اقتصاد۲۴ - هرچند امروز واحدهای تولیدی در وضعیت حاکم بر اقتصاد کشور و فشارهای ناشی از تحریمهای خارجی با مشکلات مختلفی مواجه شده اند، اما ناملایمتیها از سوی دولتمردان، مشکلات تولید کنندگان را به بحران بزرگی تبدیل کرده تا جایی که واحدهای تولیدی برای تداوم کار نیاز به حمایت تولید دارند.
به دنبال این بی مهری و کم توجهی دولتمردان به صنایع کشور، صاحبنظران معتقدند ارائه تسهیلات با سود بالا، دریافت مالیاتهای سنگین و مشکل تأمین مواد اولیه و نبود بسترهای امن سرمایه گذاری، عرصه را بر تولیدکنندگان تنگ کرده است.
در همین رابطه عبدالوهاب سهل آبادی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصاد۲۴ با توجه به ادامه مشکلات بخشهای مختلف صنایع گفت: دولت باید تولید را از سردرگمی گرانی دلار رهایی دهد، هرچند با وجود عزم تولید کنندگان، آنها بهناچار باید تسلیم خواستههای احتمالی شوند، اما این وضعیت خیلی نمیتواند دوام داشته باشد.
سهل آبادی گفت: مشکلاتی که امسال برای ما به وجود آمد با تحریمهای خودسرانه آمریکا و از طرف دیگر بیماری کرونا معضلات خاصی را برای صنایع کشور به همراه داشته است.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: در ابتدای کرونا یک مسئله مهم برای صنعت کشور پیش آمد که فعالان صنعتی در سال جهش تولید، توانایی خود را در افزایش ظرفیت تولید نشان دادند و توانستند جهش را به معنی واقعی کلمه تعریف کنند.
رئیس اتاق بازرگانی استان اصفهان ادامه داد: جهش یعنی اینکه با همت صنعتگران، بسیاری از مشکلات جامعه در امر بهداشت و درمان مرتفع شد و چالش جدی در تأمین نیاز جامعه به وجود نیامد.
این فعال اقتصادی گفت: با این حال و با نبردی که صنعتگران دارند، بسیاری از واحدها تغییر خط دادند، بسیاری تولیداتشان را عوض کردند و توانستند وابستگی کشور به تأمین نیاز داخل را کاهش دهند.
وی تصریح کرد: در دوران کرونا صنعتگران توانستند تمام ظرفیتها را علاوه بر تأمین نیاز داخل، به فرصتهای صادراتی تبدیل کنند؛ این اتفاق به این علت افتاد که همه به یک اجماع رسیدند و با خرد جمعی تنها به تولید و توسعه آن پرداختند.
بیشتر بخوانید: موانع «جهش تولید» در اقتصاد ایران کدامند؟/ اعتماد را به صنعتگر برگردانید
به گفته سهل آبادی، امروز شاید برخی از مصوبات و دستورالعملها برای صنعتگران تسریع و تسهیل شده باشد، اما هنوز این فعالان با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند.
وی یادآور شد: در حال حاضر هم همین است که صنایع سالهاست درگیر مشکلات هستند، اما چیزی که انتظار میرود این است که حداقلهایی که به تحریم داخلی منجر میشود برچیده شود. امروز صنعتگری که با هزار مشکل توانسته مواد اولیه را از هزار مسیر طولانی برساند دیگر جا ندارد در گمرک بماند و درگیر مسائل ارزی باشد.
این فعال اقتصادی ادامه داد: دولت لطفا بگذارد صنعتگران، تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی کارشان را انجام دهند و با تحریم کنندگان اقتصادی کشور همراه نشوند.
رئیس اتاق بازرگانی استان اصفهان گفت: انتظار میرود وزیر صنعت موانع را از سر راه تولید کم کند و از تشویق صنعتگران برای تبدیل ظرفیتها به تولید دریغ نکند چراکه تولید از ابتدای سال ۹۹ ثابت کرد میتواند نهایت بهره را در سختترین شرایط داشته باشند.
وی ادامه داد: درست است که تحریمها سخت است و بر صنعت فشار آورده و دشمنان به دنبال فلج کردن اقتصاد هستند، اما با برنامه ریزی میتوان در جنگ اقتصادی پیروز شد نه آنکه خودشان به جان تولید بیفتند. روزی که اقتصاد مقاومتی مطرح شد هدف این بود که اقتصادمان آنقدر قوی شود که در مقابل فشارهای وارد شده به اقتصاد ایران مقاوم باشیم و اگر کشور از نظر اقتصادی و تولید قوی شود مطمئنا هیچ تحریمی بر ما اثرگذار نخواهد بود.
سهل آبادی در پاسخ به این سوال که بزرگترین مشکل صنعت کشور در حال حاضر چیست؟ گفت: سرمایه در گردش کارخانهها تمام شده و با این قیمت دلار دیگر سرمایهای برای تولید کننده باقی نمانده است.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران تاکید کرد: امروز سوال اینجاست که با بهره جرایم ۴۰ درصد تسهیلات بانکی کدام صنعت تاب ادامه فعالیت دارد؟ چرا میخواهند تولید کشور را با کمبود نقدینگی وارد بحرانی کنند که هیچ خروجی ندارد.
این فعال اقتصادی ادامه داد: امروز شاید بازار سرمایه بهترین مکان برای عرضه محصولات تولیدی باشد، اما باید در این بازار هم توجه به واسطهگران و دلالان باشد چراکه این افراد صاحب نفوذ در اینجا هم میتوانند باعث بهمریختگی تعادل در عرضه و تقاضا شوند.
سهل آبادی در پایان با اشاره به اینکه تولیدکنندگان با مشکلات و سختیهای به وجود آمده در اقتصاد بیشتر از متولیان در نبرد هستند و نیاز به همراهی دولت دارند، گفت: وزارت صمت باید به دنبال این برود که سرمایه در گردش واحدهای تولیدی که اشتغال و تولید خود را حفظ کرده اند و در این شرایط کرونایی حتی حاضر نشدند کارگری را اخراج کنند را تامین کند و آنها را تشویق و حمایت کند و با پرداخت یارانه راه را تا حدودی برای فعالان صنعتی هموار کنند نه اینکه مانع تراشی کنند!