اقتصاد۲۴ - ثبت نام یکی از حساسترین و سرنوشت ساز انتخاباتهای تاریخ فدراسیون فوتبال ایران، روز گذشته به پایان رسید و ۵ چهره سرشناس فوتبالی و مدیریتی، آمادگی خود را برای رقابتهای انتخاباتی اعلام کردند.
حساسیت این انتخابات از آن جهت است که پیروز این کارزار هر کسی که باشد، راه بسیار دشواری در بهبود اوضاع فوتبالی دارد که در حال حاضر میراثی جز بدهی و بحران مالی در خود ندارد و تیم ملی هم ۴ جدال سرنوشت ساز را در سال ۱۴۰۰ پیش رو دارد که اگر نتایج لازم را در آن نگیرد، رویای جام جهانی ۲۰۲۲ قطر خیلی زود بدل به کابوس میشود.
با تمامی این اوصاف و با فرض تایید صلاحیت شدن تمامی کاندیداهای ثبت نام کرده، رقابت روز ۱۰ اسفند به تقابل چهرههای جوان و پا به سن گذاشتهای تبدیل خواهد شد که هرکدام طی سالیان اخیر در فوتبال و ورزش کشور سهمی داشته اند. در ادامه مروری خواهیم داشت بر ۵ کاندیدایی که آماده اند تا سکاندار فوتبال ایران بشوند:
او بی تردید جذابترین چهره این انتخابات است. کسی که در طی سالیان فوتبال بازی کردنش از فتح و پرسپولیس تا الاهلی و بایرن مونیخ و تیم ملی فوتبال ایران به جادو با توپ فوتبال شهره بود و هیچ مدافعی تاب ایستادگی در مقابل تکنیک نابش را نداشت. او حالا با عزمی راسخ پا به کارزاری گذاشته که بی شک سختتر از تمام مصافهای دوران فوتبالش خواهد بود.
کریمی که شاید اصلیترین و شاخصترین منتقد دوران ریاست مهدی تاج و محمدرضا ساکت در فدراسیون فوتبال بود، حالا در غیاب چهرههایی مثل علی دایی و سعید آذری-که به نفع کریمی از انتخابات کنار کشید- فوتبالیترین کاندیدای این انتخابات به حساب میآید که از دل اهالی این رشته برآمده و موج حمایتها از او طی چند روز اخیر، این مسئله را به خوبی نشان میدهد.
او مهدی مهدوی کیا، سعید دقیقی و فاطمه علیپور را به عنوان نواب رییس پیشنهادی اش برگزیده و باید دید آیا در نهایت میتواند اعتماد مجمع را به خود جلب کند یا خیر؟
یکی از چهرههای همیشه پر سر و صدای مدیریت فوتبال ایران طی سالیان اخیر، شهاب الدین عزیزی خادم بوده است. او که سابقه حضور در هیئت رییسه فدراسیون فوتبال را دارد و سمتهایی همچون ریاست سازمان تیمهای ملی و رییس شورای عالی راهبردی فدراسیون فوتبال را برعهده داشته، حالا وارد رقابت برای کسب صندلی ریاست فدراسیون شده است.
او منصور قنبرزاده، حیدر بهاروند و شهره موسوی را به عنوان نواب خود برگزیده است. عزیزی خادم یکی از نفراتی است که خیلی چراغ خاموش به سمت صندلی ریاست حرکت کرده و البته خیلیها شانس او برای تصدی این پست را بالا نمیدانند.
سرپرست فعلی فدراسیون فوتبال حالا هوای ریاست در سر دارد. او که از بازماندگان تیم مدیریتی قبلی فدراسیون به شمار میآید، امیدوار است تا با استفاده از نفوذی که در مجمع دارد، بقای خود را در فدراسیون امتداد بخشد و این بار در قامت یک رییس دائمی و نه سرپرستی موقت به صندلی دفتر ریاست فدراسیون فوتبال تکیه بزند.
او شهاب الدین عزیزی خادم، منصور قنبرزاده و شهره موسوی را به عنوان نواب خود برگزیده تا احتمال ائتلاف بین او و بهاروند قوی باشد. بهاروند با عزیزی خادم ائتلاف کرده و هر کدام که رای بیاورند در کابینه دیگری حضور خواهند داشت.
از مدیران تاثیرگذار ورزش ایران در دهه ۸۰ و از چهرههای نزدیک به محمود احمدی نژاد که در دوره ریاست جمهوری او به سمتهایی همچون معاونت سازمان تربیت بدنی و سرپرستی فدراسیون فوتبال هم رسید و از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ هم به عنوان رییس کمیته ملی المپیک فعالیت کرد. هاشمی حالا یک بار دیگر در تلاش است تا بتواند به ساختمان فدراسیون بازگردد و این بار دیگر نه مثل سال ۱۳۸۵ سرپرست، بلکه رییس فدراسیون فوتبال شود.
او روز گذشته درباره حضورش در انتخابات گفت: برنامه تحول آفرین در حال آمادهسازی است و قطعا در اختیار رسانهها قرار میگیرد. چیزی که فوتبال کشور نیاز دارد همدلی، وحدت و همراهی جامعه فوتبال و استفاده از ایدههای نو است. با چالشهای زیادی مواجه هستیم که منابع مالی بزرگترین چالش ورزش و فوتبال کشور است که امیدوارم با همت و تلاش مجموعه فدراسیون، رسانهها، مجلس انقلابی و دولت و همینطور بخش خصوصی بتوانیم این چالشها را برطرف کنیم.
هاشمی افرادی نظیر علیرضا رحیمی، غلامرضا بهروان و پریا شهریاری را به عنوان نواب خود برگزیده است.
نام آجرلو همه را به یاد دوران مدیریت او در تیمهای پاس، استیل آذین و تراکتور میاندازد. او که در اواخر دهه ۷۰ وارد فوتبال شد و مدیریت تیم پاس تهران را برعهده گرفت، توانست روزهای خوبی را برای این تیم رقم بزند، اما در دوران حضورش در استیل آذین دستاوردی جز خرید ستارههای میلیاردی و در نهایت اختلاف و درگیری با مهمترین ستاره تیمش یعنی علی کریمی که حالا رقیب آجرلو در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال است، نداشت و دوران حضورش به عنوان مدیرعامل تراکتور هم چندان برای او موفقیت آمیز نبود.
آجرلو یکی از افرادی است که در انتخابات ۴ سال پیش فدراسیون، از مهدی تاج شکست خورد و همان وقت انتقادات تندی را در خصوص نحوه برگزاری رای گیری مطرح کرد و حالا هم در تازهترین اظهارنظرش ابراز امیدواری کرده که این دوره از انتخابات، به مسائل سیاسی آلوده نگردد.
او، حسن نصراصفهانی، سعید فتاحی و لیلا محمدیان را به عنوان نواب خود پیشنهاد داده است.
عبدی پور نیز به عنوان یک روحانی در فدراسیون فوتبال حضور یافت و اعلام کرد که برای ریاست فدراسیون نامزد شده است و بیش از این اطلاعاتی از این نامزد در دسترس نیست.