تاریخ انتشار: ۱۲:۲۸ - ۲۹ مهر ۱۳۹۹
در گفتگو با اقتصاد۲۴ مطرح شد؛

افزایش ۱۶ درصدی صادرات محصولات ایرانول در سال جهش تولید/ ایرانول پیشتاز در بازار‌های جهانی

عضو هیات مدیره شرکت نفت ایرانول با اعلام افزایش 16 درصدی صادرات محصولات این شرکت، گفت: تلاش برای تولید و صادرات باوجود مشکلات ناشی از تحریم‌ها ادامه دارد این درحالی است که باید زیرساخت‌ها در این زمینه تقویت شود.

صادرات شرکت ایرانول

اقتصاد۲۴ - شیوع ویروس کرونا و طرح فاصله گذاری اجتماعی از اواخر سال ۹۸ شاید موجب کاهش تولید برخی از محصولات در کشور شده باشد، اما در همین راستا شرکت‌هایی هستند که در این شرایط همچنان پرقدرت به تولید و صادرات محصولات ادامه داده اند.

به اعتقاد فعالان اقتصادی، رهایی از اقتصاد تک محصولی و ایجاد تنوع در اقلام صادرات و توسعه صادرات فرآورده‌های صنعتی از ضرورت‌های عام کشور‌های جهان سوم و از ضرورت‌های خاص ایران است.
 
با ایجاد تنوع در درآمد‌های ارزی و افزایش مستمر سهم صادرات غیرنفتی از درآمد سیاست‌های توسعه‌ای، نه‌‌تنها موضع کشور در توسعه صادرات غیرنفتی تقویت می‌شود بلکه به سبب اینکه فروش نفت در آن حالت تنها مجرای درآمدی کشور محسوب نمی‌شود، توسعه صادرات بی‌تردید دارای اهمیتی استراتژیک برای اقتصاد کشور است.
 
شرکت نفت ایرانول نیز با توجه به شرایط موجود جزء آن دسته شرکت‌هایی است که علیرغم این مشکلات، اما با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و نامگذاری امسال به نام «جهش تولید» و همچنین برنامه تدوین شده، در استراتژی خود روند صعودی را از ابتدای سال ۹۹ درپیش گرفته است.
 
بر اساس آمار منتشر شده فروش مقداری داخلی شرکت نفت ایرانول طی شش ماه اول سال ۱۳۹۹ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۱ درصد، فروش ریالی داخلی ۲۶ درصد، فروش مقداری صادرات ۱۶ درصد، فروش ریالی کل شرکت ۲۴ درصد و مقدار تولید کل شرکت ۱۲ درصد رشد داشته است.
 
کارشناسان معتقدند؛ امروز عرضه نفت در بازار بیشتر از تقاضای آن شده و نشان از آن دارد که صنایع مختلف وابستگی کمتری به نفت پیدا کرده‌اند از این‌رو ضرورت دسترسی آسان به محصولات نفتی یکی ازمزیت‌ها برای تولیدکنندگان این محصولات بشمار می‌آید.

تقویت زیرساخت‌ها رمز توسعه صادرات ایرانول

به اعتقاد صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی، صادرات محصولات ایرانی با توجه به ظرفیت بالای تولید، نیازمند تقویت زیرساخت‌هاست.
 

بیشتر بخوانید: افزایش نرخ مواد اولیه و عدم صدور مجوز افزایش قیمت باعث آسیب به پالایشگاه‌های تولید روغن شده است


هرچند اعمال تحریم‌ها موانعی به ویژه در زمینه نقل و انتقالات پول و مبادلات بانکی و همچنین در زمینه حمل و نقل دریایی ایجاد کرده است، اما این مشکلات مانع از صادرات محصولات شرکت نفت ایرانول نشده است.
 
محمد قاسمی، معاون مالی شرکت نفت ایرانول با تاکید بر اینکه این شرکت تا پایان شهریور ماه سال جاری ۱۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزایش صادرات داشته است، به اقتصاد ۲۴ گفت: با وجود برخی مشکلات که بیشتر ریشه در عوامل بیرونی دارد، بازار صادرات محصولات شرکت نفت ایرانول همچنان یک بازار پررونق است.
 
وی تصریح کرد: تنها با تقویت زیرساخت‌های قانونی و به ویژه ساز و کار‌های حمل و نقل، شرکت نفت ایرانول توانایی حفظ همین شرایط و افزایش صادرات محصول را در سال‌های آینده دارد.
 
به گفته این مسئول، اکثر محصولات به ویژه روغن‌های پایه در مدت زمان یادشده افزایش صادرات را داشته‌اند و تمام اهداف شرکت نفت ایرانول این است که برای حفظ افزایش ۱۶ درصدی صادرات تلاش کند.
 
عضو هیات مدیره شرکت نفت ایرانول ادامه داد: ظرفیت بالای تولید در این شرکت یکی از عواملی است که علاوه بر حفظ صادرات محصولات، این شرکت را در روند تعهدات به بازار داخل مصمم کرده است و همواره سعی شده اختلالاتی برای بازار داخل پیش نیاید.
 
قاسمی در پاسخ به این سوال که این محصولات به کدام کشور‌ها صادر می‌شود؟ گفت: بازار‌های هدف همان قبلی‌ها بوده است و فقط حجم آن‌ها افزایش پیدا کرده است؛ ما به هند، چین، پاکستان، امارات، قطر و عراق صادرات داریم.
 
وی ادامه داد: امروز به دلیل افزایش مازاد تولید و همچنین نیاز کشور به ارزآوری حاصل از صادرات محصولات نفتی شرایط برای بازاریابی محصولات شرکت نفت ایرانول تغییر کرده است از این‌رو به دنبال ایجاد بازار‌های جدید هستیم.
 
معاون شرکت نفت ایرانول در همین رابطه گفت: برخی مذاکرات برای افزایش سهم صادراتی در بازار جهانی آغاز شده که در این خصوص می‌توان چنین اشاره کرد که مذاکره با کشور‌های ثالث برای دور زدن تحریم‌ها نتیجه بخش بوده است.
قاسمی، عضو هیات مدیره شرکت نفت ایرانول

کاهش خام فروشی یکی از سیاست‌های شرکت نفت ایرانول است

وی یادآور شد: یکی از سیاست‌های شرکت نفت ایرانول کاهش خام فروشی است و از این طرف دیگر نقش تحریم در ایفای چنین طرحی بسیار مشکل زا بوده است، چون نمی‌توان آثار تحریم را در اقتصاد نادیده گرفت، لذا با چند برند معتبر مذاکراتی صورت گرفته که در کشور ثالث روغن پایه شرکت نفت ایرانول برای آن‌ها ارسال و با برند مشترک به بازار عرضه شود.
 
قاسمی در ادامه با تاکید بر اینکه این طرح‌ها زمان‌بَر است، گفت: نتیجه چنین اقداماتی قطعاً برای دو تا سه ماه آینده نمایان نمی‌شود بلکه حاصل این تلاش‌ها در شرکت نفت ایرانول برای سال آینده خواهد بود و ما از امروز برای آن زمان همچنان تلاش خواهیم کرد.
 
عضو هیات مدیره شرکت نفت ایرانول با تاکید بر اینکه علاوه بر ارتقای صادرات، تأمین نیاز داخل از اهداف بلند مدت ایرانول است، گفت: در سال «جهش تولید» و با توجه به برخی مشکلات این شرکت توانست با رشد ۱۴ درصدی افزایش تولید، بازار داخل را همچنان با ثبات نگه دارد و با این تمهیدات اختلالی در بازار داخل به وجود نیامد.
 
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه اگر برخی مشکلات کاهش یابد قطعاً راندمان تولید شرکت نفت ایرانول نیز افزایش خواهد داشت، گفت: تأمین مواد اولیه برای تولید، امروز با رشد قیمت مواجه شده و همین موضوع شرایط را برای تولید محصولات سخت‌تر و گران‌تر کرده است.
 
وی تصریح کرد: هرچند در طی جلساتی که با مسئولان در پالایشگاه‌های مرتبط داشته‌ایم آن‌ها وعده ایجاد کمترین اختلال را به شرکت‌های تولید کننده داده‌اند، اما برخی موارد و مشکلات در تأمین مواد اولیه غیر قابل پیشگیری است.
 
قاسمی تاکید کرد: هرچند این بخش (پالایشگاه‌ها) نیز که مسئول تأمین نیاز تولید هستند با تمام سعی خود مانع بروز اتفاقاتی در راستای حفظ تولید هستند، اما برخی از این مشکلات به اراده هیچ سازمان و ارگانی وابسته نیست و صرفاً برخی مسائل به دلیل فشار‌های تحریم به تولیدکنندگان تحمیل می‌شود.
 
به گفته معاون مالی شرکت نفت ایرانول، بزرگترین مشکل صادرات محصولات به بازار‌های هدف موضوع حمل این محصولات است و تنها تعداد کمی از شرکت‌های بین‌المللی در امور کشتیرانی تمایل به انجام کار دارند؛ از این‌رو بزرگترین معضل شرکت نفت ایرانول و سایر تولیدکنندگان برای توسعه صادرات حمل کالا‌های صادراتی است.
 
وی تصریح کرد: با این وجود این شرکت نشان داد که قابلیت حفظ بازار‌های صادراتی را دارد و با تمام سختی‌ها همچنان در بخش صادرات محصول پیشتاز است.
 
قاسمی ادامه داد: امروز زمانی که شرکت‌های حمل با نام ایران مواجه می‌شوند می‌گویند با ریسک‌های زیادی به دلیل اعمال تحریم مواجه خواهند شد و همین موضوع شرایط را برای همکاری با شرکت‌های ایرانی صادرکننده سخت‌تر می‌کند.

رقابت سنگین ایرانول در بازار صادراتی

این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که آیا کشور‌های رقیب می‌توانند به عنوان مانع بر سر راه صادرات محصولات شرکت نفت ایرانول محسوب شوند؟ گفت: بسیاری از کشور‌ها تولید کننده روغن هستند و از سوی دیگر تقاضا برای خرید این محصول به دلیل استفاده بالای این محصولات باعث شده که تقاضا و عرضه روغن در بازار به ثبات نسبی برسد از این رو نمی‌توان کشور خاصی را به عنوان رقیب دانست.
 
وی تصریح کرد: تنها مشکل ما در بازار جهانی تبعاتی است که در راستای اعمال تحریم‌ها باعث می‌شود دست ما در این بازار‌ها تا حدودی بسته شود.
 
قاسمی ادامه داد: دور زدن تحریم‌ها و مشکلات حمل محصولات از جمله عواملی است که تأثیر زیادی بر قیمت عرضه محصولات ایرانی می‌گذارد و همین موضوع شرایط زنجیره تولید تا صادرات را محدود‌تر کرده است.
 
این مقام مسئول در شرکت نفت ایرانول گفت: با این مشکلات هیچ اختلالی در امر تولید و صادرات پیش نیامده و همانطور که تأکید شد این شرکت در مسیر افزایش تولید و صادرات قرار گرفته است.
 
وی تصریح کرد: شرکت نفت ایرانول در فروش مقداری صادراتی یکه تاز میدان است. به گواه آمار منتشر شده فروش مقداری صادراتی شرکت نفت ایرانول در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۸ رشد ۱۶ درصدی را تجربه کرده و با اختلاف در صدر جدول پیشرفت در میان رقبا قراردارد. همچنین مبلغ فروش ریالی صادرات نیز رشد ۱۷ درصدی داشته است.

افزایش ۱۶ درصدی صادرات محصولات ایرانول در سال جهش تولید/ ایرانول پیشتاز در بازار‌های جهانی/ هدف‌گذاری برای دور زدن تحریم‌ها

قاسمی تصریح کرد: امروز برای صادرات هر کالا و محصولی تولیدکنندگان به ناچار مجبور به فروش محصولات با قیمت پایین‌تر از سایر محصولات برند‌های خارجی شده اند.
 
معاون مالی شرکت نفت ایرانول در پاسخ به این سوال که آیا طرح‌های جدیدی در راستای تحقق برنامه‌های بلند مدت تولید و صادرات در این شرکت برنامه ریزی شده است؟ گفت: در شرکت نفت ایرانول، اقدامات جدیدی در راستای طراحی و اجرای پروژه‌های جدید صورت گرفته که در فاز یک موم‌گیری از ابتدای سال جاری در راستای افزایش ظرفیت‌های تولید اقدامات جدی صورت گرفته است.
 
قاسمی ادامه داد: فاز یک این طرح که از ابتدای اردیبهشت کلید خورد حدود ۲۰ ماه به طول می‌انجامد و فاز دوم طرح موم‌گیری نیز حدود دو سال زمان خواهد برد.
 
معاون مالی شرکت نفت ایرانول در پایان تأکید کرد: تلاش برای تولید و صادرات علی‌رغم مشکلات ناشی از تحریم‌ها ادامه دارد این درحالی است که باید زیرساخت‌ها در این زمینه تقویت شود.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان

پزشکیان: از روزی که آمدم هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند

سیگنال مثبت دولت پزشکیان به برگزاری اعتراضات سیاسی/اصل ۲۷ قانون اساسی در دولت چهاردهم به شکل متفاوت اجرایی می‌شود؟

تورم ماهانه خانوار ایرانی چقدر شد؟

فیلم/ پزشکیان: در آموزش ما عدالت نداریم

سیستان و بلوچستان ارزان ترین استان کشور

آخرین عکس از چارلی چاپلین ۲ ماه قبل مرگش

اینفوگرافی/ محبوب‌ترین برند‌های موبایل در جهان

واردات دوباره گوشت قرمز تنظیم بازاری از افریقا

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما

واکنش فوری وزیر کار به حذف یارانه‌ها

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند

بهای نفت در بازار جهانی افزایشی شد

خاموشی‌های بخش خانگی کمتر خواهد شد

طلا باز هم اوج گرفت

اعلام زمان تحویل واحد‌های نهضت ملی مسکن

فیلم/ سرلشکر سلامی: مطمئن باشید از اسرائیل انتقام می‌گیرم

تصویری وحشتناک از برخورد موتورسوار با عابرپیاده!

با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ماجرای دختر علوم و تحقیقات

واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو

عکس/ حرکت زیبای رسول خادم به مناسبت روز مرد

بیانیه ایران درباره قطعنامه شورای حکام

عکس / ابعادِ دم هواپیمای لجستیک سی۵

عکسی متفاوت از مسعود پزشکیان در سیستان و بلوچستان

عکس/ استوری سیدحسین حسینی برای امیر قلعه‌نویی

عکس/ آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی

فیلم/ جشن تولد امیر قلعه نویی در کنار پسرش

فیلم/ حضور پزشکیان در گردهمایی سراسری مسئولین بسیج دانشجویی

آزمایش HIV محرمانه و رایگان است

عکس/ عیدی و پاداش کارگران ۳۰ سال پیش

چرا علیرضا بیرانوند افت کرد؟

کدام کشورها به قطعنامه علیه ایران رأی مثبت دادند؟

واکنش سازمان ملل به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

احتمال نیمکت نشینی علیرضا بیرانوند

عکس/ استوری مسعود ریگی برای هواداران پرسپولیس

فیلم/ برف روبی در گردنه عسل‌کشان کوهرنگ

قیمت بیت کوین ترمز برید

پیش بینی قیمت خودرو در هفته ابتدایی آذر

عکس/ قیمت خودرو‌های وارداتی ۱۰ سال پیش

اینفوگرافی/ چند سال باید کار کنیم تا خانه دار شویم؟

عکس/ جدیدترین فتوشات سحر دولتشاهی