اقتصاد۲۴- خیام اکبری با بیان اینکه علیرغم مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم ها و انتشار بیماری کرونا، بیست درصد از مجموع مجوزهای فعالیت اقتصادی صادره مربوط به فعالیت های حمل و نقل و بازرگانی و حوزه لجستیک است، اظهار داشت: با توجه به اینکه مجوز فعالیت صادره از مناطق آزاد مبنای برخورداری از مزایای قانونی مناطق است بنابراین مجوزها تسهیل گر فعالیت های اقتصادی هستند و موجب بهبود فضای کسب و کار و حتی توسعه رقابت شده اند چرا که معافیت ها و مزایای قانونی، هزینه خدمات را کاهش داده و رقابت پذیری فعالیت این منطقه را نسبت به سایر نقاط کشور افزایش داده است.
بیشتر بخوانید: دهکده لجستیک ماکو بارانداز ارتباط آسیای دور با اروپا
اکبری افزود: منطقه آزاد ماکو موقعیت بسیار مناسبی از نظر جغرافیایی داشته و مهمترین مرز زمینی ایران (بازرگان) و مرز پلدشت با نخجوان در آن واقع شده است که مرز بازرگان دروازه ایران به اروپا محسوب می شود که رقیب کانال سوئز در خشکی است و استعداد فراوانی برای تبدیل شدن به هاب توزیع کالا در منطقه را دارد .
وی در تشریح پتانسیل های لجستیکی این منطقه بیان داشت: مرکز لجستیک شماره یک بازرگان با انبارهای سر بسته و هانگار و با بالاترین استانداردها احداث شده و در حال ارائه خدمات به فعالین اقتصادی است، که این مجموعه در نقاط مرزی کشور کم نظیر است.
مدیر حمل و نقل و پایانه های سازمان منطقه آزاد ماکو ادامه داد: فرودگاه ماکو نیز احداث و به بهره برداری رسیده و مجوز پرواز خارجی نیز اخذ نموده است. بدیهی است که تکمیل و توسعه زیر ساخت های موجود و احداث راه آهن، راه اندازی کارگو هوایی، توسعه کمی و کیفی گمرک و پایانه های صادراتی و احداث آزاد راه تبریز ـ بازرگان از دیگر ملزومات این هاب می باشد.