تاریخ انتشار: ۰۳:۰۴ - ۱۳ دی ۱۳۹۹
در گفتگو با اقتصاد۲۴ مطرح شد؛

سامانه نظارت بر عملکرد مدیران مناطق آزاد رونمایی می‌شود/ هیچ اتاق مخفی و امضای طلایی نباید وجود داشته باشد

مدیر نظارت و ارزیابی عملکرد دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد گفت: تا روزی که هر مدیر و کارشناس، دارای یک صفحه ارزیابی مشخص و معین نباشد، دچار مشکل هستیم. در برخی از ماطق آزاد در حال اجرایی کردن این ایده هستیم. امسال در منطقه آزاد ماکو، به خوبی این مسئله را عملی کرده‌‌ایم به طوری که کارمندان و مدیران بر اساس عملکردشان نمره می‌گیرند و بر اساس رضایتی که مردم از آنها دارند ارتقاء پیدا می‌کنند.

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

اقتصاد۲۴ - رویکردهای جدید ارزیابی عملکرد، آموزش علمی و ضرورت تغییر در نحوه ارزیابی عملکرد سنتی فعلی در سازمان های مناطق آزاد از طریق استقرار نظام جامع ارزیابی عملکرد استراتژیک و ایجاد تعامل و همکاری بین مدیران بازرسی سازمان های مناطق آزاد و بررسی مصادیق بازرسی از جمله برنامه‌هایی بوده که در شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی پیگیری شده است. در واقع موضوع نظارت و ارزیابی عملکرد یک مسئله کاملاً تخصصی بوده است که باید از تکتیک‌های روز و پیشرفته پیگیری شود.

از این‌رو با مهدی رعیتی، مدیر نظارت و ارزیابی عملکرد دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفتگو کردیم در زیر می‌خوانید. 

به دنبال افزایش سطح رضایتمندی مردم در مناطق آزاد هستیم

رعیتی درباره آخرین اقدامات انجام شده در حوزه استقرار نظام جامع ارزیابی عملکرد استراتژیک در مناطق آزاد به خبرنگار اقتصاد۲۴ اظهار داشت: حوزه فعالیت مدیریت نظارت و ارزیابی عملکرد دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد براساس قانون مشخص شده که مواد قانونی مصوب مجلس و آیین‌نامه‌های خاص خود را دارد. در حال حاضر بازرسی‌ها به صورت دوره‌ای انجام شده است و برای روزآمدی و کنترل بیشتر عملکرد مدیران و مجموعه مناطق آزاد و افزایش رضایتمندی مردم برنامه‌هایی داریم. در حال تدوین سامانه نظارت بر عملکرد مدیران و امتیازدهی هستیم و آن را به زودی رونمایی خواهیم کرد.

وی ادامه داد: مدیریت نظارت و ارزیابی عملکرد دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد در عین حال پیگیر شکایت و گلایه‌های مردم درباره عملکرد مناطق است و آن را بررسی کرده و پاسخ می‌دهیم. همچنین درباره مراجعاتی که دستگاه‌های نظارتی دیگر دارند، رسیدگی می‌کنیم. در جهت کارآمدی هر چه بیشتر پرسنل نیز برنامه‌هایی را داریم که در آینده نزدیک عملیاتی کرده و اکنون منتظر تصویب آن هستیم. 


بیشتر بخوانید: بهترین نسبت بودجه عمرانی به جاری در سازمان‌های مناطق آزاد کشور است


مدیر نظارت و ارزیابی عملکرد دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به سامانه نظارت و ارزیابی عملکرد مدیران گفت: الزاماً این سامانه درباره ثبت شکایات نیست. ما به دنبال این هستیم که سطح رضایتمندی مردم در مناطق آزاد را افزایش دهیم. مناطق آزاد با هدف الگوسازی و نمونه‌سازی برای سرزمین اصلی شکل گرفته تا بتواند به عنوان مدل پیشرو حاکمیتی در کشور باشند. شکایت به جای خود اما محوریت کار ما افزایش رضایتمندی از عملکرد خواهد بود. مولفه‌هایی که می‌تواند رضایت مردم را جلب کرده و انجام امور آنها را تسهیل می‌کند را مدنظر داریم. 

رعیتی تصریح کرد: ما در طی کار از نظرات سرمایه‌گذاران استفاده و پیشنهاداتشان را بررسی می‌کنیم و بیشتر در حوزه تسهیل امور فعال هستیم. در این صورت در حوزه رضایتمندی اجتماعی هم تاثیر خواهد داشت. اینکه بخواهیم رفتار اجتماعی را مدیریت کنیم، در حوزه ما نیست. بلکه ایجاد نظام کارآمد، شفاف و سالم اهمیت دارد. 

وی افزود: مناطق آزاد جدا از سیستم اداره کشور نیستند، بلکه بخشی از سیستم اجرایی کشور محسوب می‌شوند. ما ملزم به همکاری بوده و هستیم و بخشی از سیستم نظارتی کاملا همراه هستند. دستگاه‌های نظارتی نیز اشراف کامل بر سیستم مناطق آزاد دارند. 

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

ارتباط مناطق آزاد با دیگر نهادهای نظارتی

مدیر نظارت و ارزیابی عملکرد دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به اینکه در صورت بروز تخلفات، برخوردهای لازم نیز صورت خواهد گرفت، تصریح کرد: آنچه قانون مصوب کرده است مورد استقبال ما است. فضا باید به سمتی برود که مردم را به عنوان بالاترین رکن ناظر بر کارها ملاک قرار دهیم لذا مردم باید اطلاع دقیق از برنامه‌ها و اقدامات داشته باشند. وقتی شفافیت تبلور پیدا کند، کمترین مشکل را خواهیم داشت. هیچ اتاق مخفی و امضای طلایی نباید وجود داشته باشد و امتیازات و امکانات باید مساوی برای مردم باشد تا صرفه و صلاح بیت المال و مردم پیاده شود. 

رعیتی ادامه داد: ما با همه نهادهایی که مطابق قانون موظف به نظارت بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی هستند، در ارتباط و تعامل هستیم. سازمان بازرسی کل کشور، مجلس شورای اسلامی، قوه قضاییه و وزارت اطلاعات از جمله این سازمان‌ها هستند که اگر سوالی داشته باشند، ما بررسی کرده و به آن پاسخ می‌دهیم. 

وی با بیان اینکه عمده شکایات مردمی بیشتر در حوزه مسائل قراردادی است، گفت: یکی از برنامه‌ها این است که ارتقای سطح دانش مدیران به یکی از اهداف اصلی تبدیل شود. دانش حقوقی مدیران در سطحی نیست که بتوانند پاسخگوی استیفای حقوق بیت‌المال و سرمایه‌گذاران باشند. اگر مدیرانی داشته باشیم که به لحاظ دانش فنی، مالی و اقتصادی و حقوقی در سطح بالایی باشند، در تسهیل جذب سرمایه‌گذار موفق‌تر خواهیم بود. در نتیجه حقوق بیت‌المال نیز استیفا خواهد شد. 

مدیر نظارت و ارزیابی عملکرد دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ادامه داد: عمدتاً در انتخاب مدیران به این شکل عمل می‌کنیم که فرد دارای دانش اقتصادی و اجرایی را انتخاب می‌کنیم، در حالی که دانش حقوقی چندانی ندارد. چنین مدیری نمی‌تواند کار خود را به خوبی انجام دهد. مثلاً در حوزه حقوقی دچار مشکل یا در بحث‌های مالی دچار اشتباه می‌شود. ما متاسفانه در بحث قراردادهای واگذاری، پیمانکاری و مشارکت مشکلات زیادی داریم. 

رعیتی با تاکید بر اینکه استفاده از دانش و مهارت روز دنیا در بحث قراردادها اهمیت ویژه‌ای دارد، گفت: ما امروز در واگذاری‌ها واقعاً مشکل داریم. کارشناسان و مدیران ما تجربه و آشنایی کافی ندارند. امروز در دنیا «مشارکت عمومی و خصوصی» در اقتصاد بسیار رایج است اما ما نمی‌توانیم به خوبی از آن ظرفیت استفاد کنیم. اگر با ابزار قراردادی جدید آشنا باشیم، مشکلاتمان خیلی کمتر است. 

شرایط استیفای حقوقی

وی با بیان اینکه هدف اصلی باید استیفای حقوقی در کنار اقدامات توسعه‌ای باشد، گفت: اگر بخواهیم یک پروژه راه‌سازی را کلید بزنیم، نیازی نیست با پول نفت جاده بسازیم. استفاده از مشارکت مردم جاده را اقتصادی و تجاری سازی می‌کند. 

مدیر نظارت و ارزیابی عملکرد دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی افزود: در کشور ما به این شکل است که منطقه آزاد، زمینی را واگذار می‌کند و درآمدی از مسائل گمرکی داشته باشد، اعتبار گرفته و با استفاده از پپیمانکار و مشاور، پروژه را طراحی و اجرا کند؛ اما در دیگر نقاط دنیا به این ترتیب است که یک موسسه‌ خصوصی با استفاده از ظرفیت‌ها یک پروژه زیرساختی را به صورت شفاف در دست می‌گیرد. 

رعیتی با تاکید بر اینکه سرمایه‌های سرگردان به عنوان بخشی از مشکل اقتصاد کشور ما شناخته می‌شود اما با این سرمایه‌ها خیلی راحت می‌توانیم در امور زیرساختی با درآمد مکفی برای مردم سرمایه‌گذاری کنیم، گفت: قانون اجازه این کار را به ما داده است. ما باید از فضای رقابتی استفاده کنیم. خیلی از مدیران ما به دنبال رانت و فساد نبوده و نیستند اما آنها به علت نداشتن دانش کافی در حوزه های تخصصی و حقوقی با مشکل رو به رو شده‌اند. اینکه نتوانیم از این فضا استفاد کنیم ضعف خودمان است.

وی افزود: بهرحال تا روزی که هر مدیر و کارشناس، دارای یک صفحه ارزیابی مشخص و معین نباشد، دچار مشکل هستیم. در برخی از ماطق آزاد در حال اجرایی کردن این ایده هستیم. امسال در منطقه آزاد ماکو، به خوبی این مسئله را عملی کرده‌‌ایم به طوری که کارمندان و مدیران بر اساس عملکردشان نمره می‌گیرند و بر اساس رضایتی که مردم از آنها دارند ارتقاء پیدا می‌کنند؛ نه روابط و ضوابط. تحلیل عملکرد کارکنان یک کار علمی است و ثمره آن نیز باید دیده شود و پرسنل و مردم بتوانند آن را بینند؛ چنین افرادی باید بتوانند پیشرفت کنند.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
برچسب منتخب
# مناطق آزاد
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

واژگونی سرویس مدرسه و سرنوشت ۱۳ دانش‌آموز در کردستان

ادعای عجیب عضو جبهه پایداری درباره عریان شدن زنان

فیلم/ وضعیت خودرو‌های کوروش کمپانی با ارزش چند ده میلیاردی

فیلم/ ادعای عجیب سخنگوی دولت درباره کلینیک ترک بی حجابی

عکس/ سفر شمسایی، دبیر و عزیزی به بیروت

طعنه سنگین یک روزنامه اصولگرا به سعید جلیلی

متهم ردیف اول بنگاه‌داری بانک‌ها کیست؟

عکس/ استایل شیک الناز شاکردوست در جشن حافظ

عکس/ پوشش خاص بسیجیان در دیدار با رهبری

سقوط دستمزد دلاری کارگران ایرانی از ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۳/ دستمزد کارگر عربستانی ۱۰ برابر و کارگران اماراتی و ترکیه‌ای، ۴ برابر دستمزد کارگر ایرانی +جدول

عکس/ قیمت فیش حج در ۵۰ سال پیش

فیلم/ توضیحات مهم سخنگو دولت درباره مذاکرات ژنو

انتظارات منفی بازار دلار کاهش پیدا کرد؟

اینفوگرافی/ ترافیک تهران بیشتر از نیویورک

فیلم/ تذکر قالیباف به بی‌نظمی نمایندگان

توییت سخنگوی دولت درباره خشونت علیه زنان

ماجرای عجیب عکس پرسنلی شناسنامه امیر تتلو

فیلم/ ۶۰ درصد ایرانیان تمایل به مهاجرت دارند

فیلم/ چمران: فاکتور پوستر‌های زاکانی را دیدم ولی رسمی نبود

معادن در ایران؛ بهشت کارفرمایان، جهنم اهالی و کارگران / بازخوانی پرونده حوادث کارگری در ایران

معنای بازگشت ترامپ برای ایران، روسیه و چین

شرط عربستان برای تعامل با آمریکای ترامپ

تاثیر اصلاح ساختار صندوق بازنشستگی بر معیشت بازنشستگان

انتقاد تند روزنامه اصلاح طلب از عارف

ابهام در سخنان علی لاریجانی؛ زمان مذاکرات رسیده است؟

هیهات تخلفات بودجه ‏ای دولت سیزدهم؛ کسری بودجه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به رقم یک‏ هزار هزار میلیارد تومان رسید

آیین‌نامه جدید واردات خودرو برقی با تاریخ مصرف چهارماهه

نظر متفاوت دو عضو جبهه پایداری درباره کلینیک ترک بی حجابی

جزئیات دستور همتی به رئیس‌کل جدید گمرک

روشنایی به شرط مازوت سوزی

۹ ماه سرنوشت‌ساز برای تهران، ایران و اروپا در مسیر دوگانه توافق یا فعال شدن مکانیسم ماشه!

تعیین زمان واریز مرحله سوم سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱

قیمت دلار در انتظار اخبار آتش‌بس و توافق

مرگ سالانه ۷ میلیون نفر به‌دلیل آلودگی هوا در کشور ۷۲ ملت

فیلم/ رونمایی از گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ

ضد و نقیض گویی درباره اجرای قانون حجاب؛ تعلیق ابلاغ قانون عفاف تا نیمه آذر به روایت معاون حقوقی دولت

صعود سخت در انتظار استقلال و پرسپولیس

دستگیری قاتل سریالی زنان با قرص برنج در مشهد

دلار آمریکا ضعیف شد

مشکل صنعت خودرو سازی ایران چیست؟

علت توقف کاهش قیمت دلار در کانال ۶۸ هزار تومان چه بود؟

زخم بالکان بر گونه کیانوش رستمی

آغاز واریز علی الحساب ۱۰،۰۰۰،۰۰۰ میلیون تومانی به حساب بازنشستگان

بازار طلا و سکه در سردرگمی

۶ منطقه پایتخت در معرض خطر فرونشست زمین

عکس/ تغییر عجیب «سوگند» سریال لحظه گرگ و میش بعد ۶ سال

واردات تاثیری بر قیمت گوشت قرمز در بازار نداشت

در حال حاضر خاموشی‌ها اعمال نمی‌شود

قیمت روغن خوراکی امروز + جدول

امید عالیشاه کاپیتان پرسپولیس ضربه مغزی شد؟