تاریخ انتشار: ۰۹:۴۱ - ۰۶ آذر ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر

از واکسن کرونا چه خبر؟

اصفهان از دو هفته پیش خبر موفقیت آمیز بودن چند واکسن کووید ۱۹ امید تازه ای برای رهایی از شر این بیماری مرموز ایجاد کرد.

از واکسن کرونا چه خبر؟

اقتصاد۲۴ -  از حدود یک سال پیش که جهان با یک مهمان ناخوانده به نام ویروس کرونای جدید و بیماری ناشناخته کووید ۱۹ مواجه شد، تحقیقات برای یافتن دارو و ساخت واکسن این بیماری در سراسر جهان آغاز و شرکت های بسیاری برای تولید این واکسن دست به کار شدند. تاکنون بیش از ۷۰ شرکت داروسازی از تحقق مراحل کارآزمایی بالینی این بیماری خبر داده‌اند و بر اساس آخرین داده های نیویورک تایمز، در حالیکه هنوز مجوز تولید واکسن کووید ۱۹ به هیچ یک از شرکت ها داده نشده، اکنون ۳۷ شرکت داروسازی در فاز نخست کارآزمایی بالینی، ۱۷ شرکت در فاز دوم و ۱۳ شرکت نیز در فاز سوم کارآزمایی بالینی قرار دارند و ۶ شرکت هر سه فاز را با موفقیت پشت سرگذاشته و در مراحل پایانی هستند.

واکسن ها معمولاً قبل از رسیدن به مراحل کارآزمایی بالینی به سالها تحقیق و آزمایش نیاز دارند، اما در شرایط بحرانی حال حاضر، دانشمندان در حال رقابت برای تولید واکسن ویروس کرونا تا سال آینده هستند. اولین آزمایشات ایمنی واکسن بر روی انسان در ماه مارس آغاز شد و اکنون ۱۳ آزمایش به مراحل نهایی آزمایش رسیده اند. برخی از آزمایشات با شکست روبرو شدند و برخی دیگر توانستند تحریک سیستم ایمنی بدن برای تولید آنتی بادی موثر علیه ویروس موفق شوند.

مراحل تست واکسن شامل مرحله آزمایش پیش بالینی است که دانشمندان واکسن جدید را بر روی سلول ها آزمایش می کنند و سپس آن را به حیواناتی مانند موش یا میمون می دهند تا ببینند آیا پاسخ ایمنی ایجاد می کند یا خیر؟ تاکنون ۸۷ واکسن پیش بالینی را پشت سر گذاشته است.

پس از آن سه فاز کارآزمایی بالینی آغاز می شود که در فاز ۱ آزمایشات ایمنی و دوز و همچنین تأیید تحریک سیستم ایمنی بر روی تعداد کمی از افراد آزمایش می شود. مرحله ۲ آزمایشات گسترده است و دانشمندان این واکسن را به صدها نفر می دهند و بیشتر ایمنی و توانایی واکسن را در تحریک سیستم ایمنی بدن آزمایش می کنند.


بیشتر بخوانید:آخرین آمار جهانی کرونا امروز پنجشنبه ۶ آذر ۹۹


فاز ۳ کارآزمایی کارآمد است و دانشمندان این واکسن را به هزاران نفر می دهند و در مقایسه با داوطلبانی که دارونما دریافت کرده اند بررسی ها را انجام می دهند. آزمایشات فاز ۳ به اندازه کافی بزرگ هستند و شواهدی از عوارض جانبی نسبتاً نادر را که ممکن است در مطالعات قبلی از دست رفته باشد، نشان دهد. پس از عبور موفقیت آمیز دارو در این سه فاز در نهایت واکسن مجوز را از سازمان غذا و دارو کسب و تولید انبوه آغاز می شود.

واکسن فایزر

از دو هفته پیش خبر موفقیت آمیز بودن چند واکسن کرونا امید تازه ای برای رهایی از شر این بیماری مرموز ایجاد کرد. نهم نوامبر (۱۹ آبان) شرکت آمریکایی فایزر که با همکاری شرکت آلمانی بایون تک مرحله آخر کارآزمایی بالینی را پشت سر گذارده، از موفقیت ۹۰ درصدی این واکسن خبر داد و اعلام کرد این واکسن بر روی ۴۳ هزار نفر آزمایش شده است. سازندگان درصدد گرفتن مجوز اضطراری برای استفاده در آمریکا در چند هفته آینده هستند و تاکنون آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا، کانادا و ژاپن مشتریان این واکسن هستند.

دریافت واکسن فایزر از کارخانه تا مردم چالش اساسی این شرکت است، چراکه واکسن فایزر بر اساس mRNA است و در حالت یخ زده موثر باقی می ماند. به همین دلیل واکسن باید تا دمای منفی ۷۰ درجه سانتی گراد نگهداری شود. فایزر در حال ساخت جعبه هایی است که هنگام حمل واکسن ها را سرد نگه می دارد. به علاوه، مانند بیشتر واکسنهایی که در حال حاضر تحت آزمایش هستند، به دو دوز نیاز است و اطمینان از بازگشت افراد بعد از سه هفته برای تزریق دوم، پیچیدگی بعدی در توزیع واکسن است.

واکسن مدرنا

چند روز پس از آن نیز شرکت مدرنا در ۱۶ نوامبر (۲۶ آبان) از موفقیت ۹۴.۵ درصدی واکسن خود خبر داد که این واکسن بر روی ۳۰ هزار نفر از مردم آمریکا آزمایش شده است. این شرکت از ژانویه گذشته مراحل اولیه این واکسن را آغاز و در ماه مارس اولین آزمایش انسانی آن انجام شد و اکنون آمریکا، اتحادیه اروپا ژاپن و کانادا خواهان این واکسن هستند.

واکسن مدرنا مبتنی بر RNA پیام رسان (mRNA)  است و شامل دستورالعمل های ژنتیکی برای ساخت پروتئین ویروس کرونا است که به نام اسپایک شناخته می شود. هنگام تزریق به سلول ها، واکسن باعث ایجاد پروتئین های اسپایک می شود و سپس در بدن آزاد و پاسخ سیستم ایمنی بدن را تحریک می کند. واکسن مدرنا نیاز به تامین سرمای منفی ۲۰ درجه سانتی گراد دارد.

واکسن آکسفورد

چند روز گذشته، آکسفورد نیز از موفقیت ۷۰ درصدی واکسن خود خبر داد که تا ۹۰ درصد نیز قابل ارتقا است. پانزده کشور درخواست خرید این واکسن را داشته اند. شرکت انگلیسی-سوئدی AstraZeneca و دانشگاه آکسفورد واکسنی مبتنی بر آدنو ویروس شامپانزه تولید کردند. ۲۳ نوامبر (۳ آذر)، آنها اعلام کردند که با تجزیه و تحلیل مقدماتی فاز ۳، مشخص شد که این واکسن بسته به مقدار مصرف، تا ۹۰ درصد موثر است.

این واکسن باعث افزایش آنتی بادی علیه ویروس کرونا و همچنین سایر سیستم های ایمنی می شود. آزمایشات فاز ۲/۳ را در انگلستان و هند آغاز کرد و AstraZeneca آزمایشات فاز ۳ را در برزیل، آفریقای جنوبی و ایالات متحده ارائه کرد. مراحل کارآزمایی بالینی واکسن آکسفورد در ششم سپتامبر پس از ایجاد نوعی التهاب در یکی از داوطلبان مدتی متوقف شد و زمانی که یک نفر در برزیل در اثر کووید فوت کرد بررسی ها بر روی این واکسن بیشتر شد.

تجزیه و تحلیل اولیه نشان داد که واکسن فقط موارد Covid-۱۹ با علائم را کاهش نمی دهد و تعداد موارد بدون علامت را نیز کاهش داد. این یافته ممکن است به این معنی باشد که واکسن در کاهش انتقال ویروس از شخصی به فرد دیگر مناسب است. مزیت دیگر واکسن این است که می توان آن را در یخچال نگهداری کرد، برخلاف واکسن های فایزر و مدرنا که باید منجمد شوند.

دیگر واکسن های موفق کووید ۱۹

چین و روسیه نیز از کشورهای پیشتاز ساخت واکسن کرونا هستند که شرکت سینوفارم چین اعلام کرد ۲ واکسن را به حدود یک میلیون نفر تزریق کرده و عوارضی مشاهده نشده است، اگرچه چین هنوز داده های کارآزمایی بالینی خود را منتشر نکرده است، با این حال ۵ شرکت مختلف در چین در حال ساخت واکسن هستند.

روسیه ۲۰ نوامبر (۳۰ آبان) از آغاز تولید انبوه واکسن دوم خود به نام « ابی واک کرونا» خبر داد و این درحالی است که واکسن نخست روسیه به نام اسپوتیک پیش از این رونمایی شده بود. دولت روسیه همچنین اعلام کرده واکسن سومی که استنشاقی است در راه دارد.

در جولای، تولیدکننده واکسن هندی زیدوس کادیلا، آزمایش واکسن مبتنی بر DNA را که توسط وصله پوستی تحویل شده، آغاز کرد. آنها فاز ۲ را در ۶ آگوست آغاز کردند و در نظر دارند فاز ۳ را در دسامبر آغاز کنند.
شرکت داروسازی کیوروک (CureVac) مراحل ساخت دیگر واکسن ضد کرونا را در ماه جولای با ورود به فاز اول انجام داده است و انتظار می رود تا پایان ۲۰۲۰ فاز سوم آزمایش ها به اتمام برسد. برخلاف واکسن های فایزر و مدرنا که مبنتی بر mRNA است، واکسن این شرکت در دمای پایین تر نیز قابل نگهداری است.

 مجوز آزمایش انسانی واکسن ایرانی کووید ۱۹صادر شد

سعید نمکی- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز از فعالیت موفق چهار شرکت ایرانی برای تولید واکسن کرونا خبر داد و گفت مجوز آزمایش انسانی این واکسن صادر شد.

همچنین مدیر گروه تحقیقات ویروس‌شناسی انستیتو پاستور نیز اظهار کرده که ایران با تکیه بر دانش و تجربه طولانی خود در ساخت واکسن، در زمینه تولید واکسن کووید-۱۹ به دستاوردهای خوبی رسیده است و به احتمال قوی، واکسن ایرانی کرونا تا تابستان سال آینده وارد بازار می شود.

به گزارش ایسنا، همانطور که گفته شد بیش از ۷۰ شرکت داروسازی درگیر مراحل مختلف کارآزمایی بالینی برای ساخت واکسن کووید ۱۹ هستند و ۶ شرکت، موفقیت بیشتری در این زمینه کسب کرده و بیشتر از دیگر واکسن های درحال ساخت، به مرحله تولید انبوه نزدیک شده اند. حالا با گذشت یک سال از درگیری جهان با این ویروس مرموز و ناشناخته امید برای رسیدن به واکسن و رهایی از شر این بیماری همچنان قوت دارد.
در حال حاضر از میان سه شرکتی که از دیگر رقبای خود جلوتر هستند، واکسن آکسفورد مزیت های بهتری از جمله نگهداری در دمای یخچال و هزینه کمتر برخوردار است که فعلا از دو رقیب دیگرش یعنی فایزر و مدرنا مقرون به صرفه تر است؛ با این حال باید منتظر ماند و دید کدامیک از شرکت ها در تولید داروی این بیماری عالم گیر موفق شده و زودتر از بقیه می توانند جهان را از شر این پاندمی نجات بخشند؟

منبع: ایسنا
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
هالو
0
0
پنجشنبه ۰۶ آذر ۱۳۹۹
چقدردنیاجای بهتری بوداگه میشدسیاستمردان جهان بجای رقابت تصلیحاتی رقابت (علمی پزشکی ورزشی)میکردند
مثل رقابتهای المپیک
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

حقوق بهمن بازنشستگان تامین اجتماعی واریز شد؟

وضعیت فعلی، منتفی‌کننده مذاکره ایران و آمریکا نیست/ تحریم‌ها، تاب‌آوری اقتصادی و اجتماعی ایران را کاهش داده است

خاورمیانه و ایران در انتظار سرمای شدید

روایت خانواده و دوستان دانشجوی به قتل رسیده دانشگاه تهران؛ امیر‌محمد رتبه ۸۰۰ کنکور در روستایی درس خواند که تنها ۴ دانش‌آموز داشت

سبد معیشت کارگران به بیش از ۴۰ میلیون تومان رسید/ امیدواری نماینده کارگران به تعامل با شرکای اجتماعی در تعیین مزد ۱۴۰۴

فیلم/حمله امیرحسین ثابتی این بار همتی به جای ظریف

اتفاق عجیب در بازار طلا و سکه؛ قیمت سکه ۶۰ میلیون تومان می‌‎‌شود؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/زوج طناز سینمای ایران در یک قاب عاشقانه

محرک‌های افزایشی شاخص بورس از بین رفته‌اند/ هفته منفی و متعادل در انتظار بازار سرمایه

این نان قند خون‌تان را کاهش می‌دهد

پرهیز از طمع به اموال دیگران، ثروتی حاضر و نقد!

فیلم/سرمای شدید هوا در راه ایران؛ مسئولین هشیار باشند

تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای، شرط آمریکا برای مذاکره با ایران!

این داروی گیاهی مانع از ابتلا به آلزایمر می‌شود

بیانیه ارتش لبنان درباره تحصن در جاده فرودگاه بین‌المللی بیروت

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد

عکس/ استایل شیک بهنوش طباطبایی با دستبند و انگشتر لاکچری

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال قبل از بازی با الریان