تاریخ انتشار: ۱۱:۵۷ - ۱۰ آبان ۱۳۹۹

معضل بیکاری جوانان با سربازی رفتن حل می‌شود؟

فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی سربازان نیرو‌های مسلح جزئیات، اهداف و چشم انداز‌های مهارت آموزی برای سربازان را تشریح کرد.

معضل بیکاری جوانان و سربازی

اقتصاد۲۴ - سردار سید مهدی فرحی با بیان اینکه هدف از مهارت آموزی سربازان افزایش جذابیت سربازی در جامعه، ارتقا نشاط سرباز در حین خدمت و افزایش اثربخشی سربازی برای نیروی مسلح و کشور است، گفت: قرارگاه مهارت آموزی سربازان این سه راهبرد عمده را دنبال می‌کند و در همین راستا نیز اقدامات مختلفی را در دستور کار خود قرار داده است که از جمله آن می‌توان به چندین بخشنامه و ابلاغیه و امضای تفاهم‌نامه‌های مختلف با وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و ... اشاره کرد.

وی با بیان اینکه مهارت آموزی در دراز مدت نیز اشتغال جوانان را جزو اهداف خود قرار داده است، گفت: طبق آمار‌های اعلام شده در کشورمان حدود چهار میلیون فرد بیکار وجود دارد که قسمت عمده آنان یا به تعبیری نزدیک به ۸۵ درصدشان جوانان ۲۰ تا ۳۰ ساله هستند که اتفاقا وقتی در موضوع، ریزتر می‌شویم معلوم می‌شود که مهارت خاصی نداشتند و به همین دلیل هم به دنبال استخدام و جذب و ... نرفته‌اند.

فرحی افزود: حالا با ایجاد قرارگاه مهارت آموزی در واقع سرباز یک مهارتی را فرا گرفته که حدود دوسال برای یادگیری و آزمون و خطای آن فرصت داشته، سپس یک مدرک معتبر مهارتی گرفته که همین موضوع اعتماد به نفس و امتیاز فرد را برای ورود به بازار کار افزایش می‌دهد و در نهایت هم با آنچه که فراگرفته و توافقاتی که قرارگاه انجام داده است، این فرد در اولویت استخدام و جذب در سازمان‌های مختلف قرار خواهد گرفت.

وی درباره چرایی ورود به موضوع مهارت آموزی نیز گفت: نیرو‌های مسلح وظیفه تامین امنیت ملی را برعهده دارند و امروز دیگر همه می‌دانند که امنیت موضوعی چندوجهی است. پس رفع هر چیزی که امنیت ملی کشور را مخدوش کنددر راستای ماموریت ما قرار دارد. حالا وقتی چندین میلیون جوان بیکار باشند، آیا این موضوع به امنیت ملی آسیب نمی‌زند؟ این یک تهدید بزرگ امنیت ملی است و مقابله و رفع آن را در حد توان وظیفه خود می‌دانیم.

فرحی ادامه داد: نیرو‌های مسلح پیشانی بحران زدایی است و همانطور که در سایر بحران‌ها و مشکلات نظیر کرونا، سیل، زلزله و ... وارد شده در بحث ایجاد شغل هم با وجود اینکه وظیفه اصلی ما نیست، وارد موضوع شده و به کمک دیگر دستگاه‌ها آمده‌ایم.

فرمانده قرارگاه مهارت آموزی سربازان نیرو‌های مسلح از بیکار خواندن سربازان نیز انتقاد کرد و گفت: طرح چنین موضوعاتی در هر سطحی یک صحبت خام و پخته نشده است. اتفاقا در سال‌های اخیر حجم کار سربازان به دلایل مختلفی از جمله ارتقا سطح تحصیلات و ... افزایش یافته و تخصصی‌تر هم شده است. اتفاقا قرارگاه هم در همین زمینه فعال است تا حالا که حجم کار سربازان بیشتر و تخصصی‌تر شده، آن را به یک مهارت هم گره بزند.

وی ادامه داد: در همین راستا نیز از مشمولان و سربازان در بدو ورود به خدمت آزمون ادواری مهارت سنجی گرفته می‌شود. حتی با طراحی سامانه سرباز ماهر از جوانان قبل از اعزام به سربازی نیز خواسته شده تا اگر مهارتی دارند به ثبت برسانند تا جذب و پذیرش این سربازان بر حسب مهارتشان انجام شود.

حدود ۱۵ درصد سربازان با یک مهارت وارد نیرو‌های مسلح می‌شوند

وی با بیان اینکه در دوره‌های اخیر اعزام حدود ۱۲ تا ۱۵ درصد سربازان ما با یک مهارت وارد مراکز آموزشی و نیرو‌های مسلح شده‌اند، گفت: عمده این افراد در آزمون‌ها شرکت کرده و گواهینامه معتبر گرفته‌اند. باقی سربازان نیز دو سال فرصت دارند تا در مهارت و رشته مورد علاقه خودشان مهارتی را کسب کرده و گواهینامه بگیرند.

فرحی از ایجاد محیط‌هایی برای آموزش در محیط واقعی کار در نیرو‌های مسلح نیز خبر دادو گفت: قرار شد تا تمام کارگاه‌هایی که در نیرو‌های مسلح قرار دارد در پرتال فنی حرفه‌ای ثبت شود که تعداد این کارگاه‌ها در حال حاضر به بیش از پنج هزار کارگاه در ارتش، ناجا و سپاه پاسداران رسیده است. البته طبق برنامه ریزی‌های ما تعداد این کارگاه‌ها تا پایان سال باید به حدود ۱۵ هزار عدد برسد. حالا اگر در این کارگاه‌ها تنها بین سه تا چهار سرباز در سال آموزش ببینید، می‌توان گفت که از طریق همین ظرفیت سالانه تنها حدود ۵۰ هزار سرباز تحت آموزش قرار گرفته اند.

وی به معضل نداشتن سابقه کار در پذیرش و جذب افراد نیز اشاره کرد و گفت: یکی از مواردی که هنگام استخدام دارای اهمیت است، موضوع سابقه کار است. ما دو سال سربازی را برای فردی که مهارتی داشته یا کسب کرده را به عنوان سابقه کار نیز لحاظ کرده و گواهی مربوط به آن را نیز پس از پایان خدمت در اختیار سرباز قرار خواهیم داد که این کار از طریق سامانه ماهرسان در حال انجام است.

فرمانده قرارگاه مهارت آموزی سربازان نیرو‌های مسلح درباره اینکه آیا فرد دارای مهارت دوباره تحت آموزش قرار خواهد گرفت یا خیر نیز گفت: ما برای افرادی که دارای مهارت هستند، آموزش مهارت جدید را پیش بینی نکرده ایم، آن‌ها صرفا در آزمون اولیه شرکت کرده و گواهی دریافت می‌کنند، اما پس از ورود به خدمت بکارگیری موثر را پیش بینی کرده ایم. به این معنی که این سرباز را در تخصصی که دارد استفاده می‌کنیم تا طی دو سال از محیط کار و حرفه اش دور نشود و علاوه بر آن سابقه کار هم دریافت کند.


بیشتر بخوانید: سربازی ۲۴ ماه شد


فرحی درباره اینکه چقدر از این مهارت‌ها در بازار شغلی کشور مورد نیاز است هم گفت: ما آمدیم و یک کمیته کیفیت تشکیل دادیم که اتفاقا هدفش همین است. ما مهارت‌های مورد نیاز کشور با نیروی مورد نیاز را در هفت طبقه دسته بندی کرده و در نهایت به یک فرم مخروطی رسیدیم و بر اساس آن مهارت‌ها را به سه دسته طلایی، نقره‌ای و برنزی تقسیم کردیم. در تمام این موارد به نیاز‌های بومی واستانی نیز توجه شد و همین امر نیز سبب شد تا در برخی از استان‌ها و مناطق طبقات این هرم تغییر کند.

به گفته وی، تا کنون ۵۰۰ مهارت دارای بازار و امکان کار از سوی قرارگاه شناسایی شده است که البته برخی از این مهارت‌ها مختص کل کشور نیست و جزو مهارت‌های بومی یا همان برنزی محسوب می‌شود. مثلا در استان خراسان شمالی، کشت زعفران رونق دارد، اما این موضوع در لرستان موضوعیتی ندارد.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ استایل متفاوت بهاره رهنما با کت چرم لاکچری

درخواست افزایش حقوق فرهنگیان از مرز ۱۸ هزار امضا گذشت

فیلم/ مبارزه مجری معروف با سرمربی تیم ملی بوکس روی آنتن زنده

جزئیات تازه از ترور قاضی مقیسه و رازینی

عکس تکان دهنده از غزه

پرشدگی ۱۷ درصدی سد‌های تهران

کدام استان‌ها فردا دوشنبه ۱ بهمن تعطیل هستند؟

زمانبندی مراسم تحلیف ترامپ به وقت ایران + جزییات

نخستین تصویر از کابینه پیشنهادی دونالد ترامپ

واکنش دختر سید حسن نصرالله به خبر زنده بودن پدرش

عکس/ دروازه ارگ سمنان نشانی از شکوه معماری قاجار

دولت در فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی ناتوان است؟

عکس/ بهاره رهنما با این متن دل همه را برد

گزارش بورس امروز یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳

فیلم/ قاضی شهریاری تهدید به قتل شده؟!

فیلم/ تشنج در صحن شورای شهر تهران

امکان صدور چک دیجیتال بانک سپه فراهم شد

عکس/ مراسم عروسی زری و رضا بابک در دهه ۵۰

مهلت شرکت در مزایده سراسری املاک مازاد بانک رفاه کارگران تمدید شد

آخرین مهلت از وکالتی نمودن حساب‌ها در موسسه اعتباری ملل جهت خرید محصولات ایران‌خودرو

آغاز بازگشت آوارگان به نوار غزه

اینفوگرافی/ مهم‌ترین ریسک‌های جهان در سال ۲۰۲۵

اوراق گام؛ ابزاری نوین در خدمت تولیدکنندگان

۹ دستور اجرایی دونالد ترامپ در نخستین روز کاری

تقدیر مسرور از تشکیل کارگروه رفع موانع در کیش

فیلم/ روایت جدید از ضریب هوشی کلثوم اکبری قاتل سریالی

هشدار جدی سرمربی اینتر به مهدی طارمی

بیمه زندگی ارکیده گل سرسبد سرمایه گذاری

عکس/ شمس العماره کاخ گلستان بازمانده از دوران قاجار

حضور بیمه تعاون در دومین نمایشگاه تخصصی صنایع دریایی و دریانوردی در بوشهر

سخنگوی دولت در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری شد

از غروب تا طلوع دوباره پلاسکو

فیلم/ شهلا جاهد واقعا قاتل بود؟!

رئیس شورای شهر شاهرود بازداشت شد

عکس/ ارائه مستند حمایت از فیلترینگ در یوتیوپ

تصویر سه گروگان زن اسرائیلی که امروز آزاد می‌شوند

فیلم/ سخنان عجیب حمید نوری بعد از ترور قاضی مقیسه و رازینی

اعلام خبر مهم سردار قاآنی از یک حادثه درباره اسرائیل

حال و هوای تهران با اولین برف زمستانی

اعلام آمار عجیب مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا در ایران

عکس/ استوری عاشقانه فرشته حسینی برای همسرش حسابی سروصدا کرد

بن‌گویر و وزرای حزبش استعفا کردند

عکس/ سه گروگانی که حماس آزاد خواهد کرد

اینفوگرافی/ قضات مشهوری که ترور شدند

تغییر ساعت بازی استقلال و شمس آذر

فیلم/ نیرو‌های حماس در خان‌یونس پس از اعلام آتش بس

فیلم/ سردار قاآنی: امروز از بزرگترین شکست اسرائیل رونمایی می‌شود

پرسپولیس به دنبال توافق با اسماعیل کارتال

فیلم/ افشاگری گوینده سابق خبر: عمدا من را زشت گریم می‌کردند

خداحافظی با سامانه نیما در اولین روز بهمن