اقتصاد۲۴- حمیدرضا مومنی در دیدار با مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان هرمزگان با وی، اظهار کرد: نقش مراکز آموزشی و مهارت آموزی به ویژه فنی و حرفه ای جهت پیشبرد برنامه های توسعه ای جزیره، دارای اهمیت بالا و یکی از ضرورت هاست.
مومنی ادامه داد: طی سال های گذشته زیرساخت های متعددی در حوزه های مختلف اقتصادی و گردشگری در جزیره قشم ایجاد شده و یکی از چالش های امروز، نبود نیروی انسانی ماهر و متخصص به اندازه کافی جهت بهره برداری از این پروژه هاست که با استفاده از ظرفیت های سازمان فنی و حرفه ای می توان بخشی از این کمبودها را جبران کرد.
بیشتر بخوانید: الزامات پدافند غیرعامل در اقدامات و برنامههای سازمان منطقه آزاد قشم لحاظ میشود
به گفته مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم؛ اقدامات خوبی در چارچوب تفاهم نامه میان این سازمان منطقه آزاد قشم و سازمان فنی و حرفه ای صورت گرفته، اما برای رسیدن به نتیجه مطلوب و تربیت نیروی کار ماهر و نیمه ماهر نیازمند حضور پرقدرت فنی و حرفه در حوزه های آموزشی هستیم.
مومنی تاکید کرد: تربیت نیروی انسانی در حوزه های خدماتی شامل واحدهای تجاری و گردشگری به عنوان محورهای توسعه جزیره قشم یکی از موضوعاتی است که توجه به آن می تواند، زمینه ساز رضایت گردشگران و مسافران را فراهم آورد.
وی تصریح کرد: در حوزه صنایع دستی پتانسیل های زیادی وجود دارد و با برنامه ریزی برای استانداردسازی آموزش های این حوزه و ساماندهی نیروهای کار بومی می توان به اقتصاد خانواده ها و همچنین ایجاد اشتغال کمک شایانی کرد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم افزود: محورهای توسعه و جذب سرمایه گذاری در جزیره قشم تا اندازه زیادی مشخص شده و سازمان فنی و حرفه ای باید براساس نیازهای واحدهای تولیدی، صنعتی، شیلاتی و خدماتی فعال در جزیره آموزش های لازم به نیروی انسانی را در دستور کار خود قرار دهد.
مومنی خاطرنشان کرد: از سال ها قبل ضرورت تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص در سازمان منطقه آزاد قشم احساس شده و تفاهم نامه با سازمان فنی و حرفه ای نیز در همین راستا اجرایی شده و آمادگی برای آماده سازی تفاهم نامه جدید در چارچوب مشخص و براساس نیاز واحدهای اقتصادی، صنعتی، گردشگری و خدماتی فعال در قشم نیز وجود دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با برنامه ریزی و تعیین محورهای اصلی توسعه جزیره قشم، نیروی انسانی مورد نیاز هر بخش مشخص خواهد شد و پس از آن سازمان فنی و حرفه ای می تواند جهت تربیت و تامین نیروی ماهر و نیمه ماهر اقدامات آموزشی خود را اجرایی کند.
براساس این گزارش، مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان هرمزگان نیز در این جلسه گفت: با توجه به ظرفیت ها موجود و موقعیت استراتژیک قشم به یکی از قطب های اقتصادی کشور شده است.
سیده اسماء کریمی با اشاره به اقدامات آموزشی صورت گرفته در جزیره قشم، اظهار کرد: در زمینه تربیت نیروی کار بومی و همچنین ایجاد نیروی کار ماهر، فعالیت های خوبی در جزیره قشم صورت گرفته و با اجرایی شدن آن امکان ایجاد اشتغال پایدار فراهم می شود.
وی با اشاره به نقش تاثیرگذار مناطق آزاد در کمک به اقتصاد ملی در شرایط جنگ اقتصادی، تصریح کرد: بومی سازی آموزش های مورد نیاز محورهای توسعه در منطقه آزاد قشم یکی از اولویت های آموزش های فنی و حرفه ای در این منطقه است.
به گفته مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان هرمزگان؛ جهت استفاده از نیروی انسانی ماهر و نیمه ماهر در پروژه های بلندمدت، هماهنگی های خوبی میان این اداره و آموزش و پرورش و همچنین واحدهای آموزشی و دانشگاهی ایجاد شده است.
کریمی با اشاره به سیاست های جدید آموزشی در فنی و حرفه ای خاطرنشان کرد: سازمان فنی و حرفه ای مطابق سیاست گذاری جدید صورت گرفته آموزش سفارش محور را در نقاط مختلف در دستور کار قرار داده و به توانمندسازی و آموزش نیروی کار به صورت تخصصی و مطابق با نیازهای تولیدی، صنعتی و خدماتی مناطق ارائه می کند.
وی ادامه داد: ایجاد شهرک های مهارت آموزی و دپارتمان های تخصصی در حوزه های گردشگری و پرورش آبزیان در منطقه آزاد قشم یکی از ظرفیت های فنی و حرفه ای است که می توان برای اجرای آن پس از برنامه ریزی و تهیه نقشه راه، اقداماتی را انجام داد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه استان هرمزگان تصریح کرد: برندسازی، افزایش مشارکت جوامع محلی در بحث های مهارت آموزی و استانداردسازی تولیدات و محصولات در منطقه آزاد قشم، مسائلی هستند که می تواند به تکمیل زنجیره اشتغال و همچنین توسعه صادرات کالا و خدمات کمک کند.