تاریخ انتشار: ۱۰:۲۳ - ۰۱ آبان ۱۳۹۹

هر دو دقیقه یک زن به این سرطان مبتلا می‌شود

بنیاد ملی سرطان پستان در ایالات متحده آمریکا می‌گوید که هر دو دقیقه، یک زن به این سرطان مبتلا می‌شود با این وجود آگاهی درباره این بیماری و آزمایش‌های مرتب، می‌توانند باعث تشخیص و درمان زود هنگام این بیماری شوند و خطر آن را کاهش دهند.

سرطان سینه

اقتصاد۲۴ -  ماه اکتبر را ماه آگاهی از سرطان پستان نام گذاری کرده اند؛ همین جمله به تنهایی و نام گذاری یک ماه کامل به نام آن اهمیت آگاهی از این بیماری را به خوبی روشن می‌کند و ربان صورتی که سمبل اطلاع رسانی درباره سرطان پستان است در این ماه بیشتر از هر وقت دیگری به چشم می‌خورد تا بیشتر صحبت کردن درباره موضوع و آگاهی رسانی به زنان دنیا و تشخیص زود هنگام، کمکی برای کمتر کردن خطر این بیماری باشد.

بنیاد ملی سرطان سینه در ایالات متحده آمریکا می‌گوید که هر دو دقیقه، یک زن به این سرطان مبتلا می‌شود با این وجود آگاهی درباره این بیماری و آزمایش‌های مرتب، می‌توانند باعث تشخیص و درمان زود هنگام این بیماری شوند و خطر آن را کاهش دهند.

سرطان پستان می‌تواند در قسمت‌های مختلف پستان شروع شود. پستان از سه قسمت اصلی تشکیل شده است: لوبول‌ها، مجاری و بافت همبند؛ لوبول‌ها غدد تولید کننده شیر هستند، مجاری لوله‌هایی هستند که شیر را به نوک سینه منتقل می‌کنند. بافت همبند از بافت‌های فیبری و چربی تشکیل شده است و ناحیه پستان را احاطه می‌کند؛ بیشتر سرطان‌های پستان از مجاری یا لوبول شروع می‌شوند. سرطان پستان می‌تواند از طریق رگ‌های خونی و عروق لنفاوی به خارج از پستان گسترش یابد. هنگامی که سرطان پستان به سایر قسمت‌های بدن گسترش پیدا می‌کند، اصطلاحا گفته می‌شود که سرطان متاستاز شده است.

علائم سرطان پستان چیست؟

هیچ پستانی معمولی نیست. آنچه برای شما طبیعی است ممکن است برای زن دیگری طبیعی نباشد. اکثر خانم‌ها می‌گویند که در پستان‌هایشان احساس برآمدگی یا ناهمواری دارند. نحوه ظاهر و احساس پستان می‌تواند تحت تأثیر دوره‌های عادت ماهانه، زایمان کردن، افزایش سن، چاق و لاغر شدن و مصرف برخی دارو‌ها باشد.

افراد مختلف علائم مختلفی که حاکی از سرطان پستان است، تجربه می‌کنند و برخی هم هیچ علائم و نشانه‌ای ندارند. اما به طور کلی برخی از علائم هشدار دهنده سرطان پستان عبارتند از:

توده جدیدی در پستان یا زیر بغل، ضخیم شدن یا تورم بخشی از پستان، تحریک یا فرورفتگی پوست پستان، قرمزی یا پوسته پوسته شدن در ناحیه نوک پستان، ترشحات غیر طبیعی از نوک سینه، هرگونه تغییر در اندازه یا شکل و درد در هر ناحیه از سینه.

به خاطر داشته باشید که این علائم می‌تواند در موارد دیگری که سرطان نیستند نیز اتفاق بیفتد، اما اگر علائم و نشانه‌هایی دارید که شما را نگران می‌کنند، حتما به پزشک مراجعه کنید.

همچنین به یاد داشته باشید که حس درد در پستان‌ها لزوما نشانه موضوع خطرناکی نیست و درد به تنهایی تنها در دو تا هفت درصد از زنان ممکن است نشانه سرطان باشد و حدود ۷۰ درصد از زنان در طول زندگی خود این درد را تجربه می‌کنند. درد پستان یا ماستالژیا مشکل شایعی بین خانم هاست و از هر ۱۰ خانم ۷ نفر در طول زندگی آن را تجربه می‌کنند. با این حال مراجعه به پزشک متخصص و انجام آزمایش را جدی بگیرید.

هرچند که شایع‌ترین علامت سرطان پستان، حس کردن توده‌هایی در بافت سینه است، اما موضوعات بسیاری می‌توانند دلیل ایجاد توده در پستان‌ها شوند و بیشتر توده‌هایی که پستان به وجود می‌آیند، دلایل دیگری به غیر از سرطان دارند. دو علت شایع توده‌های پستان، بیماری فیبروکیستیک پستان و کیست است. بیماری فیبروکیستیک باعث تغییرات غیرسرطانی در پستان می‌شود که می‌تواند آن‌ها را گلوله، حساس و زخم کند. کیست‌ها هم کیسه‌های کوچک مملو از مایعی هستند که ممکن است در سینه شکل بگیرند.

علت سرطان سینه

دلایل بروز سرطان سینه چیست؟

مطالعات نشان داده است که خطر ابتلا به سرطان پستان دلایل مختلفی دارد؛ اما افزایش سن مهم‌ترین عامل به شمار می‌رود؛ از طرف دیگر، هرچند که مردان هم ممکن است به سرطان پستان مبتلا شوند، اما ریسک این بیماری در زنان بسیار بالاتر است و بیشتر مبتلایان، زنان بالای ۵۰ سال هستند.

جهش‌های ژنتیکی و ژن‌های ارثی، قاعدگی زودرس یعنی قبل از ۱۲ سالگی و شروع یائسگی پس از ۵۵ سالگی زنان را بیشتر در معرض هورمون‌ها قرار می‌دهد و این امر خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می‌دهد.

ابتلای دوباره یا سابقه برخی بیماری‌های غیر سرطانی پستان عامل دیگری است که احتمال سرطان سینه را بالا می‌برد؛ زنانی که به سرطان پستان مبتلا شده اند، بیشتر احتمال دارد که برای بار دوم هم به این بیماری مبتلا شوند. برخی از بیماری‌های غیرسرطانی پستان مانند هیپرپلازی غیرمعمول یا سرطان لوبولار با خطر ابتلا به سرطان پستان ارتباط دارند.

استفاده از پرتو درمانی در درمان بیماری‌های قبلی هم ممکن است خطرساز شود؛ زنانی که پیش از ۳۰ سالگی برای درمان بیماری‌های پستان‌های خود پرتو درمانی انجام داده اند، ریسک بیشتری در ابتلا به این بیماری دارند.

عوامل زیادی بر خطر ابتلا به سرطان پستان تاثیر گذارند و تغییر در برخی از عوامل مانند افزایش سن یا ژنتیک خانوادگی از توان شما خارج اند. اما روش‌هایی هم برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری وجود دارد.

تحرک بدنی داشته باشید و تمرینات ورزشی را جدی بگیرید چرا که زنانی که از نظر جسمی فعال نیستند و دچار اضافه وزن هستند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان هستند. نوشیدن الکل، کشیدن سیگار و در معرض مواد شیمیایی قرار گرفتن از فاکتور‌های دیگری است که ریسک سرطان پستان را بالا می‌برد. علاوه بر این سعی کنید رژیم غذایی سالمی داشته باشید؛ در صورت امکان به فرزندان خود شیر مادر بدهید.

چطور سینه‌های خود را در خانه معاینه کنیم؟

معاینه منظم سینه‌ها توسط خودتان کار سختی نیست و می‌تواند راهی مهم برای یافتن زودهنگام سرطان پستان باشد و با وجود اینکه در حالی که هیچ آزمایش واحدی نمی‌تواند برای تشخیص سرطان پستان کافی باشد، برخی متخصصان معتقد اند که معاینه در منزل در ترکیب با سایر روش‌های غربالگری می‌تواند شانس تشخیص زودرس را افزایش دهد.

در دو مرحله به سادگی می‌توانید سینه‌های خود را معاینه کنید:

مرحله ۱: با شانه‌های صاف روبه روی آینه بایستید و تغییر در رنگ، اندازه، شکل معمول، گودی، چروک و برآمدگی پوست پستان، فرو رفتگی نوک سینه، قرمزی، درد و بثورات پوستی را چک کنید و در صورت دیدن هریک از این موارد به پزشک مراجعه کنید.

مرحله ۲: در این مرحله، سینه‌های خود را در حالت خوابیده لمس کنید؛ انگشتان دستتان را صاف و کنار هم نگه دارید و به صورت دورانی از بالا به پایین، از چپ به راست و در نواحی زیر بغل و بالای شکم بکشید. این حرکت را در حالت نشسته یا ایستاده هم تکرار کنید.


بیشتر بخوانید: آقایان هم مراقب علائم سرطان سینه باشند


ماموگرافی، از مهم‌ترین آزمایشاتی که هر زن باید آن را جدی بگیرد

ماموگرافی منظم، بهترین روش برای یافتن زودهنگام سرطان پستان است. در این روش فرد در مقابل دستگاه اشعه ایکس ویژه می‌ایستد و یک تکنسین سینه فرد را روی یک صفحه پلاستیکی قرار می‌دهد و صفحه دیگری محکم سینه شما را از بالا فشار می‌دهد، فشار این دو صفحه صفحات پستان را صاف کرده و در حین عکسبرداری با اشعه ایکس، آن را ثابت نگه می‌دارند. انجام ماموگرافی برای اکثر خانم‌ها ناراحت کننده و حتی برای برخی دردناک است؛ هر چند انجام ماموگرافی فقط چند لحظه طول می‌کشد، اما اگر در دوران عادت ماهیانه خود هستید یا به زمان آن نزدیک هستید، ممکن است سینه‎هایتان کمی حساس‌تر باشند، پس این دوره را برای انجام ماموگرافی انتخاب نکنید. به یاد داشته باشید که در روز ماموگرافی خود از مایع خوشبو کننده، عطر یا پودر استفاده نکنید. این محصولات می‌توانند به صورت لکه‌های سفید در اشعه ایکس نشان داده شوند.

انجام هر دو سال یک‌بار این آزمایش به زنان بالای ۴۰ سال توصیه می‌شود و اگر ماموگرافی‌تان طبیعی بود، در این فواصل زمانی، آزمایش را تکرار کنید چرا وقتی بتوان نتایج این آزمایش را در طی سال‌ها با هم مقایسه کرد، ماموگرافی‌ها بهترین عملکرد را دارند و این به پزشک شما کمک می‌کند تا تغییرات را در پستان شما بررسی کند.

ماموگرافی غیرطبیعی همیشه به معنای وجود سرطان نیست. اما لازم است برای اطمینان ماموگرافی مجدد یا معاینات و آزمایش‌های دیگری انجام دهید؛ همچنین ممکن است شما به یک متخصص پستان یا یک جراح ارجاع شوید. این لزوماً به معنای سرطان یا نیاز به جراحی نیست. این پزشکان متخصص در تشخیص مشکلات پستان هستند. پزشکان آزمایش‌های بعدی را برای تشخیص سرطان پستان یا برای تشخیص عدم وجود سرطان انجام می‌دهند.

سرطان سینه

سرطان پستان چگونه درمان می‌شود؟

سرطان پستان به چندین روش درمان می‌شود. این امر به نوع سرطان پستان و میزان گسترش آن بستگی دارد.

روش اول عمل جراحی است، در این روش پزشکان بافت سرطانی را قطع می‌کنند.

روش دوم کمک گرفتن از شیمی درمانی و استفاده از دارو‌های ویژه برای کوچک کردن یا از بین بردن سلول‌های سرطانی است؛ این دارو‌ها ممکن است به شکل قرص برای شما تجویز شوند، یا داروی وریدی و تزریقی باشند.

هورمون درمانی روشی است که در آن سلول‌های سرطانی را از دریافت هورمون‌های مورد نیاز برای رشد باز می‌دارند.

درمان بیولوژیکی روشی است که سیستم ایمنی بدن فرد را هدف قرار می‌دهند تا به آن کمک کند تا با سلول‌های سرطانی مقابله کرده یا عوارض جانبی سایر درمان‌های سرطان را کنترل کند.

پرتو درمانی به استفاده از پرتو‌های پرانرژی (مشابه اشعه X) برای از بین بردن سلول‌های سرطانی گفته می‌شود.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد