تاریخ انتشار: ۱۵:۰۹ - ۱۲ مهر ۱۳۹۹

حج عمره از فردا آغاز می‌شود

مراسم عمره پس از شش ماه تعطیلی به خاطر ویروس عالم‌گیر کرونا، از فردا آغاز می‌شود.

شروع مراسم حج عمره

اقتصاد۲۴ - با تصمیم دولت عربستان سعودی، در‌های مسجدالحرام از صبح روز یکشنبه (۱۳ مهرماه برابر با ۱۷ ماه صفر به تقویم عربستان) به روی نخستین گروه از عمره‌گزاران باز می‌شود. مراسم عمره از از اوایل مارس ۲۰۲۰ (اسفندماه ۹۸) در چارچوب اقدامات پیشگیرانه در برابر گسترش ویروس کرونا تعلیق شده بود. عربستان پس از آن‌که مراسم حج تمتع را با حضور محدود ۱۰ هزار زائر مقیم در این کشور برگزار کرد، اینک تصمیم گرفته است مراسم عمره را که عملی مستحبی در بین مسلمانان به شمار می‌آید، تدریجی و ابتدا با گروهی از زائران مقیم در این کشور، از سر بگیرد.

عربستان تا خردادماه امسال همچنان برای برگزاری این مراسم تردید داشت و دستور ادامه تعلیق این مراسم و پرواز‌های بین‌المللی را صادر کرده بود، اما وزارت کشور عربستان هفته گذشته از موافقت با از سرگیری تدریجی عمره با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از روز یکشنبه برابر با چهارم اکتبر و ۱۷ صفر به تقویم عربستان خبر داد. براساس شرایطی که عربستان برای عمره تعیین کرده این مراسم ابتدا با شش‌هزار زائر از شهروندان و خارجی‌های مقیم این کشور آغاز می‌شود. در مرحله دوم و پس از دو هفته، تعداد عمره‌گزاران به ۱۵ هزار نفر و نمازگزاران به ۴۰ هزار نفر در روز خواهد رسید.

در مرحله سوم و از تاریخ اول نوامبر برابر با ۱۱ آبان و ۱۵ ربیع الاول، عربستان در صورت تایید کم شدن خطر ویروس کرونا، اجازه ورود اتباع خارجی را صادر می‌کند و شهروندان عربستانی به همراه زائران خارجی امکان زیارت عمره و ادای نماز‌های پنج‌گانه در مسجدالحرام را خواهند داشت. وزیر حج عربستان پیش‌بینی کرده ظرفیت عمره‌گزاران در این مرحله روزانه به ۲۰ هزار نفر برسد و جمعیت نمازگزاران روزانه تا ۶۰ هزار نفر افزایش یابد.

وزارت بهداشت عربستان اعلام کرده در آینده براساس وضعیت ویروس کرونا درباره اتباع کشور‌هایی که امکان حضور در عمره را خواهند داشت، تصمیم خواهد گرفت.

وزارت کشور عربستان همچنین اعلام کرده مرحله چهارم عمره را زمانی آغاز خواهد کرد که مراجع ذی‌صلاح نابودی کامل این ویروس را تایید کنند. در این دوره جمعیت عمره‌گزاران و نمازگزاران به نسبت ۱۰۰ درصد ظرفیت مسجدالحرام در مکه و مسجد پیامبر (ص) در مدینه خواهد رسید.

حضور زائران در مراسم عمره از طریق یک نرم‌افزار (اعتمرنا) تایید می‌شود. متقاضیان نباید به ویروس کرونا مبتلا باشند و از طریق آن نرم‌افزار، تاریخ حضور در مراسم عمره و ادای نماز در مسجدالحرام را انتخاب کنند که درصورت تایید، این اجازه برای آن‌ها صادر می‌شود.

خبرگزاری رسمی عربستان اعلام کرده که مسجدالحرام در جریان مراسم عمره ۱۰ مرتبه در روز و هنگام ورود و خروج گروه‌های عمره‌گزار، ضدعفونی می‌شود. همچنین دسترسی به کعبه و حجرالاسود همانند گذشته، محدود خواهد بود.

عربستان در توجیه از سرگیری عمره با توجه به این‌که در بسیاری از کشور‌ها موج سوم همه‌گیری این ویروس آغاز شده است، گفته این مراسم در پاسخ به درخواست بسیاری از مسلمانان در داخل و خارج از کشور برای انجام عمره و زیارت خانه خدا از سر گرفته شده است.

درآمد عربستان از حج و عمره بالغ بر ۱۲ میلیارد دلار است که تعلیق چندماهه عمره و محدود کردن جمعیت حج‌گزاران از دو و نیم میلیون نفر به ۱۰ هزار نفر این درآمد را تا حد زیادی کاهش داد به طوری که برخی به آن عنوان «ضربه بزرگ اقتصادی» دادند. عربستان در یک برنامه بلندپروازانه تصمیم گرفته است جمعیت زائران و گردشگران این کشور را در چشم‌انداز ۱۰ ساله و تا ۲۰۳۰ به ۳۰ میلیون نفر برساند که اینک به عقیده برخی تحلیلگران، «ممکن است این قدرت اقتصادی بازگردد، اما بعید است به ابعادی که برای آن تا سال ۲۰۳۰ در نظر گرفته شده، برسد.»

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت انواع گوشی موبایل اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP امروز + جدول

عکس/ تغییر چهره ابن مرجانه سریال مختار پس از ۱۹ سال با مدل موی جدید

عکس/ چهره متفاوت رهبری ۶۲ سال پیش در سفر به استان گیلان به همراه یک دوست لبنانی

عکس دیده نشده از زهرا پزشکیان در کنار زینب سلیمانی در یک مراسم

عکس/ استایل رسمی محمدرضا پهلوی و ثریا ۷۴ سال پیش در یک مراسم

عکس یادگاری عراقچی و وزرای خارجه شرکت‌کننده در اجلاس شانگهای

عکس/ ژست و استایل جذاب بیتا سحرخیز در کافه‌ای دنج و لاکچری

عکس/ سردار باقری در کنار امیر ایرانی و امیر موسوی در بازدید از نیروی دریایی ارتش

عکس/ مراسم عروسی فروغ فرخزاد و پرویز شاپور ۷۳ سال پیش با تیپ اروپایی

عکس/ چهره متفاوت بنی صدر ۸۴ سال پیش در کنار برادران و خواهرش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اینفوگرافی/ وضعیت اینترنت و شبکه‌های اجتماعی در ایران

فیلم/ لحظه حمله اسرائیل به ساختمان وزارت دفاع سوریه

عکس/ شکل و شمایل محله الهیه تهران ۷۱ سال پیش با خانه‌های ویلایی

عکس/ گلزار یک‌بار دیگر با سبک زندگی لاکچری‌اش فخر فروشی کرد!

ارزش سهام عدالت چقدر شد؟ + جدول

تعدادی از فرماندهان جولانی ترور شدند

عکس/ اشرف پهلوی در حال گشت و گذار در اصفهان ۶۴ سال پیش با پوشش خاص

عکس/ تغییر ظاهری گوگل کروم در اندروید

عکس دیده نشده از زینب سلیمانی در کنار پدرشوهر لبنانی‌اش

ترکیب تیم ملی فوتبال زنان ایران برابر لبنان +عکس

وظایف وزارت اقتصاد چیست؟/ تفاوت آن با بانک مرکزی

عکس/ پوستر AFC برای زنان ایران

فیلم/ قدم زدن یک فلامینگو در وسط خیابان‌های دبی

تاریخ شارژ کالابرگ دهک‌های ۴ تا ۷ اعلام شد

ادعاهای یاشار سلطانی علیه شرکت لوتوس فاقد وجاهت قانونی است

عکس/ تفریح گرانقیمت و لاکچری بازیگر جوکر و دخترش در دیزنی‌لند

بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال موردتأیید پلیس فتا

معرفی رادار ضد توپخانه زوپارک ۱؛ رادار قدرتمند روسیه

عکس/ معماری خاص و دیدنی خانه داروغه مشهد با ستون‌های غول پیکر و ایوان سرتاسری

اینفوگرافی/ افشای راز بزرگ درباره موشک‌های ایران

صرافی جایگزین نوبیتکس

عکس/ چهره متفاوت مسعود پزشکیان در یک مراسم

عکس/ مهدی قایدی به النصر امارات پیوست

فیلم/ سلام نظامی تیم بسکتبال بانوان ایران قبل از بازی تایلند

کاهش قیمت طلا و سکه به تبعیت از دلار

همه چیز درباره سازمان هدفمندسازی یارانه ها/ وظایف، عملکرد و چالش‌ها

عکس/ چشم انداز رویایی از روستای کنگ ماسوله نگین سبرسبز طرقبه

عکس/ وحید جلیلی، دهباشی و سربازان آمریکایی بعد از سقوط صدام در عراق

تصمیم غیرمنتظره استقلال درباره رامین رضاییان + عکس

فیلم/ رهبر انقلاب: یقه جنایتکار نباید رها شود

دیدار مدیرعامل منطقه آزاد ارس با امام جمعه خداآفرین

آمار جدید از خروج اتباغ غیرمجاز از ایران

فیلم/ رهبری: ملت ایران در جنگ کار بزرگی انجام داد

فیلم/ واکنش مجری پاورقی به دست دادن فغانی با ترامپ

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP

فیلم/ رهبری: در میدان دیپلماسی و نظامی با دست پر وارد خواهیم شد

قیمت گوشی اپل + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

مهدی طارمی نامزد برترین بازیکن آسیا + لینک رای

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

بازدید میدانی مدیرعامل منطقه آزاد ارس از پروژه‌های مرکز خداآفرین

رهبری با مسئولان قوه قضائیه دیدار کرد

فیلم/ رهبری: پیروزی ملت ایران تضمین شده است

ماجری آتش‌سوزی در شهربازی تبریز چه بود؟

فیلم/ تیزر قسمت سوم شکارگاه منتشر شد

ورود دستگاه قضایی برای ترخیص ۱۵ هزار خودروی وارداتی دپو شده

ایران در تب آتشین و بحران کم آبی؛ ثبت دمای ۵۱ درجه در بستان همراه با خشکسالی ۴۰ درصدی + اینفوگرافی

رونمایی از خرید جدید پرسپولیس

عکس/ افتتاح فرودگاه بین‌المللی موصل

عکس/ توییت جدید عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب