اقتصاد۲۴ - هومن عمیدی به معاملات بورس در هفته ای که گذشت اشاره کرد و افزود: معاملات بورس در آخرین هفته مهرماه از ابتدا تا پایان هفته منفی بود و افت شدیدی را تجربه کرد، همچنین شاخص بورس با حدود ١٠ درصد افت به کانال یک میلیون و ٤٠٠ هزار واحد سقوط کرد.
وی افزود: صف فروش های سنگین و حجم معاملات کم از ابتدای هفته تا روز سه شنبه در بازار ادامه داشت اما در آخرین روز هفته گذشته شاهد معاملات متعادل تر و جمع شدن صف های فروش در بسیاری از نمادها بودیم.
عمیدی اظهار داشت: شاخص کل در ابتدای معاملات روز چهارشنبه حدود ١١ هزار واحد رشد کرد اما به مرور افزایش فشار فروش در بازار منجر به افت شاخص بورس شد و در نهایت با هفت هزار واحد افت به معاملات هفته گذشته پایان داد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: ارزش کل معاملات خرد در این روز حدود ۱۰ هزار و ٥٠٠ میلیارد تومان بود و حدود ٤٠٠ میلیارد تومان خروج نقدینگی توسط حقیقی ها اتفاق افتاد.
وی اظهار داشت: در آخرین روز هفته شاهد داد و ستد ۸۳۰میلیارد تومان سهام ایران خودرو بودیم که نخستین گزینه از ارزش معاملات را به خود اختصاص داد، همچنین ارزش معاملات پالایش نفت اصفهان با ۵۳۰میلیارد تومان و سهام فولاد مبارکه با ارزش معاملات ۵۱۵ میلیارد تومان جایگاه دوم و سوم در جایگاه دوم و سوم معاملات روز چهارشنبه قرار گرفتند.
عمیدی گفت: گروه های «خودرو و ساخت قطعات»، گروه «فلزات اساسی» و «بانکها و موسسات اعتباری» از گروه های پر معامله در بازار هفته گذشته بودند.
وی اظهار داشت: در این راستا دیده می شود هرگاه نمادهای گروه خودرو دارای صف فروش های سنگین هستند کلیت بازار نیز همسو با آنها دچار نوسان های منفی می شود و با جمع شدن صف فروش در این نمادها معاملات بازار روند مطلوب تری را به خود می گیرد.
عمیدی افزود: با توجه به اینکه روز چهارشنبه نیز معاملات متعادل و سبزی را در گروه بانکی ها شاهد بودیم به نظر می رسد این گروه با توجه به انتشار گزارش های ۶ماهه مثبت و قابل توجه مورد اقبال سهامداران قرار گیرد و پتانسیل رشد خوبی را در این گروه شاهد خواهیم بود.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه برخی از اخبار و شایعات بر روند معاملات بازار بورس در هفته ای که گذشت تاثیرگذار بودند، گفت: در این زمینه می توان به خبر مهم پیشنهاد وزارت صمت در خصوص قیمت گذاری دستوری فولاد در بورس کالا اشاره کرد که موجب قرمز شدن بازار سرمایه برای روزهای متوالی و واکنش بسیاری از کارشناسان بازار به این اقدام غیر کارشناسی شد که بهنظر می رسد این اقدام با جلسه غیر علنی برگزار شده بین مجلس و وزارت صمت این اقدام لغو شده باشد.
وی افزود: در بازارهای موازی هم شاهد افت قیمت ارز و سکه بودیم به طوری که در روز چهارشنبه دلار افت حدود ۱۵ درصدی را تجربه کرد.
عمیدی گفت: بیاعتمادی سهامداران که در نتیجه اخبار منفی مثل افزایش نرخ سود بانکی، تحولات مربوط به انتخابات آمریکا و نوسان قیمت دلار ایجاد شد از عوامل ایجاد جو منفی و هیجان در بازار است.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه امیدواریم با کم شدن هیجان فروش در سهامداران، بازار به سمت روند منطقی حرکت کند و شاهد کاهش نوسان در معاملات بورس باشیم، اظهار داشت: پیش بینی می شود بازار در هفته آینده با شرایط نوسانی همراه باشد که در این مورد به سهامداران، سرمایه گذاری در صنایع بنیادی حاضر در بازار پیشنهاد می شود.