اقتصاد۲۴ - قیمت اونس طلا در روز پایانی بازارهای جهانی کمی افزایش داشت. این افزایش در حالی رخ داد که قیمت طلا چهار روز متوالی نزولی بود. با این حال، قیمت اونس طلا با ۴ دلار افزایش بر روی ۱۸۷۰ دلار بسته شد. افزایش قیمت امروز کمک کرد تا اونس این فلز گرانبها در هفته تنها ۱۹ دلار یا ۱ درصد کاهش قیمت داشته باشد که در مقایسه با کاهش ۶۱ دلاری هفته گذشته اندک تلقی میشود.
این هفته نیز مانند هفته پیش نوسانات بازار طلا تحت تسلط اخبار واکسن کرونا بود. با این تفاوت که این نوع اخبار قدرت هفته پیش را برای نوسانات قیمتی نداشتند. در حالی که میزان نوسانات قیمت طلا هفته پیش بیش از ۱۰۰ دلار بود این هفته بالاترین قیمت لحظهای ۱۸۹۶ دلار و پایینترین آن ۱۸۵۶ دلار بودند.
دلیل افزایش قیمت روز جمعه، شوک نطق استیو منوچین، وزیر خرانه داری آمریکا در مورد محرکهای مالی و همچنین دگرگونی کلی برنامههای اعطای وام اضطراری بود. منوچین گفت که وی و رئیس ستاد کاخ سفید، مارک میدوز، روز جمعه با رهبران جمهوری خواه کنگره، در مورد مذاکره در مورد بسته کمکهای اقتصادی بیشتر صحبت خواهیم کرد. این سخنان امیدها را برای تصویب محرکهای مالی جدید، که برای طلا بسیار مثبت تصور میشوند، افزایش داد.
بیشتر بخوانید: قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت طلا امروز شنبه ۱ آذر ۹۹+جدول
اما دلیل دیگری که سبب افزایش قیمت طلا شد پایان دادن به اعطای وام اضطراری بود که بخشی از قانون کرز آمریکا به حساب میآید. بسیاری این کار را تلاش برای محدود کردن گزینههایی جو بایدن، رئیس جمهور منتخب، برای بهبود اقتصادی تحلیل کردند. سناتور شرود براون گفت: تردیدی وجود ندارد، دولت ترامپ و حامیان او در کنگره، فعالانه در تلاشند تا اقتصاد ایالات متحده را ازبین ببرند. به هر حال نا اطمینانی حاصل از چنین اقدامی به گفته جیم وایکوف کارشناس ارشد فلزات، سبب افزایش قیمت طلا در روز جمعه شد.
به گفته شرکت خدمات مالی مکواری، بزرگترین ارائهکننده خدمات بانکداری و مدیریت سرمایهگذاری در کشور استرالیا و به گزارش فایننشال تایمز، افت قیمت این دو هفته، پایان تأثیر واکسن کرونا بر بازار طلا نیست. این شرکت پیشبینی میکند قیمت طلا در سال آینده ۱۷ درصد سقوط کند و در حدود ۱۵۵۰ دلار قرار گیرد. درحالی که بسیاری مانند پیشبینی گلدمن ساکس چشمانداز طلا را حتی در شرایط بهبود اقتصادی به سبب ایجاد احتمالی تورم، مثبت میبینند، شرکت مکاوری چنین نظری را قبول ندارد.
در بازار دیگر فلزات گرانبها، هر اونس نقره با ۰.۷ درصد افزایش به ۲۴.۲۶ دلار رسید. پلاتین نیز ۰.۷ درصد افزایش یافت و بر روی ۹۴۵ دلار قرار گرفت. اما پالادیوم با ۰.۲ درصد به ۲۳۲۱ دلار کاهش یافت.
به نوشته فایننشال تایمز، برخی از سرمایهگذاران در حال انتقال سرمایه خود به سایر فلزات گرانبها هستند که بیشتر به تقاضای صنعتی وابسته است و بنابراین احتمالاً از بهبود اقتصادی پس از همهگیری سود خواهند برد. به عنوان مثال، نقره که در صفحات خورشیدی انرژیهای پاک و پلاتین که در مبدلهای اگزوز وسایل حمل و نقل جهت کاهش آلایندهها استفاده میشوند.