تاریخ انتشار: ۱۰:۵۸ - ۱۰ آبان ۱۳۹۹

یاران مصباح یزدی از سرنوشت انتخابات ۱۴۰۰ خبر دارند؟

جبهه پایداری از احزابی است که فعالیت سیاسی خود را در آستانه انتخابات ۱۴۰۰ در سکوت آغاز کرده است. رویداد ۲۴ وضعیت این تشکیلات سیاسی را بررسی کرده تا نشان دهد آن‌ها برای انتخابات ریاست جمهوری چه خواهند کرد.

انتخابات ۱۴۰۰

اقتصاد۲۴ - هفته گذشته انتخابات شورای مرکزی جبهه پایداری در میانه بحران کرونا برگزار شد. هرچند ناظران سیاسی این اتفاق را نشانی روشن از برنامه‌های این مجموعه سیاسی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ توصیف کردند، اما حقیقت آن است که از ترکیب تازه جبهه پایداری نمی‌توان به استراتژی این حزب در انتخابات پیش رو پی برد. در واقع جبهه پایداری برای انتخابات ریاست جمهوری، ۵+۱ مسیر پیش روی خود می‌بیند، در این گزارش به این حالت‌ها پرداخته‌ایم.

۱) ائتلاف حداقلی با صادق محصولی: صادق محصولی مشهورترین و البته ثروتمندترین سیاستمدار عضو جبهه پایداری است که به خاطر ارتباط و اعتماد اعضای ارشد این جریان سیاسی، به وزارت کشور دولت احمدی نژاد هم رسید. او در دولت دوم احمدی نژاد وزیر رفاه شد و بعد از دولت روحانی همچنان به عنوان یک چهره پشت پرده، به سیاست‌ورزی پرداخت.

در انتخابات مجلس یازدهم، اصولگرایانی که از لیست اصلی بیرون مانده بودند، محصولی را به عنوان پدرخوانده جبهه پایداری متهم می‌کردند که ایادی خودش را به جای نیرو‌های شایسته به مجلس فرستاده است. محصولی البته سکوت کرد. اگر قرار باشد جبهه پایداری از ترکیب فعلی شورای مرکزی خود نامزدی برای انتخابات داشته باشد، بهترین گزینه صادق محصولی است.

۲) کامران باقری لنکرانی، یار فراموش شده! لنکرانی این روز‌ها فراموش شده‌ترین چهره جبهه پایداری است. هشت سال قبل جبهه پایداری او را به عنوان نامزد اصلی خود معرفی کرد، اما جبهه پایداری به سد شورای نگهبان خورد و به سراغ سعید جلیلی رفت.

در جبهه پایداری نیرو‌هایی هستند که گمان می‌کنند باقری لنکرانی بتواند تشکیلات مدعی آن‌ها را دوباره احیا کند و جریانی از حمید رسایی تا محمد سلیمانی یکبار دیگر گرد هم بیایند. مهمترین ویژگی و شانس باقری لنکرانی این است که ممکن است از حمایت محمود احمدی نژاد برخوردار شود.

۳) قاضی زاده هاشمی؛ ریاست جمهوری یا ریاست مجلس؟ مدتی است که فعالیت‌های قاضی زاده هاشمی برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ آغاز کرده است. قاضی زاده این دوره عضو شورای مرکزی جبهه پایداری نشد، اما نزدیک به شصت نماینده تندروی مجلس، که به دنبال استیضاح روحانی بودند، ظرفیت ائتلاف با او را دارند.

در واقع اگر باقری لنکرانی می‌توانست نیرو‌های قدیمی جبهه پایداری را متحد کند، قاضی زاده هاشمی هم این ظرفیت را دارد که خون تازه به رگ‌های این جریان تزریق کند. در این حالت، جبهه پایداری، کابوسی واقعی و رقیبی جدی برای قالیباف خواهد شد و قالیباف در صورت پیروزی هم جریان قوی و قدرتمندی در مجلس علیه خود خواهد داشت.


بیشتر بخوانید: پیشنهاد منتجب نیا به اصلاح طلبان برای انتخابات ۱۴۰۰


هرچند که نقوی حسینی از راه‌اندازی ستاد‌های انتخاباتی و تحرکات سیاسی قاضی هاشمی خبر داده، اما خود او بهتر می‌داند که چهره‌ای در قامت ریاست جمهوری نیست. به نظر می‌رسد او بیشتر منتظر آن است که قالیباف برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کند بنابراین او از هماکنون شخصیت خودش را در جایگاه ریاست جمهوری جانمایی کرده تا بعد از خروج قالیباف از مجلس، بتواند به ریاست قوه مقننه برسد. در این حالت نیز او باید شانس خود را در رقابت با حاجی بابایی بیازماید.

۴) ائتلاف جبهه پایداری با احمدی نژاد: هرچند مهره‌های نزدیک به جبهه پایداری می‌توانند با جریان محمود احمدی نژاد ائتلاف برقرار کنند، اما یکدندگی احمدی نژاد به شکلی است که احتمال بیشتری دارد که اگر ائتلافی پیش بگیرد، این ائتلاف روی گزینه احمدی نژاد باشد نه گزینه جبهه پایداری.

واقعیت این است که احمدی نژاد گزینه تایید شونده مورد اعتماد ندارد و حامیان او، که اصولگرایان به آن فرقه زنبیلیه می‌گویند، فعلا در راهرو‌های دادگاه سرگردانند. با این حال افرادی مثل رستم قاسمی و غلامحسین الهام نزدیک‌ترین و محتمل‌ترین گزینه ائتلاف احمدی نژاد و پایداری به شمار می‌روند.

رستم قاسمی نیز از گزینه‌هایی است که ظاهرا قصد دارد به انتخابات ۱۴۰۰ ورود کند. اگر بنا بر ائتلاف با گزینه احمدی نژاد باشد، احتمالا در انتخاب میان قاسمی و الهام، جبهه پایداری در حمایت از غلامحسین الهام تردید کمتری داشته باشد.

۵) حمایت همه جانبه از جلیلی: نوستالوژی جلیلی ممکن است در انتخابات ۱۴۰۰ تکرار شود. فعلا حامیان سعید جلیلی در فضای مجازی که فعالیت جدی دارند و از او می‌خواهند تا در ۱۴۰۰ بار دیگر نامزد شود. خود سعید جلیلی هم بی‌تمایل به این امر نیست و جلسات دولت در سایه را مستقل از فعالیت‌های جبهه پایداری دنبال می‌کند.

سعید جلیلی محبوبیت زیادی بین جوانان اصولگرا دارد که در تشکل‌های بسیج دانشجویی و سایر اتحادیه‌های اصولگرا در دانشگاه دارند. این محبوبیت به خصوص در دورانی که سیاست خارجی روحانی به بن‌بست خورده، می‌تواند استراتژی جبهه پایداری را به شدت تقویت کند و این ایده را مطرح کند که گزینه مناسب برای مذاکرات مجدد با حفظ ارزش‌های جمهوری اسلامی سعید جلیلی است.

۵+۱) بازگشت ابراهیم رییسی: هنوز مشخص نیست ابراهیم رئیسی نامزد انتخابات بشود یا نه؟ اما آنچه اصولگرایان به آن اطمینان دارند این است که اگر او بیاید همه اصولگرایان از او حمایت خواهند کرد؛ نظیر آنچه در انتخابات ۹۲ رخ داده بود. طبیعتا اگر تصمیمی در این سطح گرفته شده باشد، آیت الله مصباح یزدی در جریان قرار گرفته است و شاید جبهه پایداری هم در جریان این تصمیم قرار گرفته باشد.

رسانه‌های اصولگرا همچون تسنیم که اخبار دقیق‌تری از جریان متبوع خود دارد، هنگامی که در گزارش‌هایشان چهره‌های مناسب ریاست جمهوری را لیست می‌کنند، پس از اسم بردن از ده‌ها نامزد احتمالی، نام ابراهیم رییسی و محمدباقر قالیباف را انتهای گزارش می‌نویسند و تاکید می‌کنند این دو هنوز تصمیمی نگرفته‌اند. مشخص است منظور این جمله چیزی نیست که ظاهر آن نشان می‌دهد و اتفاقا این دو مطمئن‌ترین گزینه اصولگرایان هستند.

نکته قابل توجه، اما اینجاست که دوره قبلی جبهه پایداری گویا اطمینان داشت که این اتفاق رخ می‌دهد و به سراغ هیچ گزینه‌ای نرفت تا نامزدی ابراهیم رئیسی قطعی شد. چه بسا آن‌ها این دوره هم همان مسیر را دنبال می‌کنند و سکوت امروز آن‌ها هم به این دلیل است که از نامزدی رئیس قوه قضائیه در انتخابات اطمینان دارند و نیازی نمی‌بینند در بازی‌های سطح دو که محل سیاست‌و‌رزی قالیباف و حداد عادل و فتاح و نیکزاد است، وارد شوند.

 

منبع: رویداد24

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما

واکنش فوری وزیر کار به حذف یارانه‌ها

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند

بهای نفت در بازار جهانی افزایشی شد

خاموشی‌های بخش خانگی کمتر خواهد شد

طلا باز هم اوج گرفت

اعلام زمان تحویل واحد‌های نهضت ملی مسکن

فیلم/ سرلشکر سلامی: مطمئن باشید از اسرائیل انتقام می‌گیرم

تصویری وحشتناک از برخورد موتورسوار با عابرپیاده!

با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ماجرای دختر علوم و تحقیقات

واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو

عکس/ حرکت زیبای رسول خادم به مناسبت روز مرد

بیانیه ایران درباره قطعنامه شورای حکام

عکس / ابعادِ دم هواپیمای لجستیک سی۵

عکسی متفاوت از مسعود پزشکیان در سیستان و بلوچستان

عکس/ استوری سیدحسین حسینی برای امیر قلعه‌نویی

عکس/ آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی

فیلم/ جشن تولد امیر قلعه نویی در کنار پسرش

فیلم/ حضور پزشکیان در گردهمایی سراسری مسئولین بسیج دانشجویی

آزمایش HIV محرمانه و رایگان است

عکس/ عیدی و پاداش کارگران ۳۰ سال پیش

چرا علیرضا بیرانوند افت کرد؟

کدام کشورها به قطعنامه علیه ایران رأی مثبت دادند؟

واکنش سازمان ملل به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

احتمال نیمکت نشینی علیرضا بیرانوند

عکس/ استوری مسعود ریگی برای هواداران پرسپولیس

فیلم/ برف روبی در گردنه عسل‌کشان کوهرنگ

قیمت بیت کوین ترمز برید

پیش بینی قیمت خودرو در هفته ابتدایی آذر

عکس/ قیمت خودرو‌های وارداتی ۱۰ سال پیش

اینفوگرافی/ چند سال باید کار کنیم تا خانه دار شویم؟

عکس/ جدیدترین فتوشات سحر دولتشاهی

فیلم/ آخرین وضعیت آب و هوا

عکس/ دنیای نتانیاهو کوچک شد!

تاریخ برگزاری کنکور ۱۴۰۴ مشخص شد

آمار نگران کننده وزیر علوم از مهاجرت اساتید دانشگاه

شرایط کارت به کارت تغییر کرد + جزییات

قیمت گوسفند و گوساله در بازار + جدول

گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار + جدول

سود جدید سهام عدالت در راه است؟

ضعف یادگیری دانش‌آموزان در مدرسه؛ محتوای کتاب‌های درسی مورد علاقه دانش‌آموزان نیست/ تاثیر آموزش ناکارآمد دوران کرونا بر فقر یادگیری دانش‌آموزان

ساز مخالف عربستان با آمریکا؛ ریاض از توافق با تل‌آویو سر باز زد؟/ آخرین پلن ترامپ برای خروج واشنگتن از تنگنا

خیز تروئیکای اروپا برای بازگشت فشار حداکثری به ایران/ توافق تهران با ترامپ ممکن است؟

مانور امارات و عربستان بر میادین گازی با کارت کره جنوبی/ سئول؛ اهرم جدید واشنگتن برای نفوذ در خاورمیانه؟

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۲ آذر ۱۴۰۳

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس