اقتصاد۲۴ - "محمدرضا علیان" مدیر کل امور حقوقی سازمان ثبت احوال کشور در گفتگو وبا خبرنگار ایلنا گفت: صدور شناسنامه برای فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی یک فرآیند طولانی داشته است و دستگاههای مختلفی در آن اثرگذار هستند.
وی ادامه داد: سازمان ثبت احوال به عنوان آخرین سنگر در روند اجرایی این قانون است و شناسنامه را صادر میکند. حدود سه ماه نیز از اجرای شیوه نامههای اجرایی میگذرد و تاکنون تعدادی پرونده پس از تکمیل برای صدور شناسنامه به سازمان ثبت احوال کشور ارجاع شده است.
مدیر کل امور حقوقی سازمان ثبت احوال کشور خاطرنشان کرد: تاکنون نیز در تهران سه شناسنامه و در زنجان ۵ شناسنامه صادر شده است. همچنین در استان همدان اقدامات نهایی ۱۰۷ پرونده انجام شده است و در همین روزهای آینده این ۱۰۷ شناسنامه نیز صادر خواهد شد.
علیان درباره صدور کارت هوشمند ملی برای این افراد نیز گفت: افرادی که از طریق این قانون شناسنامه میگیرند نیز میتوانند بلافاصله برای دریافت کارت هوشمند ملی درخواست داده و برای آنها نیز کارت هوشمند ملی صادر خواهد شد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره سوءاستفادههای احتمالی از شمارههای ملی افراد تصریح کرد: در حال حاضر ثبت احوال مانند سابق نیست و با بیش از ۲۵۰ دستگاه اجرایی در سه هزار نقطه در کشور به صورت آنلاین ارتباط دارد و چنین امکانی اصلا در حال حاضر وجود ندارد. دستگاههایی که به ثبت احوال ارتباط دارند در لحظه میتوانند از حیات و ممات افراد استعلام بگیرند و امکان هیچ نوع سوءاستفادهای در حال حاضر وجود ندارد.
مدیر کل امور حقوقی سازمان ثبت احوال کشور ادامه داد: در سالهای دور شاید این اتفاقات میافتاد و فردی فوت میشد و فوت آن ثبت نشده بوده و احتمال سوءاستفاده از شناسنامه نیز وجود داشت، اما در حال حاضر دستگاهها به ثبت احوال وصل هستند.
علیان همچنین درباره صحبتهایی که درباره درج نام مادر در کارت ملی شده بود، گفت: این موضوع از سوی خانم ابتکار معاون زنان و امور خانواده ریاست جمهوری پیگیری شده است. در آیین نامه کارت هوشمند آیتم نام مادر مشخص نشده است و اگر قرار باشد نام مادر روی کارت هوشمند اضافه شود باید آیین نامه اصلاح شود و ظاهرا پیشنویس اولیه نیز برای این اصلاح آماده شده و در شرف تدوین است.