اقتصاد۲۴ - «غلامرضا کاتب»، نماینده مردم گرمسار در مجلس دهم، در رابطه با توهین به رئیس جمهور در روز راهپیمایی ۲۲ بهمن گفت: این توهین و هتاکیها هدایت شده است و نمیتواند از سوی این افراد باشد. گروههایی در کشور هستند که افراد را هدایت و تربیت میکنند تا این توهین را انجام دهند تا قبح مسئولین نظام کاملا ریخته شود. جایگاه ریاست جمهوری دارای اهمیت و ارزش است زمانی که شخصی رای ملت را دارد باید جایگاه او مورد احترام قرار بگیرد.
او ادامه داد: این تفکر به نوعی ایجاد یک بدعت جدید در درون نظام است، مرحوم هاشمی رفسنجانی فرمود عمر کشون راه نیندازید، زیرا دامن خودتان را هم خواهد گرفت این رفتارها روزی دامن خودشان را خواهد گرفت. تفکراین افراد ناشایست است.
کاتب در رابطه با اینکه به نظر شما نباید دادستان به عنوان مدعی العموم و یا قوه قضاییه به این موضوع رسیدگی کند، اظهار کرد: قوه قضاییه موظف است تا به این موضوع ورود کند. این وظیفه قوه قضاییه است و باید برخود جدی کند البته تا به این ساعت هنوز عکس العملی نشان ندادند چه برسد به برخورد، اگر به وظیفه خود به صورت کامل عمل میکردند شاهداین اتفاقات در نظام نبودیم.
بیشتر بخوانید: بیانیه هیات دولت در واکنش به شعار «مرگ بر روحانی»
او در پاسخ به این سوال که به نظر شما چرا این هتاکی با بی اعتنایی برخی نهادها مواجه شده است، گفت: این تفکر و توهین توسط خیلی از این افراد هدایت میشود وقتی خودشان هدایت میکنند چه توجهی شود! این توهینها نه تنها به شخص روحانی بلکه به نظام آسیب وارد میکند و حرمتها در کشور شکسته میشود، بی حرمتی رواج مییابد و هرکس به خود اجازه میدهد تا هرکار غیر قانونی انجام دهد. کار غیر قانونی در نظام بدعت میشود و این بدعت منجر به آسیب به نظام میشود نه به یک فرد.
[شعار مرگ بر روحانی هدایت شده بود؟ /قوه قضاییه باید سریعتر برخورد کند /اگر در برابر توهین سکوت کنیم دیگر مسئولی در امان نخواهد بود]اگر در برابر توهین سکوت کنیم دیگر مسئولی در امان نخواهد بود
همچنین یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: بداخلاقی در جامعه خصوصا توهین و اهانت یک بیماری دردناک و خطرناکی است مخصوصا در جامعهای که پسوند اسلامی دارد.
«جلال جلالی زاده»، فعال سیاسی اصلاح طلب، در خصوص توهین به روحانی اظهار کرد: بداخلاقی در جامعه خصوصا توهین و اهانت یک بیماری دردناک و خطرناکی است مخصوصا در جامعهای که پسوند اسلامی دارد چرا که یکی از نشانههای اسلام، اخلاق مدار بودن افراد در جامعه اسلامی است.
او گفت: انسان باید در همه اعمال خود اخلاق مدار باشد، اما متاسفانه جامعه ما روز به روز از نظر دینی ضعیفتر و نشانههای دینی در جامعه کمتر میشود؛ افرادی به نام دین با پشتوانههای عالمان دینی اعمالی را مرتکب میشوند که بسیار ناپسند است.
جلالی زاده تصریح کرد: توهین از نظر اخلاقی، سیاسی و اجتماعی کار نادرستی است و این افراد انتقاد را با تخریب اشتباه گرفته اند. انتقاد این است که با هدف سازندگی و رفع نقصها همراه باشد و در امر به معروف و نهی از منکر استناد شده است چنین رفتارهایی دامن همه را میگیرد یعنی اگر امروز در برابر این توهین سکوت کنیم فردا روز مسئول دیگری در امان نخواهد بود.
این فعال سیاسی افزود: این افراد با پشتوانهای که دارند و با حمایتهایی که میشوند و با مسئولیت سیاسی و عدم دادگاهی کردن، همچین رفتارهایی را انجام میدهند که آثار مثبتی برای جامعه ما ندارد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: مشخص است افرادی که توهین کردند چه کسانی و از چه جناحی هستند. آنها به نوعی اعمال قدرت کردند که ما دارای همچین قدرتی هستیم که میتوانیم این رفتارها را داشته باشیم و کسی نمیتواند، جلوی ما را بگیرد.