اقتصاد۲۴ - غلامرضا ظریفیان، کارشناس مسایل سیاسی، در رابطه با پیش بینی خود از آرایش سیاسی صحنه انتخابات ۱۴۰۰ گفت: تاکنون پیش بینیها اینگونه حکایت میکند که کاندیداهای اصلی اصلاح طلبان با ردصلاحیت مواجه میشوند و ممکن است که در مجموعه اصلاح طلبان با چند نوع کنش، مواجه باشیم. برخی بدون قید و شرط حضور پیدا کنند، برخی به سراغ کاندیداهای ائتلافی بروند و برخی هم که اصرار بر کاندیداهای روشن و برخاسته از جریان اصلاح طلبی دارند با عدم تایید صلاحیت، افراد مواجه میشوند.
او ادامه داد: در جریانات اصولگرا افرادی که تمایل دارند وارد عرصه انتخابات شوند تعداد کمی نیستند؛ مانند بخشی از چهرههای اصولگرا و نیروهای نظامی که تمایل به حضور دارند. اصولگرایان در این دوره تمایل دارند به جد در انتخابات حضور داشته باشند؛ اصولگرایان باید به دنبال این باشند که یک دستگاه قوی، هماهنگی در میان خود ایجاد کنند تا به وحدت برسند؛ موضوعی که در انتخابات قبل رخ نداد و بعید به نظر میرسد که در این دوره اصولگرایان به ائتلاف روی آورند.
ظریفیان مطرح کرد: باید منتظر ماند و دید که چه اتفاقاتی تا زمان انتخابات رخ میدهد تا مردم مجاب شوند و پای صندوق رای حضور یابند، در این دوره به نسبت ادوار قبل فضای انتخابات سرد است و ممکن است، تغییراتی در فضای اقتصادی، سیاسی و نظام بین الملل کشور در حضور مردم تاثیر مستقیم بگذارد. ممکن است هر چه به انتخابات نزدیکتر شویم با اتفاقاتی سرمایه اجتماعی که توسط جناحها از دست رفته بخشی از آن احیا شود و یا سیاستهای انقباضی تایید صلاحیت انبساطیتر شود، البته که احتمالش کم است، اما غیر ممکن نیست. انتخابات ریاست جمهوری با انتخابات مجلس متفاوت است و این بستگی دارد که مردم احساس کنند که حضورشان میتواند در حل مسایل شأن موثر واقع شود یا خیر.
بیشتر بخوانید: خطیبزاده:علاقهای برای مداخله در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا نداریم
او در رابطه با احتمال حضور قالیباف در انتخابات ۱۴۰۰گفت: هر شخصی که وارد صحنه انتخابات شود حتما احتمال موفقیت و یا عدم موفقیت خود را ارزیابی میکند. به نظر میرسد قالیباف پوزیشن کاندیداتوری ریاست جمهوری را انتخاب کرده است و در این فضا عمل میکند، اما ممکن است در ماههای آتی خودش ارزیابی دیگری پیدا کند و یا ارزیابیهای دیگر به او گفته شود که در در همان قامت رییس مجلس باقی بماند اینها احتمالات است. قالیباف یک موقعیت انتخاباتی را در پیش گرفته و فضا را به گونهای آماده میکند که هم به جناح خود القا کند که صلاحیت این کار را دارد و هم برای مردم، اینگونه القا شود که اگر او بیاید، راههایی برای برون رفت از مشکلات بهوجود میآید. اما پیش بینی برای تداوم این مسئله هنوز زود است و بسته به متغیرهایی است که رخ میدهد و میتواند، مسئله را تغییر دهد. مانند انتخاباتی که احمدی نژاد و قالیباف حضور داشتند، همه شرایط حکایت از آن داشت که قالیباف جلوتر از احمدی نژاد است، اما شرایط سیاسی و نوع مناسبات به گونهای رقم خورد که در هفته آخر، شرایط تغییر کرد و احمدی نژاد از موقعیت بهتری برخوردار شد.
این کارشناس مسایل سیاسی کشور در رابطه با حضور رییسی در انتخابات بیان کرد: گمانههای سیاسی حکایت از این دارد که رییسی هم حضور پیدا میکند و مانند قالیباف در موقعیت ریاست جمهوری است، اما برخی از گمانههای معارض هم وجود دارد که رییسی در همین موقعیت، باقی میماند.
او در رابطه با موفقیت کاندیداهایی که تاکنون در جناح راست مطرح شده اند، بیان کرد: طبیعتا قالیباف موقعیت بهتری دارد، زیرا او در موقعیتهای بهتر مدیریتی قرار دارد، ولی در کشور ما، هفتههای آخر سرنوشت ریاست جمهوری را رقم میزند.
این فعال سیاسی در رابطه با وضعیت اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰گفت: شرایط سیاسی که اخیرا رقم خورده برای اصلاح طلبان موانع جدی را بوجود آورده است. اصلاح طلبان در مجموع علیرغم آسیبی که دیده اند، عمدتا در صحنه سیاسی کشور شرایط بهتری داشته اند به علت نوع نگاه و سبک زندگی مردم. اما باید دید اصلاح طلبان با چه فردی حضور پیدا میکنند و یا چه فردی، امکان حضور را پیدا میکند.
او در پاسخ به این سوال که با روی کار آمدن قالیباف، او چقدر میتواند مشکلات را حل کند؟ گفت: چالشهای کشور سنگین و جدی است و بخشی از آنها مسایل درونی و برخی هم مربوط به مسایل بیرونی است و باید دید برای چالشهای بیرونی چقدر امکان حل آن وجود دارد، چقدر او اجازه پیدا میکند که مشکلات بیرونی کشور را حل کند. تصور میکنم که اگر مسایل درونی و بیرونی حل شود فرقی نمیکند که چه کسی رییس جمهور شود خاتمی باشد یا قالیباف.
ی سال کار قالیباف به همه ی اون سالهای اصلاح طلبا میارزه