اقتصاد۲۴ - میرای از معدود خودروهای هیدروژنی دنیا است که تولید انبوه میشود و همزمان در بازار کشورهای ژاپن و آمریکا فروخته میشود. فقدان جایگاههای عرضه سوخت هیدروژن در سراسر جهان و افزایش تقاضا برای مدلهای الکتریکی محبوبیت خودروهای پیل سوختی را کاهش داده است و برندهای مشهور علاقهی چندانی به سرمایهگذاری در تولید این نوع محصولات نشان نمیدهند. بااینحال، تویوتا همچنان به فناوری پیل سوختی و خودروهای FCV علاقه دارد و نسل جدید میرای را سال آینده تولید انبوه خواهد کرد.
اولین مدل میرای سال ۲۰۱۴ معرفی شد. این خودرو تاامروز، همچنان روی خطتولید تویوتا در ژاپن باقی مانده است و همراه پیشرانهای با قدرت ۱۵۲ اسببخار و گشتاور ۳۳۵ نیوتنمتر تولید میشود. شعاع حرکتی این خودرو به ۵۰۰ کیلومتر میرسد و سرعتگیری صفر تا ۱۰۰ کیلومتربرساعت آن ۹ ثانیه و نهایت سرعتش ۲۰۰ کیلومتربرساعت است. میرای در بازار جهانی، قیمت حدود ۵۸ هزار دلار است؛ اما همراه تخفیفهای متنوع و سوخت رایگان برای مدت طولانی در کشورهای مختلف فروخته میشود.
اولین نکته در طراحی ظاهری میرای جدید، استفاده از پلتفرم TNGA: GA-N تویوتا کرون و لکسوس IS بهجای پریوس است. بههمیندلیل، میرای ۲۰۲۱ درمقایسهبا مدل قبلی، ۱۴ سانتیمتر فاصلهی محور بیشتر یدارد تا بهوضوح بزرگتر و جادارتر باشد. تویوتا ادعا میکند میرای ۲۰۲۱ با سه تانک حمل هیدروژن در فضای زیر صندوق بار نسبت تقسیم وزن بسیار خوب پنجاهپنجاه روی محورهای جلو و عقب فراهم خواهد کرد.
براساس اطلاعات منتشرشدهی خبرنگاران و رسانههای ژاپنی، میرای جدید به پیشرانهای با قدرت ۱۸۰ اسببخار و گشتاور ۳۰۰ نیوتنمتر مجهز است که نهایت سرعت ۱۷۵ کیلومتربرساعت فراهم میکند. مهمترین پیشرفت تویوتا برای این خودرو، افزایش شعاع حرکتی ۳۰ درصد و توانایی حرکت تا مسافت ۸۵۰ کیلومتر است.
در فضای داخلی، میرای ۲۰۲۱ راحتی بیشتر درمقایسهبا نسل اول دارد و نزدیک به محصولات لوکس برند لکسوس جلب نظر میکند. سانروف جداگانه برای سرنشینان جلو و عقب، پنل دیجیتال پشت فرمان، نمایشگر لمسی ۱۲/۳ اینچ و پوشش چرم برای صندلیها و فرمان و تودریهای وجود دارد.جزئیات بیشتر از قیمت و تواناییهای فنی میرای ۲۰۲۱ در آینده منتشر خواهد شد. این خودرو هیدروژنی سال آینده میلادی در ژاپن و آمریکا فروخته میشود.