تاریخ انتشار: ۱۱:۴۴ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
یک مقام بخش خصوصی خبرداد:

جزییات راه‌اندازی خط کشتیرانی مستقیم ایران و آمریکای لاتین/ واردات نهاده‌های دامی از برزیل افزایش می‌یابد

رییس کمیسیون توسعه تجارت و صادرات غیرنفتی اتاق تعاون ایران اظهار داشت: برزیل یکی از بزرگترین شرکای ما در حوزه تامین کالا‌های اساسی و نهاده‌های دامی است و حتما افزایش واردات در این حوزه را نیز خواهیم داشت. شعار ما این است که اگر همه دنیا ما را تحریم کند و فقط با برزیل ارتباط و تجارت داشته باشیم، برای ما بس است.

صادراتیاقتصاد۲۴ - بابک افقهی در مورد راه‌اندازی خط مستقیم کشتیرانی به آفریقا و آمریکای لاتین اظهار داشت: با هدف کاهش هزینه‌های تجارت بین ایران و مقاصد صادراتی خود در کشور‌های آفریقایی و امریکای لاتین، درخواست‌هایی را برای ایجاد خط مستقیم کشتیرانی بین ایران و این کشور‌ها از بخش تعاون، اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور و بخش‌های مختلف تجاری را داشتیم.

وی افزود: در حال حاضر بسیاری از بار‌های صادراتی ایران از طریق کراس استافینگ جبل علی به طور غیرمستقیم به این کشور‌ها می‌رود. یعنی بار‌های صادراتی ایران به مقصد امارات و جبل علی می‌رود و از طریق کراس استافینگ به سمت مقاصد صادراتی می‌رود. این روش علاوه بر اینکه هزینه حمل و نقل را به طرز قبل توجهی افزایش می‌دهد، ریسک تجارت را نیز بین ایران و سایر کشور‌ها زیاد می‌کند. از همین روی در صحبت با مدیرعامل سازمان کشتیرانی مقرر شد که ظرفیت‌های حمل بار صادراتی را برای ایجاد یک خط مستقیم و منظم کشتیرانی بین ایران و آفریقا و سپس برزیل ایجاد شود.

افقهی خاطرنشان کرد: در آمریکای لاتین کشور‌های مانند ونزوئلا، برزیل، اکوادور و چند کشور دیگر مقصد این کشتی است البته حجم مبادلات ما با برزیل در مقایسه با بقیه کشور‌ها قابل مقایسه نیست. در آفریقا نیز کشتی‌ها در آفریقای جنوبی توقف خواهد داشت. وقتی کالا به آفریقای جنوبی می‌رسد، برای دیگر کشور‌ها براحتی قابل توزیع است. آفریقای جنوبی با توصیه سفیر ایران در این کشور و امکانات و بنادر خوبی که در این کشور وجود دارد، به عنوان نقطه اولیه توقف این خط مستقیم انتخاب شده است.


بیشتربخوانید:رشد ۴۳ درصدی پوشش‌های صادرات


رییس کمیسیون توسعه تجارت و صادرات غیرنفتی اتاق تعاون ایران در مورد مسیر این خط کشتیرانی گفت: قرار است بخش خصوصی کشور که در حوزه محصولات پتروشیمی، مصالح ساختمانی و سایر گروه‌های کالایی که در آن‌ها مزیت صادراتی داریم، کالا‌های خود را از طریق بنادر جنوبی ابتدا با توقف در یکی از بنادر کشور آفریقای جنوبی و سپس به آب‌های بنادر کشور‌های آمریکای لاتین صادر کند. بسته به اینکه چه مقدار حجم و ظرفیت کالا برای این کشور‌ها وجود داشته باشد این خط مستقیم می‌تواند هفتگی، دو هفته یک بار یا ماهیانه مشغول حمل کالا‌های صادراتی ایران به این کشور‌ها باشد.

وی اضافه کرد: در مورد راه برگشت نیز خوشبختانه ما چندان دغدغه نداریم چراکه همین امروز نیز بار‌هایی که از آمریکای لاتین به سمت ایران می‌آیند به خصوص در حوزه کالا‌های اساسی این مورد بسیار زیاد است. فکر می‌کنیم که این تدبیر باعث شود که هزینه‌های حمل برای کالا‌های ایرانی کاهش پیدا کند.

افقهی در پاسخ به سوالی در مورد زمان اعزام اولین کشتی از این مسیر گفت: برای اعزام اولین کشتی ما در حال برنامه‌ریزی و جذب ظرفیت‌های کالایی هستیم، به محض اینکه کشتی ۵۰ هزار تنی ما تکمیل شود، شروع عملیاتی این خط مستقیم را خواهیم داشت. بسته به اینکه کدام کشور‌هایی چه در آفریقا و چه در آمریکای لاتین بتوانند ظرفیت ۵۰ هزار تن را تکمیل کنند مقاصد نیز می‌توانند تغییر پیدا کنند. اما الان کشور‌های دیگری که در این مسیر قرار دارند باید از طریق برزیل یا آفریقای جنوبی کالا‌های خود را دریافت کنند.

وی افزود: مزیت‌های صادراتی ما در کشور‌های آفریقایی و آمریکای لاتین بسیار خوب است. بخش عمده و قابل توجهی از این محصولات فرآورده‌های با پایه نفت مانند قیر و دیگر محصولات فرآورده‌ای است. محصولات پتروشیمی در این کشور‌ها بسیار بازار خوبی دارند، در حوزه مصالح ساختمانی انواع سنگ‌های ساختمانی، انواع سرامیک‌ها و دیگر محصولات ساختمانی در این کشور‌ها مزیت خوبی دارند. برخی از ماشین‌آلات صنعتی ما در این کشور‌ها نیز قدرت رقابت‌پذیری خوبی دارند. بخشی از صنایع غذایی به خصوص مواد غذایی که به طور خاص برای ایران هستند مانند زعفران و بعضی محصولات کنسرو شده نیز در این لیست هستند و حتی فرش هم می‌تواند از کالا‌های صادراتی ما به این کشور‌ها باشد.

رییس کمیسیون توسعه تجارت و صادرات غیرنفتی اتاق تعاون ایران خاطرنشان کرد: زمینه تاسیس فروشگاه‌های بزرگ در این کشور‌ها کاملا فراهم است، ولی در حال ایجاد فضایی هستیم تا مصرف‌کنندگان با کالا‌هایی که به تازگی در این کشور‌ها ورود پیدا کردند و سهم قابل توجهی از بازار را به خود اختصاص داده‌اند آشنا شوند و سپس مبادرت به ایجاد زیرساخت‌هایی مانند فروشگاه‌های زنجیره‌ای و مراکز مستقیم فروش خواهیم کرد.

وی با اشاره به حجم مراودات با برزیل گفت: ما سالانه حدود ۳ میلیارد دلار کالا‌های اساسی از جمله نهاده‌های دامی، ذرت و کنجاله سویا از برزیل وارد می‌کنیم. برزیل یکی از بزرگترین شرکای ما در حوزه تامین کالا‌های اساسی و نهاده‌های دامی است و حتما افزایش واردات در این حوزه نیز خواهیم داشت. شعار ما این است که اگر همه دنیا ما را تحریم کند و فقط با برزیل ارتباط و تجارت داشته باشیم، برای ما بس است.

وی ادامه داد: باید توجه داشت که تفاوت آب و هوایی باعث شده، زمانی که ما کالایی را نیاز داریم برزیل تولید می‌کند و زمانی که برزیل کالایی را نیاز دارد ما تولید کنیم. برزیل گستردگی بزرگی در حوزه محصولات کشاورزی، صنعتی و سایر کالا‌هایی که محصولات ما را تکمیل می‌کنند را دارد و به همین دلیل یک شریک تجاری بسیار قوی و مطمئن می‌تواند باشد. حضور سفیر ایران در این کشور نیز زمینه خوبی را در این زمینه فراهم کرده است.

منبع: ایلنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ارزش سهام عدالت امروز ۲۴ تیر ۱۴۰۴+ جدول

فیلم/ تراشیدن سبیل مردان دروزی توسط شورشی‌های جولانی

عکس/ ادامه تمرینات پرسپولیس در سالن بدنسازی

عکس/ چهره متفاوت بنی صدر ۸۴ سال پیش در کنار برادران و خواهرش

فیلم/ صحنه‌هایی از گوش خونین یک سرباز پیاده‌نظام در روز ملی فرانسه

۶ نشانه گرمازدگی را بشناسید

فیلم/ شقایق فراهانی پس از مدت‌ها آفتابی شد

عکس/ سردار باقری در کنار امیر ایرانی و امیر موسوی در بازدید از نیروی دریایی ارتش

عکس/ مراسم عروسی فروغ فرخزاد و پرویز شاپور ۷۳ سال پیش با تیپ اروپایی

هشدار جدی پلیس فتا به داوطلبان کنکور

سلامت روان در فضای سمی مجازی چگونه شکل می‌گیرد؟

فیلم/ غم بزرگ بازیگر سریال تاسیان بابت معلولیت چهره‌اش

ترامپ برای حمله به مسکو چراغ سبز نشان داد

عکس/ ژست و استایل جذاب بیتا سحرخیز در کافه‌ای دنج و لاکچری

عکس دیده نشده از زهرا پزشکیان در کنار زینب سلیمانی در یک مراسم

تمام قبوض مشترکان آب تهران باطل شد

فیلم/ مقایسه کیفیت هوای تهران و توکیو سوژه شد

اندونگ در آستانه توافق با استقلال!

مصدومیت دردناک آقای گل پرسپولیس

عکس/ تغییر چهره ابن مرجانه سریال مختار پس از ۱۹ سال با مدل موی جدید

قیمت طلا به مسیر صعودی بازگشت

فیلم/ جمله سنگین مریم امیرجلالی به سیما تیرانداز

عکس/ استایل رسمی محمدرضا پهلوی و ثریا ۷۴ سال پیش در یک مراسم

عکس/ حمله تند مهرداد محمدی به مدیران استقلال

عکس یادگاری عراقچی و وزرای خارجه شرکت‌کننده در اجلاس شانگهای

عکس/ چهره متفاوت رهبری ۶۲ سال پیش در سفر به استان گیلان به همراه یک دوست لبنانی

عکس/ استقلالی ها در ترکیه وزنه زدند

فیلم/ پلنگ ایرانی در حال خوردن شکار خود در پارک ملی خبر

احتمال بازگشت یک بازیکن به لیست استقلال

بورس انرژی چیست و چه ساختاری دارد؟

ادارات خوزستان فردا به دلیل گرما تعطیل شدند

فلسطینی‌های گرسنه و ناامید در غزه

قیمت دوربین‌های عکاسی + جدول

بانک ها چطور وام می‌دهند؟/ نرخ سود چگونه تعیین می‌شود؟

مقصد جدید جویندگان طلا در ایران کجاست؟

اینفوگرافی/ داده‌ها و آمارهایی از یهودیان ایران

ارزانترین و گرانترین یخچال در بازار لوازم خانگی ایران + قیمت

فیلم/ فواید شگفت‌انگیز طبیعت‌گردی بر سلامت جسم و روان

میوه‌ای با خواص شگفت‌انگیز برای کاهش وزن

نقش برخی مواد غذایی در ایجاد بوی بد بدن

چقدر طول می‌کشد کالری یک همبرگر بسوزد

کدام بخش‌های اقتصادی در زمان جنگ رشد می‌کنند؟

نقش شگفت‌انگیز مرکبات در کاهش افسردگی

۳۱ هزار میلیارد تومان مبادله اوراق بهادار و کالا در ۴ بورس ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

عکس/ شکل و شمایل مهستی، فردین و گلی زنگنه ۵۴ سال پیش در اوج جوانی

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

سرمایه‌گذاری افغان‌ها در ایران؛ از ادعا تا واقعیت

جدیدترین نرخ بلیت اربعیت اعلام شد

پیش‌بینی مهم یک کارشناس از قیمت مسکن تا پایان سال