اقتصاد۲۴ - مطالعه جدیدی که همین هفته در همایش مجازی انجمن قلب آمریکا در سال ۲۰۲۰ ارائه شد، نتیجه گیری شگفت انگیزی داشته است که میگوید خوردن فلفل تند، طول عمر را افزایش میدهد.
تحقیقات قبلی نشان داده بود که فلفلهای تند میتوانند دارای اثرات ضد التهابی، آنتی اکسیدانی، ضد سرطانی و کاهنده قند خون باشند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ که بیش از ۱۶ هزار آمریکایی را طی تقریباً ۲۰ سال تحت نظر داشت، نشان داد که کسانی که بیشتر از همه فلفل تند میخورند، احتمال مرگ زودرس در آنها ۱۳ درصد کمتر است.
اکنون در این مطالعه جدید، دانشمندان، سلامت و عادات غذایی بیش از ۵۷۰ هزار نفر در ایالات متحده، ایتالیا، چین و ایران را بررسی کردند و نتیجه گیری آنها این بود که افرادی که به طور منظم فلفل تند میخورند، دارای موارد زیر هستند:
کاهش ۲۵ درصدی در مرگ در حالت کلی
بیشتر بخوانید: خواصی از فلفل قرمز که باورتان نمیشود!
کاهش ۲۳ درصدی در مرگ و میر ناشی از ابتلا به سرطان
کاهش ۲۶ درصدی در مرگ و میر حاصل از مشکلات قلبی و عروقی
"بو ژو" نویسنده ارشد این مطالعه که در انستیتوی قلب کلیولند اوهایو متخصص قلب است، به روزنامه انگلیسی ایندیپندنت گفت: ما متعجب شدیم که دریافتیم مصرف فلفل تند با کاهش کلی خطر مرگ و مرگ و میرهای ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی و ابتلا به سرطان همراه است.
این مطالعه جدید دقیقا مشخص نکرده که کدام نوع فلفل توسط شرکت کنندگان در این مطالعه خورده شده است، یا اینکه چه مقدار یا در چه بازههای زمانی مصرف شده است و همانند مطالعه سال ۲۰۱۷ و سایر مطالعات قبلی، این مطالعه نیز رابطه علت و معلولی را در این موضوع نشان نداد، فقط ارتباط بین خوردن فلفل تند و کاهش مرگ و میر را نشان داده است.
به عنوان مثال، در این تحقیق به این سوال پاسخ داده نشده است که آیا افرادی که فلفل تند میخورند، به طور کلی سبک زندگی سالم تری دارند یا نه. با این حال به نظر میرسد اگر میخواهیم سلامتی خود را بهبود بخشیم و طول عمر بیشتری داشته باشیم، باید فلفل تند را در رژیم غذایی خود قرار دهیم.
فلفل تند یا چیلی از خانواده بادنجانیان (Solanaceae) است. این خانواده شامل گیاهان خوراکی مانند گوجه فرنگی، سیب زمینی، بادنجان، فلفل دلمهای و فلفل قرمز است. همچنین شامل گیاهانی است که برای تهیه داروهای "اسکوپولامین" برای درمان بیماریهای حرکتی، "آتروپین" برای تنظیم ضربان قلب، "نیکوتین" و "هیوسیسیامین" استفاده میشود. "هیوسیسیامین" ماده فعالی در سموم باستانی و برخی داروهای مدرن است.
فلفلهای تند، گرمای خود را از ترکیبی به نام "کپسایسین" میگیرند. تندی فلفلهای چیلی با واحدی به نام واحد حرارتی اسکوویل (SHU) اندازه گیری میشود و همه پستانداران هنگام خوردن فلفل تند احساس درد میکنند. با این حال، پرندگان این حس را در مورد آنها ندارند، به این معنی که آنها میتوانند بدون اینکه بسوزند، دانههای فلفلهای تند را در طبیعت پخش کنند.
منشاء فلفلهای چیلی از منطقه "آمریکای میانه" (Mesoamerica) است که از مکزیک مرکزی تا شمال کاستاریکا را شامل میشود. فلفلهای چیلی توسط قوم مایا و آزتک از ۵۰۰۰ سال قبل از میلاد برای طعم دادن به غذا و همچنین درمان بیماریها استفاده میشده است.
بنابراین، دفعه بعد که سر سفره غذا نشستید، در صورت استفاده از فلفل تند، علاوه بر لذت بردن از غذای خود ممکن است زندگی خود را نیز نجات دهید.