تاریخ انتشار: ۱۰:۱۲ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۹

فراز و فرود ضریب در صنعت بیمه تا ۲۰۲۴ را ببینید

سرانه حق بیمه زندگی در ایران در سال ۲۰۱۹ تنها نزدیک به ۱۶ دلار برآورد شده است؛ در حالی که این رقم در جهان به بیش از ۳۷۰ دلار می‌رسد؛ یعنی چیزی بیش از ۲۵ برابر ایران.

فراز و فرود ضریب در صنعت بیمه تا ۲۰۲۴ را ببینید

اقتصاد۲۴ - صنعت بیمه طی سال‌های اخیر در جهان رشد قابل توجهی را تجربه کرده است. با خروج از بحران مالی سال ۲۰۰۸، پوشش بیمه‌ای در کشور‌های در حال توسعه رشد چشمگیری داشته است و کشورهایی، چون ایران، امارات، چین و فلسطین از جمله کشور‌هایی با نرخ رشد بالا در صنعت بیمه به شمار می‌روند. پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که حق بیمه تولیدی در کشور ما طی پنج سال آینده به حدود ۱۹ میلیارد دلار خواهد رسید که در مقایسه با سایر کشور‌ها رشد بسیار قابل توجهی محسوب می‌شود. این رشد از سال ۲۰۱۵ به ویژه در رشته‌های غیر زندگی آغاز شد.

روند رشد ایران و جهان

آمار‌های بیمه مرکزی نشان می‌دهد که طی ۱۰ سال گذشته میزان حق بیمه تولیدی در جهان رشد بسیار کندی، به ویژه در رشته‌های زندگی داشته است. با این حال در سال ۲۰۱۸ به واسطه رشد یکباره حق بیمه‌ها در ایالات متحده میزان حق بیمه تولیدی در جهان تنها در طول یک سال از کمی بیش از ۲ هزار میلیارد دلار به مرز ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد دلار نزدیک شد. این رقم نشان‌دهنده ظرفیت چشمگیر ایالات متحده در حوزه بیمه است. بیمه زندگی در جهان طی این دوره از حدود ۲۶۰۰ میلیارد دلار به مرز ۳ هزار میلیارد دلار نزدیک شد که حاکی از روند کند رشد صنعت بیمه در این رشته است.

این در حالی است که در کشور ما حق بیمه زندگی از ۴۵۲ میلیون دلار در سال ۲۰۱۰ به بیش از ۷/۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ رسید. در رشته‌های غیر زندگی نیز رشد حق بیمه تولیدی به طور قابل توجهی بالاست و از حدود ۲/۵ میلیارد دلار به بیش از ۱۰ میلیارد دلار رسیده است (شکل ۱).

صنعت بیمه

سرانه حق بیمه تولیدی در ایران، اما فاصله چشمگیری با جهان دارد. سرانه حق بیمه زندگی در ایران در سال ۲۰۱۹ تنها نزدیک به ۱۶ دلار برآورد شده است؛ در حالی که این رقم در جهان به بیش از ۳۷۰ دلار می‌رسد؛ یعنی چیزی بیش از ۲۵ برابر ایران. در رشته‌های غیر زندگی، اما سرانه کشور به طور چشمگیری بالاتر است و با رشد چشمگیری که از سال ۲۰۱۵ آغاز شد، به مرز ۱۳۰ دلار در سال ۲۰۱۹ رسید که تقریباً یک‌سوم حق بیمه رشته‌های غیر زندگی در جهان است. بالا بودن سرانه حق بیمه تولیدی غیر زندگی در کشور ما به واسطه قیمت بسیار بالای خدمات و خودرو در مقایسه با سایر کشور‌هاست. در حال حاضر، به واسطه قیمت‌های افسارگسیخته خودرو، صنعت بیمه نیز به ناچار حق بیمه را در رشته‌های مرتبط افزایش داده است (شکل ۲).

صنعت بیمه

حق بیمه در ۲۰۲۴

پیش‌بینی روند تغییرات حق بیمه تولیدی در کشور‌های مختلف بر اساس میانگین متحرک چهار ساله نشان می‌دهد که در کشور‌های در حال توسعه به واسطه نرخ پایین نفوذ بیمه، ظرفیت بالایی در افزایش تولید حق بیمه وجود دارد. طی ۱۰ سال گذشته حق بیمه تولیدی در کشور فلسطین و ایران و تا حدودی امارات رشد چشمگیری را تجربه کرده است. میزان حق بیمه تولیدی در کشور فلسطین از حدود ۱۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۰ به مرز ۲۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ رسیده و با فرض ادامه روند می‌توان پیش‌بینی تولید ۲۷ میلیارد دلار حق بیمه را در سال ۲۰۲۴ برای این کشور متصور شد.

حق بیمه در کشور ما در سال ۲۰۱۰ در حدود ۵/۵ میلیارد دلار و برابر با حق بیمه تولیدی امارات است که نیمی از حق بیمه تولیدی کشور فلسطین است. با افزایش تولید حق بیمه در کشور، ایران تنها طی هشت سال از ترکیه پیشی گرفته و پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۲۰ نیز از امارات پیشی بگیرد. رشد چشمگیر حق بیمه در کشور ما نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۴ میزان حق بیمه تولیدی کشور به مرز ۲۰ میلیارد دلار خواهد رسید و فاصله‌مان را با ترکیه و عربستان به طور چشمگیر افزایش خواهد داد. در همین دوره به نظر می‌رسد ترکیه کاهش حق بیمه را در سال‌های آتی تجربه کند (شکل ۳).

فراز و فرود ضریب در صنعت بیمه تا ۲۰۲۴ را ببینید
در کنار کشور‌های در حال توسعه، در کشور‌های پیشرفته به جز انگلستان و چین که اخیراً به کشوری پیشرفته تبدیل شده است، حق بیمه تولیدی تمایلی برای افزایش نشان نمی‌دهد. در ژاپن حق بیمه تولیدی طی سال‌های گذشته روندی نزولی داشته و در انگلستان با شیب بسیار کم افزایش یافته است. با این حال به نظر می‌رسد انگلستان افزایش چشمگیری در سال‌های آتی بر اساس تغییرات صنعت بیمه تجربه کند و در سال ۲۰۲۴ بالغ بر ۵۰۰ میلیارد دلار حق بیمه تولید کند. در کره جنوبی نیز به نظر می‌رسد در سال‌های آتی روند نزولی حق بیمه تولیدی را شاهد باشیم و این کشور نتواند مرز ۲۰۰ میلیارد دلار را پشت سر بگذارد (شکل ۴).

سرانه حق بیمه: فلسطین به کشور‌های پیشرفته خواهد پیوست

آمار‌های سرانه حق بیمه نشان می‌دهد که در بین کشور‌های منتخب، دو کشور چین و فلسطین رشد بسیار چشمگیری در سرانه حق بیمه تولیدی را تجربه کنند. با این تفاوت که کشور فلسطین سرانه حق بیمه تولیدی بیش از سه هزار دلار را در سال ۲۰۲۴ تجربه خواهد کرد و چین تنها به سرانه ۶۰۰ دلار بسنده خواهد کرد. این ارقام نشان می‌دهد که کشور فلسطین با توجه به جمعیت خود در سال ۲۰۲۴ سرانه‌ای هم‌تراز با کشور‌های پیشرفته خواهد داشت. در کشور امارات نیز سرانه حق بیمه از کشور‌های همسایه به طور قابل توجهی بالاتر است؛ اما نسبت به کشور فلسطین، این کشور سرانه‌ای بسیار پایین‌تر در سال ۲۰۱۹ داشته است. در عربستان سرانه حق بیمه تولیدی از سال ۲۰۱۵ روند کاهشی داشت و به نظر می‌رسد در سال‌های آتی نیز به همین روند ادامه دهد. ترکیه نیز روند نزولی قابل توجهی را تجربه کرده است و به نظر می‌رسد سرانه حق بیمه تولیدی در این کشور در سال ۲۰۲۴ به کمتر از ۱۰۰ دلار برسد. این در حالی است که در ایران سرانه حق بیمه از کمتر از ۱۰۰ دلار در سال ۲۰۱۵ به بیش از ۱۶۰ دلار در سال ۲۰۱۹ رسیده است و به نظر می‌رسد در سال ۲۰۲۳ از مرز ۲۰۰ دلار عبور کند (شکل ۵).
فراز و فرود ضریب در صنعت بیمه تا ۲۰۲۴ را ببینید
در بین کشور‌های پیشرفته همچون آلمان، کره، ژاپن و انگلستان، سرانه حق بیمه تولیدی روند‌های متفاوتی دارد. یکی از مهم‌ترین عوامل مؤثر بر سرانه نرخ رشد جمعیت است که در برخی از کشور‌ها همچون ژاپن روندی منفی دارد و در نتیجه سرانه حق بیمه روندی افزایشی خواهد داشت. بر اساس آمار‌های بیمه مرکزی ایران حق بیمه سرانه در کشور‌های پیشرفته روند‌های متفاوتی دارد و به نظر می‌رسد در سال‌های آتی نیز همین روند‌ها حاکم باشند. حق بیمه سرانه در ژاپن در سال ۲۰۱۲ به بیش از پنج هزار دلار رسید؛ اما با روند نزولی مواجه شد و در سال ۲۰۱۷ به کمتر از سه هزار و ۵۰۰ دلار رسید. با این حال، به نظر می‌رسد در این کشور سرانه حق بیمه دوباره افزایش یابد و در سال ۲۰۲۴ به مرز چهار هزار دلار برسد. در آلمان و انگلستان نیز افزایش حق بیمه سرانه پیش‌بینی می‌شود؛ اما به نظر می‌رسد در کره جنوبی سرانه حق بیمه در سال‌های آتی افزایش چندانی را تجربه نکند (شکل ۶).

فراز و فرود ضریب در صنعت بیمه تا ۲۰۲۴ را ببینید

ضریب نفوذ بیمه: فلسطین در صدر، آلمان در قعر

در بین کشور‌های منتخب، کشور فلسطین با نرخ ضریب نفوذ بیش از پنج درصد در سال ۲۰۱۹ اختلاف قابل توجهی را نسبت به سایر کشور‌های منطقه همچون عربستان و ترکیه (نرخ نفوذ کمتر از ۵/۱ درصد) را نشان می‌دهد. چین نیز از نظر نرخ نفوذ بیمه در بین کشور‌های در حال توسعه قرار دارد و با نرخ کمتر از پنج درصد فاصله چشمگیری با کشور‌های توسعه‌یافته دارد. در بین کشور‌های منتخب، پیش‌بینی می‌شود دو کشور ایران و فلسطین نرخ نفوذ بیمه را تا سال ۲۰۲۴ به طور چشمگیری افزایش دهند و ایران بتواند مرز نرخ نفوذ سه درصد را رد کند. فلسطین نیز تا سال ۲۰۲۶ به مرز شش درصد نزدیک خواهد شد که برابر با نرخ نفوذ آلمان در سال ۲۰۱۸ است (شکل ۷).
فراز و فرود ضریب در صنعت بیمه تا ۲۰۲۴ را ببینید
در بین کشور‌های پیشرفته ضریب نفوذ بیمه در کشور آلمان بسیار کمتر از ژاپن، انگلستان و کره جنوبی است؛ اما پیش‌بینی می‌شود در سال‌های آتی این کشور نیز ضریب نفوذ هفت درصد را در سال ۲۰۲۴ شاهد باشد. این در حالی است که ضریب نفوذ در انگلستان تا سال ۲۰۱۷ به شدت کاهش یافته و به کمتر از ۱۰ درصد رسیده است؛ اما رشد ضریب در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ نشان از آغاز افزایش ضریب نفوذ در این کشور است. در کره جنوبی ضریب نفوذ بیمه به طور چشمگیری بالاست و در سال ۲۰۱۶ به بیش از ۱۲ درصد رسید؛ اما روند کاهشی قابل توجه نشان می‌دهد که این کشور ممکن است در سال ۲۰۲۴ ضریب ۹ درصد را تجربه کند.

فاصله چشمگیر ایران با جهان

آمار‌های بیمه مرکزی نشان می‌دهد که کشور ما در مقایسه با کشور‌های پیشرفته و کشور‌های در حال گذار از ضریب نفوذ بسیار پایین در بیمه برخوردار است. پایین بودن ضریب نفوذ در کشور ما ناشی از پوشش بیمه‌ای پایین است؛ بنابراین، ایران پتانسیل بسیار بالایی در افزایش ضریب نفوذ بیمه دارد که این افزایش در سال‌های اخیر، خود را به خوبی نشان داده است. از طرف دیگر، کاهش ارزش پول ملی یکی از عوامل مهم در کند شدن ضریب نفوذ بیمه در کشور است. گرچه آثار سوء تورم و کاهش ارزش پول ملی در تمامی جنبه‌های اقتصادی نمود می‌یابد؛ اما در حوزه خدمات همچون بیمه بیشترین تأثیر را دارد، زیرا بخش خدمات تأثیرپذیری کمتری از نرخ‌های خارجی دارد.

با توجه به پیش‌بینی‌ها، به نظر می‌رسد کشور‌های توسعه‌یافته از نظر پوشش بیمه‌ای به حد اشباع رسیده‌اند و تنها عوامل مداخله‌کننده در حق بیمه تولیدی می‌تواند فرآیند‌ها و قوانین جدید یا کشف رشته‌های جدید بیمه مانند بیمه سایبری باشد.

منبع: ریسک نیوز
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های بنز در بازار ایران امروز + جدول

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

عکس/سمیرا حسن پور هر روز جوان‌تر

رونمایی از شغل دوم ابوالفضل پورعرب

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

استایل جذاب مریم مومن در استوری جدیدش + عکس

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

بهترین تفرجگاه‌های فیروزکوه در فصل بهار

قیمت انواع لپ تاپ ایسر امروز + جدول

بالاخره مدرک رائفی‌پور منتشر شد

استایل ساحلی شبنم مقدمی داور صداتو!

جواب رد پارسا پیروزفر به خواستگاری هانده!

فیلم/ عظیمی: تمام کسانی که پشت سر صدیقی نماز خواندند نمازشان باطل است

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

با این ویتامین از پوکی استخوان در امان بمانید

کاری که ورزش کردن با سرطان می‌کند

این نشانه ها می گوید فرزند شما استعدادی استثنایی دارد

ارزش معاملات بورس به اندازه ارزش یک ساختمان در تهران شد!/ بازار سرمایه نیازمند تغییر توامان تاکتیکی و تکنیکی

مواریس: تساوی پرسپولیس و سپاهان به سود استقلال شد

شکایت پرسپولیس از سپاهان به دلیل اهانت به زنان

فیلم/ دلخوری و ناراحتی رامین رضاییان از هواداران پرسپولیس

اوسمار: می‌دانستیم که بازی سختی با سپاهان داریم

اینفوگرافی/ کدام کشور‌ها کلاهک اتمی دارند؟

دلیل برکناری خطیر مشخص شد

مطهره گونه‌ای بازداشت شد

کنایه درویش به بازی سپاهانی‌ها

خطیر از مدیرعاملی استقلال برکنار شد

فیلم/ لحظه کتک‌کاری امید عالیشاه با دابو در دقیقه ۸۲

فیلم/ جابه‌جایی زنان پرسپولیسی پس از شعار سپاهانی‌ها

پرسپولیس هدیه استقلال را پس فرستاد

فیلم/ پرواز رئیس قوه قضاییه با یک هواپیمای عمومی

بالاخره مدرک رائفی‌پور منتشر شد

اتهام همجنس‌بازی تسنیم علیه مهدی نصیری

فیلم/ اظهارات جالب رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران روی آنتن زنده

بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟

هاشمی‌نسب: از نتیجه بازی راضی نیستم

فیلم/ گریه ناگهانی مجری صدا‌وسیما روی آنتن زنده

مطهری: بازی سنگینی بود

کارشناسی داوری بازی استقلال و تراکتور

مظفری‌زاده: دندان خلیل‌زاده لق شد

خلیل‌زاده: محمدی باید اخراج می‌شد

توهین سخفیف به سبک مجری صداوسیما

نکونام: باد روی عملکرد ما تاثیر داشت

فیلم/ هشدار جدی فرمانده کل سپاه به اسراییل

فیلم/ عظیمی: تمام کسانی که پشت سر صدیقی نماز خواندند نمازشان باطل است

فیلم/ ظاهر جالب یک هوادار خانم پرسپولیس در آستانه دیدار سرخ‌چوشان دربرابر سپاهان

توجه به حوزه‌های نوآورانه در صنعت بانکداری در صدر برنامه‌های بانک سینا قرار دارد

آیا فرضیه سقوط نیکا از ارتفاع صحت دارد؟

آبی‌ها در تبریز متوقف شدند

فیلم/ حال و هوای ورزشگاه آزادی پیش از بازی پرسپولیس و سپاهان

فیلم/ ویدیویی پربازید از حسن روحانی بعد از نقض حکم اعدام بابک زنجانی

ورود این خودرو به کشور مجاز شد

ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

تخفیف نفت ایران چقدر است؟

عضو شورای شهر شهردار را ربود

عکسی از کودکی علی مطهری در کنار پدر

عکس/ تغییر چهره جالب علیرضا جعفری بعد از ۲۰ سال

شعار هواداران تراکتور علیه هاشمی‌نسب

افشاگری جعفرزاده از طراح ایده ساخت ۴ میلیون مسکن

اینفوگرافی/ مقایسه ابرقدرت‌های اقتصادی در عرصه صادرات در ۱۵۰ سال اخیر

سیرچ کرمان لرزید

هشدار نارنجی هواشناسی به این استان‌ها

فیلم/ تصویر شاعر نامدار ایرانی بر دستان هواداران تراکتورسازی در بازی با استقلال

پیش‌‌بینی قیمت دلار فردا پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳