اقتصاد۲۴ - برخورد صاعقه با مدرسهای کانکسی در منطقه چشمهشیرین و کنگرستان بخش سردشت، شهرستان دزفول در استان خوزستان، باعث سوختگی و آسیبدیدگی سه معلم و سه دانشآموز این مدرسه شد.
براساس گزارشها از میان شش مجروح این حادثه، وضعیت چهار نفر بحرانی و در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
مجروحان این حادثه شامل سه معلم و سه دانشآموز ۱۴، ۱۶ و ۱۷ ساله بودهاند؛ آخرین وضعیت چهار مجروح این حادثه که در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان بستری شدهاند، بهشرح زیر است:
حسین رضایی میرقائد با ۹۵ درصد سوختگی به بیمارستان سوانح سوختگی امام موسی کاظم (ع) اصفهان منتقل و در بخش مراقبتهای ویژه بستری است.
دانشآموزی با ۸۴ درصد سوختگی در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان سوانح سوختگی آیتالله طالقانی اهواز بستری است.
همچنین معلم دیگری با ۵۷ درصد سوختگی، و دانشآموزی با ۳۶ درصد سوختگی در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان سوانح سوختگی آیتالله طالقانی اهواز بستری هستند.
یک معلم دیگر نیز با سوختگی کمتر از ۵۰ درصد در بیمارستان سوانح سوختگی آیتالله طالقانی اهواز بستری است.
اطلاعی از وضعیت مجروح ششم (دانشآموز) در دست نیست.
ماجرای مبهم و سوالبرانگیز برخورد صاعقه با مدرسه کانکسی در خوزستان
درباره این حادثه ابهامات زیادی وجود دارد. دو روز پیش آموزش و پرورش اطلاعیهای دیرهنگام صادر کرد که البته ابعاد ماجرا را روشن نمیکند.
در این اطلاعیه آمده است: "این حادثه حوالی ساعت ۲۱ (سه شنبه ۳۰ دی ماه) رخ داد و متاسفانه در اثر برخورد صاعقه به کانکس محل اسکان همکاران فرهنگی؛ سه نفر از معلمان در منطقه چشمه شیرین و کنگرستان بخش سردشت دزفول دچار سوختگی شدند.
یک تن از فرهنگیان آسیب دیده در این حادثه از معلمین عزیز عشایری و دو تن دیگر نیز از معلمان عزیز روستایی بودند که شبِ حادثه برای اقامت در این کانکس مستقر شده بودند.
وزیر آموزش و پرورش دقایقی پس اطلاع از این حادثه ناگوار، به کورش مودت؛ مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان ماموریت دادند که این موضوع را مورد پیگیری جدی قرار دهند که بلافاصله مدیرکل آموزش و پرورش استان خوزستان به همراه هیاتی در بیمارستان سوانح سوختگی طالقانی اهواز حضور یافتند و در جریان مراحل درمان و اقدامات پزشکی صورت گرفته برای این عزیزان قرار گرفتند و ضمن تماس با دکتر نجاتی؛ مدیریت بیمارستان طالقانی اهواز خواستار تسریع و رسیدگی هر چه بیشتر به فرهنگیان حادثه دیده و ۳ نفر از جوانانی که برای کمک به آنان آمده بودند؛ شدند.
در عین حال مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان به نیابت از وزیر آموزش و پرورش ماموریت یافتند که نسبت به انتقال یکی از فرهنگیان آسیب دیده در این حادثه؛ با رضایت خانواده ایشان به بیمارستان سوانح سوختگی اصفهان اقدام کنند.
وزیر آموزش و پرورش همچنین در نشست شورای معاونین اداره کل آموزش و پرورش خوزستان با حضور استاندار، که به عنوان آخرین برنامه سفر وزیر در استان خوزستان برگزار شد، دستور دادند که این موضوع با قید فوریت مورد بررسی دقیق و کارشناسی قرار بگیرد؛ در عین حال مراقبهای درمانی از این عزیزان همدلانه انجام شود.
در حال حاضر حال عمومی همکاران بستری شده در بیمارستان طالقانی اهواز رو به بهبودی است و صبح امروز از بخش مراقبهای ویژه به بخش داخلی این بیمارستان منتقل شدند. "
در این اطلاعیه به آسیب دیدن سه دانش آموز اشاره نشده و آموزش و پرورش آنها را سه فردی که برای "کمک" آماده اند، معرفی کرده است. در حالیکه گزارشها نشان میدهد که سه نفر دیگر دانش آموزان همان مدرسه بوده اند.
حالا شائبه ایجاد میشود که آموزشو پرورش عامدانه به دنبال پنهان کاری درباره ماجراست.
از طرف دیگر آموزش و پرورش هیچ توضیحی نداده که چرا از کانکس به عنوان مدرسه استفاده میکند و اگر امکان دیگری هم وجود نداشته چرا مدرسه کانکسی ایمن سازی نشده است.
روایت رسمی آموزش و پرورش تاکید میکند که "مدرسه کانکسی" آتش نگرفته بلکه "کانکس محل اسکان فرهنگیان" آسیب دیده است. این در حالی است که رسانهها تاکید دارند که کانکسی که صاعقه به آن برخورد کرده مدرسه بوده است.
محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در شورای معاونین آموزش و پرورش خوزستان با تاکید بر لزوم پیگیری مراحل درمانی همکاران فرهنگی آسیب دیده در حادثه برخورد صاعقه به کانکس گفت: "این حادثه با قید فوریت مورد بررسی دقیق و کارشناسی قرار بگیرد و تمام تلاش ما این است که امکانات لازم پزشکی و درمانی برای این عزیزان فراهم شود. "
او افزود: "تمامی هزینههای درمانی و پزشکی آسیب دیدگان این حادثه به صورت رایگان انجام شود. "
1- ساخته شدن کانکس در بالای تپه ها (شاید برای دور بودن از خطر سیل) که به ابرها نزدیکتر است
2- نداشتن برق گیر (= صاعقه گیر که سر دیگرش داخل زمین رفته باشد) در بالای خیلی از کانکس های فلزی در کشور
3- اطلاع رسانی نکردن رسانه های جمعی و اینترنتی نسبت به این موضوع
4- نگرفتن تائیدیه داشتنِ برق گیر در بالای کانکس یا هر ساختمان فلزی ، از مهندسی برق
پس با توجه به وجود کانکس های زیاد مشابه کانکس فوق در کل کشور ، پیش آمدن حوادث مشابه ، در آینده کاملا محتمل است و اصلا تعجبی ندارد
ان شاءالله که از پیش آمدن حوادث اینچنینی درس بگیریم و به وجود برق گیر (= صاعقه گیر که سر دیگرش داخل زمین رفته باشد) در بالای کانکس ها و هر ابنیه و ساختمان فلزی دیگری که می سازیم ، توجه کنیم تا باعث سوختگی مردم در اثر برخورد صاعقه با کانکس ، نباشیم