رهبر انقلاب

دلار در مسیر نزولی حرکت خواهد کرد؟

سومین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش

ارزش واقعی مزد کارگران در یک ماه چند دلار است؟

شرط صعود پایدار بورس

خریداران سکه بخوانند؛ آغاز حراج سکه از ساعت ۱۲ + جزییات

پایداری در عصر جدید؛ ماجرای حذف ظریف و تقابل‌های تازه در جریان جلیلی- پایداری

ماشه یا برجام؛ تعلیق ادامه دار ایران و غرب میان توافق یا عدم توافق و مساله مذاکره

عکس/ پریوش نظریه بازیگر سریال گیلدخت در ۵۵ سالگی

آغاز به کار ریال دیجیتال در آینده نزدیک

نگاهی به دیدار حساس الریان و پرسپولیس

فیلم/ آواز خوانی علیرضا قربانی در جشن حافظ

بیروت در بزنگاه شکاف فرقه‌ای؛ چرا اسرائیل جنگ را به میدان لبنان کشاند؟

ترکیب احتمالی استقلال برابر پاختاکور

خیز دلار نیمایی برای ورود به کانال جدید

پشت پرده تعامل ایران و عربستان و جاماندن اسرائیل؛ ریاض پلن تل‌آویو را خنثی کرد

شروط آیین نامه جدید دولت در واردات خودرو

ترکیب احتمالی پرسپولیس برابر الریان قطر